По-дълъг преход с кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: По-дълъг преход с кола

Мнение от adovet » 05 Юни 2017, 20:56

Преди да се родят щерките с жена ми обикаляхме доста с колата, цяла Европа сме обиколили няколко пъти и редовно до Анталия и Кападокия. По принцип рекорда ми е 2100км. без почивка ама не си е работа. Пиеш редбули кафета. И после като стигнеш до крайната дестинация ти се губи един ден защото си като пребит. Мой съвет спете някъде по пътя хем ше се насладите на карането хем като време ще е едно и също. Към 3-4 така ти се приспива че направо не си е работа.

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Юни 2017, 21:06

Колега, аз да си повторя въпроса - колко време ще стоите и кога планувате прибирането?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2017, 21:15

eddieto_m написа: пипнал навигацията /бях с IGO / и с дебелото пръстче натиснал ” не асфалтирани пътища ” и екшъна започна.Поведох колите по баирите / помислих,че има проблем по магистралата и преизчислява
Хахахах,първият ми опит с Гармин беше нещо такова,някой беше цъкнал отметка "избягвай магистрали" и в Чехия се овъртях като пате в калчища,едно 100на -200 км въртях като замаян,че и пари излишни за бензин нямах,не ми беше весело..
Заебах и електроники и чудо и по хартиената карта-яваш ,яваш,стигнАхме ДК. Отбих само (този път преднамерено) да видя Берлин и това беше :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Юни 2017, 22:17

Такова каране от хора без опит в тази посока, или като цяло без опит в дълго пътуване е голям риск. Без почивка, веднага след работа, с кола която не е най-комфортната за дълъг път....Кажи какви са и другите 3 - коли, защото ще трябва и с тях да се съобразявате. Мога само да ви пожелая късмет и дано адреналина ви помогне :wave:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 06 Юни 2017, 0:29

Колега относно прехода нямам какво да кажа те колегите ти дадоха много съвети с две думи карайте колкото можете почивайте,разглеждайте и така.
Аз съм го минавал пътя доста пъти само,че до София и за под 22 часа но при положение,че не гониш срокове смисъл няма,а пък и да закъснеете малко във времето което сте си поставили не е фатално ,мога само да кажа поне за мен самия,че най-отвратително ми е карането Сърбия и Унгария сърбите поне са готини докато унгарците са лайнари поне от моя опит говоря,вече влезеш ли Австрия и Германия си се кара по добре смисъл лесно се взимат километрите стига да няма задръствания ама и да има горе долу минава бързо не е болка за умиране.
Винаги съм карал Германия-Австрия-Унгария-Сърбия смисъл по този маршрут,а не през Словения и Хърватска.

Виж за Ринга определено има какво да се види и не само там.
В главната сграда има музей,кино,магазини и тн. ще ти хареса на трибуните съм ходил но не е интересно смисъл яко е ама има си паркинги покрай пистата там се събират феновете барбекюта наргилета кемпери палатки коли компании.
В обикновенните трак дейове не се плащат,но ако има някакво събитие са платени но не е скъпо макар,че ще видиш и много коли спрени и на пътя просто по някой път няма места,между другото много от клиповете в youtube са снимани точно от тези места те са много и са около пистата къде има паркинг където не малко пеша.
Когато има някакво събитие идват групи от цяла Европа и става интересно събират се хората лафат си карат може да се запознаете с някоя група хората повечето са дружелюбни.

Сигурно пропускам много неща,но ти там на място ще влезеш в ритъм и ще видиш.
Кога ще ходите колега ,аз често ходя там в едно градче в близост до Ринга и като цяло доста си вися на Ринга.
Между другото не е лошо ако имате време да се разходите и до Холандия ще ви хареса на около 330-340 км от Ринга е Амстердам

Успех
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юни 2017, 1:26

Точно с Джъмпер направихме София - Ротердам - София. Среден разход даде 9л/100 дизел. Сменяхме се и спахме по пътя. Въпрос на организация.

Относно GPS. Вижте по възможност да сте с еднакви машинки. След това разбийте маршрута на по-малки отсечки. Около 4-500км е ок. Задавайте ги една по една. Ако сложите директно крайната точка, един GPS може да даде един маршрут, друг да даде друг и така да се пръснете, че ще се видите направо в Германия. Първа и последна кола трябва да са опитни шофьори. Тези без опит - в средата.

Темпоматът (круз-контрола) е много удобен, но при нощно каране ще ви успи неусетно.

Лек път!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Юни 2017, 1:32

Аз само до Виена съм си ходил с колата, повече от това мисля, че би ми било много на един път.
Графика дето си го постнал е малко прекален.
Аз успях да го постигна това до Виена (даже малко по-бързо), но постоянно се опитвах да държа 160-180км/ч., от което накрая изядох две снимки.
Бях се наспал и като пристигнахме (около 9 часа и нещо път тотал на отиване, никакви задържания на границите) не бях уморен, ама после като легнахме да спиме бях като мечка. А ти като няма да си се наспал, не ми се мисли. Направете си едно спане някъде по пътя и не се занимавай с глупости и весело изкарване!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 06 Юни 2017, 2:29

До момента два пъти ми се е налагало да пътувам с кола до Англия и обратно, даже бях пускал тема тук, маршрутът се препокрива с твоя. Вторият път връщането се случи да карам само аз, бяхме двама, но пък един без книжка :mhihi: Имаме приятели във Виена, където нощуваме, т.е. Лондон-Виена ми беше целта за деня като тръгнахме към 5 сутринта, някъде 23 пристигнахме, около 1500км са по спомен. Не мисля, че бих си го причинил пак :lol: Просто се сменяйте, това е, но в никакъв случай всички други да изпозаспят по колата, щото тогава който кара ще си се унесе за нула време. За секунда ми се случи да притворя очи във Франция и после 30мин бях като потресен, при все че нямаше кьорава кола около мен :shock: Аз също не пия кафета или редбули- музика, често отваряне на прозореца и нещо за хапване ми помагаха да изкарам. Между другото са прави колегите, че да се "поскараш" също помага, вечерта така я изкарах, са вече дали е добра идея да се дърпате с гаджето не знам :mhihi: Мен лично ми е комфортно да пътувам нощем, стига фаровете да са ок, бяхме с 407ца и не съм имал проблеми. С Е39ката и от Пловдив да се прибирам вечер ми къса нервите, при все че ми е познат пътя :lol:
Съветът ми е да не карате в комплект, от 4 човека всеки ще има различен стил на шофиране, ще се изнервяте, че някой се бави, друг бърза и т.н. Идеята за раздробяване на маршрута на по-малки части е добра и просто се изчаквате за почивка. Не се притеснявай излишно, път е, няма да избяга, не е невъзможно да се вземе, ако се въртите кой да кара :yes: Иначе става малко ненужно напрягане и предпоставки за ситуации, които да развалят почивката :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Юни 2017, 17:24

т'ва без спане си е убийство. Не че не става, ама файдата е точно никаква.

Най - добре да разделите пътя на две - до Виена и след Виена. Във Виена се наспивате добре (хотели колкото искаш, ако пристигнете по - рано може и градът да разгледате) и на другият ден продължавате. Сложи едни 10 - 11 часа път до Виена и вече знаеш, кога трябва да тръгнеш от България.

Трикове, к'ви трикове....семки, пуканки и т.н. Може и да помага (след това колата сигурно изглежда като кочина), ама до време. Като ти се приспи, не вярвам някакви семки да помогнат, кой знае колко.

От личен опит - някъде към 1000 - 1200 км на един път става, ама после е мъка. И тези скорости....повечето за нищо ги нямат...Все пак зависи и от колата ама повече от 160км/ч е повече от безпредметно (ако изобщо е разрешено). В Германия става, ама всеки път е само заради идеята. Не че пристигаш по - бързо. Общо взето само за идеята.

аре лек път и умната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Юни 2017, 19:06

Споменато е вече ама... Power nap... 15-20мин да почине шофьора ако няма кой да го смени, през 2 часа... Много се вдига така концентрацията.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 07 Юни 2017, 8:13

да питам, (ако няма някой от вас) защо не си наемете някой хубав микробус? Това ще ви спести доста проблеми

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2017, 8:18

Е ти уби коча с лопатата :mhihi:
Нали зора е да се отиде с БеНВетата на Нюрбургринг :dunno:

То иначе варианти бол :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 07 Юни 2017, 8:27

не прочетох всички 7 страници и не светнах, че зора е да се пуснат по нея

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Юни 2017, 8:28

Той колегата май абдикира от собствената си тема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 07 Юни 2017, 9:06

А трябва след всяко мнение да кима с глава и да си мрънка под нос "Мхм" одобрително ли?

ПС. Нали знаеш, че в "Извън темата" мнения не се трупат?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата