Да си купя ли нов телефон и какъв?
Модератор: Общи модератори
Re: Да си купя ли нов телефон и какъв?
ivan40glupaka написа:bioz написа:Lenovo ZUK Z2...
Личи си веднага кой не е докосвал дори това безподобно лайно- ако ти изпратя 4 (ЧЕТИРИ) бройки от модела умрели по различни причини ще ти бъде ли достатъчно да спреш с хваленето на разни говна? Мога да ти напълня 2 прилично големи кашона с прецакани различни телефони на Леново (разни модели) като нито един от тях не удрян или удавян- всички са умрели поради дефект на хардуера.
И за всеобщо нещастие на ограничените индивиди като теб китайските пръчки в момента са НАЙ-ДОБРОТО до 600лв. което може да се купи в Европа с реална гаранция- всеки има правото обаче да пазари от Китай по-мощни и по-евтини модели като си поема рисковете при дефект. А при Леново няма "риск"- там въпросът е "кога ще умре" тоя телефон...
Ако съм разглобявал, ремонтирал и ползвал такъв телефон счита ли се за "докосване". Колкото до леновото аз не хваля Леново аз хваля ZUK ако си разбирач какъвто се чиниш трябва да знаеш разликата.... Иначе ми стана интересно какъв дефект на хардуера има zuk z2 ако не друго да се подготвя със втори резервен

