Забраняват колите без катализатори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Забраняват колите без катализатори

Мнение от Jordana » 29 Юни 2017, 18:59

Защо да е заден ход ? Нали от някъде трябва да се почне ? Някой провокиран от загланието на темата си мисли че хоп влиза забраната и от утре почват масово да спират коли от движение ......ами не става така никъде по света .
В Германия когато 70те години се въвежда разделното събиране на отпадъци , са били нужни 18 години паралелно съществуване на двата начина на събиране докато свикнат със разделното . Нещо не става от днес за утре или пък от днес за вчера .
При нас трагедията е че тези неща при авто парка трябваше да започнат малко по малко още преди 10 - 15 години да се тикат напред .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юни 2017, 19:35

Айде поредния лаладжия. Сега като ни осъдят от ЕС, няма да е принуда за инвестиция, ми ще е принуда за глоба :mhihi: и после пак ще стане принуда за инвестиция...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 29 Юни 2017, 22:22

Че то беше ясно че става въпрос за "новите" коли, не виждам как ще прекратят регистрация след като те са я издали навремето и е валидна, възможно е да има лавина от дела. Колкото до това дали колата е с свален или откраднат катализатор може само пункта за гтп да го регулира и мобилни лаборатории. Освен зони за евро емисии като в германия друго нищо не могат да направят, няма как да забранят нещо което те са разрешили просто ей така. В целия ес има доста рерто коли само в бг ли ще са збранени, това медиите са голямо нещо чак не мога да повярвам колко наивни хора има, то имаше една приказка по-добре дъщеря к.....ва отколкото син журналист.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 29 Юни 2017, 22:43

Jordana написа:Защо да е заден ход ?

Защото преди три дни същият министър говореше генерално за целия автопарк. Досети се обаче(или учтиво му обясниха) че това ще накърни много интереси и ще ядоса електората.

А това което предложи днес не е никаква стъпка и започване от някъде, а е замазване на положението.
Поне 80% от катализаторите се махат след първоначалната регистрация от самите собственици или биват откраднати.
Подобни мерки без последващ контрол няма постепенно да пречистят автопарка. Той ще си остане на същото ниво и катализаторите ще продължат да се махат.
Хората просто ще се научат да гледат за катализатор при покупка и до там.

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 29 Юни 2017, 22:58

sixstraight написа:В целия ес има доста рерто коли само в бг ли ще са збранени

Опитай другият път първо да помислиш и после да пишеш- по-добре да загубиш 20 мин. от ценното си време отколкото да пишеш глупости. Никой, никога и никъде не е казвал, че ще се иска ВСИЧКИ коли да имат катализатори или дпф филтри- разбира се, че става дума за колите излезли от завода с катализатор да имат такъв. И то действащ. Което означава, че всеки кенеф, ръжда и кочина на пътя на по-малко от 20г. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е излязла с катализатор от завода и трябва да има действащ такъв. А да не говорим, че катализатори се слагат от още по-рано и всяко Е36 трябва да има работещ такъв :mhihi:
А за на дядо ти Москвич-а и да кажем още 30-40 000 ретро коли също си има стандарти за газовете на които трябва да отговарят, но там екологията е най-малкия проблем- повечето "ретро" коли съвсем буквално са опасни за хората в тях...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 29 Юни 2017, 23:49

ivan40glupaka написа:...

:OT:
На някой друг забавно ли му е този новорегистрирания как се кара на всички и как всички мнения досега са му в "Извън темата" :mhihi: Явно си имаме още един потребител, който да бута форума напред.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 30 Юни 2017, 7:19

Аз съм за екомерки, защото миналата седмица пресичах бул. Сливница при ул. Раковски и качеството на въздухът беше покъртитетлно. Преди няколко месеца бях на почивка в Испания и в Мадрид положението беше коренно различно от София - доста по-нови коли, камионни и т.н и разликата беше много голяма.
Обаче за да стане нещо трябва да се предприемат цялостни мерки:

1. Забрана да се движат коли без катализатори и DPF поне в градовете.
2. Спиране от движение на камиони, автобуси на градския транспорт и друг вид превозни средства, които не отговарят на стандартите (примерно поне EURO2/3)
3. За центъра на големите градове да се движат примерно само от Euro4 нагоре
4. Данъчна политика, която стимулира покупките на нови коли. Аз за F10 дето беше Euro5 плащах 1000 лева данък, за дъртия ми Мерцедес от 1998 Е280 бензин - 200 лева. Могат да се въведат данъци като в Англия, спрямо Cо2 емисиите. Да се махне ддс-то за електрическите коли или ако не може заради законови ограничения да се отпуснат грантове от 5000-10000 евро за покупка на такава нова кола.

Това, което написах горе разбира се е от сорта на тъп виц, защото ще засегне много икономически интереси. Част от строителните фирми работят с някакви камиони от 80-те, които бълват такава мръсотия, че е ужас. Карал съм и зад някои "паяци" на тъпата община - така пуши и мирише, че направо може да се спре от движение без никакви проверки. Ама кой ще плаща за нова техника после като се спрат от движение?? Тука в центъра, където живея улиците са павирани някъде през 1930-та година и от тогава са си така, на места има кръпки асфалт след ремонти на ВиК. Сега гледам щели да правят "ремонт" на бул. Дондуков, като махнат паветата и ги сложат пак обратно :kuku: Бяха пуснали някаква тъпа анкета в сайта на общината - 75% от гласовете бяха за асфалт, ма паветата били културно наследство. :banghead: От тия павета се вдига ужасен прах през лятото, когато е сухо и въздухът става невероятен. Отделно все едно живея в 19-ти век, паветата са идеални за конски впрягове, те имат и по-малко емисии.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юни 2017, 7:41

In_Memoriam написа:

На някой друг забавно ли му е този новорегистрирания как се кара на всички и как всички мнения досега са му в "Извън темата" :mhihi: Явно си имаме още един потребител, който да бута форума напред.

Има 1 в технически :mhihi: Той е доказателство за либерализма на форума :lol: Аз бих му резнал квитанцията веднага :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Юни 2017, 8:27

K_Ilkov написа:
In_Memoriam написа:

Има 1 в технически :mhihi: Той е доказателство за либерализма на форума :lol: Аз бих му резнал квитанцията веднага :ok:
Залагам, че това е прероденият nqmam_bmw :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Юни 2017, 8:48

Радвай се народе, след 7 г. магистрала Хемус трябва да е завършена изцяло. Таман ще стана на 50 и ще му ударя един двоен банкет. Тъй де, магистралата ми е кажи речи набор. Ще финансират проекта с глобите от липсата на или неизправни катализатори и след специален инструктаж да се намалят комисионните по строежа. Икономисаните средства ще бъдат използвани за благото на народа, с част от тях може да върнем малко и от външния дълг.:D
Последна промяна Elesar74 на 30 Юни 2017, 9:02, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юни 2017, 8:58

dextuar написа:Залагам, че това е прероденият nqmam_bmw :mhihi:

и на мен на прероден ми се струва ама точно кой е не съм сигурен ...

Едно е сигурно - много е кисел :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 30 Юни 2017, 9:15

K_Ilkov написа:
dextuar написа:Залагам, че това е прероденият nqmam_bmw :mhihi:

и на мен на прероден ми се струва ама точно кой е не съм сигурен ...

Едно е сигурно - много е кисел :mhihi:

По начина на изказване ми прилича много на един друг потребител който се влезе доста остро във темата за печките, после нещо стана не помня. Те админите знаят ама си мълчат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 30 Юни 2017, 9:47

Не го закачайте човека се опитва да обижда ако го махнете ще мине време докато се появи следващия с по-голям черпак да ни храни така не е скучно, иначе гледам го че знае всичко и всичко може ако имате някакви въпроси от каквото и да е естество давайте смело той е човека :clap:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юни 2017, 9:52

Викаш да видим как ще се развива :ok: Може да е полезен за форума :mhihi:
Изображение

...

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 30 Юни 2017, 9:57

K_Ilkov написа:
In_Memoriam написа:

Ами оплачете се на шефовете бе- казвате им "изгонете го тоя тъпак понеже не ни харесва да идва някакъв и да ни казва истината в очите" и те ще вземат мерки. Но май забравяте, че този новорегистрирания е на режим "одобряване на мненията" и всяка буквичка която сте прочели е одобрена от някой с права който може да пусне мнението, може да го редактира, може да го изтрие, а може и бан да ми сложи без вие и представа да имате с какво съм се издънил.

Ако много държите за 5 часа ще мина из техн. форуми и ще изсера оставащите ми 19 мнения които ме делят от свободното писане- знания имам достатъчно и понеже редовно се пускат малоумни теми "как да оправя това" независимо, че е обсъждано 76 пъти вече (последно преди 5 дни) няма да ми е трудно да наваксам. Като гледам тази тема viewtopic.php?f=112&t=420483 дори ще ми е изключително лесно ;) Да почвам ли да пълня форума с глупави коментари само за да ми върви брояча- по-добре ли ще се чувствате ако под ника ми пише "Мнения: 300+" след 2 седмици?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата