Забравих си книжката в България
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Забравих си книжката в България
Хора, на бригада съм в щатите, но си забравих книжката в България. Доколкото разбрах можело и с бг книжка да се кара. Та има ли някъв филм да ми извадят някакво разрешително от тук, при положение че имам книжка в бг, че иначе тр да търся някой дето пак идва тук да ми я донесе?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Забравих си книжката в България
Доколкото знам може да караш само някакви месеци с БГ книжка в САЩ, мисля бяха 6 преди години, но нека кажат колеги, които живеят там сега.
Вместо да търсиш, един куриер няма ли да ти я достави за седмица-две?
Вместо да търсиш, един куриер няма ли да ти я достави за седмица-две?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Няколко месеца може да караш да (ще те излъжа колко са), но книжката ти трябва. Има вариант да важи и 1 година, но се вади документ от България, който важи в цял свят за 1 година
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
DHL до САЩ и въпроса е решен. Но не знам колко време може да се кара.

- idombev
- Потребител
-
- Кара: e60 525i
- Мечтае да кара: M3 e36/e46
- Детайли за колата: 1994 e36 316i
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
Аз като бях в щатите преди 5 години на бригада ми дадоха да си карам с моята книжка. И полицаите като ме спираха, не ми правеха никакви проблеми. Тоест на бригада(4 месеца) не би трябвало да имаш проблеми.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Нямаш проблем да шофираш, докато си на бригада. Преди много години и аз така на студентска бригада бях и си бях забравил книжката вкъщи. Изпратиха ми я с DHL и пристигна за около 5 дни
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
Както казаха колегите, най-добре да ти я пратят с куриер. Иначе за периода през който можеш да караш с чуждестранна книжка, най-добре да видиш в сайта на ДМВ-то, на щата в който си. За Илинойс мисля че беше 90 дни ако си резидент.
Имай предвид че ако решиш да купуваш кола, застрахователите хич няма да се зарадват на това че нямаш щатска книжка.
Имай предвид че ако решиш да купуваш кола, застрахователите хич няма да се зарадват на това че нямаш щатска книжка.
Само че, и да ти пратят българската книжка, с нея нямаш право за работиш - не можеш да караш т.нар. commercial vehicles. Имай го предвид, защото ако не дай си Боже стане нещо, много лошо за теб..
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
да ти я пратят, можеш да караш и не правят проблеми.
без нея все едно нямаш книжка.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:да ти я пратят, можеш да караш и не правят проблеми.
а там е малко тегаво да дадеш 20$

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да, но те спират само ако си нарушил нещо. Затова и масово карат пияни и надрусани..
Лично съм го видял и бях

Лично съм го видял и бях

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
ritobis написа:Хора, на бригада съм в щатите, но си забравих книжката в България. Доколкото разбрах можело и с бг книжка да се кара. Та има ли някъв филм да ми извадят някакво разрешително от тук, при положение че имам книжка в бг, че иначе тр да търся някой дето пак идва тук да ми я донесе?
то може и без книжка да се кара....ама нали.
най - добре да ти я пратят или някой донесе, да не стане някой фал....макар, че въпросът с книжката е трябвало преди да заминеш на бригада да го проучиш...
Вече нямам спомен дали на бълг. книжка имаше всичките данни и на англ. Ако е така, е добре. Ако не, ти трябва межд. шоф. книжка. Не знам, дали с бълг. книжка можеш да вземеш кола под наем - повечето фирми искат межд. шоф. книжка (или поне в моят случй - с немска книжка).

то пък едно каране....на магистралата можеш да заспиш...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Може да вземеш кола под наем с българска книжка. Но ако дадеш българска кредитна карта ще ти искат голям депозит.
Още по-зле ако нямаш кредитна карта.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Може да вземеш кола под наем с българска книжка. Но ако дадеш българска кредитна карта ще ти искат голям депозит.

...българската книжка ще се окаже безсмъртна...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това за Европа някъде ли е? В щатите не мисля, че имаш проблем с немска книжка за каквото и да е било.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2