НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2017, 16:33

Ако под източник на мазнини разбираш риба и кашкавали, явно наистина не сме се разбрали. Другото е, че трудно (разбирай невъзможно) ще докараш 60% калории от мазнини с тях.

Mлечни продукти и особено некачествени такива ще ти обострят проблемите с кожата, ако ги имаш. Иначе хубав кашкавал се намира. 30лв е, не 40 и няма абсолютно нищо друго в него, освен мляко от пасищни животни и закваска.

Гарантирам ти, че проблемът ти е бил във вида и качеството на храните, които си ядял с идеята, че си на ВМ-НВХ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юли 2017, 16:40

acer написа: Може би този режим просто не е подходящ за хора с кожни проблеми.

Аз пък имах и се подобри след мазнотиите. 20% въглехидрати не са ли ти много ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Юли 2017, 19:16

bum_bum написа:

Не съм бил само на риба и кашкавал, свинско и пуешко ядох от месата, също слагах навсякъде авокоадо и зехтин. Кашквал съм ял и от 10-14 лв, някви моцарели също ядох, може и от продуктите да е.

TNT написа: Аз пък имах и се подобри след мазнотиите. 20% въглехидрати не са ли ти много ?

Възможно е, мисля че белият ориз и пърженото също влият зле на кожни възпалявания. В същото време се сещам за хора дет се тъпчат с всевъзможни боклуци като еклери от пакетче, пушени меса с по 10 е-та и нищо! нищо им няма бе :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Юли 2017, 19:39

Млечните продукти хич не са ОК за кожни проблеми, а и докарват запек, ако прекаляваш с тях. Аз като плющя кашкавал и меки сирена, се омазнявам здраво на корема. Сега хапвам само сирене и моцарела от време на време.

Отделно, винаги има хора, на които месото и животинската мазнина не понася и не ги преработват добре, нормално е. Защо не си направиш тест за съвместимост към храни, може да ти подскаже къде е проблемът.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2017, 22:26

acer написа:Не съм бил само на риба и кашкавал, свинско и пуешко ядох от месата, също слагах навсякъде авокоадо и зехтин. Кашквал съм ял и от 10-14 лв, някви моцарели също ядох, може и от продуктите да е.

Пуешкото е само протеин кажи-речи. Нищо общо с високо мазнинното хранене. Много протеин и млечни- сигурна рецепта за кожни проблеми, ако си предразположен. :dunno:

От свинското единствено може би само в бекона има достатъчно мазнини за да си на ВМ-НВХ, ако го ядеш без да добавяш нещо, което е над 80% мазнини.

Пак ти казвам, бил си на високо протеиново хранене, което няма нищо общо с ВМ-НВХ.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Юли 2017, 9:10

Leon написа:

Мисля че и преди беше говорил за този тест, ще взема наиситна да го пусна вече. С киселото мляко също ли имаш дертища?

bum_bum написа:От свинското единствено може би само в бекона има достатъчно мазнини за да си на НВ-ВМХ

Бекон рядко, свински врат и гърди предимно :) много ядки ядох 100-150 гр дневно, но тва беше грешка заради фитоестрогените. Изключвам напълно млечните да видя кво се случва с кожата.. макар че без кис.мляко ще е зор, от бебе не съм го спирал :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Юли 2017, 10:26

Кисело мляко - биволско и не прекалявай. Меки сирена забрави (бри, рокфор и т.н.). Кашкавали - само много узрели. Българския не го чакат да узрее, че искат бързо кеш. По-добре пармезан или грана падано (или холандските алтернативи) като ти се прияде кашкавал. Тъкмо няма да прекаляваш, че хубавите са скъпи :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2017, 14:05

acer написа:Бекон рядко, свински врат и гърди предимно :) много ядки ядох 100-150 гр дневно, но тва беше грешка заради фитоестрогените. Изключвам напълно млечните да видя кво се случва с кожата.. макар че без кис.мляко ще е зор, от бебе не съм го спирал :lol:

В повечето дни ти се е получавало нещо като 20-30% мазнини, 50 протеин и 20-30% въглехидрати. ВМ-НВХ без значителни количества сланина, мас, масло просто не се получава. Освен, ако не ядеш само гърди и бекон като месо и то от по-мазничките.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 15 Юли 2017, 15:07

bum_bum написа:ВМ-НВХ без значителни количества сланина, мас, масло просто не се получава. Освен, ако не ядеш само гърди и бекон като месо и то от по-мазничките.

любимите ми храни :lol: яйца с бекон мога да ям всеки ден :D моя проблем е, че ям по много, ама е толкова вкусноо :mhihi:

Aз кашкавал ям много рядко, но понякога слагам малко настърган кашкавал става много приятно като се разтопи отгоре върху яденето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2017, 17:38

Има един кашкавал в Чифлик Ливади, 30лв, бахти и кашкавала ама толкова вкусен не съм ял. Абсолютно нищо общо с никой друг, който съм ял няма. Хармоника-мармоника на малкият им пръст не могат да стъпят.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Юли 2017, 18:53

Неска дадох за нема и 2 кила месо 35 лева, мисля да ставам свинар :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юли 2017, 23:37

Отрких случайно топлата вода днес... буквално :mhihi: Чай от какаови парченца (cocoa nibs) за магнезий. Сурови като се ядат са доста гадни.

bum_bum написа:
acer написа:Бекон рядко, свински врат и гърди предимно :) много ядки ядох 100-150 гр дневно, но тва беше грешка заради фитоестрогените. Изключвам напълно млечните да видя кво се случва с кожата.. макар че без кис.мляко ще е зор, от бебе не съм го спирал :lol:

В повечето дни ти се е получавало нещо като 20-30% мазнини, 50 протеин и 20-30% въглехидрати. ВМ-НВХ без значителни количества сланина, мас, масло просто не се получава. Освен, ако не ядеш само гърди и бекон като месо и то от по-мазничките.

и аз имам спомен от това, което пише, че изобщо не са му правилни съотношенията.
най-малкото трябва размени мазнините с белтъчините като %, че да стане горе долу paleo ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

НВ-ВМХ

Мнение от Dextuar » 16 Юли 2017, 8:25

Аз затова съм решил поне 1 месец да го карам на bulletproof coffee/tea заедно с пържола/яйца иначе просто не мога да наваксам мазнините...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юли 2017, 14:52

То тука от пишещите, май само аз и бум-бум си хапване сланинка редовно... Със сланина няма проблем с наваксването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Юли 2017, 15:04

dextuar написа:Аз затова съм решил поне 1 месец да го карам на bulletproof coffee/tea заедно с пържола/яйца иначе просто не мога да наваксам мазнините...

Пържолата да ти е 20% мазнини, яйцето нямам идея ама може би 40%.. бая мазнини ще трябва да сложиш в това кафе.

TNT написа:То тука от пишещите, май само аз и бум-бум си хапване сланинка редовно... Със сланина няма проблем с наваксването.

Факт, без сланина не се получава. Природата го е измислила и ако изядеш прасето цяло нещата си идват на мястото. Но ние си го купуваме на порцийки и забравяме сланината и вътрешносите обикновено.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата