помагайте- от някъде влиза вода
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: помагайте- от някъде влиза вода
Здравейте колеги, и от двете страни на мен ми мокри стабилно, явно се е разлепило яко... Някои по вещ колега, ще може ли да ми удари едно рамо за да отстраним проблема?
Ще си заплатя каквото е нужно! 

- velislav kolev
- кандидат ентусиаст
-
Колеги имам абсолютно същия проблем като зад шофьора е много мокро,а под педалите също, но по -малко.Прочетох цялата тема, моята кола е Е87 и се надявам проблема ми да е сходен с вашите, утре ще разглобя задната врата, и дано да се оправи.Четох в чужди форуми, че при е90 и е87 тази вода може да е от маншона на жилото за отваряне на капака и преди няколко месеца ми го сменяха. Ако някой може да добави нещо нека да сподели. Притеснява ме че имам баси точно под седалките да не стяне някой мазало
Здравейте,
За пореден път намерих вода, та ми е време да хвана шибаната кора как си трябва
Но имам 2 въпроса:
-В тази област

Виждам това:

Това не мога да преценя някаква уплътнение, което не му е там мястото ли е, или си е добре там? (Виждат се и "жалките" предишни опити да я залепя, както и от къде влиза вода, ако на някой все още му е интересно).
И втория ми въпрос е, ако отида примерно в Дару Кар трябва да искам т.н. "мечо лайно", нали така? И може ли някаква ориентир за цената му?
За пореден път намерих вода, та ми е време да хвана шибаната кора как си трябва

Но имам 2 въпроса:
-В тази област

Виждам това:

Това не мога да преценя някаква уплътнение, което не му е там мястото ли е, или си е добре там? (Виждат се и "жалките" предишни опити да я залепя, както и от къде влиза вода, ако на някой все още му е интересно).
И втория ми въпрос е, ако отида примерно в Дару Кар трябва да искам т.н. "мечо лайно", нали така? И може ли някаква ориентир за цената му?

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Колега,
аз съм с Е 46 от 1998 година и по едно време ми протече "в краката на мястото до шофьора". Прилежно прочетох, отварях кората и какво ли не. Един ден
реших да разместя лайсната над вратите по протежение на колата. Не знам какво направих , но от тогава не ми тече. Така или иначе, водата капе отгоре и се стича от покрива към вратите, там е лайсната и вместо да се стича по нея напред преминава и отива към вратите. Гарнитурата е така направен, че попива, каквото идва отгоре вместо да ги насочва надолу и водата тръгва по нея. Затова дългата лайсна трябва да е хубаво прилепнала, за да подкара водата напред или назад. До ден днешен все гледам дали има вода и все няма. Виж моля ти се лайсната дали не е за леко натискане и разместване нагоре, надолу, а не по дължина и може да се намести.
Колегите бяха писали, че е от износване на гарнитурата на вратата, което е много основателно, но в моя случай се оказа, лайсната по протежение на купето отгоре.
Има още една причина. Това е изгниване на пода, а тъй като изолацията е много голяма гъба, тя попива всичко и излиза така, че все едно ти е текло отгоре. Трябва да отвориш внимателно пода, а това е махане на седалките и да погледнеш вижда ли се "широкия свят"? Тогава може да закърпиш колата и с това да се разминеш. Трябва си сваляне на седалки във всички случаи с пода. Отдолу не се вижда хубаво къде е изгнило.
Успех, а ако установиш проблема напиши да знаем каква е причината и как си я отстранил? Успех!
аз съм с Е 46 от 1998 година и по едно време ми протече "в краката на мястото до шофьора". Прилежно прочетох, отварях кората и какво ли не. Един ден

Колегите бяха писали, че е от износване на гарнитурата на вратата, което е много основателно, но в моя случай се оказа, лайсната по протежение на купето отгоре.
Има още една причина. Това е изгниване на пода, а тъй като изолацията е много голяма гъба, тя попива всичко и излиза така, че все едно ти е текло отгоре. Трябва да отвориш внимателно пода, а това е махане на седалките и да погледнеш вижда ли се "широкия свят"? Тогава може да закърпиш колата и с това да се разминеш. Трябва си сваляне на седалки във всички случаи с пода. Отдолу не се вижда хубаво къде е изгнило.
Успех, а ако установиш проблема напиши да знаем каква е причината и как си я отстранил? Успех!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Rainbow написа:Здравейте,
За пореден път намерих вода, та ми е време да хвана шибаната кора как си трябва![]()
Но имам 2 въпроса:
-В тази област
Виждам това:
По спомен е към 10-12лв. И е за цялата врата. Навито е на ролка и в средата има някаква корда.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
При мен проблема го реших по следния начин. Разлепих цялата изолация. Нагрях хубаво с пистолет за горещ въздух тва лепкавото което прилича на асфалт и я залепих обратно. Няма и помен от мокро вече 1 година 

Щом е 10-12 лева направо ще пробвам да го взема ново
А онова гуменото вътре, ОК ли му е мястото там, защото не ми изглежда много ОК на мен?
И някой имал ли е грижи с тези 2-те:

_______Update____
Ако някой се интересува какво е

И някой имал ли е грижи с тези 2-те:

_______Update____
Ако някой се интересува какво е

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Проблема с теча по колонките и сенниците при мен се реши с презалепване на челното стъкло 

- junglism
- Потребител
-
- Кара: e46 318
- Мечтае да кара: M5
Здравейте, колеги, отскоро съм собственик на е46 и имам теч на задната лява врата. Проблемът е обаче, че когато я купувах имаше нужда от смяна на повдигача на стъклото и се оказа, че този който я прави е хвърлил изолиращата вата.
Къде мога да си намеря таква вата или да лепя направо фолио с тиксо?

Къде мога да си намеря таква вата или да лепя направо фолио с тиксо?
- Neoo
- Потребител
-
- Кара: e 46
Колеги ,вдигнете предния капак и там където се захваща за купето има отводнителни улеи, моите бяха задръстени с листа и кал .След почистване спря да се мокри пода пред пасажерската седалка.
Колеги, ако влиза вода в коша,който е пред пасажерската седалка, възможно ли е да протича вътре по мокета?
Забелязах,че в този кош има кора, която е доста мокра след вчерашния дъжд. Докато валеше ми се видя, че водата влиза под вратата, както е при повечето колеги. Още не съм свалял едно друго, но се чудя дали може да идва и от тоя кош. (Колата е 320cd и има един празен кош от пасажерската страна, през който минават само кабелите за акумулатора. Пояснявам ,щото не знам празен ли е тоя кош при другите двигатели)
Забелязах,че в този кош има кора, която е доста мокра след вчерашния дъжд. Докато валеше ми се видя, че водата влиза под вратата, както е при повечето колеги. Още не съм свалял едно друго, но се чудя дали може да идва и от тоя кош. (Колата е 320cd и има един празен кош от пасажерската страна, през който минават само кабелите за акумулатора. Пояснявам ,щото не знам празен ли е тоя кош при другите двигатели)
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Разлепена изолация под кората на вратата.bad_pesho написа:Колеги, ако влиза вода в коша,който е пред пасажерската седалка, възможно ли е да протича вътре по мокета?
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk