Връщат КАТ в храстите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Връщат КАТ в храстите

Мнение от steeN » 05 Юли 2017, 0:18

Denmark написа:То е ясно, че не им работи правилно системата, но според мен това е стъпка в правилната посока. На мен ми се е случвало в Германия да ме спират за проверка, като провериха личните карти на всички в колата. Новите им коли не идват ли с някакви компютърчета, където да могат набързо да ти "сканират" личната карта? Така няма тормоз, няма проблеми. Ако видят семейство с малко детe, много ясно че няма да ги проверяват, ама ако спрат кола с 4 келеша през ноща в някой краен квартал на София...

Личните карти на пътниците и в Бг винаги са се проверявали (но се проверява дали не си издирван за нещо... не дали не си платил глоби и т.н.). По закон в България винаги трябва да носиш личната си карта (в много държави не е така) и ако не я носиш имат право да те задържат за установяване на самоличността.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 05 Юли 2017, 7:02

В белите страни шофьорската книжка е официален документ като личната карта. С нея всичко можеш да правиш. Отделно полицията не ти търси докумен при проверка. Казваш си името и ти излиза всичко в таблета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2017, 7:47

То и преди 30-тина години като бяхме не бяла държава при домоуправителя имаше една книга в която всеки живущ се регистрира.

Въпросната се води на отчет в МВР и така винаги знаят къде да те намерят. Сега обаче нали сме вече свободни и куче влачи рейс. Актовете по подразбиране ги водят връчени.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Юли 2017, 8:24

Интересен прочит на събитията :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2017, 8:48

Аз тва го пея от години. Няма проблем да се разправят с корупцията, ако държат на това. Ама тогава кухите почват да "пият кафе" и да "пушат цигари" пред министерството.

В същото време ония реват, че били наливали гориво за лична сметка и си били купували униформите сами. Всичко това от любов към професията. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Юли 2017, 10:19

Vra4anin написа:Междудургото, от няколко дни почвам да си мисля, че няма нищо случайно. Понеже полицаите стачкуват и искат повече пари, герб затова отмениха това със знаците, което си е един вид предпоставка за корупцията. Т.е., герб индиректно казват "пари нямаме за по-високи заплати, но премахваме този сакон със знаците, за да може да си изкарвате повече пари" :mhihi:

Е как кореспондира махането на табелата с рушветите? :dunno:

Табелата се слага, за да се информира шофьора, че се осъществява видео контрол на скоростта. Самите камери записват и нямат възможност да се изтриват записите, както и че в тези патрулни коли никога не съм ги виждал да слизат и да спират някой за превишена скорост, само си записват.
Другите, които спират са за проверка на алкохол и тн. Те пък ги записва камера в патрулката как осъществяват проверката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2017, 10:55

Не винаги само снимат като има табела. Понякога засичат с радар и те спират.

А тия камери, които ги записват всички знаем дали и как се ползват. Поредните напразно дадени пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 05 Юли 2017, 11:15

Vra4anin написа:Не казвам, че всички са корумпирани и че няма стойностни хора от тях, ама...

Операция "Палки" - от 60 екипа на КАТ, само 1 не е корумпиран и то точно този, който е под прикритие.

Нищо не се е променило!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Юли 2017, 13:14

В тази система или се корумпираш или излизаш от нея. Все едно някой да влезе е морето и да излезе сух, как става тая работа? Никак. Въобще не вярвам на думите за свестните ченгета, сори. Също не съм виждал и бяла лястовица.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Юли 2017, 17:26

Никаква корупция не се толерира с това махане на знака . Първо се правят мили очички за пред хората щото протестите срещу вандализма по пътищата е силен и с махането на тоя знак Герб все едно борят нарушителите . Второто е че полицаите дълго и напоително реваха за тия знаци кога ги въведоха щото ги мързи да разнасят табели и да ги слагат там на дистанцията според закона , по тоя начин им направиха едно евала и на тях . Сега , дали е заради полицейския протест не знам но целите са много прости и елементарни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Юли 2017, 20:41

Мен лично не ме дразни това, че премахват знака. Даже мога да кажа, че нямам никакво отношение към това дали има такъв или не. Ако пътувам често ще ползвам ГПС и готово. Пък и напоследък прекалено много взех да спазвам ограниченията. :mhihi: Откровено ме дразни обачи фалшивата загриженост за безопасността при шофиране, като е пределно ясно каква е целта - събиране на повече пари, щото не им излиза сметката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Юли 2017, 20:55

Аз не виждам защо някой ще иска да има знак, освен ако не иска да кара по-бързо и да избегне да го спират. Колкото и да се обсъжда, знака е напълно безсмислен. Не знам какво толкова скандално е и, че полицаите се криели в храстите. По-вероятно цялата работа да се раздухва толкова за имитиране на дейност... 6 месеца се занимават с едни знаци, хората обсъждат някаква тъпня, времето си минава и нищо важно не се случва :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Юли 2017, 21:05

Основателното мрънкане според мен е заради това, че се симулира дейност по превенция на ПТП-та, а то въобще не е така. Ако беше така щеше да има засилено присъствие на места с концентрация на ПТП. Пуснете клипове на тестове на разни радар-детектори в щатите и вижте какви засади правят ченгетата. И никой не ги храни за това. Обаче се кара по качествена инфраструктура. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Юли 2017, 21:08

И тука се крият, да. Дори днес минах покрай един такъв и за това си мислех. Беше паркирал между храстите от дясно на пътя със SUV-то и си чакаше. Иначе магистралите поне в Калифорния не са по-различни от София-Бургас. В доста лошо състояние са голяма част, но се кара бавно. 120 км/ч макс иначе става скъпо и неприятно.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2017, 21:13

Да, значи няма проблем в криенето на полицаите, нито в знака и самото заглавие на темата е излишно, понеже се цели да насади нещо отрицателно у нас. А то реално не е такова. Всичко такова е, че реално се имитира много дейност и за пред обществото се обръща внимание на много излишни неща. Всички разбрахме, че нямало пари за униформи и нямащите право да протестират(това го разписват като ги приемат)всъщност го правят. Тръгна от преди няколко години като ходеха да "пият вода" и не знам си какво, сега вече са открити протести. Който не му отърва си напуска. Достатъчно такива вече познавам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата