Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от drago9205 » 27 Май 2017, 10:17

Съгласен съм, че понякога взимам присърце дадени коментари. Също съм съгласен и за километрите, че не са фактор и така нататък.

Но все пак мисля, че форумът е за взаимопомощ - шансът някой да е гледал конкретна кола е супер малък. Сигурно в 5-10% от случаите някой пита за кола, която е гледана от друг колега.
Затова мисля, че в останалите случаи най-доброто, което може да направим е да дадем някакви насоки чисто на база на обявата и снимките в карс/мобиле. Може би ме разбирате погрешно - аз не искам да кажа, че колата е супер амортизирана като е на 300 хил. км. или че бутонът като е изтъркан колата гроб. Напротив пределно наясно съм, че не може да се съди за състоянието на кола само по 1 копче или 1 липсващ ДПФ.
По-скоро искам да отбележа неща, които са признаци за пробег/износване/интервенции, за да може колегата да обърне на тях внимание ако се стигне до оглед на колата или да гледа по-съсредоточено.
Все пак ако се порови назад в темата човек може да се види, че изводите и коментарите за колите, които се правят са основно на база на снимките в обявата и няма както вече споменах трудно би било да е друго яче.

Нека се насладим на съботата, макар и дъждовна и без лоши чувства :bchug: :yes:

Потребител
Аватар
Кара: bmw e 46 318i

Мнение от palneza » 27 Май 2017, 10:54

Здравеите колеги, може ли мнение за тази колица: http://m.mobile.bg/details/11494845628945864

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 F80

Мнение от M0n57eR » 27 Май 2017, 15:32

Здравейте!
Търся си 320д преди фейслифта, по-възможност от Пловдив.
Някой може ли да изкаже мнение за тази: http://www.cars.bg/c2043019
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от gdimanov » 29 Май 2017, 20:29

Колеги, искам да споделя личния си опит от днешния оглед на следния автомобил http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7118442202 . Естествено, нищо от написаното не отговаря на истината. Колата се кара от някаква девойка, която лъже за всичко - от разхода на автомобила /6/100 градско/ до това какво е правено по нея. Ще обособя впечатленията си така:
1. Колата не е закупена от Ауто Бавария, както пише в обявата, а "от приятел". Нале...
2. Акумулаторът не е нов, а е поне на 5 сезона...
3. Освен забележка на предната броня, която "нарочно не е пръсната", има и други забележки - по задната броня, които вероятно също не са пръснати съвсем нарочно. Според девойката, която се представи за собственик - ремонтът струвал 100 лева, но тя не била завела щетите. :lol: Общо взето пълни глупости.
4. Предното стъкло - точно пред шофьорското място, е спукано от удар от камъче. Тя си карала така от месеци, понеже нямало проблем.
5. Ключалката на лявата врата е сменяна - вижда се на снимките /черна е/. При отваряне бравите на задните врати не се връщат в първоначалната позиция и остават да стърчат. За да се приберат, трябва да се натиснат навътре.
6. Сменян е стартерът, ремонтирани са скоростната кутия и алтернаторът.
7. При запалване двигателят тръгва "на разходка" из предницата и вие странно. Тампон за смяна или нещо друго, не знам.
8. Колата е ужасно мръсна отвън и отвътре - направо кочина. Трудно е да се повярва, че я кара жена. Салонът като цяло е ок, защото най-вероятно е подменян. Подлакътникът обаче е износен до плат - вижда се добре на снимките. Не се затваря, развален е. В колата мирише ужасно на цигари въпреки няколкото ароматизатора. Климатикът не работи, както и радиото. В багажника липсва пластмасовата дръжка на капака на дъното.
9. По капака на двигателя има изпръскало масло. Бързано е с някакъв парцал /вижда се на снимките/, но при преглед от близо си личи добре.
10. Фаровете са нагорели и стъклата се матирани отвътре.
11. По думите на собственичката, ангренажът не е сменян изобщо. Както е взела колата, така си я карала. Маслото също не е сменяно, но по-лошото е, че тя самата не знае от кога.
12. При ускоряване се чува странен звук - може би от скоростите.

Да обобщя - изключително подвеждаща обява. Колата е пълен дарак, така че внимавайте много при огледа. Предполагам, че все някой е ходил да я гледа и може да сподели впечатления. Аз лично съм възмутен от лъжливата информация. Дано някой не изгори с 10к.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Май 2017, 7:56

Дано не прозвучи като заяждане, но ти за 10к какво повече очакваше?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Май 2017, 8:23

джакпота колега, джакпота. Иначе така наречените "забелжки" който е намерил колегата са нищо сериозно поне според мен, за ценовият диапазон в който се търси. Сега продавача, че трябва поне да я измие колата вътре вънка, като ще я продва да. Обаче матирани фарове, оправя се за 20лв. там че виел двигателя и скоростите, какво да се очаква за кола на тези години и цена от 5к евро. Вчера мой приятел, продава на друг мой приятел/аз съм си запазил да я купя след 5 години :mhihi: / ф10, правиха диагностика при мирафиори и от там казаха, че колата е най-доброто ф10 на което са правили преглед за покупко-продажба в последно време и има за смяна, верига, демферна шаиба, всички тампони на диференцяла и предни дискове с накадки и го плати този приятел 30к лв вчера. А тука колегата иска за 10к от магазина :D .
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Май 2017, 8:29

Поредното потвърждение на съветите ни да не гледате най-евтините коли на пазара (или поне да сте подготвени за това, което ще видите), но нейсе... След 1-2 страници пак ще има запитване за тази.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Май 2017, 9:18

Leon написа:Поредното потвърждение на съветите ни да не гледате най-евтините коли на пазара (или поне да сте подготвени за това, което ще видите), но нейсе... След 1-2 страници пак ще има запитване за тази.

