Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Climate comfort се казва - не е нищо особено, нали го имам, дори малко загрозява според мен.Bexim написа:Има спортен пакет, ксенон, музиката е Про, челното стъкло е по-хубавото (не помня как се водеше), има си тук-там добро оборудване според мен поне![]()
Тъй или иначе ако я караш повече от 3-4 години стандартните неща ще ги правиш, така че не виждам лошо да започнеш с по-евтина база. И да е на повече км, то тоз мотор за това е създаден!![]()
Само дето взимайки я за 16 до 20 ще си само в първите 2 месеца - такси, застраховки, обслужване, гуми..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
E30driver написа:Колега има от 5 години 535д, върви супер, няма лаг на турбото, досега не е имал и проблеми с двете турбини. Взе колата от Горубляне но си беше 25,000 лева през 2012. Тази която гледаш не изглежда зле, но няма как да повярвам, че е на 110 хил.км за 11 години. По скоро 440 хил като знам разстоянията в Италия и кой си купува 335 д там.
мойта в Италия беше карана средно 20-22 000 за 4-те си години в родината, но 10 000км е малко вероятно. В България по кафетата да, но в Европа, където хората са по-практични не. Имам приятели с 335д буквално карат по 10 000км, за разлика от тези преди тях

От друга страна може просто да е върната от 200 на 110к и поради факта, че е доста бедна като есктри, и това да е цената...Ако си търсиш такава кола просто я виж колега. Моторът е страхотен за каране, доста се различава от другите дизели заради каскадното пълнене. Ти ако знаеш как тегли на 1500об. на висока предавка, въобще няма да питаш какво става между 2 и 3к, понеже на 2500об/мин обажда голямата чобанска турбина...
Bexim написа:Само дето взимайки я за 16 до 20 ще си само в първите 2 месеца - такси, застраховки, обслужване, гуми..
в общи линии е така има си данък лукс, неизбежно е. нали всеки вика кеф цена няма - има има

"Чемодан, вокзал, Москва"
Здравейте, тръгнал съм да търся нова кола и е90 ми е един от вариянтите. Бихте ли ми препоръчали към кои двигатели да се насоча? Колата ще се кара предимно в градски условия и затова търся балансиран мотор, който да е сравнително икономичен в градски условия и с достатъчно мощност на дълъг път да не се мъчи. Ако ще е бензин възнамерявам да сложа газово. Търсих подобни теми да събера някаква информация, но не успях да намеря нищо.
Дизел 20д - N47/M47 търсиш .
Газ-бензин N52B25 или B52B30 са ти варянтите .
Бягай от N46 - не върви като си е на бензин , а като сложиш газ съвсем ще умре.
Alek_SV написа:Дизел 20д - N47/M47 търсиш .
Може ли да ми дадете линк с всичките кодове на моторите и съответната кубатура и к.с.?
Какви са болежките на тези двигатели и слабите места? Какви са вариантите за автоматичните скоростни кутии?
Бензиновите двигатели, които си написал също ли са двулитрови?
Какъв е разхода в градско и извън градско на бензиновите модели? Чувал съм, че бензините похарчвали и в градско харчели около 15 газ, при което сякаш се губи смисъла зот бензин-газ и по-добре да се намери читав дизел?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Zhivko0 написа:Alek_SV написа:Дизел 20д - N47/M47 търсиш .
Може ли да ми дадете линк с всичките кодове на моторите и съответната кубатура и к.с.?
Какви са болежките на тези двигатели и слабите места? Какви са вариантите за автоматичните скоростни кутии?
Бензиновите двигатели, които си написал също ли са двулитрови?
Какъв е разхода в градско и извън градско на бензиновите модели? Чувал съм, че бензините похарчвали и в градско харчели около 15 газ, при което сякаш се губи смисъла зот бензин-газ и по-добре да се намери читав дизел?
А нещо наготово не може ли - всичко е описано в темата и си имаш търсачка
Zhivko0 написа:Може ли да ми дадете линк с всичките кодове на моторите и съответната кубатура и к.с.?
https://en.wikipedia.org
http://mywikimotors.com/bmw-3-series/
Zhivko0 написа:Какви са болежките на тези двигатели и слабите места? Какви са вариантите за автоматичните скоростни кутии?
Има теми посветени изцяло на това. Скоростните кутии са 6-та серия на ZF във вариант според мотора който отговаря по въртящ момент
Zhivko0 написа:Бензиновите двигатели, които си написал също ли са двулитрови?
Не
Zhivko0 написа:Какъв е разхода в градско и извън градско на бензиновите модели? Чувал съм, че бензините похарчвали и в градско харчели около 15 газ, при което сякаш се губи смисъла зот бензин-газ и по-добре да се намери читав дизел?
15 ако е добре настроена и не даваш много газ

ПП: вече си бях загубил времето да напиша това мнение преди Taruno да ти отговори, но принципно е прав.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Колеги какво мислите за този автомобил?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=32939x
Не съм карал бмв с N52 мотор. Четох темата за проблемите с разхода на масло и тропането на повдигачите. Ако реша да я гледам дайте съвети на какво да обърна внимание. Също този мотор разбира ли се с гиги то? Също как да проверя автомата наред ли е?
Не съм карал бмв с N52 мотор. Четох темата за проблемите с разхода на масло и тропането на повдигачите. Ако реша да я гледам дайте съвети на какво да обърна внимание. Също този мотор разбира ли се с гиги то? Също как да проверя автомата наред ли е?
Драгослав написа:Колеги какво мислите за този автомобил?
Имаш бомба с закъснител в багажника

Колата ще се кара предимно в градски условия, като съм предимно спокоен шофьор. Търся икономичен и здрав мотор, като не до толкова икономичен, че да е умрял и да не мога да изпреваря никого, когато ми се наложи. Идеята ми е за мотор, който е достатъчно мощен за това купе и съотвтно икономичен при спокойно каране. През голяма част от годината не съм в страната.
Zhivko0 написа:Колата ще се кара предимно в градски условия, като съм предимно спокоен шофьор. Търся икономичен и здрав мотор, като не до толкова икономичен, че да е умрял и да не мога да изпреваря никого, когато ми се наложи. Идеята ми е за мотор, който е достатъчно мощен за това купе и съотвтно икономичен при спокойно каране. През голяма част от годината не съм в страната.
Колко километра на година приблизително?
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
MartinP написа:Драгослав написа:Колеги какво мислите за този автомобил?
Имаш бомба с закъснител в багажникаедно на ум винаги !
Колега нямам против газта,от две години карам на газ и няма разлика във вървежа и работата на мотора. Имам само разлика в портфейла. Знам ,че N53 е с директно впръскане и газ не се слага. Някой ако може да се изкаже за конкретния двигател.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Taя е станала на фейслифт някакси, отпред.Бих проверил внимателно, дали не е било по нежелание.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Драгослав написа:Колеги какво мислите за този автомобил?
Тези фарове отпред малко ме съмняват за кола преди фейса. Не знам дали си карал BMW с N52, но със сигурност няма да искаш да караш такова челосвано отпред. Иначе N52 със сивия капак няма проблем за газифициране.
Всичко отпред е от фейсова кола. Даже фабрично е била без ксенон и броня без пръскалки. Може просто човека да е мераклия.
Аз на моята и смених фаровете с фейсови, ама не съм я челосвал.
П.П.: Б.си бойлера има в багажника.
Аз на моята и смених фаровете с фейсови, ама не съм я челосвал.

П.П.: Б.си бойлера има в багажника.