Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Да този бойлер е целия багажник. Така на око го виждам около 150л. газ. Това е доста неприятно.
пс. но има и положителна страна,зимата с пълен резервоар + бойлер пълен с газ ще драпа като Х
пс. но има и положителна страна,зимата с пълен резервоар + бойлер пълен с газ ще драпа като Х

nero_ написа:Zhivko0 написа:Колата ще се кара предимно в градски условия, като съм предимно спокоен шофьор. Търся икономичен и здрав мотор, като не до толкова икономичен, че да е умрял и да не мога да изпреваря никого, когато ми се наложи. Идеята ми е за мотор, който е достатъчно мощен за това купе и съотвтно икономичен при спокойно каране. През голяма част от годината не съм в страната.
Колко километра на година приблизително?
Ами предполагам, че около 15000 максимум.
http://www.cars.bg/c2110565
Днес гледах това бмв и двигателя ми се стори малко муден, но пък колата изглеждаше запазена. Момчето твърдеше, че му дава 6 разход извън градско. Не знам вече ако му се постави газова уредба дали няма да умре много. Този двигател с директно впръскване ли е ?
Кои мотори на е90 са с ДПФ?
Какво е общото мнение за 320д?
nero_ написа:Zhivko0 написа:Колата ще се кара предимно в градски условия, като съм предимно спокоен шофьор. Търся икономичен и здрав мотор, като не до толкова икономичен, че да е умрял и да не мога да изпреваря никого, когато ми се наложи. Идеята ми е за мотор, който е достатъчно мощен за това купе и съотвтно икономичен при спокойно каране. През голяма част от годината не съм в страната.
Колко километра на година приблизително?
Около 10000 - 15 000км на година минавам средно.
Вчера бях на оглед на една 320и и двигателя ми се стори малко муден за купето. Собственика твърдеше, че му дам 6 литра разход извън градско. Не знам този мотор как се държи ако му се сложи газово. На e90 има ли въобще мотори с директно впръскване, на които не може да се сложи газ?
Кои мотори на е90 имат ДПф. Оставам с впечатление, че е по-добре да се търси мотор без дпф (става въпрос фабрично да се пройзвежда без дпф, не да е премахнат).Какво е общото мнение за 320д. Здрав ли е двигателя? Има ли някакви болешки и често срещани проблеми? Как са му скоростните кутии ?
Последна промяна Zhivko0 на 06 Май 2017, 11:55, променена общо 1 път
Alek_SV написа:Дизел 20д - N47/M47 търсиш .
Газ-бензин N52B25 или B52B30 са ти варянтите .
Бягай от N46 - не върви като си е на бензин , а като сложиш газ съвсем ще умре.
Да видим дали съм те разбрал правилно. M47TU2D20 е 2.0d (161к.с) в пройзводство от 2005 до 2009 и след това започват
320d 2009–2013 N47D20 130 kW (174 hp) 350 N·m (258 lb·ft) 7.9
320d 2010–2012 N47D20 135 kW (181 hp) 380 N·m (280 lb·ft) 7.6
320d ED 2010–2013 N47D20 120 kW (161 hp) 380 N·m (280 lb·ft) 8.0
Като си гледам бюджета ми се струва, че н47 отпада като вариянт.
Бензиновите като ги гледам ми идват доста големи сякаш. 2.0и бях му метнал око, но маи наистина идва слабичак, поне не ме грабна много, но ше пробвам още няколко такива и ще видя какво впечатление ще остави в мен. Иначе като мотор 2ката бензин здрав мотор ли е? Прави ли някъкви проблеми?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не е здрав, има специална тема за проблемите му важна при това, погледни я. Мятай се на дизел, с резерв от 2-3 к ще освежиш всичко което може да се развали по тоя мотор и шаси, ще забравиш за ремонти после... Просто трябва да уцелиш някоя по поддържана.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

vld написа:Не е здрав, има специална тема за проблемите му важна при това, погледни я. Мятай се на дизел, с резерв от 2-3 к ще освежиш всичко което може да се развали по тоя мотор и шаси, ще забравиш за ремонти после... Просто трябва да уцелиш някоя по поддържана.
За 320д има ли някъква тема където е писано по-подробно за тях да я прегледам и нея. Като цяло и аз се сякъш клоня към 320д.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
С N47 са колите от началото на 2007г, не 2009г.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
surfboard написа:Здравейте, колеги. Решил съм да се сдобия с Е90, с двигател 335д, 286 коня. Моля за мнение за следната оферта: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3157yv
Колеги, пиша в темата, за да предпазя и други от Вас от подобно разочарование. Не си правете труда да ходите да я гледате. Извинявам се за грубия и жаргонен израз, но колата е пълен ГРОБ. Първо - при самото запалване изпуши зверски. Работи като трактор. Мирише на сурова нафта. Мени обороти. Има омасляване по двигателя. Последната сервизна история е водена преди няколко години и към момента е тотално необслужена. Гумите са сцепени по бордовете. Джантите са олюскани. Дисковете и накладките са с огромни ръбове. Някоя от турбините вие като линейка при даване на газ. Има сериозни и видими надрасквания и по интериора вътре. Много уморен вид. Категорично не е на тези смешни километри, на които е записано.
Наред с това, отношението на продавача е абсолютно неадекватно. Държи се арогантно и неуважително. Не дава да се закача с компютърна диагностика, защото по този начин можел да се повреди компютъра на колата, или нещо в софтуера, и после трябвало аз да го плащам. Ако гарантирам, че при закачането й няма да се повреди, тогава да съм я бил закачал. Не дава тестдрайв без да види парите за покупка, тъй като само щял да си цапа колата. Аз при това първоначално състояние не съм и стигал до тест.
А най-фрапиращото е, че не намалява цената повече от 200 лева, т.е не я дава под 16 000 лева.
Тази кола не бих я купил и за 5 000 лева, защото е тотално амортизиран гроб, който изисква наливането на още 20 000, за да стане кола.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Що не му даде и някой лев, дето си го притеснил?... Бати паляците.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
явно за това виси повече от година, а уж е без пари 

"Чемодан, вокзал, Москва"
Здравейте,
Някой да има някакви наблюдения върху това купе:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=33gvp6
Дайте съвет, струва ли си ходенето да се гледа ?
Някой да има някакви наблюдения върху това купе:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=33gvp6
Дайте съвет, струва ли си ходенето да се гледа ?
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
bai_ILIA написа:явно за това виси повече от година, а уж е без пари
То се очакваше за тези пари да е някой гроб,идеята е да я реставрираш за едни 5к и може би ще стане прилична кола,ама на кой ли би му се занимавало

- asent1977
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
choio написа:bai_ILIA написа:явно за това виси повече от година, а уж е без пари
То се очакваше за тези пари да е някой гроб,идеята е да я реставрираш за едни 5к и може би ще стане прилична кола,ама на кой ли би му се занимавалоза всеки влак си има пътници де...
Какви 5к ? ? ? за под 15.000 лв това кола не става !
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
(h)aman написа:Даже под 30 000лв.Тея пари за нищо ги нямате.
Ако имаш желание и свободно време, иди я виж и пак ще си говорим. Ако можеше да се реставрира за 5000 лева, вече да я бях купил. Едно е да ремонтираш, обслужиш и смениш нещо, друго е да реставрираш една "уморена" и захабена кола, която е видяла много от живота и вече й е взето здравето.