Ограничен внос на стари коли? За и против

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За и против ограничен внос на стари автомобили

За
52
49%
Против
55
51%

Общо гласове : 107
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Ограничен внос на стари коли? За и против

Мнение от K_Ilkov » 12 Юни 2017, 11:00

Трудно ми е да повярвам, че някой в момента се "подготвя" за ГТП и после си разтуря колата отново ...
ПРи наличие на "услужливи" ГТП-та ми се струва абсолютно излишно :dunno:

Дори и толкова да се затегне, че да трябва да се "оправи" колата за ГТП ще е скок в сравнение със сега ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 12 Юни 2017, 11:10

Нали целта е ограничаване на автомобили с вредни емисии над нормите, а не как да минем ГТП тарикатската.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Юни 2017, 11:50

Анджък де ...
Аз казвам, че ако всички ГТП-та си вършат работата така, че да трябва да се мине пред тях с читава кола ще е сериозен напредък ...

Не мисля, че ще са много тези дето за ГТП ще си "подготвят" колата а след това ще я разоборудват.
Ефекта от масовия контрол ще е много по-голям от тая вратичка :dunno:

Не че е зле и това да се реши, но нека се започне от някъде и да бъдем реалисти ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 12 Юни 2017, 12:07

Ако се затегнат пунктовете за ГТП ще се засили работата на газаджиите и маперите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юни 2017, 12:18

Обаче ако ще и бог да слезе да мапва с теб, като нямаш катализатор или ДПФ... няма да станат нещата :)
Достатъчно е да се сложи една забрана за модифициране на тва дето е закачено за изходните портове на двигателя до края на ауспуха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Юни 2017, 12:26

K_Ilkov написа:Не мисля, че ще са много тези дето за ГТП ще си "подготвят" колата а след това ще я разоборудват.

Дали сам ще си го направиш или някой друг, така или иначе, разооборудване ще има :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Юни 2017, 12:43

steeN написа:Обаче ако ще и бог да слезе да мапва с теб, като нямаш катализатор или ДПФ... няма да станат нещата :)
Достатъчно е да се сложи една забрана за модифициране на тва дето е закачено за изходните портове на двигателя до края на ауспуха.

Нищо чудно такава забрана да има (или по - скоро, не мога да си представя, че няма)....ама да не се следи, и съответно спазва. Четейки форума (от време навреме) оставам с впечалението, че всеки си прави каквото иска с колата, което сигурно не е далеч от истината. В това отношение България си е направо рай....

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Юни 2017, 12:53

steeN написа:Обаче ако ще и бог да слезе да мапва с теб, като нямаш катализатор или ДПФ... няма да станат нещата :)

Какви катализатори какви 5лв, отивам на преглед и понеже се скарахме с ония отворко в пункта ми вика, че сега като ми измерел "Ламбдата" и не била в норми щял да ми спре колата от движение. Кара ме да давам газ - мери, без газ мери, пак с газ мери и накрая ми вика двигателя ти работи перфектно. Ми ще работи, като има две нови сонди и всичко му е в ред. Но няма катализатор. Само не разбрах като види ламдата какво разбра за вредните ми емисии ама както и да е. А тия напук искаха да ме върнат, че се изпокарахме с тях, че бележката ми за данъка не била с лепенка, защото не съм я платил в общината :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 12 Юни 2017, 12:56

steeN написа:Достатъчно е да се сложи една забрана за модифициране на тва дето е закачено за изходните портове на двигателя до края на ауспуха.

Викаш да развалим бизнес за милиони на Scorpion, Eisenmann, Supersprint и др. подобни измекяри.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Юни 2017, 13:01

hell's angel написа:
K_Ilkov написа:Не мисля, че ще са много тези дето за ГТП ще си "подготвят" колата а след това ще я разоборудват.

Дали сам ще си го направиш или някой друг, така или иначе, разооборудване ще има :mrgreen:

Ако някой си мисли, че ще се щракне с пръсти и от утре всички МПСта ще са в норми ...

Колко човека ще се занимават с тия гимнастики за ГТП?! ... Терикети винаги ще има ...
В Германия да не би 100.00% от колите да са изрядни по всяка точка от закона ... Едва ли ...

Пак казвам въпроса е да се накара голямата част от населението да кара изправни коли.
Другото ако има желание ще се случи постепенно - не може от раз.
Изображение

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Юни 2017, 13:21

Не е задължително само по време на ГТП да се упражнява контрол.

Например при оглед на щетите (след ПТП) един поглед е достатъчен за да се разбере, че например филтъра за твърди частици го няма. След това е много просто - плаща се най - високият данък за една година назад (от предишният ГТП), после слагат глоба за укриване на данъци и накрая слагат още една глоба, за това, че фълтърът е бил махнат....а и за капак, ти дават 1 месец време, да възстановиш цялата изп. система и минеш преглед.

Само дето не вярвам, че много хора ще са съгласни с този вариант....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юни 2017, 13:27

Lenco написа:
steeN написа:Достатъчно е да се сложи една забрана за модифициране на тва дето е закачено за изходните портове на двигателя до края на ауспуха.

Викаш да развалим бизнес за милиони на Scorpion, Eisenmann, Supersprint и др. подобни измекяри.

Тези измекяри... или продуктите им не премахват устройства за контрол на емисиите като катализатори и т.н. или отиват у лево. Просто е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 12 Юни 2017, 13:40

По-просто от горна граница на газовете отделяни от автомобила? Спрямо годината?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 12 Юни 2017, 13:52

steeN написа:
Lenco написа:

Тези измекяри... или продуктите им не премахват устройства за контрол на емисиите като катализатори и т.н. или отиват у лево. Просто е.

Напротив, някой от тях предлагат комплекти от главата до задната броня без катализатори, а с цена от над 3000лв, едва ли са за България.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 12 Юни 2017, 14:03

Ако работи проверката нс газовете при ГТП и автомобила отговаря на искането по закон... Нз защо трябва други схеми да се мислят.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата