Предупредиха за вероятност за градушка над София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Предупредиха за вероятност за градушка над София

Мнение от Dextuar » 04 Юли 2017, 19:28

k.milanov написа:
dextuar написа:Над градове и до летища нали не стрелят с ракети против градушка. Реално хората в градовете особено в София в квартали като Люлин, Надежда, Младост и Дружба, където са масово панелки без гаражи, най-много го дух*т. И не ми обяснявайте сега, че като имаш някакъв варел за 10к примерно е трябвало да помислиш за гараж. Хубаво да помислиш, ама като никъде няма? Доколкото знам, само последните панелки и ЕПК-ата са планирани с някакви прилежащи гаражи.

Около нас шанс за гараж НИКАКЪВ. Само ако си мутра или връзкар в общината или и двете? :dunno: може да си боднеш една гаражна клетка. Около нас има няколко платени паркинга, предлагащи само и единствено екстрата колата ти да седи под откритото небе и на слънце по цял ден срещу скромните ~50лв на месец, което просто е скандално според мен. Да плащам 50лв просто за едното парко място ми се струва нелепо. За пример ще вметна, че зелената зона е 100лв годишно. Нито охранта в тези паркинге е охрана, нито условията са нормални. Реално тези 50лв са за едното нищо, да знаеш, че ще има къкде да паркираш като се прибереш, а не да ходиш пред ругия блок примерно.
Хаха, аз плащам 40лв за буквално на майната си (800-900м) от нас паркомясто под открито небе в една автокъща и дори охраната ми се кара, че съм го будел, като се прибирам в 21:30 вечерта :kuku: Кофти е, като нямаш алтернативи, а апашите не спят да я зарежеш пред блока :dunno:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Предупредиха за вероятност за градушка над София

Мнение от k.milanov » 04 Юли 2017, 21:43

40 лв. е малко по - приемливо, но пак е много според мен. Пак казвам, зелената зона годишно е 100лв :dunno: и реално предлага същото, паркомясто и нищо повече. Има и паркинги с покрити места, но там цената си е двойно почти. Познат си взе за 100лв на месец подземен гараж, в Св. Троица и спи доста по- спокойно.

:OT: :OT:

**

Уж го даваха до сряда дъжд, градушки пак си вързаха гащите. Днес капка дъжд не е паднала :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Юли 2017, 23:27

b00st написа:Те над София не стрелят въобще до колкото знам за градушки. Това е само за земеделските райони, така че ако сам не се опазиш, никой няма от държавата да си мръдне пръста.

Те тия клетки не се образуват баш на 100 метра от мястото на изваляване ,та да ги гърмят по местоживеене :mhihi: В София, оня ден, удариха остатъците от тези, формирани доста преди да потрошат Перник и околията ....
Ubi dubium, ibi libertas

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Юли 2017, 7:55

И аз това се замислих. Нали имат радари? Може в реално време да се гледа къде се образува клетката и от къде идва. 100% е имало място да ударят някъде далеч, а не върху самият град. Ако нямат техника да използват тая на пичовете от Метео форума.. Толкова ли е трудно и няма пари или пък ЖЕЛАНИЕ, да се направят хх площадки от където да се изстрелват ракетите и цялата галимация да се командва с един клик от 10 човека в София.. ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Юли 2017, 10:10

Предполагам сте наясно, че анти-градушковите ракети не са с идеята да се разбиват ВЕЧЕ готовите градоносни облаци т.е. със създадени вече "снаряди" в тях... анти-градушковите ракети са за ПРЕДИ създаването на ледените късове... ако ледените късове са вече готови.... свирено...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Юли 2017, 10:32

Да, идеята е да не са примерно 1000 къса по 10 см, а 5000 по 2 см

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Юли 2017, 11:16

Да... изкуственото създаване на много на брой дребни кристалчета, заемащи мястото, преди да се създадат големите тупалки от самата природа...

Предишна

Назад към Извън Темата