Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от exc » 13 Юни 2017, 20:24

Bexim написа:За 12 години стаж съм сменил 12 коли, като едната я карах над 3 години, само нея..
Не съм имал недоволен клиент след мен, така че, който има предубеждения, а не проверява - той губи.. :yes:
Ходиш гледаш, решаваш, това е. Поддръжка и ремонти на коли втора ръка винаги има.

Абсолютно съгласен, и аз съм горе-долу така. Не трябва всички, които си сменят колите по-често да бъдат слалгани под общ знаменател. Моята също не мисля да я карам много, но няма и после да я пусна на цена на нов внос. Даже вече взех да оглеждам бензинови Е91. Всеки си има някакво хоби, някой ходят по жени, други играят комар, и т.н. :) Всичко е до човека, има мърлячи, има и такива, които наливат пари за щяло и нещяло. В края на краищата дори и колите от магазина се чупят. Но всеки има право да е мнителен, особено в България, това е нормално.

SysAdmin
Аватар

Мнение от ///dumi » 19 Юни 2017, 17:51

Може ли мнение за тази кола, продава се от Дарукар от доста време.
http://www.mobile.bg/11492679630807445

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 19 Юни 2017, 19:06

Ако това е което търсиш, предполагам си заслужава заради сервизната история. Изглежда на реални 205 хил км, не е уморена. Друг е въпроса, че за тези пари има по-добри коли на пазара, но няма да са от Дару кар. Според мен не се продава, защото доста от по-пожелателните екстри ги няма, като ксенон и рекаро салон :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 20 Юни 2017, 10:01

chris_barnes написа:Ако това е което търсиш, предполагам си заслужава заради сервизната история. Изглежда на реални 205 хил км, не е уморена. Друг е въпроса, че за тези пари има по-добри коли на пазара, но няма да са от Дару кар. Според мен не се продава, защото доста от по-пожелателните екстри ги няма, като ксенон и рекаро салон :)

Факта,че се продава от Дару - не означава,че те не знаят как да крият магарии...не случайно им взеха лиценза
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Юни 2017, 10:12

Според мен доста от колите 2-ра употреба, които се предлагат от нашите дилъри са с леко завишени цени. Това според мен е, защото си оставят доста добър резерв (а'ла джамбазин), ако човек им е "редовен клиент" дилърите излизат с доста по-ниски оферти и преференциални предложения.
Иначе за конкретната обява поне шансът да е на реални километри е доста по-голям отколкото ако е нов внос от автокъща. Друг е въпросът, че като за тези пари е доста постна. Иначе аз също като част от колегите не бих разчитал, че 10-11 годишна кола макар и от дилърство ще е в перфектно състояние и по-скоро бих се насочил към нещо в същият ценови диапазон, но с повечко екстри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 20 Юни 2017, 12:39

drago9205 написа:... и по-скоро бих се насочил към нещо в същият ценови диапазон, но с повечко екстри.

Аз също... :bchug:
Гаранция - Франция, еле пък с този мотор..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от indj » 20 Юни 2017, 16:12

Здравейте отново,

След неволите моето търсене продължава. Звънях на разни обяви, гледах коли - всичко много износено и обяснения от типа на ама той мотора е сменен и е на 100 000 :( ... (то за кола за 15-20000лв. май друго не може да се очаква :( а и изобра на този конкретен модел е доста ограничен, особено в СФ)

Поредния ми въпрос е за тази кола - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3rpde9

Човека май от Швейцария докарва коли, видях имал е още няколко обяви преди време. Колата изглежда на пръв поглед позапазена, следва посещение в сервиз естесвено. Някой да се е сблъсквал с въпросния търговец или пък конкретно с този автомобил?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 20 Юни 2017, 17:42

Фаровете ми изглеждат сменени, може да има причина а може да е имало и удар. Врътките на климатика ме карат да се усъмня, че е производство Октомври 2007 но това лесно може да се провери по ВИН.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Юни 2017, 18:28

indj написа:Здравейте отново,

След неволите моето търсене продължава. Звънях на разни обяви, гледах коли - всичко много износено и обяснения от типа на ама той мотора е сменен и е на 100 000 :( ... (то за кола за 15-20000лв. май друго не може да се очаква :( а и изобра на този конкретен модел е доста ограничен, особено в СФ)

Поредния ми въпрос е за тази кола - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3rpde9

Човека май от Швейцария докарва коли, видях имал е още няколко обяви преди време. Колата изглежда на пръв поглед позапазена, следва посещение в сервиз естесвено. Някой да се е сблъсквал с въпросния търговец или пък конкретно с този автомобил?

Поздрави

320xd pre lci няма, явно тая е бутикова

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Юни 2017, 18:31

vld написа:
indj написа:Здравейте отново,

Поздрави

320xd pre lci няма, явно тая е бутикова

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Объркал си се по цената :mhihi: 330xd е и май я коментирахме преди няколко страници

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 20 Юни 2017, 23:05

Колеги, мнение за тази кола?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3rzlom
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sincheto » 21 Юни 2017, 9:29

chris_barnes написа:Колеги, мнение за тази кола?

:OT:
Допълнителна информация:
Автомобилът е в перфектно визуално и техническо състояние. Напълно обслужен. Перфектно съчетание между динамика, практичност и икономичност. Втори собственик. Реални километри. Възможен оглед в сервиз. Без бартери.

Абе има ли някой, който да продава 10г автомобил под пазарната му цена, който да не е в перфектно визуално и техническо състояние. Напълно обслужен :kuku: Ааа и разбира се - Реални километри :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 21 Юни 2017, 9:37

Е, всеки си хвали стоката. Мен ме интересува моментното състояние на возилото, ако някой има наблюдения. Да, може да не е перфектна да кажем, но дори и да е с духнало турбо, това не е болка за умиране.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Юни 2017, 10:41

chris_barnes написа:Е, всеки си хвали стоката. Мен ме интересува моментното състояние на возилото, ако някой има наблюдения. Да, може да не е перфектна да кажем, но дори и да е с духнало турбо, това не е болка за умиране.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
И аз съм на това мнение. Но като написах по-горе, че съм сменял турбо, мап, маф, демпферна шайба и един колега едва ли не ми анатемоса двигателя, все едно това не са НОРМАЛНИ ремонти за 10г дизел :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 21 Юни 2017, 11:03

Просто тия коли се карат много, някой ако взима кола да ходи до магазина и обратно най-вероятно няма да е от премиум сегмента. Та нещо да даде фира е в нормите, стига някой да не те е убеждавал, че е сменял нещо преди това и то да сдаде багажа. Аз например моята я взех с ясното съзнание, че ще правя съединител. Поне неща като шайбата, и маховикът се виждат/усещат ако са заминали.... но ако не са няма гаранция, че след 20 хил. км няма да им дойде времето.
:OT:
Явно бмв-тата са калпави и на другите марки турбото и демпферните елементи карат по 20 год и 500хил. км. :lol:

Относно тази:
chris_barnes написа:Колеги, мнение за тази кола?

Снимките като чели не показват нередности, но според мен също цената е доста ниска и под пазарната. Добри екземпляри 330xd според мен вървят от 14 нагоре, макар и на 10 години. Реално от тази цена (12 бона) започват 320-ките, които да си заслужават.
Спорд мен е плюс при новите коли, че доста неща могат да се видят на диагностика, най-малкото бързо може да отхвърлиш гробниците дето са ги позакърпили когато видиш 15 записани грешки за всевъзможни неща и незадоволителни живи данни.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93