Може ли да се долива вода в акумулатор Excell Exide
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Може ли да се долива вода в акумулатор Excell Exide
Колеги имам акумулатор Exide Excell EB802, но отскоро почна много бързо да губи ток. Днеска свалих акумулатора и отгоре има един панел, който се маха махнах го и гледам в дупките само едната има малко вода, а другите са почти сухи. Та въпроса ми е може ли да се долива вода в този акумулатор или не?
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Може ли да се долива вода в акумулатор Excell Exide
Акумулатор като акумулатор, щом се отваря значи се налива.
Tires are evil - destroy them all ...
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Бързото изтощаване на акумулатора по-принцип свързано ли е с ниското ниво на течност?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Нали по-новите вече се водят необслужваеми, ама знам ли 

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
И аз мислех така, но викам я да пробвам дали ще се отвори капака, за да видя какво има вътре и за мое учудване се отвори. 

- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Доливай смело. Дано да не си го хванал късно. И естествено не чешмяна вода, надявам се знаеш.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Може. даже имах един капсулован, но като счупих внимателно капака под него си се видяха капачки.... Доливай си дестилирана ако има как. Като всичко с мярка, да не прекараш, и да не е малко.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Знам, че се долива дестилирана вода, но не знам в какво количество. Някой знае ли по-колко милилитра трябва да долея?
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Няма как да знаем колко е празен, за да ти кажем колко да долееш. Сипвай докато се покрият клетките.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
На отворени капачки ли да го заредя или да ги затворя пак?
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз на моя,точно така му видях сметката...беше Banner Starting Bull серията (ако има такава и помня добре...,че беше преди 5-6 години).Незнам защо, дори още не мога да си го обесня,но като му долях дестилирана вода точно колкото да покрия клетките,след това се скапа и нямаше зареждане повече.До преди това всичко си му беше наред просто беше на 4 години и викам я да погледна дали има течност и колко.На какви ли не зарядни не го връзвах,умни...глупави... неще и неще...явно нещо се укъси вътре,защото колата само "цъкаше" даже не искаше да завърти.Няй вероятно лош късмет при мен или незнам и аз какво,защото също знам,че могат да се доливат ,но....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, направо го смени- в противен случай, може да дадеш пари, колкото за няколко акумулатора. 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Silverlight написа:На отворени капачки ли да го заредя или да ги затворя пак?
Необслужваемите май си имат отвори за вентилация, но по-добре и капачките да са отворени.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
за тия "необслужваеми" само да споделя и аз мнение
магнети-марели си купих преди 5г , доволен бях , сумати пъти забравях отворени врати(светещ плафон), алармата ми се пускаше ... тоя акумулатор само го зареждаш и си пак на пътя ... обаче какво го уби ... еми паднало му беше нивото ... уж необслужваем ама имаше капачки под лепенките , взех си друг новичък, но колкото и да гледам из нета .... акумулатора по мое мнение, си иска есента преди началото на зимата нов-стар, ако има отвори да се отвори, да му се види нивото, да се провери за електролит или за вода е, да се зареди на макс със зарядно и да си е "обслужен" за сезона - ако не искаш да те предаде някъде - хем и да видиш и как ти зарежда колата ако няма на таблото по менютата показание
та аз от тука нататък така ще си процедирам (и новия който взех пак си има капачки)
магнети-марели си купих преди 5г , доволен бях , сумати пъти забравях отворени врати(светещ плафон), алармата ми се пускаше ... тоя акумулатор само го зареждаш и си пак на пътя ... обаче какво го уби ... еми паднало му беше нивото ... уж необслужваем ама имаше капачки под лепенките , взех си друг новичък, но колкото и да гледам из нета .... акумулатора по мое мнение, си иска есента преди началото на зимата нов-стар, ако има отвори да се отвори, да му се види нивото, да се провери за електролит или за вода е, да се зареди на макс със зарядно и да си е "обслужен" за сезона - ако не искаш да те предаде някъде - хем и да видиш и как ти зарежда колата ако няма на таблото по менютата показание
та аз от тука нататък така ще си процедирам (и новия който взех пак си има капачки)
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
sean-john написа:Аз на моя,точно така му видях сметката...беше Banner Starting Bull серията (ако има такава и помня добре...,че беше преди 5-6 години).Незнам защо, дори още не мога да си го обесня,но като му долях дестилирана вода точно колкото да покрия клетките,след това се скапа и нямаше зареждане повече.До преди това всичко си му беше наред просто беше на 4 години и викам я да погледна дали има течност и колко.На какви ли не зарядни не го връзвах,умни...глупави... неще и неще...явно нещо се укъси вътре,защото колата само "цъкаше" даже не искаше да завърти.Няй вероятно лош късмет при мен или незнам и аз какво,защото също знам,че могат да се доливат ,но....
И при мен е ставало подобно нещо, 3 годишен акумулатор - от някаква скапана марка, беше ясно че е на края на силите си, реших да му разлепя етикета и отдолу можеха да се развинтят тапите и да се долее, долях колкото да се покрият клетките и след това вече колкото и да се зареждаше не държеше.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2