Какво ви дразни най-много при шофиране?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво най-много ви дразни при шофиране?

Ляв завой от не-лява лента
16
4%
Каране с много превишена скорост
18
4%
Дрифтене, форсиране, пилене на гуми и тн.
9
2%
Водачи на скъпи коли които се държат на пътя като царе
71
17%
Незачитане на светофари, предимство и тн.
51
12%
Просяци/ миячи на стъкла и тн. по светофарите
7
2%
Водачи които дословно спазват ограниченията на скороста (примерно 35-40 в 40 зона)
13
3%
Дребните хитреци дето се предреждат когато другите участници чакат чинно
77
18%
Страхливи водачи дето се туткат без причина
24
6%
Очевидно незнаене на правилника
35
8%
Тарабите допуснати по пътищата заради липсващия контрол при годишния преглед
22
5%
Качеството на пътищата
66
16%
Полицайте в храстите/ камерите и тн.
15
4%

Общо гласове : 424
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Какво ви дразни най-много при шофиране?

Мнение от K_Ilkov » 22 Юни 2017, 10:21

Мен всички ме дразнят ... ЧЕ си сложим на джама от ония лепенки REVO EVOM :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 22 Юни 2017, 10:40

Незачитане на светофари, предимство и т.н. (тук се включва и другата точка с очевидното непознаване на правилника) - тук за мен има специално място в ада, отделено за хората, които не следят на къде вървят лентите след кръстовище (хората, каращи редовно по Т. Александров в София, ще ме разберат).
Качеството на пътищата.
Гробниците, допуснати на пътя от ГТП-тата, и основно тези, идентифициращи се с стикера, виждан основно по голфовете - no smoke, no fun :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 22 Юни 2017, 11:45

K_Ilkov написа:Мен всички ме дразнят ... ЧЕ си сложим на джама от ония лепенки REVO EVOM :mhihi:

:angel: :yes: :angel: :yes: Айде една групова поръчка да направим.
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 22 Юни 2017, 12:09

Карането по магистрала в бързата лента с 100 при абсолютно празна дясна лента, без дупки и т.н.. След като застигна такъв шофьор следва никаква реакция и чак като му светна пет пъти с фаровете много бааавно минава в дясно и като завършващ щрих дава мигач по-средатата на маневрата. След като го изпреваря, в огледалато наблюдавам как бавно се връща пак в бързата лента :D
Друго дразнещо - карам по-магистрала, тир изпреварва тир, аз карам зад тира и чакам да свърши изпреварването, зад мен долита някой с 200 бясно светкащ с фаровете, набива спирачки на 5 см от бронята ми и после рязко преминава в аварийната лента и изпреварва от там, след 1 минута го застигам и той кара вече с 160, не мърда поне 2 минути от бързата лента.... :banghead:
И последен яд по магистралите - пускам круиз контрола на 160, застига ме кола отзад, пускам я, след 5 минути аз я застигам, изпреварвам я, след 5 минути пак ме застига и така 3-4 пъти докато ми писне, изключвам круиз контрола и газ за да се отдалеча колкото се може от тоя драйвър. Сега разбирам, че не може да се поддържа идеално равномерно темпо, ама това пет минути с 120, после пет минути с 180 и така до безкрай ме побърква.

Но най-сериозно дразнещо е изключително лошото състояние на пътищата. 100 лева винетка, вчера ходих до Боровец на отиване през Бистрица , на връщане през Костенец и магистрала Тракия - и двата пътя имат потресаващи участъци: Ковачевци и Поповяне са целите в страшни дупки, шахти и т.н. при първия участък и за втория преди Радуил части от пътя са се свлекли от години и така стоят, заградени с някакви ленти дето на тъмно може да пропаднеш в пропастите, а след това до магистралата настилката е супер неравна. Егати международният курорт дето не можеш да стигнеш до него без поне Вранглер, пътищата в самия Боровец също бяха в диво състояние.... То май най-добре за БГ да караш някакви разпаднали се трошки дето ти е все тая за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Юни 2017, 12:20

Супер много се дразня на магистрала, застига ме някой някой бързак, който от 300 м почва да светка с дългите - чинно се премествам. Решавам, че ми се кара, настигам, светкам му след като 1 мин не се премесва, ама пак не мърда. Мамка ти, значи аз мога да те пусна, ама ти мен - не?!?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Юни 2017, 12:36

steeN написа:- Каране с много превишена скорост
- Незачитане на светофари, предимство и тн.
- Очевидно незнаене на правилника

Като цяло това, което ме дразни са нещата, които ми застрашават живота и здравето по пътищата.
Иначе олигофрени колкото искаш, ама fact of life, примиряваш се и продължаваш.

Споделям напълно.

И ми прави впечатление и от самата анкета, че мненията натежават към това, че най-много се дразним когато някой е по-тарикат от нас.Защото нека не се заблуждаваме всички сме "тарикати" малко или много.

Аз лично нещата ги разделям на две категории:

1. Действия които застрашават живота ми или живота на някой друг. Т.е. рязко повишават опасността от тежък инцидент.
2. Действия които са тип "пре*** другарче". Удрят ти по егото, губят ти време, могат да доведат до счупена броня, изкривен калник и т.н.

От първите се дразня и за тях съм гласувал в анкетата. Вторите си ги слагам на едно място и продължавам, т.е. "толераст" съм :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Юни 2017, 12:56

Много ме дразни някой, който кара по магистралата с повече от 140-150 км/ч :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 22 Юни 2017, 13:38

В старата работа имах един колега, който дословно спазваше всички знаци.
Път - прав като струна, хубав асфалт, пролетен слънчев ден, Хюндай Галопер и табелка "20" - е тоя пич караше с 20, докато не видя знака за отпадане на ограничението. Вервайте ми малко неща са по-изнервящи, а бях пасажер и нямаше какво да правя.

Иначе ме дразни най-много състоянието на пътищата.

По поводо коментара на колегата с винетката - за мен цялата тая работа с винетки и пътни данъци трябва да отпадне, да се сложат едни 2-3-4 стотинки отгоре на цената на всеки литър гориво и да се приключат мъките - така като директна функция получаваме няколко неща:
1. 100% събираемост на данъците
2. 0% ангажимент на народа да ходи да плаща данък, да купува винетка и т.н.
3. Една проверка по-малко за минаване на преглед (аз редовно забравям да си платя данъка и се сещам, чак когато ми кажат от пункта за ГТП)
4. Практически неусетно за потребителя (за фирмите трябва да се помисли, но може да се направи по-ниска тази надценка за горивото от ведомствените колонки)
5. Пътните полицаи ще имат по-малко неща за проверка и по-малко основания за въпроси от типа на "И к'во пра'им ся?"

И за да няма мрънкане, че чужденците прекосяват страната без да зареждат следователно няма да са платили данък, може да се запази винетката за превозни средства, които не са с българска регистрация.

П.п. Прави ми впечатление, че доста малко хора се дразнят на скритите по храстите патрулки, а темата за тия неща беше разгорещена по спомен :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Юни 2017, 13:42

Cyberloner написа:По поводо коментара на колегата с винетката - за мен цялата тая работа с винетки и пътни данъци трябва да отпадне, да се сложат едни 2-3-4 стотинки отгоре на цената на всеки литър гориво и да се приключат мъките

Съвсем логично масово ще почнат да се жалват, че не излизат извън града, затова не е правилно да плащат и те допълнителният налог в горивото...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 22 Юни 2017, 13:43

ПолицаЙ - ед. ч.
полицаИ - мн. ч.
полицаИте..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 22 Юни 2017, 13:49

Разни бибиткащи ка*ути.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Юни 2017, 14:28

И от кога всички на магистралата са задължени да летят с минимум 150 -
че им се дразните на тези шофиращи със 115-120?!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 22 Юни 2017, 14:29

Mollov написа:
Cyberloner написа:По поводо коментара на колегата с винетката - за мен цялата тая работа с винетки и пътни данъци трябва да отпадне, да се сложат едни 2-3-4 стотинки отгоре на цената на всеки литър гориво и да се приключат мъките

Съвсем логично масово ще почнат да се жалват, че не излизат извън града, затова не е правилно да плащат и те допълнителният налог в горивото...

Ами не точно, преди години как беше - имаш пътен данък и толкова, нямаше винетки, нямаше тол такси и т.н. ;)
Изречението е следното "Винетките отпадат, отпада и задължението на гражданите да плащат годишен данък върху МПС-тата, Вместо това ще има надбавка в цената на горивото, която ще бъде за поддръжка на пътната мрежа. По този начин водачите на МПС ще плащат данък, пропорционален на изразходеното гориво"
По-скоро очаквам някой ентусиаст с малолитражка на 25 години да почне да хленчи, че по този начин ще плаща по-високи данъци, понеже видиш ли неговата кола била стара с малък двигател и той има прокъсано, омазано с мазна баничка листче, че е с изправен катализатор и т.н. и сега плаща 5лв данък. А това, че върти по 25к градско и всички му дишат отровите няма да го отбележи.

А и отделно ще отпадне тая лудост данъка на новите коли да е в пъти по-висок от това на старите.
Последна промяна Cyberloner на 22 Юни 2017, 14:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Юни 2017, 14:33

И да мрънкате вече е решено.
От 2018г. въвеждат тол такси на км. за всички камиони над 10т. за магистралите и тол такси за всички коли от 2019г. също само за магистралите.

Лошото е че остават и винетките за първокласните и второкласните пътища тоест ще се плаща на км. магистралата - а 1+1 лентовите извънградски пътища ще бъдат с винетка с нова цена - вероятно 140-150 лв. годишно.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Юни 2017, 14:45

Демирев написа:И от кога всички на магистралата са задължени да летят с минимум 150 -
че им се дразните на тези шофиращи със 115-120?!

Проблема не е ако някой кара по магистрала със 115.
Проблема е когато някой кара със 115 изпреварвайки някой каращ със 113 :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата