Стиснати ли сме?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Стиснати ли сме?

Мнение от (bubsa) » 28 Юли 2017, 19:55

Top Gun Maverick написа:Тук мисля е редно да се разграничат нещата. Има семейства и семейства, има някакви връзки и други връзки. Когато семейството е такова в пълния смисъл на думата, няма мое и твое до степен издребняване. Затова е семейство, гледат общо в една посока, поколението, а не кой, колко изкарва и кой пере, чисти, има повече време за децата и т.н. защото грижите, които полага една жена понякога са не толкова забележими за мъжа, но не са по-малко важни, просто са от друго естество. Малко тинейджърски е да казваш който, каквото заработил защото не всичката работа е тази на заплата, а дори и така да беше, утре нещата се променят и нямаш шанса макар и временно, а може и за постоянно да изкарваш пари колкото жена ти. Трябва ли тя да ти каже тогава, че почвате да изчислявате проценти и нейното компенсиране, че ще дава повече пари да задължава теб да вършиш всичко у дома?
Никой не говори за това, че трябва да си в ролята на банкомат и да си намериш жена, която да издържаш и затова тя да е с теб и ако не вършиш тази работа да те прави на луд. Но никоя крайност не е хубава когато говорим за семейство в пълния смисъл на думата. Пак казвам, че то затова е семейство за да няма дори помисли за такива "сметки" и всеки просто да е с другия заради самия него, а не да изчислим кой хаби повече ток и топла вода. Всякакви други отклонения...дано сте ме разбрали.

Ето това е и моето мнение!
Не го разбирам това с деленето 50/50 :dunno: Имаме подобни познати двойки и чак ме отвращават като започнат да си делят сметките като излизаме(и не само)Това е меко казано катилско!!!
Не обичам и муфтаджииските истории,но за такива няма място в едно семейство.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Юли 2017, 21:25

Българинът масово категорично не е стиснат спрямо половинката си.
Дали от възпитание,комплекси,добродушие или друго,като цяло дава много.
Има единици наистина,които дори на първа среща не биха почерпили момичето,познавам такива,излишно е да казвам колко им върви в любовта... :mhihi:
И да,наистина всяка крайност е кофти.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Юли 2017, 22:54

madafaka_donkele написа:Ми то си е индивидуално за всеки бе, кво ми се обиждате с'а :mhihi: На вас ако ви е ОК вие да взимате 2к(примерно), жена ви 500лв.(примерно) и реално вие да плащате за всичко, то за други хора тва не е ОК. Колкото по-скоро го осъзнаете, че не всички са като вас и си мислите, че не всички трябва да са вас толкова по-добре :kuku:
Кво ме вълнува мене, че имаш 20 деца, жена ти взима 10 пъти по-ниска заплата от твоята и т.н. Аз си казвам моето мнение. Както теб не те вълнува моето виждане за нещата, така и мен не ме вълнува твоето. Тва е.

Мисля, че нямаш предвид буквално 50/50, но разбирам какво искаш да кажеш. Трябва да има някаква обща отговорност.
В България се приема за някаква гордост ако жена ти не работи, а ти изобщо не се появаваш у вас "щото работиш много за семейството".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Юли 2017, 23:14

steeN написа:
madafaka_donkele написа:Ми то си е индивидуално за всеки бе, кво ми се обиждате с'а :mhihi: На вас ако ви е ОК вие да взимате 2к(примерно), жена ви 500лв.(примерно) и реално вие да плащате за всичко, то за други хора тва не е ОК. Колкото по-скоро го осъзнаете, че не всички са като вас и си мислите, че не всички трябва да са вас толкова по-добре :kuku:
Кво ме вълнува мене, че имаш 20 деца, жена ти взима 10 пъти по-ниска заплата от твоята и т.н. Аз си казвам моето мнение. Както теб не те вълнува моето виждане за нещата, така и мен не ме вълнува твоето. Тва е.

Мисля, че нямаш предвид буквално 50/50, но разбирам какво искаш да кажеш. Трябва да има някаква обща отговорност.
В България се приема за някаква гордост ако жена ти не работи, а ти изобщо не се появаваш у вас "щото работиш много за семейството".

И ти тва кой ти го каза че е така?Прочете го в некоя таблица ли?
На българина му се налага да отсъства от къщи за да храни семейството си , и на жената да не работи за да води дечурлигята на ясли и градини!
Ма ти нали си "по-висш" знаеш по-добре зад локвата ,какво става у бг-то!
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Юли 2017, 23:58

Binev_OuT написа:Ма ти нали си "по-висш" знаеш по-добре зад локвата ,какво става у бг-то!

:OT:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юли 2017, 1:03

Мда... точно така... на жените мястото им е в кухнята :) къде ще ходят да имат кариера и подобни глупости...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Юли 2017, 6:33

Ами като не си ме разбрал с 3 четения, трудно мога да ти го обясня. Като ти е важно да си местиш парите от единия джоб в другия, прави го. Ама да се наслагва, че така било редно едва ли не...
Що се отнася до работа вкъщи, мен по цял ден като ме няма, как да я върша? :shock: Да, случва се и аз да измия някоя чиния(примерно)но не мога да огрея навсякъде. Важно е общо да се върви напред, другото са подробности, особено това с плащанията. Двама души(3-4-5 с деца)се оправЯТ както могат, затова е множествено число, затова е семейство. Както казах, гледаме в една посока. Примерно майчинство два пъти по 2 години и аз ще кажа да делим разходи ли? Ами дори най-добре тези пари да стоят и да се трупат като знаем, че утре имаме някаква сума пари, която може да иде пак за нещо си или някога си. Аз съм убеден, че съм с тоя човек, ако е от ден до пладне е друга работа.
Стийн, в доста водещи Европейски държави жените предимно си гледат децата. Това, че за много хора в САЩ е срамно и гледат зле на такива жени, не може да накара нито един човек другаде по света да си смени мнението. И понеже в САЩ наистина за много хора една жена да е финансово независима е супер важно(понеже разводите са колкото сватбите и предбрачния договор е супер важен също, понеже една част от хората от работа или/и учене нямат много време да опознаят някой истински), то е нормално и една жена в САЩ да преспива с шефа(и не само там)за да се издигне в едната работа, в другата, даже това е издигнато в култ от жени като Мадона, а тя си е бая успяла и неприлично богата. И понеже първо да гледаш кариера, а после деца(и то не е много сигурно)обяснява много неща защо раждат на по 40 или пък само 1 и са готови, понеже имат по-важни неща като кариери и забавления. Дреме им в Скандинавието примерно, че в САЩ с една нормална работа е трудно да се живее и трябва двама души да работят като волове за да издържат едно семейство, понеже иначе трудно се плащат детски градини и обърквацията с 1500-те здравни каси може да те съсипе ако не си в цветущо здраве. В САЩ примерно най-продаваната кола всъщност е "камион" - Форд Ф-150, важно е да имаш подобен клас поне един и да го караш на бензин, в БГ пък е важно да е среден клас кола на газ, в Холандия пък да се придвижваш и с колело. Ако вземем да гледаме разликите тука и там както и по целия свят(нормално някъде ядат кучета), цял ден няма да ни стигне. Не виждам защо трябва да се задължава някоя жена да работи след като може да си отглежда децата и да им обръща по-добро внимание, отколкото в която и да е частна ясла или градина, пък ако ще да е златна. И не бъркай това с "мястото на жената е в кухнята", понеже никой тук не е казал такова нещо. Обаче вие да определяте някакви норми и да изпадате в крайности или кариеристка или Пепеляшка е крайно несериозно.
П.п: сигурно точно такива като вас сте отгледали вече по две деца(поне)по счетоводителския и бачкаторския начин, имате семейства и след това и знаете коя е топ формулата, та затова спорите толкова и казвате на всеки как трябва да се случват нещата. И понеже съм убеден, че не е така ще ви кажа пак - крайностите не са хубаво нещо, семейството затова е семейство, понеже група хора(2 и нагоре без ограничение)гледат в една посока, а не го играят моето си мое, твоето твое до степен на крайно издребняване.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Юли 2017, 7:54

steeN написа:...но разбирам какво искаш да кажеш...

Те всички ме разбраха кво искам да кажа, ма на някои не им се хареса суровата истина :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юли 2017, 9:04

Проблема е не толкова в това кой колко взема а в това че жените гледат на мъжа като на ходещ портфейл. Арабите примерно не дават на жените да работят , това са им разбиранията и не се оплакват , японските жени работят само в обслужващата сфера и не се оплакват , американските жени работят всичко и не се оплакват :mhihi: Но каквото и да работят жените по света те получават по-малко от мъжете за една и съща работа , така че равния принос в семейния бюджет е по-скоро изключение а не правило . Това рефлектира по най различен начин в отношенията в семейството , ако няма общи цели и другите там важни неща винаги ще има търкания на финасова тема . А когато секса стане задължение нещата загубяват още повече :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 29 Юли 2017, 9:25

steeN написа:Мда... точно така... на жените мястото им е в кухнята :) къде ще ходят да имат кариера и подобни глупости...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Мне ... По-добре да се плаща на дойки , да се развеждат , да си делят имоти ,децата им да растат наркомани и травестити!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Юли 2017, 10:04

И аз споделям мнението на колегата @Top Gun Maverick , другото което се опитва да се "налага" като някакво добро и правилно за всички ми изглежда доста фалшиво и в никакъв случай не приляга на семейство, говоря за семейство с деца! Ако сте само двойка и дори женени би изглеждало по-нормално, а мен най-много ми приляга тоя принцип с цепенето на аршина само за някои гаджурии и още от началото на връзката да се разберат принципите да няма накрая gold digger :mhihi:
Питам просто аз - решаваме да ходим някъде на почивка с цялото семейство, само че на някое по-хубаво местенце което ще мога да си позволя с моята заплата, но жена ми примерно няма тая възможност .. е какво правим, пускам й на разсрочено плащане или я карам да тегли бърз кредит :mhihi:
Аз съм на принципа събира се основния доход на семейството и се започва от там насетне да се разпределя за нужди, спестявания, гъдели и т.н. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 29 Юли 2017, 10:45

Ако човек реши да развали една жена, в повечето случаи би успял с пари. От опит го казвам. На моята жена преди 15 години ѝ купих първите дрехи от Илиянци, завдох я за първи път на кино, ресторант и в чужбина, гледаше ме право в очите, слушаше ме като кученце. Сега няма нищо общо, вече аз съм лош, едва ме понася, оставям ѝ пари колкото си иска и си ходи на кино с когото си поиска. На ресторант ходиме само във Воденицата, всички други са ѝ под нивото. Помеждувременно имах и друга, нея я развалих за отрицателно време и бързо се оттеглих, но си мисля че аз съм виновен и развалям всички хора около мен. Явно да си толерантен, любезен, добър и щедър не е добре. За здраво семейство жената трябва да се държи изкъсо, но за голямо мое съжаление, аз не мога.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Юли 2017, 11:23

Мордехай написа: Явно да си толерантен, любезен, добър и щедър не е добре.
Основно правило в живота,съгласен! :yes:

Мордехай написа: За здраво семейство жената трябва да се държи изкъсо, но за голямо мое съжаление, аз не мога.
+1
Мой бивш началник казваше-жената иска постоянно гърч.. (разбира се само с тояга не става,трябва и морков)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Юли 2017, 13:07

Vra4anin написа:
Top Gun Maverick написа:Ами като не си ме разбрал с 3 четения, трудно мога да ти го обясня. Като ти е важно да си местиш парите от единия джоб в другия, прави го. Ама да се наслагва, че така било редно едва ли не...
Що се отнася до работа вкъщи, мен по цял ден като ме няма, как да я върша? :shock: Да, случва се и аз да измия някоя чиния(примерно)но не мога да огрея навсякъде. Важно е общо да се върви напред, другото са подробности, особено това с плащанията. Двама души(3-4-5 с деца)се оправЯТ както могат, затова е множествено число, затова е семейство. Както казах, гледаме в една посока. Примерно майчинство два пъти по 2 години и аз ще кажа да делим разходи ли? Ами дори най-добре тези пари да стоят и да се трупат като знаем, че утре имаме някаква сума пари, която може да иде пак за нещо си или някога си. Аз съм убеден, че съм с тоя човек, ако е от ден до пладне е друга работа.
Стийн, в доста водещи Европейски държави жените предимно си гледат децата. Това, че за много хора в САЩ е срамно и гледат зле на такива жени, не може да накара нито един човек другаде по света да си смени мнението. И понеже в САЩ наистина за много хора една жена да е финансово независима е супер важно(понеже разводите са колкото сватбите и предбрачния договор е супер важен също, понеже една част от хората от работа или/и учене нямат много време да опознаят някой истински), то е нормално и една жена в САЩ да преспива с шефа(и не само там)за да се издигне в едната работа, в другата, даже това е издигнато в култ от жени като Мадона, а тя си е бая успяла и неприлично богата. И понеже първо да гледаш кариера, а после деца(и то не е много сигурно)обяснява много неща защо раждат на по 40 или пък само 1 и са готови, понеже имат по-важни неща като кариери и забавления. Дреме им в Скандинавието примерно, че в САЩ с една нормална работа е трудно да се живее и трябва двама души да работят като волове за да издържат едно семейство, понеже иначе трудно се плащат детски градини и обърквацията с 1500-те здравни каси може да те съсипе ако не си в цветущо здраве. В САЩ примерно най-продаваната кола всъщност е "камион" - Форд Ф-150, важно е да имаш подобен клас поне един и да го караш на бензин, в БГ пък е важно да е среден клас кола на газ, в Холандия пък да се придвижваш и с колело. Ако вземем да гледаме разликите тука и там както и по целия свят(нормално някъде ядат кучета), цял ден няма да ни стигне. Не виждам защо трябва да се задължава някоя жена да работи след като може да си отглежда децата и да им обръща по-добро внимание, отколкото в която и да е частна ясла или градина, пък ако ще да е златна. И не бъркай това с "мястото на жената е в кухнята", понеже никой тук не е казал такова нещо. Обаче вие да определяте някакви норми и да изпадате в крайности или кариеристка или Пепеляшка е крайно несериозно.
П.п: сигурно точно такива като вас сте отгледали вече по две деца(поне)по счетоводителския и бачкаторския начин, имате семейства и след това и знаете коя е топ формулата, та затова спорите толкова и казвате на всеки как трябва да се случват нещата. И понеже съм убеден, че не е така ще ви кажа пак - крайностите не са хубаво нещо, семейството затова е семейство, понеже група хора(2 и нагоре без ограничение)гледат в една посока, а не го играят моето си мое, твоето твое до степен на крайно издребняване.

Колега, дървен филослф на моменти си и това откривено казано ми лази по нервите. Разтягаш локуми и пишеш фермани и изопачаваш какво аз съм напсал. Тотално грешиш - никъде не съм си налагал мнението и не съм твърдял, че моят начин е правилен и всички трябва да го спазват. Просто споделям моят аршин, нищо повече.

Аз приклювам да си губя времето с глупости и да пиша/сподеям, та никой да не чете какво обяснявам и да ми философства отсреща.

Ами едва ли е дървено философстване това, което написах. Всеки път имам реални ситуации за да твърдя нещо с убеденост и просто споделям, което не задължава да се случва с всички по този начин. Сократ затова не е написал книга(като стана дума за философия)понеже според него едни думи, фрази, поговорки важат само за конкретни хора в дадена ситуация и утре може да важат съвсем други за същите тези хора. :mhihi: Как да не разтягам локуми като всички ме разбраха какво съм написал още първия път, само ти каза, че 3 пъти си прочел и не си? И кои ти думи съм изкривил, цитат по цитат ли да ги вадя? Съвпадат и още как. А тези, които не съвпадат просто не се отнасят за твоите думи защото ако видиш, говоря общо към мненията, а не конкретно към твоите.
Много колеги го казаха и накрая и аз съм го казал в обобщение.
Иначе на никой не му пречи, че ти е видял възгледите, поне на мен не ми пречи.
Ама Стийн като влезе с тия задокеански иронии тука да ни бута перфектната ситуация на жените там и как било тука в БГ...можеше и не чак толкова хапливо и изопачено.
Разделът е философски също. :mhihi:

Относно изкъсото, това може само да го мисли някой, на практика едва ли ще стане или ако стане, то няма да имаш жена до себе си, а мекотело. В Арабския свят е така и тука с някои малцинства.
Ако една жена няма акъл, поведение, възгледи и култура, мъжа ще е последния, който ще направи нещо, каму ли с "държане изкъсо". Успех на ентусиастите.
Мордехай, не съжалявай, можеше и по-зле да стане иначе. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 29 Юли 2017, 14:38

Жената просто трябва да е сериозен човек Най-лесно се разбира по това , колко често си вдига телефона когато и звъниш и дали ти звъни когато ти е казала.Това за мене е голям признак за нейните разбирания.
Почне ли се с : Ами тя му паднала батерията , ами беше в чантата , ами не го чух ... цтцт ... не става!Аз по това си правя изводите в началото на една връзка.
Не вдига , не се обажда когато е казала , питам я защо - говори ми глупости - демек лъже , значи е лъжкиня , демек ковра , следователно не ми трябва.
Подаръци - само на повод и по-скромно , когато ми роди деца , тогава!
Другите неща - колко пари изкарва , какъв занаят има , не е толкова важно.

Имам един познат , много умен и начетен.Обикаля света работи , изкарва добри пари.Веднъж ми вика , че никога нямало да си вземе жена учителка , щото не изкарвала пари!
Това е алчния , зомбиран капитализъм!Да си седи отвъд локвата , тука такова нещо не ни трябва.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата