Състав на зимната гума

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Dextuar » 13 Май 2017, 16:08

alekangg написа:
dextuar написа:
alekangg написа:Преди 20 год караха жигулите без абс и с видинки всесезони, как така са оживявали не знам..

Само един доуточняващ въпрос - колко коли имаше преди 20г и колко са сега? И как бяха шофьорските тогава и как са сега? И колко коли на км2 имаше тогава и колко са сега? Такива маловажни детайли...

И какво е значението колко коли има на 1км??? Асфалта е същия и времето е същото. Според теб е по-лесно да караш жигули с видинки през зимата из страната, отколкото нова кола сега ли??

Има огромно значение!

Първо: Асфалта не е същия, щото едно е да го търкат (примерно) 1000 коли на ден, друго е 100000
Второ: Едно е да имаш кола 70 коня, друго е такава с 200, щото и новите системи не могат да те спасят, а старата кола толкова си може и моля без форумни мохабеди как ладичката обръщала километража със 160...
Трето: Дори да си достатъчно глупав да караш безразсъдно, последиците и пораженията са в порядъци по-малки от тези, които са в момента и заради гъстота на населението, и заради многото други участници в джижението

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 13 Май 2017, 16:13

бе тя вдига 160км/ч на километраж, но това сигурно реално е 140 макс :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Май 2017, 16:14

bai_ILIA написа:хахахах това със шарките е класически мохабед. шарки гледат хора, които нищо не разбират от гуми :mhihi:

Аз и да гледам шарката нищо не разбирам от това каква точно работа би свършила точно тая. Тъй, че като купувам летни гуми за компакта отивам в магазина и гледам списъка с цените. Взимам първата прилична марка с най-ниска цена и с шарка, която ми харесва.

Зимни взимам все Гудиър, не знам що ама така се случва. Шарката им е много грозна ама така или иначе на всички зимни е такава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Май 2017, 18:18

dextuar написа:
alekangg написа:
dextuar написа:
alekangg написа:Преди 20 год караха жигулите без абс и с видинки всесезони, как така са оживявали не знам..

Само един доуточняващ въпрос - колко коли имаше преди 20г и колко са сега? И как бяха шофьорските тогава и как са сега? И колко коли на км2 имаше тогава и колко са сега? Такива маловажни детайли...

И какво е значението колко коли има на 1км??? Асфалта е същия и времето е същото. Според теб е по-лесно да караш жигули с видинки през зимата из страната, отколкото нова кола сега ли??

Има огромно значение!

Първо: Асфалта не е същия, щото едно е да го търкат (примерно) 1000 коли на ден, друго е 100000
Второ: Едно е да имаш кола 70 коня, друго е такава с 200, щото и новите системи не могат да те спасят, а старата кола толкова си може и моля без форумни мохабеди как ладичката обръщала километража със 160...
Трето: Дори да си достатъчно глупав да караш безразсъдно, последиците и пораженията са в порядъци по-малки от тези, които са в момента и заради гъстота на населението, и заради многото други участници в джижението

Само един последен въпрос, макар отговора му да ми е ясен предварително.

Ти някога карал ли си жигули с видинки през зима???
На теория явно си много силен, ама до там

старши ентусиаст
Аватар

Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Dextuar » 13 Май 2017, 18:59

alekangg написа:
dextuar написа:
alekangg написа:
dextuar написа:

Има огромно значение!

Само един последен въпрос, макар отговора му да ми е ясен предварително.

Умело преиначаваш нещата! Няма значение дали съм карал, кажи кои не е така от това, което написах...
Най-ретро съм карал москвич 12-так, ама не помня и той да е бил с АБС...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Май 2017, 19:09

Vra4anin написа:Грешно си ме разбрал обаче :) Аз не се самоубеждавам ( още по-малко пък да съм тръгнал да убеждавам другите), че евтината гума е като скъпата. Така както ти караш със зимни през лятото и си имаш едно на ум, така и аз карам с нови летни сръбски гуми с едно на ум. :

Нямах в предвид теб. Дори не съм чел цялата тема.. В друга май беше спора за марките.

И аз съм карал с Матадор, Корморан и Дейтън. Съвсем правилно, че като караш с едно на ум, че си с евтини гуми вероятността за сакатлък намалява значително.

Всяка гума в 99% от случаите е достатъчно добра ако не изискваш от нея повече от това, което би могла да ти даде. Кой какво си купува си е негова работа. Ти сам си вадиш парите за гумите. Не ти ги плащам аз, че да ти държа сметка, а и парите не растат по дърветат все пак.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Май 2017, 19:19

alekangg написа: Само един последен въпрос, макар отговора му да ми е ясен предварително.

