Какво ви дразни най-много при шофиране?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Какво ви дразни най-много при шофиране?
Демирев написа:И да мрънкате вече е решено.
От 2018г. въвеждат тол такси на км. за всички камиони над 10т. за магистралите и тол такси за всички коли от 2019г. също само за магистралите.
Лошото е че остават и винетките за първокласните и второкласните пътища тоест ще се плаща на км. магистралата - а 1+1 лентовите извънградски пътища ще бъдат с винетка с нова цена - вероятно 140-150 лв. годишно.
начи 2 години време да се омитам.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Горе долу....след 2г свършват евро фондовете и положението ще стане...кОр
Е.Димитров написа:Много ме дразни някой, който кара по магистралата с повече от 140-150 км/ч
Значи като сляза от магистралата и спирам да те дразня?

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Казах го вече няколко пъти за винетките и тол-таксите по другите теми където са засегнати:
Тол-такси - от 2018 за всички тежкотоварни: най-много рушат пътя и ще плащат на база изминати км в страната. Плащането ще бъде с устройства закачение на челните стъкла или на гише
Винетки - целта е 2019 да бъдат електронни, както и да бъде изградена мрежа от устройства, които да следят за наличието на платена винетка (същите устройства ще записват кой няма и после - честитка)
Тол такси за леки коли към момента не се предвиждат. Информацията е от човека в Световна банка, който отговаря за всички транспортни програми в региона.
Дразни ме много когато не си гледат огледалата и правят глупави маневри застрашаващи другите на пътя. Също ме дразнят тия дето много добре познават пътя и къде може и не може да се изпреварва, та днес пак висях докато разкарат ламарините им от пътя
Тол-такси - от 2018 за всички тежкотоварни: най-много рушат пътя и ще плащат на база изминати км в страната. Плащането ще бъде с устройства закачение на челните стъкла или на гише
Винетки - целта е 2019 да бъдат електронни, както и да бъде изградена мрежа от устройства, които да следят за наличието на платена винетка (същите устройства ще записват кой няма и после - честитка)
Тол такси за леки коли към момента не се предвиждат. Информацията е от човека в Световна банка, който отговаря за всички транспортни програми в региона.
Дразни ме много когато не си гледат огледалата и правят глупави маневри застрашаващи другите на пътя. Също ме дразнят тия дето много добре познават пътя и къде може и не може да се изпреварва, та днес пак висях докато разкарат ламарините им от пътя

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Всичките ме дразнат, и аз нарушавам закона всеки ден, но го правя така, че да не пречи на друг, но най много ме дразнят хора който Не Могат да карат, а са доста, има такива който нямат идея къде се намират и какво се случва 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз чукнах за
Водачи на скъпи коли които се държат на пътя като царе
Качеството на пътищата
и за тази точка, за която доста малко хора са гласували, което мен ме учудва.
Тарабите допуснати по пътищата заради липсващия контрол при годишния преглед
Преди малко видях една много лачена Е46, предните гуми бяха почти на 0, а задните дори не се разбираха каква шарка са имали някога, но човекът кара!!
За такива уроди при инцидент, дори те да не са виновни, трябва да важи правилото като при пилите, когато директно те са виновни.
Водачи на скъпи коли които се държат на пътя като царе
Качеството на пътищата
и за тази точка, за която доста малко хора са гласували, което мен ме учудва.
Тарабите допуснати по пътищата заради липсващия контрол при годишния преглед
Преди малко видях една много лачена Е46, предните гуми бяха почти на 0, а задните дори не се разбираха каква шарка са имали някога, но човекът кара!!
За такива уроди при инцидент, дори те да не са виновни, трябва да важи правилото като при пилите, когато директно те са виновни.
Последна промяна alekangg на 23 Юни 2017, 11:08, променена общо 1 път
Защо в анкетата липсват неоригиналните ксенони и карането на фарове за мъгла в ясно нощно време?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
+1, добавям и олигофрените на ангелски в 11 вечерта и тея с пуснатите светлини за мъгла отзад, когато такава няма.efren написа:Защо в анкетата липсват неоригиналните ксенони и карането на фарове за мъгла в ясно нощно време?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
dextuar написа:+1, добавям и олигофрените на ангелски в 11 вечерта и тея с пуснатите светлини за мъгла отзад, когато такава няма.efren написа:Защо в анкетата липсват неоригиналните ксенони и карането на фарове за мъгла в ясно нощно време?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Отзад, отпред, защо да ги делят хората? Тези със стопа за мъгла отзад не ме дразнят, защото зад такива карам на дълги, само не знам защо премигват с аварийни?

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Гледам няква нова мода на Цариградско, най-дясната лента е най-бързата.

Tires are evil - destroy them all ...
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
cmdkick написа:Гледам няква нова мода на Цариградско, най-дясната лента е най-бързата.![]()
Нова, нова, колко да е нова

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
cmdkick написа:Гледам няква нова мода на Цариградско, най-дясната лента е най-бързата.![]()
Това е мода в цялата ни страна. 50 в лявата и в средната лента и се кара един до друг.

аз гласувах за тези дето се предреждат, за очевидното незнаене на правилника и за кошниците по пътя.
мисля, че тези три неща са тези които поне за мене определят характера на пътния транспорт в родината.
мисля, че тези три неща са тези които поне за мене определят характера на пътния транспорт в родината.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
In_Memoriam написа:cmdkick написа:Гледам няква нова мода на Цариградско, най-дясната лента е най-бързата.![]()
Това е мода в цялата ни страна. 50 в лявата и в средната лента и се кара един до друг.
ти да си жив - на това му се вика "new england road block" и характерно за трафика около бостон

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това с лентите. Аз за толкова години разбрах едно нещо. Ако бързаш за някъде, значи си тръгнал късно и не си планирал добре. Другите не са ти виновни, че бързаш.
"a lack of planning on your part, doesn't constitute an emergency on my part"
"a lack of planning on your part, doesn't constitute an emergency on my part"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.