Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vld » 29 Юни 2017, 12:21

Много са и парите, тая цена е адекватна за кола с подробна история и километри под 200к.
Не че 230к са много, но много зависи каква е историята и от къде, някои неща дето пише че са сменени не се развалят на тия километри.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 29 Юни 2017, 12:29

Колеги, гледам в последно време цените на Е90 320 и 325 са се сринали, и вече има обяви между 4 и 5к евро немските сайтове. Честито на онези на които им предстои покупка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
Мечтае да кара: G32 640d

Мнение от asent1977 » 29 Юни 2017, 14:40

Leon написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11463724742777103&slink=3w3yfi

Тази един съсед я е харесал и ме разпитва днес. Ясно, че е малко скъпа, но не намерих да сме я коментирали. Някакви мнения или впечатления?

Колата е на човек който бегло познавам, има магазинче, колата е в безупречно състояние и е поддържана безкомпромисно, изглежда феноменално на живо, с парите който са вложени за поддръжка, историята и т.н. мисля, че е съвсем разумна цена, ако някой иска читав автомобил този е за него, другия вариант е евтино и бездънна яма с неясен изход.....
само 2та комплекта нови гуми и джанти са около 4000лв ( проверете цени дори за употребявани джанти ) Друго което прави впечатление е, че специалния син цвят е рядък и обикновено колите с него са по скъпи. Колата наистина си струва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 29 Юни 2017, 15:02

asent1977 написа:
Leon написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11463724742777103&slink=3w3yfi

Тази един съсед я е харесал и ме разпитва днес. Ясно, че е малко скъпа, но не намерих да сме я коментирали. Някакви мнения или впечатления?

Колата е на човек който бегло познавам, има магазинче, колата е в безупречно състояние и е поддържана безкомпромисно, изглежда феноменално на живо, с парите който са вложени за поддръжка, историята и т.н. мисля, че е съвсем разумна цена, ако някой иска читав автомобил този е за него, другия вариант е евтино и бездънна яма с неясен изход.....
само 2та комплекта нови гуми и джанти са около 4000лв ( проверете цени дори за употребявани джанти ) Друго което прави впечатление е, че специалния син цвят е рядък и обикновено колите с него са по скъпи. Колата наистина си струва.

Колега, позволи ми да не се съглася с теб. Не претендирам за състоянието на колата но цената е ДАЛЕЧЕ от разумна.
За тези пари преди две години си взех 330Д пълен М пакет (беше на 8 години тогава) с коиловър КВ и почти всички екстри за модела на по-малко километри с история и отлично състояние (колата и до днес е идеална). Мой приятел преди година си взе 330Д във страхотно запазено състояние за 16500. Та в момента да продаваш тази кола с тези екстри за тези пари било то и в добро състояние е всичко друго но не и разумно.
Това разбира се е моето мнение та не обременявам никой с него :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 29 Юни 2017, 15:04

zaharia написа:Колеги, гледам в последно време цените на Е90 320 и 325 са се сринали, и вече има обяви между 4 и 5к евро немските сайтове. Честито на онези на които им предстои покупка.

верно ли мислиш че н46 е на цената на н52 ? :) цената е фактор на състоянието ...
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 29 Юни 2017, 15:29

x7z написа:
zaharia написа:Колеги, гледам в последно време цените на Е90 320 и 325 са се сринали, и вече има обяви между 4 и 5к евро немските сайтове. Честито на онези на които им предстои покупка.

верно ли мислиш че н46 е на цената на н52 ? :) цената е фактор на състоянието ...

Според пазара в Германия разликата между двете е максимум 1500е. Цената или нейната долна граница, според това което се случва и виждаме на пазара в момента се определя главно от предлагането. А то е нарастнало през последните 2 години неимоверно. Явно когато се стигне някаква психологическа граница от 10тина години, хората тръгват масово да си продават колите, вероятно за да си купят нови. Оттам се срива и цената. Друг е въпроса в какво състояние са тия коли. При мен например така се получиха нещата, че само за помалко от 2 години, за елемнтарни неща - подмяна на компоненти които се водят консумативи, гуми и джанти, аларми, вече съм инвестирал допълнително в колата средства в размер на 50-60% от цената за която съм я купил. И това в кола на 130хил км, без сериозни проблеми(изкл горенето на масло). Колегата по-горе пише цена от 10 хил евро била неразумна. Неразумна е ако благодарение на голямото предлагане, можеш да попаднеш на кола в която няма да налееш скоропоситжно няколко хиляди само да я докараш до състояние от което да си доволен. От гледна точка на продавача, който знае точно колко му е струвала тая кола, цената вероятно е съвсем наред. Все едно утре някой да ми каже абе твойта кола на пазара върви за 4-5хил е, а ти и искаш 6-7, при условие, че съм я купил за толкова и после съм правил подобрения за още поне 4, а колата е в отлично състояние и на реални км. Е що някой си мисли, че сме длъжни да правим такива големи подаръци? Достатъчно големи подаръци правят германците които просто гледат да се оттърват от старите си коли на всяка цена и да си купят нови. Но в такива коли както показва практиката трябва да се налеят немалки суми, за да се докарат до наистина отлично състояние. Това за ония които ги е грижа за колите им де, а не гледат просто да имат нещо под ръка което да ги превозва и то при минимални разходи за него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 29 Юни 2017, 16:29

zaharia написа:
x7z написа:

Според пазара в Германия разликата между двете е максимум 1500е. Цената или нейната долна граница, според това което се случва и виждаме на пазара в момента се определя главно от предлагането. А то е нарастнало през последните 2 години неимоверно. Явно когато се стигне някаква психологическа граница от 10тина години, хората тръгват масово да си продават колите, вероятно за да си купят нови. Оттам се срива и цената. Друг е въпроса в какво състояние са тия коли. При мен например така се получиха нещата, че само за помалко от 2 години, за елемнтарни неща - подмяна на компоненти които се водят консумативи, гуми и джанти, аларми, вече съм инвестирал допълнително в колата средства в размер на 50-60% от цената за която съм я купил. И това в кола на 130хил км, без сериозни проблеми(изкл горенето на масло). Колегата по-горе пише цена от 10 хил евро била неразумна. Неразумна е ако благодарение на голямото предлагане, можеш да попаднеш на кола в която няма да налееш скоропоситжно няколко хиляди само да я докараш до състояние от което да си доволен. От гледна точка на продавача, който знае точно колко му е струвала тая кола, цената вероятно е съвсем наред. Все едно утре някой да ми каже абе твойта кола на пазара върви за 4-5хил е, а ти и искаш 6-7, при условие, че съм я купил за толкова и после съм правил подобрения за още поне 4, а колата е в отлично състояние и на реални км. Е що някой си мисли, че сме длъжни да правим такива големи подаръци? Достатъчно големи подаръци правят германците които просто гледат да се оттърват от старите си коли на всяка цена и да си купят нови. Но в такива коли както показва практиката трябва да се налеят немалки суми, за да се докарат до наистина отлично състояние. Това за ония които ги е грижа за колите им де, а не гледат просто да имат нещо под ръка което да ги превозва и то при минимални разходи за него.

Колега, и си прав и не си прав. Просто параза в България е такъв, че масовия Нов Внос на брутални тоталки залива пазара и всеки си казва, е тая кола е по евтина с еди колко си , навива се на нея и си вика то кола и жена е на късмет, затваря очите и я плаща и после се почва.
Но ако говорим за нормална кола, все пак няма как да искаш възвръщаемост на инвестицийте си по нея, всяка кола си има потдръжка и отделно ако ти си сложиш да речем джанти и окачване или каквото и да било подобрение няма как да си го избиеш от цената. Напоследък пазара се напълни и с такива коли които са много потдържани, нагласени и тн и са с по високи цени, в което лошо няма, така и трябва но всичко си има граници. Все пак колкото и да си подобрил една кола, каквито джанти да си си сложил и гуми и окачване и тн тя си има възраст, живот на двигател и на всичко останало и това също трябва да се съобрази. Не казвам, че ако колата ти е в идеално състояние трябва да я пускаш на цената на нов внос варел но и да я пуснеш на цена на, която може да се намери пак кола в добро състояние но фейслиофт и с повече екстри, само защото ти знаеш колко пари си набил по твоята ...
Кеф цена няма, караш правиш, струваш и после НЕ теглиш чертата, защото иначе не трябва да я продаваш никога :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 29 Юни 2017, 17:17

ionov написа:Колега, и си прав и не си прав. Просто параза в България е такъв, че масовия Нов Внос на брутални тоталки залива пазара и всеки си казва, е тая кола е по евтина с еди колко си , навива се на нея и си вика то кола и жена е на късмет, затваря очите и я плаща и после се почва.
Но ако говорим за нормална кола, все пак няма как да искаш възвръщаемост на инвестицийте си по нея, всяка кола си има потдръжка и отделно ако ти си сложиш да речем джанти и окачване или каквото и да било подобрение няма как да си го избиеш от цената. Напоследък пазара се напълни и с такива коли които са много потдържани, нагласени и тн и са с по високи цени, в което лошо няма, така и трябва но всичко си има граници. Все пак колкото и да си подобрил една кола, каквито джанти да си си сложил и гуми и окачване и тн тя си има възраст, живот на двигател и на всичко останало и това също трябва да се съобрази. Не казвам, че ако колата ти е в идеално състояние трябва да я пускаш на цената на нов внос варел но и да я пуснеш на цена на, която може да се намери пак кола в добро състояние но фейслиофт и с повече екстри, само защото ти знаеш колко пари си набил по твоята ...
Кеф цена няма, караш правиш, струваш и после НЕ теглиш чертата, защото иначе не трябва да я продаваш никога :)

Ясно е, че при всяко положение си на загуба, затова трябва да се цели максимално възвръщане на инвестициите и да се кара колата колкото се може по-дълго, т.е. да се минимизират загубите от разликата в продажната цена и вложенията. За собствениците на нови и запазени автомобили(тук визирам моята) тия загуби са приметно към 3к евро на година. Ако ние ги докараме на под 1к е или по-ниски може спокойно да се каже, че сме на сметка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 29 Юни 2017, 18:26

Дайте мнение за тази. Мотора е 2.5, няма подгрев, преден пдц и т.н., но
все пак как Ви се струва колата ?
Търси се нещо до 10, без екстри, 320 комби бензин, ръчка, без нави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Юни 2017, 22:46

asent1977 написа:

Благодаря! :yes: Ще предам и ако реши, ще ходим да я гледаме.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Юни 2017, 23:39

asent1977 написа:

Ай стига с тея 4000лв за гуми и джанти - нито едни от джантите не са редки,да бяха стил 193/194 да...
Изглежда феноменално - кое и е феноменално - няма нищо,феноменално по нея дори не е рекаро...колата може да е страхотна ама чак феноменална...
Хем бегло познаваш човека,хем знаеш как се обслужва - с него в сервиз ли ходиш или..
Не те съдя - но усешайте се ,когато хвалите нещо,което само сте виждали..пак казвам,може да е страхотна..

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Юни 2017, 7:59

Gqbriel написа:
asent1977 написа:

Ай стига с тея 4000лв за гуми и джанти - нито едни от джантите не са редки,да бяха стил 193/194 да...
Изглежда феноменално - кое и е феноменално - няма нищо,феноменално по нея дори не е рекаро...колата може да е страхотна ама чак феноменална...
Хем бегло познаваш човека,хем знаеш как се обслужва - с него в сервиз ли ходиш или..
Не те съдя - но усешайте се ,когато хвалите нещо,което само сте виждали..пак казвам,може да е страхотна..

Абе видяхме в една друга тема за избор на 3-ки "небегло" познатите как хвалят, така че айде айде :winky: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
Мечтае да кара: G32 640d

Мнение от asent1977 » 30 Юни 2017, 13:01

Не разбирам защо ми отговаряте на мен, човека пита, аз казвам какви са ми впечатленията, човека има магазинче за кафе близо до офиса ми в Лозенец, много педантично си гледа колата и съм го виждал как я бърше и гледа постоянно, не е някой мърляч, и винаги като минавам по улицата ми хваща окото, и стойка и цвят. Казвам каквото съм видял и на фона на колите който съм гледал по обяви и по автокъщи тази е бисер, това е, а цената винаги е обект на договорка. Не е редно така да се надприказваме с цитати защото и темата се размива, Хайде със здраве :bchug: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Юни 2017, 14:51

dextuar написа:
Gqbriel написа:
asent1977 написа:

Абе видяхме в една друга тема за избор на 3-ки "небегло" познатите как хвалят, така че айде айде :winky: :bchug:

Ако говориш за Е46 - по съшата кола съм работил и аз,знам и човека от 7-8 години (ма не бегло),знам и колата повече от добре - тааа нали ,има разлика между "бегло" познавам и много близък приятел мине собственика и ходя с него в сервиза ,в който съм помагал и аз..
В случая - коментара ти малко не е на място ;) а и когато използвам "феноменална" лично ми брой почерпките на теб ;)

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 02 Юли 2017, 17:38

nikolae написа:Дайте мнение за тази. Мотора е 2.5, няма подгрев, преден пдц и т.н., но
все пак как Ви се струва колата ?
Търси се нещо до 10, без екстри, 320 комби бензин, ръчка, без нави.

Понеделник ще ходя към Младост. Някой някакви впечатление или от снимки нещо да каже ?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93