А като ще е китайска пласмасова пръчка с окта кор процесор ми то има по 100 долара колкото искаш...
Иначе гаранцията си е гаранция, спор няма, всеки сам си решава.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В зависи какво търси/желае колегата автор на темата.
Ако търсиш апарат, който да ползваш за "ало", калкулатор и що-годе добра батерия, взимаш Айфона.
Ако търсиш нещо друго, но всяка вечер (или на две вечери) да спи на зарядното, но пък да не го ползваш само за слушалка и калкулатор, ами и за други неща, взимаш някой флагман, дори и бивш такъв (мое мнение Самсунг S4, S6).
Няма по-голямо разочарование от андройд, от някаква посредствена евтина марка апарати, че дори и последен модел, поне аз съм виждал доста леново, хуявейки и всякакви такива, дето уж са последен модел, а бачкат супер неприятно.
Аз примерно имам един Самсунг С4, който дадох на жената, защото си взех преди около 2 години Самсунг С6 edge.
Жената е супер доволна, очарована е и те така.
Разбира се, това е мое мнение, което е базирано на личен опит.
Ако търсиш апарат, който да ползваш за "ало", калкулатор и що-годе добра батерия, взимаш Айфона.
Ако търсиш нещо друго, но всяка вечер (или на две вечери) да спи на зарядното, но пък да не го ползваш само за слушалка и калкулатор, ами и за други неща, взимаш някой флагман, дори и бивш такъв (мое мнение Самсунг S4, S6).
Няма по-голямо разочарование от андройд, от някаква посредствена евтина марка апарати, че дори и последен модел, поне аз съм виждал доста леново, хуявейки и всякакви такива, дето уж са последен модел, а бачкат супер неприятно.
Аз примерно имам един Самсунг С4, който дадох на жената, защото си взех преди около 2 години Самсунг С6 edge.
Жената е супер доволна, очарована е и те така.
Разбира се, това е мое мнение, което е базирано на личен опит.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Имал съм 3бр iPhone 5 и 2бр Lenovo VIBE S1 (да не се бърка с S1 Lite). Lenovo-то е страхотна машина! Едното от двете се използва вече две години в ужасни условия и е изпускано над 50 пъти (повярвай не преувеличавам). Работи перфектно. Характеристиките са му сходни като на Galaxy S6, но като реално бързодействие е доста по-напред. Ползвах такова Lenovo и като личен основен телефон в промеждутъка, когато си потроших поредния iPhone 5 и си чаках Jet Black iPhone7-цата. Чисто субективното усещане е, че Lenovo-то е със същото бързодействие като 7-цата, само дето батерията му държи повече, а аз съм доста нервен потребител, на който ежедневието му преминава с телефона в ръка. Минали са ми през ръцете десетки (може би над 20) флагмана от Galaxy серията и за мен това е най-скъпият боклук, който съм държал в ръце. Докато е нов, или да речем на под половин година е ОК, но след това се сбозва тотално. Инсталиране на custom ROM помага много, но оставаш без гаранция. Професията ми е такава, че ползвам много и разнообразни устройства и имам някакъв широк поглед над нещата. Ако не ме кефеше толкова изработката и дизайна iPhone 7 (единствено Jet Black), щях да си карам с Lenovo VIBE S1 с кеф - имал съм го и бял и тъмно син и синият е страхотен на вид. Ако търсиш 4" телефон - изборът според мен е единствено iPhone SE.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TNT написа:Моя съвет е най-новия РЕНОВИРАН iphone, който влиза в бюджета. С 1 година гаранция, втората ще я прежалиш за сметка на няколко стотин лева. Това е просто телефон - взимаш го от магазина и му пада с няколко стотака цената. Няма смисъл от нов. Айфона докато не стане на 6-7 години, ще си работи всичко по него. После вече няма да можеш да си качиш messenger и ще става само за слушалка и калкулатор. Имам 4-ка и си работи. Феновете на андроид да ми кажат кой самсунг или хуямивей от 2010 година работиА пък ако си сменяш телефона всяка година - взимай което ти е кеф
Ташак са тия "реновирани" телефони. Взех на майка ми от ибея един 4С уж от фактори рефъбришд. Познай.. като го отворих пълен с китайски чаркове. Батерията му не държи грам.
- TodorJovanov
- Потребител
-
Благодаря на всички за коментарите, но защо изобщо не сте доволни от Леновото 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Тук има iPhone SE 16 Gb
https://edigital.bg/
Ако те интересува ми пиши лично да ти обясня как да го купиш за 592 лева. Плаща се с наложен платеж при получаване. Никакви пари напред и телефонът не е бил заключван!
https://edigital.bg/
Ако те интересува ми пиши лично да ти обясня как да го купиш за 592 лева. Плаща се с наложен платеж при получаване. Никакви пари напред и телефонът не е бил заключван!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
bioz написа:ivan40glupaka написа:bioz написа:Lenovo ZUK Z2...
Личи си веднага кой не е докосвал дори това безподобно лайно- ако ти изпратя 4 (ЧЕТИРИ) бройки от модела умрели по различни причини ще ти бъде ли достатъчно да спреш с хваленето на разни говна? Мога да ти напълня 2 прилично големи кашона с прецакани различни телефони на Леново (разни модели) като нито един от тях не удрян или удавян- всички са умрели поради дефект на хардуера.
И за всеобщо нещастие на ограничените индивиди като теб китайските пръчки в момента са НАЙ-ДОБРОТО до 600лв. което може да се купи в Европа с реална гаранция- всеки има правото обаче да пазари от Китай по-мощни и по-евтини модели като си поема рисковете при дефект. А при Леново няма "риск"- там въпросът е "кога ще умре" тоя телефон...
Ако съм разглобявал, ремонтирал и ползвал такъв телефон счита ли се за "докосване". Колкото до леновото аз не хваля Леново аз хваля ZUK ако си разбирач какъвто се чиниш трябва да знаеш разликата.... Иначе ми стана интересно какъв дефект на хардуера има zuk z2 ако не друго да се подготвя със втори резервен![]()
А като ще е китайска пласмасова пръчка с окта кор процесор ми то има по 100 долара колкото искаш...
Колега, разбирам, че имаш ZUK Z2, ако може да ми кажеш от България ли го взе и на каква цена горе-долу, че аз също съм се замисли за един.