Да ти кажа и аз съм във филма,гледам заедно с vld е91 и е61(от които май-се отказах),изкочиха 2 и докато звънна - айде взети при това на прилични цени,като едната беше доста здраво натруфено комбе 325хд и Реални (проверени) км ,всяко едно нешо,което бе писал собственика бе потвърдено - аз звънях направо да отивам и човека вика вчера я продадох - 4к над тази,но шанс.Гледах едно друго 325ix - пак натруфено,еми хвърли вода от някъде преди да я гледам,собственика лаик на тема марката но много готин(форумен) и също е на реални км (близка цена) ,но не е ясно какво се случи,защото след онзи случай няма никакви проблеми - та чакам какво ще каже моя майстор.Намират се добри коли,но май не са в диапазон под 14 а при е6х е трагично направо..
Та колеги пишете си домашното и благата цена ,после да не стане широки разходи..че рязко могат да стигнат 50% покупна цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Май 2017, 9:34

Аз това дърво да купя евтино с идеята, че ще си я оправя качествено съм го гризал два пъти и стига толкова, мерси. При стара кола няма гаранция, че и с адекватна цена няма да изгориш, но с най-евтините шансът е към 90%.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Май 2017, 9:46

Leon написа:Аз това дърво да купя евтино с идеята, че ще си я оправя качествено съм го гризал два пъти и стига толкова, мерси. При стара кола няма гаранция, че и с адекватна цена няма да изгориш, но с най-евтините шансът е към 90%.

Далече съм от идеята,да купя евтино и да оправям после - филма е голям,бих го направил с нещо по-старо като модел ,защото там има огромно количество информация.Но да ти кажа,мой познат направи точно това - и в момента,си кара една доста приятна Е90 с прилични екстри на цена от 10.5 купена преди 4год.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 30 Май 2017, 9:58

Добре де, от 2 години, в тая тема разбирането за "адекватна" цена не е мръднало...14-15,000лв.Тия коли одъртяват и вече повечето начукаха 10г и по 300+к....Е90 вече си е прилично дърта кола, защо цените да не падат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Май 2017, 10:08

намират се, на приятел взехме е91 просто страхотно за 11к, кара си го и никакви проблеми, Taruno помогна тогава :) много хубава колица с доста екстри.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Май 2017, 10:21

Satanism написа:Добре де, от 2 години, в тая тема разбирането за "адекватна" цена не е мръднало...14-15,000лв.Тия коли одъртяват и вече повечето начукаха 10г и по 300+к....Е90 вече си е прилично дърта кола, защо цените да не падат?

Защото поколението на Е90 е доста различно от Е46...в нито един сайт,цените не са паднали,нито десняците,нито италянки нито германки и т.н..кола на 300+ навсякъде е евтина..специално аз говорех за коли с пробег близко до 200 000 а не 300 000..няма как да паднат както ти се иска,докато Е46 добре запазено е 8-9 ,че и отгоре .
Явно НЕ си гледал коли на живи,тези по 8-9-10 са трагични...а Е46 дето ги има за 4-5 да не коментирам..

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi80 » 30 Май 2017, 17:12

Здравейте, искам да ви попитам, някой гледал ли е тази кола,знае ли нещо за нея,за какви болежки да гледам този двигател.Благодаря ви предварително
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3gftzi
Последна промяна Bobi80 на 31 Май 2017, 14:54, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 30 Май 2017, 18:26

Satanism написа:Добре де, от 2 години, в тая тема разбирането за "адекватна" цена не е мръднало...14-15,000лв.Тия коли одъртяват и вече повечето начукаха 10г и по 300+к....Е90 вече си е прилично дърта кола, защо цените да не падат?

падат колега, но е ебаси успешния модел като цяло. много надежден с малки изключения и е нормално да държи цена. имаше статистика, че това е била най-търсената кола в мобиле.де. една кола над 10 години си е дърта каквото и да си говорим, но наистина си държат ценичка като цяло. говорим за читавите коли, вече ако има и повечко екстри става скъпичко направо :yes:

както каза колегата на 15 годишни Е46-ци искат по 8-9-10-11 бона какво остава за по-новите :mhihi: мойта я дадох за 11 бона преди 2.5 години въпреки това на подобни автомобилчета им искат даже по 12-13 бона днес :ok: луда работа...
"Чемодан, вокзал, Москва"

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93