Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Верижната катастрофа на АМ Тракия с 40 коли
vicho написа:Vra4anin написа:Ама прави ли ви впечатление в тая тема как всички се изказваме като професори и всичкознаещи по рали спорта и формула едно, ала "това на мен не може да ми се случи". Как пък един в тая тема не си призна "аз съм абич и съм катастрофирал в такава ситуация".![]()
Нещата на теория са ясни по принцип, ама на практика, в такава ситуация ако попадне човек... да не дава Господ.
аз ще ти кажа, бачи, понеже съм карал пътя София - Враца няколко стотици пъти (през Витиня, без Витиня, с магистрала и без) - т.е. идентични условия, мъгла с магистрала
горе има мъгла и от двете страни, рядко, ама има... понякога (рядко) е с видимост от 3 до 5 метра, т.е. НИЩО не се вижда, както предполагам е било и по Тракия според разказите на катастрофиралите... случвало ми се е и през деня и през нощта...
тогава съм карал с 40 до 50 км/ч по магистралата с всички светлини + аварийни... и смея да твърдя, че бях от бързите, някой караха по-бавничко с 20-30 км/ч...
докато караш в такава ситуация, крака ти е на педала на спирачката, а не на газта (на мен по принцип през повечето време, като има коли покрай мен или съмнителна ситуация ми е на спирачката, но това е друга тема)...
като гледам, как са се смазали, кат кИфтета, едва ли е било с 40, а?
то се мисли от време на време зад волана, а не само да даваш газ...
п.с. да не говорим, че 90% от хората на улицата карат с една ръка!!!!!!!![]()
легнали / седнали на задната седалка и т.н. и т.н.
+ без колани![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз много път съм изразял потрес от кретенията по Тракия - НЕ-МА такива малоумници

Но все пак има и друг момент - кога някога, се е показвала цивилна патрулка на магистралата и е глобила някой за неспазаване на дистанция ???
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Минах от там в 7.20 ч.
Вече бяха затворили магистралата и се отбиваха колите през Ихтиман .
Отсечката след Ихтиман ,до въпросното сметище ,където колите отново се качваха на магистралата
посока Пловдив беше страшно, много страшно.
Сякаш бяха напускани безброй военни димки.
Пушек + мъгла, караш с 40-50 и колата пред теб пак не я виждаш.
Вече бяха затворили магистралата и се отбиваха колите през Ихтиман .
Отсечката след Ихтиман ,до въпросното сметище ,където колите отново се качваха на магистралата
посока Пловдив беше страшно, много страшно.
Сякаш бяха напускани безброй военни димки.
Пушек + мъгла, караш с 40-50 и колата пред теб пак не я виждаш.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:Искате полицията да била сигнализирала ниската видимост? Ми ако ще по новините да го говорят през 15 минути и знаци да има през 100 метра, хората като не могат да разчетат знаците и да държат колата в права линия нямаше да има ефект.
Искаш да кажеш, че има нормална държава по света в която сметището ще гори с дни или часове и ще задими цялата магистрла като понижи видимостта до няколко метра и на около няма да има нито един полицай?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В неделя като видях и колко полиция отиваше в Асеновград... може да са нямали и полицаи 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Top Gun Maverick написа:Не помня с кой потребител преди няколко дни спорихме в една тема за пътя Русе-Бяла, че според него причините за токова ПТП-та бил пътя, а аз си твърдях, че са шофьорите. Тогава казах, че и магистрала да има, пак ще се млатят

Явно шофьорите в направленията Русе-Силистра и Русе-Шумен-Варна (и обратно) са друга порода,защото в тези направления много по-рядко има съществени инциденти,отколкото в направлението Русе-Бяла-Плевен-София.
Познай от къде идва всичкият камионопоток към Дунав мост

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
[quote="bum_bum"][/quote]
Не оправдавам бездействието на институциите в случая с пожара, просто казвам че много от хората дори най-елементарните и съществени части от шофирането не знаят. Скоро писах за случай как един чичо без малко да предизвика верижна катастрофа в Ружинци защото не разчете знаците и реши да спре на средата на кръстовище и да мисли накъде да тръгне. Нормално мислещ човек, познаващ правилника за движение по пътищата нямаше да кара с толкова висока скорост при такива условия.
Не оправдавам бездействието на институциите в случая с пожара, просто казвам че много от хората дори най-елементарните и съществени части от шофирането не знаят. Скоро писах за случай как един чичо без малко да предизвика верижна катастрофа в Ружинци защото не разчете знаците и реши да спре на средата на кръстовище и да мисли накъде да тръгне. Нормално мислещ човек, познаващ правилника за движение по пътищата нямаше да кара с толкова висока скорост при такива условия.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Четох, че всичко се е случило преди изгрев тоест си е било тъмно още + мъгла + някакъв пожар в сметище, което довело до много много намалена видимост и то рязко. Евентуално ако е имало роса нещо да е леко моккър пътя и шоуто е пълно. Някой набива спирачки, че се стряска от мъглата, шибва го един, втори трети, пети, четиридесети... Доста кофти ситуация
Миналия месец се прибирах по нощите от Пловдив за София и за първи път ми се случи както си карам и директно стена, такава мъгла не бях виждал никога през живота си. Пускам всички светлини за мъгла и аварийни и пълзя с 40км/ч. Постоянно се озъртам да не ме връхлети някой отзаде или пък аз да се натреса на някой. Виждам пред мен някаква точка червено и я ползвам за ориентир. В един момент установявам, че всъщност тая точка е на 5 метра пред мен, а не на 50++ както изглеждаше

Миналия месец се прибирах по нощите от Пловдив за София и за първи път ми се случи както си карам и директно стена, такава мъгла не бях виждал никога през живота си. Пускам всички светлини за мъгла и аварийни и пълзя с 40км/ч. Постоянно се озъртам да не ме връхлети някой отзаде или пък аз да се натреса на някой. Виждам пред мен някаква точка червено и я ползвам за ориентир. В един момент установявам, че всъщност тая точка е на 5 метра пред мен, а не на 50++ както изглеждаше

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Факт, то важи за всеки втори и при далеч по-малко опасни ситуации. Много малко от нас се замислят как за хилядни от секундата биваш понижен в пасажер без възможност за никаква реакция. А докато нещата вървят добре ти се струва, че всичко е под контрол.
Но няма полигони, няма писти, няма разяснителна кампания и всеки от нас се е учил на тия неща сам по трудния начин. Кой с по-голям късмет да се отърве само с дрисване в гащите, кой с по-малък..
Но няма полигони, няма писти, няма разяснителна кампания и всеки от нас се е учил на тия неща сам по трудния начин. Кой с по-голям късмет да се отърве само с дрисване в гащите, кой с по-малък..
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая опорна точка че шофьорите са виновни за всички инциденти по родните пътища , вервайте ми е мантра на управляващите от доста време . За 28 години някой сеща ли се шеф от АПИ да е излязъл с оставка заради пътни инциденти причинени от лоша инфраструктура или организация ? Няма и да се сетите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На мен пък ми е смешна другата опорна точка - че Бойко е виновен за мъглите, дъжда, снега, вятъра, че разни тъпаци при нулева видимост карат със 140км/ч. На конкретното място и пътя е хубав, ама пак държавата е виновна 
Държавата може да помогне с по-хубави пътища, може да помогне да не се движат коли пред разпад, може да увеличи часовете кормуване, ама за IQ-то на населението не знам как може да помогне

Държавата може да помогне с по-хубави пътища, може да помогне да не се движат коли пред разпад, може да увеличи часовете кормуване, ама за IQ-то на населението не знам как може да помогне

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Несъобразена скорост и дистанция 100%, освен тежките пътни условия.... Яко ги напече слънцето хората... В събота отивам до Балчин баня на басейн - 2-3 километра ми кара на около 1-2 метра зад мене (ама толко близо, че не виждам фаровете
) някаква женичка с дърто субару. Значииииии колко пъти си проверих колана и като влзязохме в селото (с 50-тина) исках 83218487328582 пъти да й направя такъв брейк чек и да се размаже в мен, че не е истина. Чак ми стана неудобно от мислите ми, ама ако бях сам 100% щяха да пребоядисват пак служебната кола
Не че ми пречи, ама може да ме изпревари 100 пъти, но не дай да караме на 2 метра зад другата кола със 100-тина, то силно, силно, ма колко да е силно това слънце де
Така че, масово от култура на шофиране
Още в Понеделник гореше здраво сметището и аз се чудих какво аджеба е това събитие
Да си признае колегата със X5MD (или там М50Д каквото е) как можа в понеделник да ме задмине на изсъхващо с поне 220-230 малко преди Пловдив 

Така че, масово от култура на шофиране

Още в Понеделник гореше здраво сметището и аз се чудих какво аджеба е това събитие

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- cucibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s
Минах от там около 02 часа
Найстина имаше много дим и се появи изведнъж
колкото и да гледаш напред изведнъж всичко изчезна и не се дишаше направо
Ако имаше спрели или ударени коли 99 % си в тях доста гъст дим беше и определено не беше мъгла
Найстина имаше много дим и се появи изведнъж
колкото и да гледаш напред изведнъж всичко изчезна и не се дишаше направо
Ако имаше спрели или ударени коли 99 % си в тях доста гъст дим беше и определено не беше мъгла
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
немо написа:Top Gun Maverick написа:Не помня с кой потребител преди няколко дни спорихме в една тема за пътя Русе-Бяла, че според него причините за токова ПТП-та бил пътя, а аз си твърдях, че са шофьорите. Тогава казах, че и магистрала да има, пак ще се млатят
![]()
Явно шофьорите в направленията Русе-Силистра и Русе-Шумен-Варна (и обратно) са друга порода,защото в тези направления много по-рядко има съществени инциденти,отколкото в направлението Русе-Бяла-Плевен-София.
Познай от къде идва всичкият камионопоток към Дунав мост? Не е от Силистра,не е и от Варна...
А на тия по хубавите пътища и магистрали кой им е виновен? Преди няколко дни кой беше виновен, че в Германия 19 човека ли бяха жертвите и не знам колко ранени на перфектната магистрала си отидоха като се блъснаха тир и автобус? Не ме разбирай погрешно, не казвам, че пътя е цвете, нищо подобно даже, но реално като отиваш да плуваш трябва да можеш, а ако ще се гмуркаш най-малко ще е с шнорхел и очила.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Гледам се коментира кой колко може как кара, мисли, нам си кво ...
Тва сметище горяло от миналия четвъртък!!! Аз лично го видях в неделя ... От 1 година било безстопанствено ...
Ненормални ли сте? За кво каране става въпрос ...
Ако докато готвиш почне да ти кипи манджата на котлона и се опуши всичко какво ще направи човек?
Нещо да спре пушека или ще се движиш бавно в кухнята щото няма видимост ...
Става въпрос за дни наред бездействие или поне без ефект

Тва сметище горяло от миналия четвъртък!!! Аз лично го видях в неделя ... От 1 година било безстопанствено ...
Ненормални ли сте? За кво каране става въпрос ...
Ако докато готвиш почне да ти кипи манджата на котлона и се опуши всичко какво ще направи човек?
Става въпрос за дни наред бездействие или поне без ефект

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
K_Ilkov написа:Ако докато готвиш почне да ти кипи манджата на котлона и се опуши всичко какво ще направи човек?
това е положението... BG!!!
съобразяваш се с условията

п.с. ама отречи, че масата не знаят къде се намират и разбира се всички карат по-добре от теб/мен

You said: "Time will change!" What if it changes you?