Също така си мислех и за някое друго китайче с новият Snap835, ако е на по-поносима цена.
Дидо85 написа:bioz написа:ivan40glupaka написа:bioz написа:Lenovo ZUK Z2...
Ако съм разглобявал, ремонтирал и ползвал такъв телефон счита ли се за "докосване". Колкото до леновото аз не хваля Леново аз хваля ZUK ако си разбирач какъвто се чиниш трябва да знаеш разликата.... Иначе ми стана интересно какъв дефект на хардуера има zuk z2 ако не друго да се подготвя със втори резервен![]()
Колега, разбирам, че имаш ZUK Z2, ако може да ми кажеш от България ли го взе и на каква цена горе-долу, че аз също съм се замисли за един.
Също така си мислех и за някое друго китайче с новият Snap835, ако е на по-поносима цена.
Поръчах го EU warehouse за около 400лв. Не съм фен на нонаме китайчетата по една единствена причина, може да имат сходен хардуер, но много често идват с гаражен ром-а има бъгаве и нямат никакъви ъпдейти. За зук има официален ром и ъпдейти... за мен това е много важно.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Леново закриват ZUK и като цяло собствения си бранд, за сметка на Моторола. Ако искаш здрав телефон (алуминиево шаси), солидно качество на изработка и стоков андроид - МОТО е номер 1 (лично мнение).
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
[FF]GODFLESH написа:Леново закриват ZUK и като цяло собствения си бранд, за сметка на Моторола. Ако искаш здрав телефон (алуминиево шаси), солидно качество на изработка и стоков андроид - МОТО е номер 1 (лично мнение).
моторолата също е много добър избор, обаче много грозен...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И аз съм за нов телефон ама чакам да ми започнат 3те месеца за преподписване и ще ги ч*кам тия от Мтел
. Сега ми обявиха ебаси кривите условия и ако искам друг план само нагоре, надолу трябва да плащам допълнителни такси
Чуденката ми е дали да заложа на Iphone този път, досега Нокиа тухлички (още ми е мъка за С5-00, ебаси удобния и корав телефон) и Андроид (Сони и ЛГ, и двете марки не смятам да ги повтарям, внезапната смърт ми идва твърде шокираща
) съм ползвал. Голяма сума никога не съм давал за телефон, няма и да дам и съм се насочил към SE (ще видя и различните видове 6 на какви пари ще ги дадат като преподписвам). Какви са разликите между SE и 6/6S? Ще го ползвам предимно като телефон, чат-пат някоя снимка и споделяне на wifi hotspot почти постоянно защото всякакви игри и социални мрежи съм си ги качил на таблета.

Чуденката ми е дали да заложа на Iphone този път, досега Нокиа тухлички (още ми е мъка за С5-00, ебаси удобния и корав телефон) и Андроид (Сони и ЛГ, и двете марки не смятам да ги повтарям, внезапната смърт ми идва твърде шокираща

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Я препоръчайте някой читав водоустойчив и удароустойчив телефон с андроид, не съм проучвал пазара, а сегашния ми се скапа.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Don_Diego написа: Какви са разликите между SE и 6/6S? Ще го ползвам предимно като телефон, чат-пат някоя снимка и споделяне на wifi hotspot почти постоянно защото всякакви игри и социални мрежи съм си ги качил на таблета.
Главно размера. 6-ците са доста по-слаби. 6S и SE са със едни и същи карантии ама SE e 1 година по нов и батерията му кара повече. От това което обесняваш SE май е по-добре, хем ще ти е по-евтин, хем по-ново произведен. Единствения недостатък (за някой) на SE би бил малкия дисплей.
Tires are evil - destroy them all ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Размера не е от значение
, предвид как и за какво ще го ползвам по-компактен размер повече ме устройва. Таблета ми е 10" и ще компенсира за телефона, както казах него ще го ползвам главно за говорене и отвреме на време за навигация, мейла да следя и дотам. Всичко останало правя на таблета, че да не се мъча с малките букви и шрифтове на телефона (одъртявам
). Как стои въпроса с паметта - 16 достатъчнили са или да гледам по-големите версии 32 и 64?
Друго което ми хвана окото е Huawei P10! По-скъп е, но предвид, че подписвам винаги за 2 години и на скъп тарифен план би трябвало да свалят много от цената
Изобщо как са телефоните от тази марка? Няколко познати имам с такива и ги хвалят ама то всеки хвали неговото си

Друго което ми хвана окото е Huawei P10! По-скъп е, но предвид, че подписвам винаги за 2 години и на скъп тарифен план би трябвало да свалят много от цената

Изобщо как са телефоните от тази марка? Няколко познати имам с такива и ги хвалят ама то всеки хвали неговото си
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
SE нямат 32, само 16 и 64, като моят съвет е 64-ка!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите