Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2017-та?!...
streetz написа:На Тасос двама души се хранят за 20-25 евро,
В заведение, нещо на крак или вкъщи приготвено ? И това на хранене или на ден ? Иначе цените на нощувките не са някакви фрапиращи спрямо нашите. Да не кажа същото, че яко са почнали да се изхвърлят нашенците

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Да споделя и аз моите възмущения(впечатления) от море 2017та
Вчера се върнахме от Черноморец (~25 км южно от Бургас , ~8 км преди Созопол)
Буквално резервирахме в последната минута , направо им се обадих без да се занимавам с ваучери и гработа и тривагота
Само там намерихме свободна стая и тръгнахме
Хотел на 50 метра от плажа , не съм гледал даже колко звезди е , според мен -1
Ол инклузив за 55 лв на човек на ден
Още с пристигането беше ясно , че е ташак понеже в рецепцията беше ужас , някакви групи деца крещяха и бягаха , никаква организация и контрол , никой не ни обърна внимание бая време , уж настаняване след 14:00 , стана 15:00 докато изчистят стаята , която в момента в който отворих вратата беше изчистена на 40 % отгоре отгоре , банята ужас цялата в пясък.... не ми се пише дълго
Плажа е супер там , наистина е супер , няма мръсотия , водата не е студена , пясъка чист абе готин е плажа.
Вечерята в хотела е от 18:00 до 20:30 , слязохме в 19:00 , избиваха се сякаш храната свършва ... по земята децата хвърлили хляб , изсипали спагети и т.н.
Яденето биваше , разбира се преобладаваха картофи и ориз.
Ол инклузива беше измислен естествено много кофти , няма да изброявам
Спирам да пиша сега , може после да довърша
Буквално резервирахме в последната минута , направо им се обадих без да се занимавам с ваучери и гработа и тривагота

Само там намерихме свободна стая и тръгнахме

Ол инклузив за 55 лв на човек на ден

Още с пристигането беше ясно , че е ташак понеже в рецепцията беше ужас , някакви групи деца крещяха и бягаха , никаква организация и контрол , никой не ни обърна внимание бая време , уж настаняване след 14:00 , стана 15:00 докато изчистят стаята , която в момента в който отворих вратата беше изчистена на 40 % отгоре отгоре , банята ужас цялата в пясък.... не ми се пише дълго
Плажа е супер там , наистина е супер , няма мръсотия , водата не е студена , пясъка чист абе готин е плажа.
Вечерята в хотела е от 18:00 до 20:30 , слязохме в 19:00 , избиваха се сякаш храната свършва ... по земята децата хвърлили хляб , изсипали спагети и т.н.
Ол инклузива беше измислен естествено много кофти , няма да изброявам

TNT написа:streetz написа:На Тасос двама души се хранят за 20-25 евро,
В заведение, нещо на крак или вкъщи приготвено ? И това на хранене или на ден ? Иначе цените на нощувките не са някакви фрапиращи спрямо нашите. Да не кажа същото, че яко са почнали да се изхвърлят нашенците
Зависи какво се яде явно, щото минлата година (хем през Септември) си отиваха 40-45 евро на двойка (по салата, няква дреболия като тиквички и основно + умерен алкохол). Впрочем цените на Лефкада преди няколко дни ми се сториха незначително по-високи от Тасос, но поне нямаше почти никакви българи

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
TNT написа:streetz написа:На Тасос двама души се хранят за 20-25 евро,
Колега един гирос, демек гръцки дюнер струва 2 евро, гирос меню струва 4-5 евро.
Една Гръска мусака е от 3 до 7 евро зависи в кой ресторант попаднеш.
Порция риба в меню с гарнитура, лаврак ципура е 6-10 евро.
една бира наливна е 2-3 евро.
Гръцка салата 3.50-5.00 евро, порция пържени картофи 2-3 евро.
фрапето на плажа е 2.50-4.00 евро зависи на кой плаж в кое заведение и тн.
Рибно меню всякакви морски неща порция за двама е 15-20 евро.
Общо взето едно ядене за двама възрастни с две деца ти е между 20-40 евро на ресторант.
Порциите които се сервират в ресторантите са огромни и стигат при всички случаи, аз на второто третото ядене на децата почнах да им поръчвам по едно меню, щото иначе само го изхвърлят.
Ако искаш да си готвиш в хотела в магазините им има всичко което има и тук и някои неща са на по ниски цени от тук, други са малко по скъпи, цените са сравнени в левове.
Например в лидъл швардсвалдска шунка в Гърция е 1.69е, в България е 4.60лв. същата.
Доматите са по 1евро килото, кайсиите също, динята и тя, даже май беше по евтина.
Баниците са по 1-1.50е.
Еспресото също 1-1.50е.
Хляба и водата както и десертите в ресторантите са без пари.
В смисъл, като седнеш на масата гърците ти носят хляб и вода, още преди да си поръчал.
Като ги викнеш за сметката ти носят десерт от ресторанта, който когато изядеш ти носят сметката.
Никой никога не ти тъпче от крак на крак да те чака кога ще станеш, че му е пълен ресторанта и трябва да те гони...
И все рани такива неща дето тука няма къде да ги видиш.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Никой не каза нищо за Созопол?
Миналата година, приятелката ми зорлем ме нави да ходиме там. Никога не бях ходил в Созопол, рекох си айде.. Резервирахме студио, в къща за гости. Останах очарован. На последен етаж, гледка към морето, голяма тераса, УДОБНА възглавница
Чисто, спретнато, много приятно. Жените чистеха всеки ден, през 2 дни нови чаршафи. А бе яката работа, за нищо пари на нощувка (45лв. за двамата мисля беше).
Кофтито беше, че плажа беше на грубо 500м. ходене пеша, минаване през цялата гужва от народ. Останах разочарован от плажа. Доста мръсен, а водата беше като... супа от спанак. 10 дни, тия водорасли не мръднаха
Като цяло, Созопол ми хареса много, от гледна точка на това, че след като хапнеш, има къде да се разтъпчеш, да обиколиш, да разгледаш.
Та винаги съм го казвал. Ако Созопол имаше плажа и водата на Китен (колкото и пъти да съм бил в Китен, едно водорасло не е имало във водата, а пясъка е като брашно) нямаше да мръдна от него.
П.П. Тая година пак съм в Созопол, в същата къща за гости, дано няма спаначени супи

Миналата година, приятелката ми зорлем ме нави да ходиме там. Никога не бях ходил в Созопол, рекох си айде.. Резервирахме студио, в къща за гости. Останах очарован. На последен етаж, гледка към морето, голяма тераса, УДОБНА възглавница

Кофтито беше, че плажа беше на грубо 500м. ходене пеша, минаване през цялата гужва от народ. Останах разочарован от плажа. Доста мръсен, а водата беше като... супа от спанак. 10 дни, тия водорасли не мръднаха

Като цяло, Созопол ми хареса много, от гледна точка на това, че след като хапнеш, има къде да се разтъпчеш, да обиколиш, да разгледаш.
Та винаги съм го казвал. Ако Созопол имаше плажа и водата на Китен (колкото и пъти да съм бил в Китен, едно водорасло не е имало във водата, а пясъка е като брашно) нямаше да мръдна от него.
П.П. Тая година пак съм в Созопол, в същата къща за гости, дано няма спаначени супи

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vld написа:И все рани такива неща дето тука няма къде да ги видиш.
Благодаря

randity написа:Тая година пак съм в Созопол, в същата къща за гости, дано няма спаначени супи![]()
Много значение има по кое време на лятото ходиш. В края на лятото винаги има повече водорасли.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Онзи ден бях в созопол през нощта - мини Съни бийч, парад на суетата. Останах разочарован като че ли
Следващия уикенд стартиращ от четвъртък вечер смятам да съм на север към Варна и Златните

Следващия уикенд стартиращ от четвъртък вечер смятам да съм на север към Варна и Златните

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Powerslide написа:Да споделя и аз моите възмущения(впечатления) от море 2017та
Буквално резервирахме в последната минута , направо им се обадих без да се занимавам с ваучери и гработа и тривагота![]()
Само там намерихме свободна стая и тръгнахме![]()
Ол инклузив за 55 лв на човек на ден![]()
Ол инклузива беше измислен естествено много кофти , няма да изброявам![]()
Като описваш хубав плаж и евтин(съответно не много хубав

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Top Gun Maverick написа:Powerslide написа:Да споделя и аз моите възмущения(впечатления) от море 2017та
Буквално резервирахме в последната минута , направо им се обадих без да се занимавам с ваучери и гработа и тривагота![]()
Само там намерихме свободна стая и тръгнахме![]()
Ол инклузив за 55 лв на човек на ден![]()
Ол инклузива беше измислен естествено много кофти , няма да изброявам![]()
Като описваш хубав плаж и евтин(съответно не много хубав)ол, да не си бил случайно в Black Sea Star?
Murite Beach се казва хотела ,
И да си продължа писането-
80% от персонала са цигани , постоянно мрънкащи и недоволни , не знаят кое как , на бара ..я има човек ,я няма , няма чаши в бара , няма кой да ти вземе парите на бара ..
В безплатния бар е меко казано разхвърлено , аз отидох да науча за бирите

Хавлиите получихме на втория ден заедно с шампоанчета и сапунчета.
За храната забравих да напиша по подробно на обяд има примерно ориз , вечер има някакво пилешко и сложили ориза от обяд отгоре на пилешкото--- то се вижда , че е от обяд и е станал на топка , само го метнали отгоре

За дете до 12 години навсякъде е безплатно до колкото знам всичко ако си е с родителите , да ама не , трябваше да се плати 50% от сумата демек около 27 лв на ден.
За мен и цялото семейство Турция остава най - добрия вариант за почивка.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз писах за Созопол в един пост назад в темата. Миналта година ходихме началото на юли - нямаше толквоа амного хора и водата беше чиста. Ходихме и средата на Август, водата много топла, но много водорасли. ЗАвиси и на кой плаж , централния винаг иима доста повече мръсотия от Харманите.
След 2 седмици пак сме на Созопол, ще видим как ще е. Наши познати казаха, че тази година всичко е поскъпнало 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е момчета намерили сте къде да спите, палите баварците и за 15мин сте на китен, аркутино, дюни и ххх други места с хубав плаж и малко хора. Защо трябва да се гъчкате с всички?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Созопол в краен случай някоя лека разходка вечер из стария град с вечеря в някое ресторантче, иначе да почиваш там на мен ми се струва безумно.
Все едно си на Витошка и трябва да биеш половин час път до плажа през тълпи от руски орки. На централния плаж лежат един върху друг, а на Харманите все едно си опънал хавлията на манджа стрийт в студентски град... и там са като копърки. Не разбирам какво удоволствие може да достави това...
Все едно си на Витошка и трябва да биеш половин час път до плажа през тълпи от руски орки. На централния плаж лежат един върху друг, а на Харманите все едно си опънал хавлията на манджа стрийт в студентски град... и там са като копърки. Не разбирам какво удоволствие може да достави това...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За съжаление Созопол отдавна загуби чара, който някога имаше ... а беше страхотно
Твърде много леглова база
Същото като в повечето БГ курорти, морски, зимни ... квито и да е ...

Твърде много леглова база

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Абе кой ходи на плаж в Созопол
Всяка година съм там поне за уикенд от поне 15 години, но на плаж никога не съм ходил в Созопол...Не е като да няма 10 идеални плажа около него.
Иначе вечер има къде да се яде, после да се пият 2-3-5-6-10 бири
След 2 седмици мисля да видя какво се случва там това лято

Иначе вечер има къде да се яде, после да се пият 2-3-5-6-10 бири

След 2 седмици мисля да видя какво се случва там това лято

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е да бе, и кво остана яденето и пиенето
Те и кръчмите ги сговниха поне от тва, което аз помня,
че и цените им станаха като за някакво съвсем друго ниво и на курорт и на заведения
Отделно за разходка става ама само ако имаш носталгия по манифестациите ...
Ама въпрос на разбиране де, едно време и аз виках - Супер е, къде ще ти ходя по Гърция и нам си къде

че и цените им станаха като за някакво съвсем друго ниво и на курорт и на заведения
Отделно за разходка става ама само ако имаш носталгия по манифестациите ...
Ама въпрос на разбиране де, едно време и аз виках - Супер е, къде ще ти ходя по Гърция и нам си къде

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...