tips & tricks
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ronian
- кандидат ентусиаст
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Re: tips & tricks
Колеги може ли да ми кажете нали мога да си калибрирам разхода да ми показва с 500 мл повече и как. За е90 бях чел че някъде от скритото меню се правеше но за е60 нз. Ако някой може да каже в кое меню и на колко горе-долу да го променя за да стане.
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Ronian написа:Колеги може ли да ми кажете нали мога да си калибрирам разхода да ми показва с 500 мл повече и как. За е90 бях чел че някъде от скритото меню се правеше но за е60 нз. Ако някой може да каже в кое меню и на колко горе-долу да го променя за да стане.
Ето колега,но така и не разбирам тая корекция 1,10,100 на колко е равна в мл./л. и не съм пробвал ако се решиш пиши какъв е резултата:
http://mr-fix.info/bmw-e60-e61-hidden-menu-obc/ - меню 20
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- SpasT
- кандидат ентусиаст
- Кара: E61 в цвят “мантинела”
goppe написа:Колеги, някой знае ли как по дяволите се дезактивираше автоматичното вдигане на волана при комфортния вход/изход (easy entry/exit). Знам, че го бях спрял по някакъв начин (не софтуерно), защото хич не ми е полезно цялото движение на волана при всяко качване и слизане от колата. Вчера след автомивка волана започна да ми се вдига всеки път, предполагам са чистили около него и са го местили с копчето, а сега не мога да спра тази функция
Опитах няколко пъти с движение пълно горно - пълно долно на работещ двигател, на контакт и на угасен двигател - нищо. Опитах същото нещо в комбинация със запаметяване на позициите (М и после 1) - пак нищо. Опитах и пълно горно и после повторно нагоре с бутона, така волана мърда още малко нагоре - без ефект...
Някакви идея как да го изключа? Има ли някаква игра с паметта, например да опитам с другия ключ или нещо подобно... Четох в чуждите форуми, че става с кодиране, но мисля, че може и без, защото го бях спрял по някакъв начин, а за кодирането трябва да търся някой да го направи...
При мен в настройки на автомобила през менюто на ССС модула имам опция дали да е активирано лесното влизане.... точния текст не мога да цитирам по памет , но при нужда ще снимам.
- klintan66
- старши ентусиаст
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Нужно е колега , дай по-подробно инфо!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- dir2cas
- младши ентусиаст
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Попаднах на изключително детайлно ръководство за ресет не сервизните интервали и нагледно представяне на съответните менюта - тук.
- JwR
- Потребител
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: 850i
Разглеждах скритото меню и го ресетнах..от малкият дисплей ми изчезна това което ми "подсказва да сменя предавката" как да го възстановя... и колата е с чип, необходимо ли е отново чипа да се настройва? Е60 ръчка 525 д е колата
- balkanski_1991
- Потребител
Как мога да проверя дали колата е60 има аларма? Отдолу на огледалото за задно виждане има "червения нос" и като вдигна капака има и копче,което се намира пред пътника,но нищо не прави. Помощ?
- badsharki
- ентусиаст
- Кара: F11 530xd
balkanski_1991 написа:Как мога да проверя дали колата е60 има аларма? Отдолу на огледалото за задно виждане има "червения нос" и като вдигна капака има и копче,което се намира пред пътника,но нищо не прави. Помощ?
Без диагностика се сещам за следните начини:
1. Като заключиш колата, диода на огледалото трябва да започне да мига.
2. Отвори предния капак. Натисни и задръж това копче под капака пред пасажера. Заключи колата и след 10-на секунди пусни копчето. Ако имаш аларма ще започне да пищи.
3. Виж при бушоните в багажника дали имаш 5А предпазител на номер 51. Ако няма значи нямаш аларма или е махнат заради проблем с нея. (това е за Е61, но едва ли ще е различно за Е60)
- balkanski_1991
- Потребител
Не става колега,нещо дава грешка с комуникацията. Ще се насочвам към майстор.
- valeto
- младши ентусиаст
- Кара: F11
Здравейте колеги,потърсих но не можах да намеря как да си ресетна грешката за спадане на налягането в гумите. Моля за помощ,благодаря!
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
valeto написа:Здравейте колеги,потърсих но не можах да намеря как да си ресетна грешката за спадане на налягането в гумите. Моля за помощ,благодаря!
От IDRIVE търсиш меню RPA и там даваш Activate или нещо такова мисля,че след като дадеш Activate трябва да изминеш някакво разстояние,но не съм сигурен пробвай.
П.С. не съм сигурен дали става само на контакт или на запален автомобил пробвай.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Gpenev
- кандидат ентусиаст
- Мечтае да кара: M5 E39
valeto написа:Здравейте колеги,потърсих но не можах да намеря как да си ресетна грешката за спадане на налягането в гумите. Моля за помощ,благодаря!
https://www.youtube.com/watch?v=NHcJ0Ski6nc
На контакт само нестана, поне при мен, трябваше да запаля автомобила. Изминах 1км и се ресетна грешката.
- valeto
- младши ентусиаст
- valeto
- младши ентусиаст
Благодаря ви,налучках го с немския език. Стана. А дали е възможно да се качи софтуер на английски?