Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
TheDriver написа:Ако трябва от твоята гледна точка да го разгледам, то най-ощетени са хората които са си собственици на автомобилите.
E точно това ми е мисълта... Нали уж пред закона всички са равни

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Това е от днес:
Т.е. няма значение дали си просрочил плащането или не. Имаш ли излязло НП, ти отнемат свидетелството при проверка докато не го платиш
А ако тоя се е объркал нещо в изказа, то ще предлагат нещо което вече е в закона, а именно точките от началото на темата.
Хем ще го предлагат, хем на някои места вече действа
Пътна полиция ще отнема временно книжките на шофьори, които имат влезли в сила и неплатени актове. Те ще бъдат връщани, когато водачите си изплатят задължението към държавата.
Това е една от мерките, които вътрешното министерство ще предложи за справяне с несъбираемостта на глобите, която е част от големия проблем с катастрофите и жертвите на пътя. На някои места тези мерки вече се прилагат, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.
Т.е. няма значение дали си просрочил плащането или не. Имаш ли излязло НП, ти отнемат свидетелството при проверка докато не го платиш

А ако тоя се е объркал нещо в изказа, то ще предлагат нещо което вече е в закона, а именно точките от началото на темата.

Хем ще го предлагат, хем на някои места вече действа

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всичко е кьорфишек и пълнеж за новинарските емисии, както винаги ... "Ние взимаме мерки ..."
Ама дали мерките наистина работят, имат ефект и какъв ... на кого му пука
Ама дали мерките наистина работят, имат ефект и какъв ... на кого му пука

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
И аз го чух това по радиото, ама журналистите, само копи-пейст. Кво значи влезли в сила. За да е влязло нещо в сила то трябва да е обявено по съответния ред и влиза в сила след като няма жалби срещу него... Могат да обнародват фишовете в държавен вестник, да си чел братче...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Фиша влиза в сила на момента - не е акт за да го обжалваш и след като ти го връчат имаш месец да го платиш.
Под "влязъл в сила акт" разбирам акт по който е издадено наказателно постановление и е минал 7 дневният срок за обжалването му. Т.е. намираме се в 30 дневния период в който трябва да се плати.
Под "влязъл в сила акт" разбирам акт по който е издадено наказателно постановление и е минал 7 дневният срок за обжалването му. Т.е. намираме се в 30 дневния период в който трябва да се плати.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Ама не може да си ти праскат актове, а ти да не знаеш. Задължително е да има механизъм за връчването им, преди да влизат в сила! Абсурдно е!
Как за застраховки ти идват смс-и, за липса на гражданска ти пускат писмо и за какво ли още не... Това е нереално!
Как за застраховки ти идват смс-и, за липса на гражданска ти пускат писмо и за какво ли още не... Това е нереално!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Точно!
Два са важните моменти:
- Трябва органите да полагат нужните усилия да ти връчат фиш, акт квото и да е ...
- Трябва да има лесен и достъпен за всеки начин да се провери има ли глоби.
До тогава мерките им са недомислени!
Не само, при несвършена от тях работа искат водачите да са изрядни и тн. - как става тая работа
Два са важните моменти:
- Трябва органите да полагат нужните усилия да ти връчат фиш, акт квото и да е ...
- Трябва да има лесен и достъпен за всеки начин да се провери има ли глоби.
До тогава мерките им са недомислени!
Не само, при несвършена от тях работа искат водачите да са изрядни и тн. - как става тая работа

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Един колега така имаше актове от ДАИ. Писа после жалби как така са пратени в НАП директно след като не са му връчвали НП, мисля паднаха задълженията, но беше много обикаляне. Трябва да го попитам точно какво се случи.
Иначе естествено, че ТРЯБВА да отнемат книжки. Така всички ще са много прилежни и ще знаят, че имат актове, даже профилактично ще проверяват в КАТ дали нямат нещо дошло.
Вярно, че покрай сухото така ще гори и суровото, но то е малцинство. След като аз мога да звънна някой телефон при съмнения и да питам в КАТ имам или не акт, значи всеки може ако има желание.
Та за малцинството да се върна. Направо го пренебрегваме, понеже иначе няма как. Причините са много, но ще ви кажа в повечето случаи как хората се мъчат да избегнат плащане на акт. Най-общо казано се крият. Или не са на адреса, на който са посочили, или ако са там то все "ги няма" когато представител на органите на реда отиде да ги търси за да връчва призовка. Понеже даже да се покаже зад вратата и те те видят, нямат право да влизат у вас без заповед, а за такова нещо заповед абсурд да се изкара, освен ако не си убил някой с колата. Жена ти отказва да приеме това, което искат да ти връчат, онези идват още няколко пъти и се отказват. Е, кой е виновен в този случай и на кой правата са нарушени? Според мен тези на КАТ и държавата(тоест на всички нас)понеже всички ние губим от това, че всеки втори се крие като мишок за 50-300 лв.
Аз съм за отнемане на книжките, но пък така зададен въпроса е много задължителен. Не съм за да си кара всеки със затъмнени стъкла и не виждам какво общо има това с темата освен да обърква една част от неправилно четящите, та се пита тук кой с какви стъкла бил и за какво бил спрян. Нямат никакво отношение стъклата към тая тема и са вкарани много подвеждащо, затова и няма да гласувам. Аз съм за отнемане на книжка като не си плащаш, понеже в това е смисъла на глобите. Не може някакъв педерунгел на 21 години да има 11 000 лв. актове(смятайте за какво каране става дума и колко пъти не са го хващали)тоест казва, че ще прави каквото си иска и кара както си иска, а в същото време другите хора да си плащат и това малко или много да ги кара да се замислят. За пияните затвор и тогава ще намалеят в пъти по пътищата. В последните години от доста места чувам как нямало смисъл да карат пияни, понеже вече много дебнели и ей там някой щял да ги удари и нямало да са те виновни, ама така изгаряли те. Ами имбецил, нали ако си бил трезвен шанса да реагираш на някой, който те удря е в пъти по-голям и е можело да предотвратиш ПТП-то? Дори да не е можело, пиян си бил в пъти по-опасен за другите, отколкото ако си бил трезвен. Значи с тези приказки, аз виждам доказателството как хората не ги вълнува това, че не трябва да карат пили поради реалните причини, а масово ги вълнува това, че ще ги хванат и вече над 1.2 става дебела работата, особено ако имаш предишни провинения от този род. Значи така ще стане и с другото. Щели да го спрат на Синеморец и да си вървял пеша до София. Сори колега, другия път съм убеден, че няма да те спрат и да ходиш пеша, даже преди да тръгнеш за Синеморец ще звъниш в КАТ. Знам, че изглежда недомислено и е така, но ако това е начина засега да има някакъв ред, нека ги отнемат, по-добре е отколкото куп други да бягат вечно и да не плащат, понеже така си нарушават безнаказано и всеки ден са по пътя.
Приветствам и махането на знака тип "намали, че има камера и после дай пак газ", отдавна бях казал, че това е много грешно.
Сега гледам "Двама мъже и половина", че сетих как в много бели държави ти вземат книжката като не плащаш. Ето, Чарли вътре примерно му пращали много пъти писма да се яви, но той все ги хвърлял и накрая туп...спря го полицай заради племенника му и изгоря той.
Иначе естествено, че ТРЯБВА да отнемат книжки. Така всички ще са много прилежни и ще знаят, че имат актове, даже профилактично ще проверяват в КАТ дали нямат нещо дошло.

Та за малцинството да се върна. Направо го пренебрегваме, понеже иначе няма как. Причините са много, но ще ви кажа в повечето случаи как хората се мъчат да избегнат плащане на акт. Най-общо казано се крият. Или не са на адреса, на който са посочили, или ако са там то все "ги няма" когато представител на органите на реда отиде да ги търси за да връчва призовка. Понеже даже да се покаже зад вратата и те те видят, нямат право да влизат у вас без заповед, а за такова нещо заповед абсурд да се изкара, освен ако не си убил някой с колата. Жена ти отказва да приеме това, което искат да ти връчат, онези идват още няколко пъти и се отказват. Е, кой е виновен в този случай и на кой правата са нарушени? Според мен тези на КАТ и държавата(тоест на всички нас)понеже всички ние губим от това, че всеки втори се крие като мишок за 50-300 лв.
Аз съм за отнемане на книжките, но пък така зададен въпроса е много задължителен. Не съм за да си кара всеки със затъмнени стъкла и не виждам какво общо има това с темата освен да обърква една част от неправилно четящите, та се пита тук кой с какви стъкла бил и за какво бил спрян. Нямат никакво отношение стъклата към тая тема и са вкарани много подвеждащо, затова и няма да гласувам. Аз съм за отнемане на книжка като не си плащаш, понеже в това е смисъла на глобите. Не може някакъв педерунгел на 21 години да има 11 000 лв. актове(смятайте за какво каране става дума и колко пъти не са го хващали)тоест казва, че ще прави каквото си иска и кара както си иска, а в същото време другите хора да си плащат и това малко или много да ги кара да се замислят. За пияните затвор и тогава ще намалеят в пъти по пътищата. В последните години от доста места чувам как нямало смисъл да карат пияни, понеже вече много дебнели и ей там някой щял да ги удари и нямало да са те виновни, ама така изгаряли те. Ами имбецил, нали ако си бил трезвен шанса да реагираш на някой, който те удря е в пъти по-голям и е можело да предотвратиш ПТП-то? Дори да не е можело, пиян си бил в пъти по-опасен за другите, отколкото ако си бил трезвен. Значи с тези приказки, аз виждам доказателството как хората не ги вълнува това, че не трябва да карат пили поради реалните причини, а масово ги вълнува това, че ще ги хванат и вече над 1.2 става дебела работата, особено ако имаш предишни провинения от този род. Значи така ще стане и с другото. Щели да го спрат на Синеморец и да си вървял пеша до София. Сори колега, другия път съм убеден, че няма да те спрат и да ходиш пеша, даже преди да тръгнеш за Синеморец ще звъниш в КАТ. Знам, че изглежда недомислено и е така, но ако това е начина засега да има някакъв ред, нека ги отнемат, по-добре е отколкото куп други да бягат вечно и да не плащат, понеже така си нарушават безнаказано и всеки ден са по пътя.
Приветствам и махането на знака тип "намали, че има камера и после дай пак газ", отдавна бях казал, че това е много грешно.
Сега гледам "Двама мъже и половина", че сетих как в много бели държави ти вземат книжката като не плащаш. Ето, Чарли вътре примерно му пращали много пъти писма да се яви, но той все ги хвърлял и накрая туп...спря го полицай заради племенника му и изгоря той.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Батка... я се самоизтрии. Хич не съм ти чел поста след като се опитваш да ни вмениш, че тряя се обаждам на ушето всеки ден, че да знам кога ми е влезло в сила нещо си... побърка ли се?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Значи давам си колата на прЕател. Снимат го с камерата и ми издават акт, който по някаква причина и неясен механизъм считат за връчен без аз дори да съм го видял и съответно получил възможност да обжалвам като посоча кой е управлявал колата в момента.
Изскача ушо от храстите, спира ме и ми взима книжката..
Е как? Трябва ли периодично да звъня по разни телефони за да проверявам дали случайно някой някъде ме е снимал? Толкова ли е трудно да се вкарат данните в един сайт и човек да си проверява?
Ма то цялата им работа такава. До нас 3 месеца текоха лайна и тиня от някаква шахта. Онзи ден я оправиха на цената на 30 санта трап около нея, който така си седи. Надолу пътя е на гърбици по 10см и направо си удряш главата в тавана. Ушевите седят някъде по средата да проверяват за наркОтици. Аве, бай хой.. то път няма, ти си се чучнал там някъде по средата на нищото да ми обясняваш какъв съм престъпник, ако евентуално съм опънал една трева.
Изскача ушо от храстите, спира ме и ми взима книжката..

Ма то цялата им работа такава. До нас 3 месеца текоха лайна и тиня от някаква шахта. Онзи ден я оправиха на цената на 30 санта трап около нея, който така си седи. Надолу пътя е на гърбици по 10см и направо си удряш главата в тавана. Ушевите седят някъде по средата да проверяват за наркОтици. Аве, бай хой.. то път няма, ти си се чучнал там някъде по средата на нищото да ми обясняваш какъв съм престъпник, ако евентуално съм опънал една трева.

Снимали са ме преди 6-7 месеца край Лясковец със стационарна камера и онзи ден ми се обади кварталната да ме покани да получа постановлението. Това обаждане означава ли, че съм го получил официално? Нямам досегашен опит с подобни фишове.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
3186 написа:Снимали са ме преди 6-7 месеца край Лясковец със стационарна камера и онзи ден ми се обади кварталната да ме покани да получа постановлението. Това обаждане означава ли, че съм го получил официално? Нямам досегашен опит с подобни фишове.
Нямам идея как е законово, но сигурно зависи и дали те е отбелязала в системата, че ти е връчено или си известен.
В КАТ ровиха в системата и видяха, че не са ми връчени, явно имат такава информация.
При всички положения си оправи нещата за да не попаднеш в неприятна ситуация

Последна промяна K_Ilkov на 02 Юни 2017, 8:04, променена общо 1 път

...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
И сега какво излиза - всички трябва да се редим в КАТ и да проверяваме? 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Нещо такова ... Един ден от седмицата в КАТ за проверка
Може да се разбираме един да ходи със списък с ЕГН-та и да има седмичен дежурен по КАТ
Много удобно
Би ли дал телефон?
Подвеждащо, неподвеждащо - толко ...
Ако има желание всеки може да прочете и да вникне в проблема.
Също и да разбере защо са "вкарани" стъклата
Знаеш че е недомислено и си съгласен - Браво на теб
Кво значи засега?
Те КАТ всичко им е засега и винаги са 10г назад и 300м в страни
Докога?
Кой не си е свършил работата според теб Х години? Аз, че не съм звъннал или КАТ, че не са предприели нищо да ме известят?
И кой получава заплата за несвършена работа?
Баааахти и клекналата позиция
Явно ... е виж колегата вика кат тръгваш некъде, звънкаш едно телефонче и всичко е ток
ДАже мисля всяка сутрин да звъня в КАТ профилактично

Може да се разбираме един да ходи със списък с ЕГН-та и да има седмичен дежурен по КАТ

Top Gun Maverick написа:След като аз мога да звънна някой телефон при съмнения и да питам в КАТ имам или не акт, значи всеки може ако има желание.
Много удобно

Top Gun Maverick написа:Не съм за да си кара всеки със затъмнени стъкла и не виждам какво общо има това с темата освен да обърква една част от неправилно четящите, та се пита тук кой с какви стъкла бил и за какво бил спрян. Нямат никакво отношение стъклата към тая тема и са вкарани много подвеждащо, затова и няма да гласувам.
Подвеждащо, неподвеждащо - толко ...
Ако има желание всеки може да прочете и да вникне в проблема.
Също и да разбере защо са "вкарани" стъклата

Top Gun Maverick написа:Щели да го спрат на Синеморец и да си вървял пеша до София. Сори колега, другия път съм убеден, че няма да те спрат и да ходиш пеша, даже преди да тръгнеш за Синеморец ще звъниш в КАТ. Знам, че изглежда недомислено и е така, но ако това е начина засега да има някакъв ред, нека ги отнемат, по-добре е отколкото куп други да бягат вечно и да не плащат, понеже така си нарушават безнаказано и всеки ден са по пътя.
Знаеш че е недомислено и си съгласен - Браво на теб

Кво значи засега?
Те КАТ всичко им е засега и винаги са 10г назад и 300м в страни

Кой не си е свършил работата според теб Х години? Аз, че не съм звъннал или КАТ, че не са предприели нищо да ме известят?
И кой получава заплата за несвършена работа?
Баааахти и клекналата позиция

bum_bum написа:Е как? Трябва ли периодично да звъня по разни телефони за да проверявам дали случайно някой някъде ме е снимал? Толкова ли е трудно да се вкарат данните в един сайт и човек да си проверява?
Явно ... е виж колегата вика кат тръгваш некъде, звънкаш едно телефонче и всичко е ток

ДАже мисля всяка сутрин да звъня в КАТ профилактично

...
Тъпо е много това с неизвестяването, няма спор. Но пък радикалния метод с взимането на книжката е добър и адекватен за нашите географски ширини
Очаквам доста народ да си плати глобите.