НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2017, 23:34

Бях писал някъде назад (сравнително скоро) за протеините. С много протеини имаше вече опити- Дюкан.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Апр 2017, 0:00

Не е Дюкан нито Аткинс, ама сега ме мързи да ровя в хисторито :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Май 2017, 22:56

bum_bum написа:Бях писал някъде назад (сравнително скоро) за протеините. С много протеини имаше вече опити- Дюкан.

Дюкан е само протеини - реално няма източник на енергия и организмът е в авариен режим като гладуване. Ако се яде достатъчно мазно, протеинът си отива по предназначение. Има много индивидуални настройки според нуждите, но глюконеогенезата не е чак толкова лошо нещо - тя си се случва постоянно, въпросът е да не стане основен източник на енергия като при Дюкан. Всъщност проблемът с протеините са отпадните им продукти, не толкова преработката им.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Май 2017, 9:50

малко самоирония :)

"no carbs bro"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 05 Май 2017, 9:31

https://biotest.t-nation.com/articles/5 ... gn=article
Ето малко критика от бодибилдърска гледна точка :-)

По тази тема - как се чувствате трениращите?
- сила
- издържливост
- gainz :mhihi:
- плочките изплуват ли сред морето от лой

Аз се чуяствам добре - лека полека качвам резултати по първите две точки. По третата смятам че ограничения прием на протеин ме спира/забавя сериозно - ма така съм предпочел - по-важно ми е здравето и дълголетието - дано поне наистина да е така :mhihi:
Апък по 4тата имах доста добър прогрес през първата година може би, но може да се каже, че съм в сериозен застой през последната година. Аз го отдавам на калорийния баланс. Нищо не броя и смятам, а бая сланина набивам.. явно и това не ми е толкоз важно :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 05 Май 2017, 10:22

Не знам дали изплуват плочките, ама го бях докарал между 7 и 8% мазнини...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Май 2017, 12:19

b2 написа:https://biotest.t-nation.com/articles/5-scientific-reasons-to-eat-carbs?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article
Ето малко критика от бодибилдърска гледна точка :-)

По тази тема - как се чувствате трениращите?
- сила
- издържливост
- gainz :mhihi:
- плочките изплуват ли сред морето от лой

Аз се чуяствам добре - лека полека качвам резултати по първите две точки. По третата смятам че ограничения прием на протеин ме спира/забавя сериозно - ма така съм предпочел - по-важно ми е здравето и дълголетието - дано поне наистина да е така :mhihi:
Апък по 4тата имах доста добър прогрес през първата година може би, но може да се каже, че съм в сериозен застой през последната година. Аз го отдавам на калорийния баланс. Нищо не броя и смятам, а бая сланина набивам.. явно и това не ми е толкоз важно :lol:

Стигнах само до първата точка в тая статия.. Пълно е с такива в нета, които твърдят, че храненето с много мазнини ще увреди щитовидната жлеза. Повечето се опират на едно проучване (има го в Пъбмед). Изследвали са 7 човека за 7 дни. Едните с много мазнини, другите с много протеин.

В самото начало ясно се казва "may affect thyroid function". А в края "Apparent benefits of replacing carbohydrate with polyunsaturated fat rather than protein are less insulin response and less postpeak decrease in blood glucose and lower triglycerides. The significance of the lower T3 level is unknown". И при двете групи Т3 рязко спада. Но по-голям е спада при тази на ВМХ. И все пак и при двете групи показателите са в норма.

От там хиляди самозванци из нета започват да я ползват за да доказват разни тези.

Аз съм също около 7-8%. Плочки има некви. В предвид малкото време, което остава напоследък особено мисля, че съм добре. Сила нямам идея, че от две години не съм влизал в зала, но силовата издръжливост ми е доста добра. 28 кила пудовка и 16кг българска торба си ги размахвам по половин час без почивка без никакъв яд. Издръжливост.. да ми дойде някой на високо въглехидратна да държи 165 среден пулс над половин час.

Като за 41 годишен чичак нямам забележки за сега. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 06 Май 2017, 13:13

Браво на Вас!
Аз не съм мерил мазнини но преполагам съм 15-20% при 89кг 186см. Мазнините са съсредоточени почти само на корема.
Дълго време доскоро прекалявах с ядките - макадамия и бразилски орех за да докарам мазнините.
Ама спрях и защото много ми писнаха, а и уж не е много добре. Четох че влияят негативно на тестостерона също.
И аз теренирам основно с подувки, но обикновенно "играя" с 20-24кг според WoD-a :mhihi: Основната част около 25 мин също може да се каже без почивка, ама не съм мерил пулс. Пот отделям доста обаче :mhihi:
Ако са по-малко повторения суинг или други подобни, които позволяват взимам и по-тежки. :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Май 2017, 13:48

С мазнините от адки и млечни не бива да се прекалява. Иначе може да си с добър калориен баланс и пак да не можеш да изчистиш достатъчно.

Но като цяло калорийна рестрикция му е майката. Аз намалих калориите с около 50% може би. Вече ям смешно малки количества храна сравнено с преди. Увеличих тренировките и в крайна сметка съм качил кило и нещо :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 09 Май 2017, 19:51

Мда, другото което пропуснах да добавя, че от много месеци ям по 1 буркан 500гр биволско мляко на ден, което са си 20-25 гр чиста захар :)

Кашкавал и сирене обаче продължавам да хапвам. Тях не ми се спират изобщо. Те са по-добре, нали?
И това го спрях заедно с ядките за да видя дали ще има подобрение.

Ето нещо друго ако има заинтересовани :-)
https://www.facebook.com/events/1394580 ... 06/?ti=icl
Не съм им клиент и не знам точно как протичат тренировките и какви хора ходят. Клуба, в който аз тренирам правят подобни лагери и не пропускам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 10 Май 2017, 21:26

bum_bum написа:Но като цяло калорийна рестрикция му е майката.

И аз достигнах до този извод от опит. Повечето "гурута" твърдят, че няма нужда да де броят калории, но при мен има. Определено. Млечните също много ме "удрят", а ги обичам зверски.

Друго да питам - от няколко дни, каквото и да хапна, 15-20 мин. след това отмалявам и ми се доспива като от инсулинов удар, а въглехидрати над 3-4гр. не съм приемал на хранене. Сутринта, например ядох малко саздърма, 10-на гр. масло Кериголд, малко кашкавал и лъжица кокосово масло. Едва си държах очите отворени до обед... Някой има ли подобна случка или предположение?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Май 2017, 21:38

Правиш ли поне на 10 дни веднъж въглехидратно зареждане?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Май 2017, 22:21

Не знам дали си въобразявам, но имам много повече енергия, когато ям някакви салати от зелени истории. Слагам само ябълков оцет и зехтин вътре.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Май 2017, 23:20

Leon написа:
bum_bum написа:Но като цяло калорийна рестрикция му е майката.

И аз достигнах до този извод от опит. Повечето "гурута" твърдят, че няма нужда да де броят калории, но при мен има. Определено. Млечните също много ме "удрят", а ги обичам зверски.

С калориите на минус винаги ще отслабнеш (освен ако нямаш някакво заболяване на обмяната). Ако щеш само захар яж пак ще сваляш. Вече качеството е друга работа. Проблема е, че много гурута се навъдиха вече :mhihi:

Leon написа: Друго да питам - от няколко дни, каквото и да хапна, 15-20 мин. след това отмалявам и ми се доспива като от инсулинов удар, а въглехидрати над 3-4гр. не съм приемал на хранене. Сутринта, например ядох малко саздърма, 10-на гр. масло Кериголд, малко кашкавал и лъжица кокосово масло. Едва си държах очите отворени до обед... Някой има ли подобна случка или предположение?

Пролетна умора. :mhihi: Ако не си почиваш достатъчно добре, ако имаш много ядове и 100 неща на главата да мислиш за тях каквото и да ядеш няма оправия. Ял съм го тоя кор. Всъщност и сега го ям...

steeN написа:Не знам дали си въобразявам, но имам много повече енергия, когато ям някакви салати от зелени истории. Слагам само ябълков оцет и зехтин вътре.

Аз закво тренирам на гладно от години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 11 Май 2017, 21:41

bum_bum написа:С калориите на минус винаги ще отслабнеш (освен ако нямаш някакво заболяване на обмяната). Ако щеш само захар яж пак ще сваляш. Вече качеството е друга работа. Проблема е, че много гурута се навъдиха вече :mhihi:

Същото (със захарта даже) съм им го писал по фейсбука, ама не вдяват...

bum_bum написа:Пролетна умора. :mhihi: Ако не си почиваш достатъчно добре, ако имаш много ядове и 100 неща на главата да мислиш за тях каквото и да ядеш няма оправия. Ял съм го тоя кор. Всъщност и сега го ям...

Благодаря! Мина ми през ума, но чак толкова... Ще изчакам малко, ако продължава така, ще сменям нещо в храненето.

steeN написа:Не знам дали си въобразявам, но имам много повече енергия, когато ям някакви салати от зелени истории. Слагам само ябълков оцет и зехтин вътре.

+1

dextuar написа:Правиш ли поне на 10 дни веднъж въглехидратно зареждане?

Тц. Зареждам черен шоколад по 20-30гр. през няколко дни вечер. В Италия изядох едни канелони дето не са повече от 50-60гр. тесто, на другия ден ми беше адски гадно на стомаха. Не виждам смисъл във въглехидратните дни. Чел съм за всички възможни ползи от тях, но не, мерси. Аз и по принцип не съм по въглехидратите. Като не се храня ВМ, ям бавни въглехидрати веднъж седмично (грах, леща, нахут) и паста/пица още веднъж + един десерт. Картофи, ориз и боб не помня от кога не съм ял, нямам и желание.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата