Въпрос за осиновяване.
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за осиновяване.
Така е, никой не обича да му нареждат и насила да му наливат акъл... Знам по себе си - помня аз как реагирах в такива случаи, не беше толкова отдавна. Ще опитаме да го мотивираме положително, забраните и заповедите така или иначе не вършат работа.
Понеже колата явно много му хареса (а не е видял мотоциклета още...), мога да я използвам за мотивация. Преди го бях питал дали учат английски в училище - казва да, учат. Я кажи нещо на английски, куче как е? Хмммм... Обаче докато го возихме, нарочно пуснах навигацията да приказва. И му викам - ами сега, като не разбираш какво казва колата? Как ще я караш? Нашият направо онемя - ама аз ще карам ли тая кола?!? Викам - естествено, кой ще ни вози... Смятай сега дали хлапето няма да наблегне на английския. Иначе в онова забутано село - за какво да си дава зор, с кого да говори на английски?
Всичко в тоя живот опира до мотивацията, положителната мотивация. Всеки успех (или провал) се дължат на нея (или липсата й).
P.S. Я кажете, че не съм чел скоро Закона за движение - от колко години дете може да се вози на предната седалка? Или на мотоциклет?
Аха, намерих го:
Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
Изглежда, ще трябва да изчакаме две години, или пък да влезем в нарушение...
Понеже колата явно много му хареса (а не е видял мотоциклета още...), мога да я използвам за мотивация. Преди го бях питал дали учат английски в училище - казва да, учат. Я кажи нещо на английски, куче как е? Хмммм... Обаче докато го возихме, нарочно пуснах навигацията да приказва. И му викам - ами сега, като не разбираш какво казва колата? Как ще я караш? Нашият направо онемя - ама аз ще карам ли тая кола?!? Викам - естествено, кой ще ни вози... Смятай сега дали хлапето няма да наблегне на английския. Иначе в онова забутано село - за какво да си дава зор, с кого да говори на английски?
Всичко в тоя живот опира до мотивацията, положителната мотивация. Всеки успех (или провал) се дължат на нея (или липсата й).
P.S. Я кажете, че не съм чел скоро Закона за движение - от колко години дете може да се вози на предната седалка? Или на мотоциклет?
Аха, намерих го:
Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
Изглежда, ще трябва да изчакаме две години, или пък да влезем в нарушение...
Excellent! Steven is my name!
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Браво. Предизвикателството както сам каза- тепърва започва... каквото и да напиша все ще е малко- затова- ти си знаеш. Това дете инерцията му е грешна- но ако успееш да я укротиш и да я насочиш в правилната посока- мисля, че ще (ти) е по лесно. Хубавото е, че летвата му е ниска за всичко и можеш да манипулираш положението в твоя полза за утвърждаване на родителския статус. Надявам се ме разбираш. Виж по- горе за инерцията...
За моторите- интересно. В Щатите няма ограничение за пасажерите. В някои щати дори не изискват каски.
За моторите- интересно. В Щатите няма ограничение за пасажерите. В някои щати дори не изискват каски.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
На задната седалка на X3 този млад тигър...абсурд!
Успех! Най-хубавото предстои!
Успех! Най-хубавото предстои!
Последна промяна klintan66 на 14 Юни 2017, 15:16, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Браво човек, пожелавам ти добър живот с детето и до го направиш истински човек. Много хубаво дете.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не бързайте много с уроците по шофиране, понеже не го познавате още достатъчно, да знаете колко му е акъла. Да не реши да покара някоя нощ, докато спите 

Последна промяна TNT на 14 Юни 2017, 15:03, променена общо 1 път

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не ставаше въпрос хлапето да кара, а само да го возя на предната седалка и по-късно - на мотора. Ще започнем с маркировките и пътните знаци, нали трябва да говорим за нещо по пътя - 6 часа... Нека да опознава колата, да свиква с движението и ситуациите на пътя. Всичко това ще бъде ново и интересно за него.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Поздравления и респект за инициативата. Според мен щом се е зарадвал на колелото и колата ще има интерес към абсолютно всичко техническо и свързано с човъркане по машините. Включвай го когато правиш нещо по колата, оставяй го да прави нещо сам по колата (дребни неща като например да налива течност за чистачки: за теб е нещо невзрачно, но за него ще е сякаш сменя двигател
) за да му вдъхнеш доверие и увереност в собствените възможности. Сигурен съм, че развръзката ще е положителна. Колкото до ученето и четенето - може би ако ти самия и жена ти вечерно времето или през деня хванете някоя книга пред него може и да му стане интересно и да се запали по четенето и респективно ученето 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Mission accomplished.

Днес го докарахме - минахме през цялата процeдура, от начало до край. Но всъщност не можем да говорим за "край" - това е само началото. Ще имаме още много, много работа...

Днес го докарахме - минахме през цялата процeдура, от начало до край. Но всъщност не можем да говорим за "край" - това е само началото. Ще имаме още много, много работа...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Нямам думи, браво много се радвам за вас и много успех 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Браво колега 
Живи и здрави
С пожелания да се разбирате добре с момчето

Живи и здрави

С пожелания да се разбирате добре с момчето

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Браво и успех от тук нататък 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Благодаря ви за хубавите думи и пожеланията, Колеги!
Ще видим какъв заек ще изскочи от тази трънка... Животът е шарен.

Ще видим какъв заек ще изскочи от тази трънка... Животът е шарен.