Въпроси относно дърпане на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Въпроси относно дърпане на кола

Мнение от Kurtov » 19 Май 2017, 20:53

Здравейте.
1. Искам да попитам, ако колата, която ще се дърпа(пасивната) не е с изрядна застраховка и винетка това проблем ли е ?
Според мен това е реторичен въпрос :lol: , но днес един познат ми каза, че не било проблем при положение, че колата не е на собствен ход, ако мога така да се изразя.
Има ли някаква истина в това ?
2. Има ли къде да закача въже за е46-цата ? Х-ова, фейслифт, ако има значение?
3. Знам, че е по-добре дърпането да стане с някакво по-меко въже, а не стоманено. Мисля си за това http://www.praktiker.bg/bg/Other-auto-e ... 2/p/432177
Би ли свършило работа ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Въпроси относно дърпане на кола

Мнение от (bubsa) » 19 Май 2017, 20:58

Kurtov написа:Здравейте.
1. Искам да попитам, ако колата, която ще се дърпа(пасивната) не е с изрядна застраховка и винетка това проблем ли е ?
Според мен това е реторичен въпрос :lol: , но днес един познат ми каза, че не било проблем при положение, че колата не е на собствен ход, ако мога така да се изразя.
Има ли някаква истина в това ?
2. Има ли къде да закача въже за е46-цата ? Х-ова, фейслифт, ако има значение?
3. Знам, че е по-добре дърпането да стане с някакво по-меко въже, а не стоманено. Мисля си за това http://www.praktiker.bg/bg/Other-auto-e ... 2/p/432177
Би ли свършило работа ?

1.Проблем е.Не си прави илюзии.
2.Има си място за навиване на кука за теглене.Има малко капаче в бронята.
3.Това са най-скапаните въжета за дърпане :mhihi:

ПС Кажи на какво разстояние ще я дърпате и с какви скорости е е46-цата?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 19 Май 2017, 21:11

Видях капачето, благодаря.
Колата ще се дърпа на около 100км.
Е46-цата е дърпащата кола и е с механични 5 скорости.
Кои въжета са добри ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 19 Май 2017, 21:27

Не знам, ама ако има маслена помпа в скоростната кутия не е зле да откачите кардана. Питайте някой, който разбира, че да не ремонтирате после и скорости. Аз не съм в час.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Май 2017, 21:29

Сто километра на въже :clap:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 19 Май 2017, 21:44

Kurtov написа:...Кои въжета са добри ?

Всеки друг тип въже който се продава е по-добър вариант от този боклук от линкът горе. По-важни са обаче 2 други неща:
- да се използва шегел, а не гнусните куки които се чупят и нанасят гадни поражения
- шофьорът в теглената кола трябва отлично да знае какво да прави

Само да питам- как е със спирачките и завиването колата дето ще теглиш? И забрави за съществуването на ръчната спирачка като ми отговаряш ;)

Bavarcho написа:Сто километра на въже :clap:

Винаги може да се проявиш като добрият самарянин и да му пратиш пътна помощ за твоя сметка- ако не са се вдигнали рязко цените масрафа ще ти струва по-малко от 200лв. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 19 Май 2017, 21:58

Мордехай написа:Не знам, ама ако има маслена помпа в скоростната кутия не е зле да откачите кардана. Питайте някой, който разбира, че да не ремонтирате после и скорости. Аз не съм в час.

Мда на камионите 20 км са достатъчни да сготви кутията,по добре свалете кардана ако е на задно ... положението е като при камионите макар,че тук кутията не е с принудително мазане а с "плискане" ,пак дърпането с не откачен кардан може да е фатално за кутията особено ако е и с по висока скорост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 19 Май 2017, 21:59

Аз съм дърпал и 300км. От Варна до Плевен :mhihi: Натоварващо е, но когато и дърпания и дърпащия са в час и имат опит не е никакъв проблем.
По темата - намери си алпийско въже. Супер удобно е са теглене. Два карабинера и по един възел осмица в края.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Май 2017, 23:16

200лв за репатрак ми звучат като добър вариант.
100км теглене на IX ми звучи като скъп проблем.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 19 Май 2017, 23:19

Мармот написа:

Аз съм дърпал и 300км. От Варна до Плевен :mhihi: Натоварващо е, но когато и дърпания и дърпащия са в час и имат опит не е никакъв проблем.
По темата - намери си алпийско въже. Супер удобно е са теглене. Два карабинера и по един възел осмица в края.

Абсолютно :yes:
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 19 Май 2017, 23:23

Здравейте колеги.
Бил съм в грешка понеже и аз не знаех подробности около процедурата.
Колата ще я дърпам около 30-40 км, което пак си е доста.
Теглената кола има проблем със скоростната кутия. Управление, окачване, спирачки и изобщо всичко останало е изрядно.
Последна промяна Kurtov на 20 Май 2017, 10:54, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 20 Май 2017, 1:04

Приготви си едни 300лв за съединител!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Май 2017, 4:18

dr.peshev написа:Приготви си едни 300лв за съединител!

Като за начало :yes:

На мен това "проблем със спирачки" ми звучи стряскащо. Един дивак да засече теглещата кола, да спре по-рязко пред нея и нещата отиват много нагоре. По трасето има ли спускане? "Проблем с управлението", хм, вземете си камера. Може та изкарате пари в тубата.

Но вие си знаете.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Май 2017, 6:03

Преди 115-на години тъкмо малко след като бях взел Ц с баща ми трябваше да издърпаме един влекач Мерцедес на 110 км. защото вече бе само за паметник. Не е имал застраховки и бла-бла, но тогава времената бяха други, а ключовите участъци за полицаи ни бяха познати до болка, а и реално проблем на повечето от тях нямаше кой да ни направи освен ако сами не си го направим. Бях неопитен, но пък слушах какво ми се казва. Камиона отзад не беше запален и сами се сещате какво значи това за хидравлика и спирачки :mhihi: , бащата ме дърпа с един Зил 130(тези най-разпространените)но с твърда връзка! Тук тънкия момент бе да след постоянно той къде отива и аз къде отивам защото при едно изпускане дори малко на това да се държи връзката права и той да натисне спирачки...и двамата сме в нивата в най-добрия случай. Мина без особени проблеми, само аз бях яко припотен в първите няколко километра защото си е доста трудно за неучаствал в подобно нещо човек. Твърдата връзка е идеална за по-дълги разстояния, плюс ако спирачките ги няма на задния!!! Съединителят няма да замине повече от все едно няколко тръгвания от първа, стига първия да знае как да го ползва. Съветът ми е с твърда връзка ако имате проблеми със спирачките.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 20 Май 2017, 9:55

Kurtov написа:Колата ще я дърпам около 30-40 км, което пак си е доста.

Значи спираш да се занимаваш с глупости и си викате репатрак- ще ви струва 60-80лв., тарифите са 80ст.-1лв. на км. в посока. Да го дърпаш ще е по-евтино, но пак ще отидат 30-40лв. за въже и гориво- аз не бих си рискувал автомобила заради едни 30 лева. Ти видимо нямаш опит с тегленето на коли, явно и този който ще е в другата кола няма опит- скъсването на въже не е никак сложно, сам смятай колко ти струва ремонта на спукана броня ;) Да не говорим за по-големи щети- виждал съм скъсано въже да прави дупка в тавана на едната кола...

ПС: Теглената кола трябва да е с редовни документи- преглед, ГО, винетка и нейният шофьор рискува да отнесе актовете за всяка нередност.

Следваща

Назад към Извън Темата