Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
dextuar написа:Ако трябва да те захапя по начина на bum_bum, скоро и ти имаше разправия на пътя, доколкото помняМордехай написа:....
Принципно си прав, но алтернативата е да се живее като мишка и да се следва правилото "преклонена главица сабя не я сече". Мен това никога не ми е харесвало и не си падам конформист по душа, осъзнавам рисковете, които си описал, но да те е страх да си отстояваш правата, по-добре да не се бях връщал, ако ще живея по този начин...
Да, така е, понякога и аз изглупявам, но аз имам жена и ми е простено, а тебе има ли кой да те изнервя?
Преди 21 години един нацепен батка ме нападна, всъщност един голиат нападна един пъпчив тийнейджър. За съжаление и на двама ни, тийнейджърът (аз) разпра батката като риба с огромен нож, който носех от глупаво самочувствие и единствено благодарение на няколко случайности не попаднах в затвора, заради " превишаване правата на неизбежна самоотбрана, вследствие на уплаха и смущение". На никой не му пукаше за мен, освен на сломените ми родители.
На никой няма да му пука за теб също и всеки ще мисли как и колко пари ще може да вземе от теб, на никой не му дреме за справедливоста, законите от стари времена не са в полза на хората. Аз ти давам съвет, дано никога не ти се случват такива неща, но дори и да си от прав по-прав, пак може да гризнеш дръвцето сериозно. Иначе хората като теб, които не се примиряват, дърпат обществото напред, но понякога си мисля, че изпитвам радост за това общество, като слушам че през 2060-та нямало да съществува.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:bum_bum, аз съм си казал, че извънградско си карам системно с превишена скорост (даже онзи ден изгорях с към 400лв по спомен е акта за над 30 отгоре). В София обаче съм примерен и не карам джигитски, затова и тръгвам по-рано
Аз пък извънградско си карам с ограниченията, а в София съм джигит. Ако ти ме засичаш за да ме превъзпитаваш в София аз трябва ли като летиш с 200 да ти вляза в лентата за да те превъзпитам? Не става дума дори конкретно за теб. По принцип просто..
Всички сме малко или много джигити. Не мисля, че е необходимо сами да създаваме кофти ситуации по каквато и да е причина. Има си органи за това, ако не си вършат работа те са тези, които трябва да се превъзпитат.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Току що един пиян с Пасат 2 комби, ботуряса на комшията оградата и си замина 

Айде и аз да се разпиша с една селяндурска постъпка
Вчера излизам от подземния паркинг на Терминал 2 и пред мен един с Мазда и изведнъж наби едни спирачки в опит да направи адски идиотската маневра, но не успя да заходи, спрях и аз и го чакам. Нашия човек се чуди около 30 секунди в спряло положение и реши да дава назад, обаче нито аварийни нито светлините за задната му светят. Беше ми некво тъпо като цяло и тоя като се доближи на 2 педи от бронята ми се изнервих и му набих клаксона - аз със затворени прозорци, а ония всичкото отворено и явно се стресна спря и гледам почна да ръкомаха. Интересно ми стана и реших да сваля прозореца, като в същия момент го чувам че говори лоши думи по адрес на майка ми
Докато излезна чичката си довърши набързо маневрата и тръгна да дава мръсна газ, успях за жалост да му закача само задната броня с крака и тя взе че увисна 2 педя
само чух че лелката отвътре взе да писка нещо и изчезнаха в разкопките на паркинга
Като се спрях и огледах зад мен 4-5 коли и всички ме гледат странно
Тогава осъзнах за селяндурската си постъпка, но беше късно. На връщане почнах да обмислям постъпката си, като стигнах до извода, че вътрешното чувство у човека е водещо понякога при някой ситуации. Ама и чичката се беше за бой яко, може би клаксона го изнерви допълнително, но извинявай спираш по средата на път в паркинг чудиш се половин минута без никаква индикация, после даваш назаден пак без нищо ... е 

Като се спрях и огледах зад мен 4-5 коли и всички ме гледат странно

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Вчера се прибирам по Тракия и възниква следната много интересна ситуация.
Автобус пълен с хора няма представа колко хора побира един такъв, но да кажем 60-70 човека кара зад бус VW, от тия доста старите, който тегли ремарке. Буса едвам пъпли с 80 в дясна лента, а автобуса беше привидно нов и тръгна да го изпреварва и в този момент тоя с буса реши да ускори и да не му даде да го изпревари, но вместо да се изтегли и да го изпревари той просто поддържаше същата скорост като автобуса принуждавайки автобуса да кара в лява лента и нито да може да се прибере, нито да го изпревари. Зад автобуса почнаха да се струпват коли и просто нямаше на къде да отиде. Действието се развива 2 коли пред мен.
И в този момент седя и гледам ситуацията, на авариини защото не знам, кой джигит ще ме връхлети с 200 и си мисля. Бива ли да има такива изроди на пътя? Тоя като не даваше на автобуса да го изпревари рискува живота на десетки хора - тези в автобуса, неговия, и на всички зад тях. 1. Автобуса седи в лява лента и може да го удари някой отзад. 2. Може някой да удари натрупващите се коли, защото слънцето пешече точно срещу нас и беше вече ниско.
В крайна сметка след 3 минути автобуса успя да надделее и го изпревари, но това беше най - тъпата постъпка, на която станах свидетел от 2-3 седмици насам. Пълен кретен беше този.
Автобус пълен с хора няма представа колко хора побира един такъв, но да кажем 60-70 човека кара зад бус VW, от тия доста старите, който тегли ремарке. Буса едвам пъпли с 80 в дясна лента, а автобуса беше привидно нов и тръгна да го изпреварва и в този момент тоя с буса реши да ускори и да не му даде да го изпревари, но вместо да се изтегли и да го изпревари той просто поддържаше същата скорост като автобуса принуждавайки автобуса да кара в лява лента и нито да може да се прибере, нито да го изпревари. Зад автобуса почнаха да се струпват коли и просто нямаше на къде да отиде. Действието се развива 2 коли пред мен.
И в този момент седя и гледам ситуацията, на авариини защото не знам, кой джигит ще ме връхлети с 200 и си мисля. Бива ли да има такива изроди на пътя? Тоя като не даваше на автобуса да го изпревари рискува живота на десетки хора - тези в автобуса, неговия, и на всички зад тях. 1. Автобуса седи в лява лента и може да го удари някой отзад. 2. Може някой да удари натрупващите се коли, защото слънцето пешече точно срещу нас и беше вече ниско.
В крайна сметка след 3 минути автобуса успя да надделее и го изпревари, но това беше най - тъпата постъпка, на която станах свидетел от 2-3 седмици насам. Пълен кретен беше този.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
k.milanov написа:В крайна сметка след 3 минути автобуса успя да надделее и го изпревари, но това беше най - тъпата постъпка, на която станах свидетел от 2-3 седмици насам. Пълен кретен беше този.
нормално и типично... винаги, когато изпреварвам другия се опитва да дава газ

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Е и аз съм абониран винаги, към габрово след магистралата така изпреварвах един и пак почна да ускорява, ама от такива простаци съм усъвършенствал 4та - 3та
По бързо от автомат я свалям
В случая ме фрустраира това, че се изгаври с толкова много хора и ни постави под риск

В случая ме фрустраира това, че се изгаври с толкова много хора и ни постави под риск

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
k.milanov написа:Е и аз съм абониран винаги, към габрово след магистралата така изпреварвах един и пак почна да ускорява, ама от такива простаци съм усъвършенствал 4та - 3таПо бързо от автомат я свалям
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
В случая ме фрустраира това, че се изгаври с толкова много хора и ни постави под риск![]()
какво те .......... ???

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
vicho написа:k.milanov написа:В крайна сметка след 3 минути автобуса успя да надделее и го изпревари, но това беше най - тъпата постъпка, на която станах свидетел от 2-3 седмици насам. Пълен кретен беше този.
нормално и типично... винаги, когато изпреварвам другия се опитва да дава газ, ама аз съм подготвен
Там е номера

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
c04 написа:vicho написа:k.milanov написа:В крайна сметка след 3 минути автобуса успя да надделее и го изпревари, но това беше най - тъпата постъпка, на която станах свидетел от 2-3 седмици насам. Пълен кретен беше този.
нормално и типично... винаги, когато изпреварвам другия се опитва да дава газ, ама аз съм подготвен
Там е номера
Стига да не се фрустраираш

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Който не знае какво е фрустрирам може да провери тук:
http://rechnik.info/
или тук:
https://www.google.bg/

http://rechnik.info/
или тук:
https://www.google.bg/

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Днес в Младост след бурята едно лайно с пробито е36, имитираше бързи и яростни, явно след дъжд им идва силата и тръгват да дрифтят по улиците.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Днес станах свидетел на ситуация, която за щастие се размина само с псувни.
Седя си в офиса и чувам свирене на гуми от спирачки. Нищо ново, пешеходната пътека е там и това редовно се случва. Всеки път обаче вдигам глава и очаквам удара. Тоя път обаче поглеждам и виждам как един дядо с цъки и диоптър колкото дъно на буркан решил да прави обратен завой на оживен четири лентов булевард с две непрекъснати линии. Да, ама Пасатчето не е от най-маневрените коли и застана напреки на две от платната, а един пич с няк'во Поло се набрал от Метро и движи с ~80км/ч. Само късмета, че нямаше коли в насрещното и момчето успя да реагира и избяга там, а дядото най-спокойно си даде назад и си продължи. Пича спря, явно обаче видя, че няма смисъл да се занимава и си продължи.
Та е такива ситуации и необмислени действия водят до лоши, а в повечето случаи и фатални инциденти.
Седя си в офиса и чувам свирене на гуми от спирачки. Нищо ново, пешеходната пътека е там и това редовно се случва. Всеки път обаче вдигам глава и очаквам удара. Тоя път обаче поглеждам и виждам как един дядо с цъки и диоптър колкото дъно на буркан решил да прави обратен завой на оживен четири лентов булевард с две непрекъснати линии. Да, ама Пасатчето не е от най-маневрените коли и застана напреки на две от платната, а един пич с няк'во Поло се набрал от Метро и движи с ~80км/ч. Само късмета, че нямаше коли в насрещното и момчето успя да реагира и избяга там, а дядото най-спокойно си даде назад и си продължи. Пича спря, явно обаче видя, че няма смисъл да се занимава и си продължи.
Та е такива ситуации и необмислени действия водят до лоши, а в повечето случаи и фатални инциденти.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Да, ама на дядката му е през хея. А на един от моите шофьори за такъв обратен завой в Швейцария преди години му праснаха 3723 франка или нещо подобно като сума. И докат не видяха парите, не го пуснаха.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз затова имам една "теория", която сигурно много ще сметнат за "дискриминация".
Но като навърши човек 60 години или там като почне пенсия да взима е редно да му се отнема книжката и да не може да кара. Все пак си е преклонна възраст губят се реакции, рефлекси... абе човек си изперква.
Ставал съм свидетел как 65 годишен старец влиза при очен на преглед, разширяват му зеници, откриват, че има разни проблеми с очите и после го питат дали да му викнат такси, а той човека с кола.
Но като навърши човек 60 години или там като почне пенсия да взима е редно да му се отнема книжката и да не може да кара. Все пак си е преклонна възраст губят се реакции, рефлекси... абе човек си изперква.
Ставал съм свидетел как 65 годишен старец влиза при очен на преглед, разширяват му зеници, откриват, че има разни проблеми с очите и после го питат дали да му викнат такси, а той човека с кола.