Аз да, точно жигули 1.3 и да точно с видинки. Някъде през 97-ма му купих и първите зимни гуми "Continental&Viking" (странното беше, че пишеше точно така на гумите, сега Viking си е отделна търговска марка). И един въпрос от мен - смяташ ли че 80+% от шоферите карат със скоростта на трафика, с малка дистанция и без значение от това с какъв спирачен ще спре предната кола? В смисъл как така хем имат едно наум хем карат на 6 м от предната кола, хем със зимни гуми?
Ама това не е по причина бюджет(така да го наречем, че много хора се засегнаха) ами просто "щот зимнити са ултра мега супер якииии"
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Май 2017, 19:51

Пичове търсим някакви невероятни теории в тази тема , ама истината е една както каза колегата по на горе- много са изтънели някои, това е самата истина.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Май 2017, 20:21

dextuar написа:Трето: Дори да си достатъчно глупав да караш безразсъдно, последиците и пораженията са в порядъци по-малки от тези, които са в момента и заради гъстота на населението, и заради многото други участници в джижението

В същност в момента умират по-малко хора от пътни инциденти като % от населението (и дори и като бройка), от колкото преди 10 години и също по-малко от колкото по време на комунизма. Една от причините е именно по-съвременните коли. Също няма да ви казвам какво стана през 2008ма :mhihi: щото асфалта не се ядял и т.н.

от 1990г. до сега ...
https://www.infograf.bg/index.php?/arti ... 6065279000

https://www.infograf.bg/article/1447270685000
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Dextuar » 13 Май 2017, 20:27

steeN написа:
dextuar написа:Трето: Дори да си достатъчно глупав да караш безразсъдно, последиците и пораженията са в порядъци по-малки от тези, които са в момента и заради гъстота на населението, и заради многото други участници в джижението

В същност в момента умират по-малко хора от пътни инциденти като % от населението (и дори и като бройка), от колкото преди 10 години и също по-малко от колкото по време на комунизма. Една от причините е именно по-съвременните коли. Също няма да ви казвам какво стана през 2008ма :mhihi: щото асфалта не се ядял и т.н.

от 1990г. до сега ...
https://www.infograf.bg/index.php?/arti ... 6065279000

https://www.infograf.bg/article/1447270685000
За хората на спирката или на тротоара няма айрбег, това ми беше мисълта. Иначе другото е нормално, техниката се развива, затова не споря...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Май 2017, 21:40

Наложи ми се чак сега да сменя зимни с летни гуми . Разликата е почти фрапираща в полза на летните. DSC вече не се включва , а да съм неква М-ка ...ми не . И двата чифта са нови , за протокола. Сцеплението с летните е брутално сравнявайки го със зимните пък иначе пак за протокола са с 20мм по-тесни. Досега не писах , че чаках пресни впечатления , но темата е безкрайно плиткоумна ...честно. Колкото до въпроса какъв бил състава на каучука....и кво като се напишат три формули на кръст някво уникално инфо ли ще се отприщи :kuku: . Пък и кой ли го знае състава...идея си нямам . То и другата тема за уникалните свойства на летните зимния период също беше такава тип размисли и страсти докато не на задръсти снега и се почна реване...вярно и от двата фронта ама пък е комично и клонящо към престъпна безотговорност летни галоши в тазгодишната мръзня . И сега най-интересното ми е , който караше зимата с летни сега зимните ли налузи :mhihi: . ПС: Ауу почнал съм 10-та страница :mhihi: добре е , после кой на управлявал , ми ей на на тук сме... тия бъдещите "управленци" .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Май 2017, 22:10

bum_bum написа:
bai_ILIA написа:хахахах това със шарките е класически мохабед. шарки гледат хора, които нищо не разбират от гуми :mhihi:

Аз и да гледам шарката нищо не разбирам от това каква точно работа би свършила точно тая. Тъй, че като купувам летни гуми за компакта отивам в магазина и гледам списъка с цените. Взимам първата прилична марка с най-ниска цена и с шарка, която ми харесва.

Зимни взимам все Гудиър, не знам що ама така се случва. Шарката им е много грозна ама така или иначе на всички зимни е такава.

Е не всички :mhihi: ...

Изображение

В диана като ги взимах предишната зима, "консултантката" погледна на компа и ми вика: Нали знаете че тези гуми са летни :shock: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Май 2017, 22:58

Скъсан е човека, не го мисли него, нема пари да си ги смени, не разбра ли?! :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Май 2017, 9:18

То една голяма част от народа е решил, че това да имаш и да ползваш кола е просто... нещо ей така - като да се изкъпеш вечер след работа. При мен всеки ден идват хора, дето сменят части по окачването и щот ги мързяло да отидат на реглаж гумите заминали... Поне да каже "Не знаех, че трябва", да не се излага толкова. И сами повтарят по 10 пъти (явно е защитна реакция :mhihi: ), че парите не били проблем, просто нямало кога... Примери всякакви, просто мързела е глупостта надделяват ежедневно НАВСЯКЪДЕ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 14 Май 2017, 10:31

Момчета, тая тема премина през различни аспекти и наклóни, затова ще си позволя да попитам: ще сменям гумите на пистов мотор, че нещо стари ми се виждат и не искам да си правя експерименти. Отидох в гумаджийницата, в която правим гумите на камионите от фирмата, защото много се уважаваме и им поисках да ми докарат такива гуми, но най-добрите, като мислех че марката ще е мишлен, гудиър или подобно. Марката, която получих е Метцелер и уверението, че са мерцедеса на гумите. Не ми се пита по мотофорума, че там няма никаква активност, но как мислите?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата