Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Навсякъде по новините и сайтовете е. Каква е и причината според вас ? Според мен не е пожара, а отново - хората масово не могат да карат. Като няма видимост, ще карат бавно бе
И клипче гледах, бая помазани има. Това не става с 30 или с 50км/ч.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
TNT написа:Като няма видимост, ще карат бавно бе![]()
Да бе, чакай ти от умрял писмо

При толкова много безсмъртни, батки, мутреси, комплексирани жалки душици, надрусани, пияни, заблеяни овце и какво ли още не и ултра малкото малцинство от разумно мислещи и съобразяващи се с пътните условия хора, подобни размазвания са си напълно в реда на нещата.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За мен проблемни са онези влачещите се, стиснали волана с две ръце, с поглед в нищото и с излъчване: "Аз карам толкова бавно, че няма причина да съм тук". При една екстремна ситуация, подобен екземпляр не спира, а директно се удря или вместо наляво завива надясно или прави някакво друго безумие...
- TNT
- младши ентусиаст
-
И като не си от влачещите, а си от карачите със 140 при силно намалена видимост (в гъст дим) и видиш пред теб няколко ТИР-а се размазали, кво правим ?
https://www.facebook.com/blagoy.momchil ... 277337691/ Ето и клипчето
https://www.facebook.com/blagoy.momchil ... 277337691/ Ето и клипчето

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В събота ходих до морето по магистрала Тракия.
Тръгнах около 5 часа сутринта и на около 150 тият километър изведнъж попадам на зверско задръстване.
Разбира се веднага чуквам аварийните и започвам да гледам предимно в задното огледало за заспали идиоти...
Доста ги имаше, но слава Богу се усетиха и спряха.
Интересното е, че нямаше никаква катастрофа, просто се образувала тапа от автомобили, който са намалили заради излизащите резко от омв бензиностанцията автомобили.
Може също така да е имало някой намалил и 40 идиота да са се наковали един в друг.
Тръгнах около 5 часа сутринта и на около 150 тият километър изведнъж попадам на зверско задръстване.
Разбира се веднага чуквам аварийните и започвам да гледам предимно в задното огледало за заспали идиоти...
Доста ги имаше, но слава Богу се усетиха и спряха.
Интересното е, че нямаше никаква катастрофа, просто се образувала тапа от автомобили, който са намалили заради излизащите резко от омв бензиностанцията автомобили.
Може също така да е имало някой намалил и 40 идиота да са се наковали един в друг.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Хората просто не следят пътя... Помните ли този клип от катастрофата в тунел Витиня?
https://www.youtube.com/watch?v=_rUxveN7NUA
Човекът си кара и си лафят в колата, влиза в тунела и кара зад камиона пред него. Стоповете на камиона светнаха и светеха поне десетина секунди, даже мигаща червена светлина имаше - човекът си кара. Появиха се ФАРОВЕ СРЕЩУ него в тунела (където фарове ИЗОБЩО не трябва да вижда) - няма проблеми, нашият си кара. Чак като видя, че целият тунел е препречен с автомобили - тогава започна да спира, ама късно... Та така стават инцисдентите - караш и блееш, а по едно време - вай, какво стана?
Човекът си кара и си лафят в колата, влиза в тунела и кара зад камиона пред него. Стоповете на камиона светнаха и светеха поне десетина секунди, даже мигаща червена светлина имаше - човекът си кара. Появиха се ФАРОВЕ СРЕЩУ него в тунела (където фарове ИЗОБЩО не трябва да вижда) - няма проблеми, нашият си кара. Чак като видя, че целият тунел е препречен с автомобили - тогава започна да спира, ама късно... Та така стават инцисдентите - караш и блееш, а по едно време - вай, какво стана?
Excellent! Steven is my name!
Не мисля че е виновен пожарът или "несъобразената скорост".
За мен причината е дистанцията и влакчетата броня в броня.
Мъглата/дима просто са били причината някой да започне натискането на спирачки и са намалили видимостта към стоповете назад в редичката.
За мен причината е дистанцията и влакчетата броня в броня.
Мъглата/дима просто са били причината някой да започне натискането на спирачки и са намалили видимостта към стоповете назад в редичката.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
zvetiko написа:За мен проблемни са онези влачещите се, стиснали волана с две ръце, с поглед в нищото и с излъчване: "Аз карам толкова бавно, че няма причина да съм тук". При една екстремна ситуация, подобен екземпляр не спира, а директно се удря или вместо наляво завива надясно или прави някакво друго безумие...

Тия са 99% от причинителите на тежки ПТП

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Borymeckata написа:Хората просто не следят пътя... Помните ли този клип от катастрофата в тунел Витиня?
Леле това не го бях гледал

Нямам думи тоя не е блейка, ми си е жива заспа

И как неможа да спре, толкова много място имаше, пък не се движеше толкова бързо

Ужас, какви барутарници се движат по родните пътища

- TNT
- младши ентусиаст
-
Тази катастрофа очевидно е пак от липса на шофьорски умения. Достатъчно добре се вижда кога вижда стоповете пред него, които ЯКО СВЕТЯТ БЕЗ ДА СЕ ПУСКАТ СПИРАЧКИТЕ, и кога започва да спира звездата от клипа
Ако беше тръгнал и той да намаля, нямаше да има никакъв проблем да спре.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Всеки ден такива шофери виждам по пътя... Последната мода е да се залепиш зад някой камион и да караш зад него. Познай какво става кога речеш да изпревариш тази "двойка". Другото, коли да правят колони и камиони да ги изпреварват. Това вече няколко пъти го виждам, колона от коли, бусове и камиони, най-отпред, кола се влачи със 60-70. Не камион, бус или нещо друго, кола.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Всеки ден такива шофери виждам по пътя... Последната мода е да се залепиш зад някой камион и да караш зад него. Познай какво става кога речеш да изпревариш тази "двойка". Другото, коли да правят колони и камиони да ги изпреварват. Това вече няколко пъти го виждам, колона от коли, бусове и камиони, най-отпред, кола се влачи със 60-70. Не камион, бус или нещо друго, кола.
И много ме радва като има такива и НЕ отбият за пропускане на колоната, създала се зад тях. Ако имат повреда ок, ако са много начинаещи да кажем че го приемам, но огледала няма ли? На мен би ми било супер тъпо да бавя шофьора зад мен.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Банално, но несъобразена скорост и неспазване на дистанция... поне от там е започнало...
Проблема при верижните катастрофи е че само първите 2-3 участника в тях имат шанс да спрат защото за тях не се "образуват" стационарни обекти на пътя.... следващите става малко кауза пердута независимо, че може и да спазват някаква по- уместна дистанция. Никой не кара на такава дистанция, че да може да спре ако този пред него изведнъж спре без спирачен път (което е каквото се случва при верижни Катастрофи особено при лоша видимост която не позволява Да се види какво става пред возилото пред вас). Мислете го така- дори да карате някакъв бесен спортист при 100км/ч трябва да карате на поне 40 метра след този пред вас за да имате време да спрете- 30 метра спирачен път и 10 метра реакция... колко от Нас караме така при ниска видимост?
Проблема при верижните катастрофи е че само първите 2-3 участника в тях имат шанс да спрат защото за тях не се "образуват" стационарни обекти на пътя.... следващите става малко кауза пердута независимо, че може и да спазват някаква по- уместна дистанция. Никой не кара на такава дистанция, че да може да спре ако този пред него изведнъж спре без спирачен път (което е каквото се случва при верижни Катастрофи особено при лоша видимост която не позволява Да се види какво става пред возилото пред вас). Мислете го така- дори да карате някакъв бесен спортист при 100км/ч трябва да карате на поне 40 метра след този пред вас за да имате време да спрете- 30 метра спирачен път и 10 метра реакция... колко от Нас караме така при ниска видимост?
Последна промяна alx на 05 Юли 2017, 14:43, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила