Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Море 2017-та?!...

Мнение от vvasilev1 » 30 Юли 2017, 13:16

Е.Димитров написа:Та защо предпочитам Гърция.
В петък се върнах от Ормус Панагияс, Ситония.
Страхотно спокойно място, не далеч от Никити. Морето е изумрудено зелено, пясъка е страхотен, водата е топла и плитка, а пясъка във водата е още по-ситен.
Хотела и къщата за гости или нямам представа как се води е точно срещу плажа/морето. Излизаш от стаята и след няколко крачки си на плажа на безплатен чадър и шезлонги.

20170724_103914.jpg

Всичко е супер, и макар малко по-скъпо, заслужава си на 1000%.

Ето го и плажа.

20170724_115630.jpg

Иначе като цени, в близкият Никити, салата на шефа, не е лоша, голяма салата с дресинги, маруля, домати и това онова е 7,5 евро, каничка вино около 4 евро, бирата е между 3 и 5 евро, някакъв мега гирус, който поръчах е 8,5 евро, ама го сервират в някаква тепсия + доволно количество картофи и би стигнал за поне двама човека да се напраскат яко. Рибата на скара е около 7-10 евро за порция. На почти всички заведения има менюта и цени, където можете да се запознаете.

п/п
Газ за колата не съм зареждал, щото първо е 0,79 евро за литър и реших да карам с бензина, който имам/х пълен резервоар от випаъур хипер мега, та си казах малко да прочисти системата.
п/п2
Имам чувство, че българите сме над 300 милиона, на всякъде сме и по много. На пристанището на Никити дори руснаци и месни хълцаха на колите с българска регистрация, които бяха спрели там, джип Мазерати, Астин мартин db9 и тн. екзотики, като няколко ес класи с бг регистрация изглеждаха като голфове сред ексотиките :mhihi:

Колко беше нощувката?

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Юли 2017, 14:23

Нощувка със закуска беше 110 евро на ден за двама човека, но имаше далеч по-евтини цени в по-непретенциозни хотелчета на малко по-далече от морето. Мисля че, за около 50-60-70 евро на ден може да се намери приличен хотел, не далеч от плажа.
Виж в букинга, като напишеш Ормос Панагияс.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Юли 2017, 15:04

До кога е сезонът в Гърция. Края на септември става ли за пълноценно море, защото тогава ще ми свалят гипса от ръката. Обмислям и вариант да отида в някоя частна клиника, да ми сложат нещо пластмасово, с което да мога да се къпя. Не зная обаче дали ще се съгласят, като сегашния гипс не са го слагали те.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юли 2017, 15:29

Въпрос на късмет. Къпал съм се и октомври, но може и 60% от почивката си да я изкараш в хотела.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Юли 2017, 16:42

ukelichko написа:До кога е сезонът в Гърция. Края на септември става ли

Зависи много къде! На Корфу и 10 ноември може да се къпеш в морето и да ходиш по къси гащи и тениска ноември!!!

На Тасос и Самотраки климата е абсолютно същия като Слънчев бряг. Тоест най-късно празниците 22-24 сертпември и се пребираш 25 септември.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Юли 2017, 16:49

bum_bum написа:Въпрос на късмет. Къпал съм се и октомври, но може и 60% от почивката си да я изкараш в хотела.

:( :( :( :( :(
Трябва да се потопя в морето, ако ще и един път да е. От 19 години не съм пропускал. А такива планове си правех в края на пролетта......и първия ден от отпуската се прее...ах. Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме щастието - Фейсбук мъдрост :D :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Юли 2017, 17:31

Става, става. Малко са по-къси дните и вечер е по-хладно, но пък калабалъка е доста по-малко.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Юли 2017, 18:42

Преди няколко години, след 20 ти септември бях на Тасос за 3 дена. Времето беше страхотно, водата топла и супер за къпане. Аз и жената мразим студена вода, и бяхме доволни. По на юг в Гърция лятото продължава и след септември месец, но си е малко ролетка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 30 Юли 2017, 19:43

Porto Koufos Плажа е трепач,таверните трепач,изгледа трепач.
5 Дена Узо... калмари,октоподи и лавраци.

Пропихме се..... мамка му..... :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Юли 2017, 20:56

Някой да знае платен охраняем паркинг в Равда? Другата седмица ще ходя натам и се подготвям от далече, а гугъл не казва нищо...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Юли 2017, 22:16

Дайте някакви предложения за Гърция, в частност линкове към хотели. С някаква нормална цена за спане, закуски, вечери не са приоритет. Одеве показах на приятелката ми снимките на колегата Е.Димитров и получих въпроса "Ти що ме прееба да ходиме в България на море :ok: ) Та за догодина съм решил, или някъв ол-инклузив в България, или директно да отивам към гръцко, като за второто съм по-ентусиазиран.

Та, пуснете някакви оферти и хотели, от които сте били доволни, горе-долу колко е излязла цялата ви почивка като разходи и т.н. :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 30 Юли 2017, 22:27

Е.Димитров написа:Та защо предпочитам Гърция.
В петък се върнах от Ормус Панагияс, Ситония.
Страхотно спокойно място, не далеч от Никити. Морето е изумрудено зелено, пясъка е страхотен, водата е топла и плитка, а пясъка във водата е още по-ситен.
Хотела и къщата за гости или нямам представа как се води е точно срещу плажа/морето. Излизаш от стаята и след няколко крачки си на плажа на безплатен чадър и шезлонги.

20170724_103914.jpg

Всичко е супер, и макар малко по-скъпо, заслужава си на 1000%.

Ето го и плажа.

20170724_115630.jpg

Иначе като цени, в близкият Никити, салата на шефа, не е лоша, голяма салата с дресинги, маруля, домати и това онова е 7,5 евро, каничка вино около 4 евро, бирата е между 3 и 5 евро, някакъв мега гирус, който поръчах е 8,5 евро, ама го сервират в някаква тепсия + доволно количество картофи и би стигнал за поне двама човека да се напраскат яко. Рибата на скара е около 7-10 евро за порция. На почти всички заведения има менюта и цени, където можете да се запознаете.

п/п
Газ за колата не съм зареждал, щото първо е 0,79 евро за литър и реших да карам с бензина, който имам/х пълен резервоар от випаъур хипер мега, та си казах малко да прочисти системата.
п/п2
Имам чувство, че българите сме над 300 милиона, на всякъде сме и по много. На пристанището на Никити дори руснаци и месни хълцаха на колите с българска регистрация, които бяха спрели там, джип Мазерати, Астин мартин db9 и тн. екзотики, като няколко ес класи с бг регистрация изглеждаха като голфове сред ексотиките :mhihi:

Колега, не се сдържах да пиша :D . Явно сме се застъпили като посещения в Никити, защото и аз забелязах спрените до яхтите на пристанището Астън Мартин и Мазерати. По лични наблюдения като брой българите доста отстъпваме на румънците и сърбите, поне що се касае до присъствие на Ситония. Нещо, което ме притеснява е, че са станали много комерсиални курортните дестинации по Халкидики и за следващите сезони си мисля да потърся нещо друго. Лефкада предполагам е същата блъсканица.
До колегата randity: мястото, което е посетил колегата Димитров е страхотно. Плажът е голям и спокоен и хотелите около него са на ниво. Единият мисля, че беше "Мелтеми".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Юли 2017, 22:36

randity написа:Та, пуснете някакви оферти и хотели, от които сте били доволни, горе-долу колко е излязла цялата ви почивка като разходи и т.н. :bchug:

А бе май май има огромни разлики кога и къде. Някои си казват, че е същото, ама в евро... други казват 30% повече, пък тук и кръчми по-евтини от Пловдив. Тази година ще се пробвам да отскоча за 1-2 дни, а пък догодина живи и здрави за повече. В край на сметка, ако не са двойни цените... си заслужава да жертваш 1-2 дни по-кратка почивка, ама без нерви и разстройство.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Юли 2017, 7:22

randity написа:Дайте някакви предложения за Гърция, в частност линкове към хотели. С някаква нормална цена за спане, закуски, вечери не са приоритет. Одеве показах на приятелката ми снимките на колегата Е.Димитров и получих въпроса "Ти що ме прееба да ходиме в България на море :ok: ) Та за догодина съм решил, или някъв ол-инклузив в България, или директно да отивам към гръцко, като за второто съм по-ентусиазиран.

Та, пуснете някакви оферти и хотели, от които сте били доволни, горе-долу колко е излязла цялата ви почивка като разходи и т.н. :bchug:

Офертите аз ги гледам на booking/trivago. Важно е колко по-рано запазваш стая за цената. Аз винаги запазвам в последния момент, защото не съм сигурен каква работа ще имам. Важно е и къде ще ходиш, дали хотелът е на първа линия. Не гледай колко звезди е - няма значение. Яденето също зависи от теб, в повечето хотели има кухня в стаята ти и посуда. По ресторантите е и евтино и скъпо. Пак зависи от ресторанта, но в по-скъпите ресторанти е по-сигурно, че доматите ще са ти измити и няма да има кал по тях в салатата ти и рибата ще е от сутринта, а не от Норвегия. Имайки предвид тези неща можеш да изкараш и с малко и с много. Аз мога да ти препоръчам Тасос и то източната част. Скала Потамияс. Таверна Капетанос. Хотел Блу Сий Бийч не ми харесва, стаята е тясна за трима души, преди два дни някаква котка с разстройство се изсра на средата на задния двор, скоро всичко се разнесе навсякъде и никой още не го чисти, ходиме с детето като в минно поле.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 31 Юли 2017, 14:39

Аз миналата седмица бях в Созопол, изкарахме доста прилично. Бяхме в апартамент в Буджака, на тихо и спокойно място и на пешеходно разстояние (15мин. бавно ходене) от
Каваци и Хармани. Водата в морето ми се стори сравнително бистра и чиста. Вечеряхме по ресторантчетата покрай морето в новия град (по ул. Одеса мисля се казва), храната според мен беше ОК.
Та така, иначе знам как е в Гърция...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата