Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Надявам се всичко това да е истина
Заглавие: Какъв среден доход е нужен за подобен автомобил?
Заглавие: Какъв среден доход е нужен за подобен автомобил?
Викторрр написа:Колеги,благодаря много на всички,които коментираха темата!
Поръчах си колата,като аз сам си я конфигурирах.Когато влязох дда конфигурирам и видях че базовата цена на 750ли е 232хиляди лева...отказах се.Тавана ми е 240-250к,за тези пари нямаше да мога да добавя никакви екстри,то само exacutive lounge пакета е 24хиляди лева.За това се насочих към 730лд с базова цена от 193хиляди лева.Много се колебаех дали да взема големия мотор с малко екстри или малък мотор с много екстри.Принципно това е лимузина и тук луксът и екстрите трябва да са приоритет,за това избрах по-малкия мотор,но с повечето екстри.Все пак това е кола с дължина 5.22 и дума не може да става за спорт,дори и с 1000 коня под капака.Това което ме притенсяваше относно избора на 730лд е дали двигателя е достатъчно силен за това купе,тъй като бях чел теми,че 730д е тромаво и т.н.....е да ви кажа,бях в софия,карах ф02 730лд и хич не беше тромаво,даже ми се стори като самолет на фона на моето пежо 507 със скромните 140конски сили.Е да...верно за някой който кара М5 ще е тромаво,но за човек който не е карал кола над 140конски сили си е направо самолет.
Крайната цена на автомобила е 257.352 лв.
Сега малко за доходитеЗначи,чистия ми доход на месец е 10000+/- 300-400 лева.По професия съм лекар.Сега ще си кажете този сигурно е луд,такива автомобили са за хора с доход +30к на месец.Позовлявам си да си купя автомобила,тъй като от доста време не съм си сменял колата(7 години)през тези години събирах пари и все не знаех каква кола да си купя,стана така че докато се чудя през годините какво да си взема сумата беше станала доста голяма,и можех да си позволя нещо по-така
това което ме притесняваше,ще имам ли достатъчно средства за да го подържам(да го подържам,а не да го купя,за купуването вече имах пари).И така позволявам си да си купя колата тъй като жена ми е юрист и също получава много добри пари,имаме 2 дена ,които издържаме и не лишаваме от нищо, и това заради което най-вече си го позволявам е че имам 3 апартамента в бургас на центъра които давам под наем.Тоест осигурен съм,не изплащам жилище,нямам кредити,винаги сме живели много над средния стандарт,но вещите ни никога не са били скъпи,ето пример със старата ми кола(пежо 508).Та вземайки всичко това впредвид мисля,че подръжката на 730лд няма да ми натежи толкова много.Най-вече защото я купувам чисто нова,и не рискувам да взема някой боклук който да има куп проблеми само на 30-40хиляди километра.Което между другото ми беше голяма дилема,защото за същите пари за които си поръчах 730лд ,можех да взема 750ли но на 40-50к км.За това,спорът горе,на колегите ме накара да обмисля сериозно този вариант и смятам че съм взел .....да не кажем правилното,защото не е задължително другото да е грешно...но ,смятам че съм взел по-правилното решение.Времето ще покаже!Благодаря още веднъж на всички и със здраве !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И аз, че иначе ни отиде труда с чаткането по копчетата толкова много.
Нищо нередно не виждам, освен скорошната регистрация(но пък човека преди това е имал Пежо, макар да обърка там веднъж там 508 с 507)и че не много лекари вземат тия пари, но пък е напълно възможно и не се учудвам.

Нищо нередно не виждам, освен скорошната регистрация(но пък човека преди това е имал Пежо, макар да обърка там веднъж там 508 с 507)и че не много лекари вземат тия пари, но пък е напълно възможно и не се учудвам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Top Gun Maverick написа:че не много лекари вземат тия пари,.
познавам няколко доктора с частни практики. някои от тях правят в пъти повече от 10к на месец..
тези по държавните заведения са по-зле, но и те ако поработват настрана могат да си докарат доста добри пари.
между другото със 120к на година си точно за 60к кола. ма човек като има мераки не внимава с финансовата дисциплина

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Говорим за България, то в САЩ лекар може да стигне до небето. И аз тука познавам с частни практики. Казах не много, а не че няма такива. Има и още как. Но на фона на цялостната картинка няма как да стане.
120 на година, ама забравяш жената юрист първо, забравяш жилищата под наем, а и забравяш, че няма да живее с орлите, понеже той каза, че доста години е събирал пари ЗА КОЛА. Все пак ти каза в една друга тема, че си харчиш и ако не си харчел е трябвало да бъдеш там където е можело, но да не се бърка с там където си искал. Тоест и ти не си особено финансово дисциплиниран.
120 на година, ама забравяш жената юрист първо, забравяш жилищата под наем, а и забравяш, че няма да живее с орлите, понеже той каза, че доста години е събирал пари ЗА КОЛА. Все пак ти каза в една друга тема, че си харчиш и ако не си харчел е трябвало да бъдеш там където е можело, но да не се бърка с там където си искал. Тоест и ти не си особено финансово дисциплиниран.

Top Gun Maverick написа:Говорим за България, то в САЩ лекар може да стигне до небето. И аз тука познавам с частни практики. Казах не много, а не че няма такива. Има и още как. Но на фона на цялостната картинка няма как да стане.
аз говоря за родината. съвсем отговорно защото информацията ми е първа ръка
и да има и изключения, ама та са още по-напред- съвсем умишлено в първия си пост не включих друг познат които има малка клиника специализирана в нещо си и на ден печалбата (не оборота) му е около 3000-4000 лева.
за финансовата дисциплина- самата истина. те американците казват "it takes one to know one"

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз не те разбрах явно защото имах предвид просо доктор, макар и на частна практика. Вече с цяла клиника(макар и малка)е друго.
За приходите е точно така.
За приходите е точно така.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Сигурен ли си, че го разбра, защото той наистина ти говори за лекар на частна практика, аз също познавам такива от големи частни болници, които работят там и взимат доста, но никой не се изхвърля с нова седмѝца. Но както казаха и други колеги - въпрос на приоритети и пристрастеност.
Затова германците казват, че сме богати, я виж какви коли се движат и купуват.
Затова германците казват, че сме богати, я виж какви коли се движат и купуват.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:
Друг е въпроса, че българина (говоря по принцип, не за ситуацията с доктора и 7-цата) си е като цяло комплексар и за него е най-важно да се се покаже с колата, с телефона... Да кара кола над възможностите му обикновено е най-показателно за един средностатистически простак. Как масово има много на брой относително скъпи коли от хора, задлъжняли в кредити и ядящи банички и кренвирши. Затова немците им е странна парадоксалната родна картинка. Но това вече го коментирахме в темата, безсмислено е да го повтарям.

Сега ще скочат някои, да ти кажат, че няма нищо лошо да се яде баница сутрин, обед и вечер и т.н.
На запад такива собственици най-малкото си имат гаражи и къщи, не се чудят къде да я паркират и кой платен паркинг да наемат до панелката..
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Vra4anin написа:Е(нали такава е формулата на alx, нормално е да караш кола на стойност не по-висока от половината годишен доход)
Я дайте и другите формули за живота, да си сверя часовника

Какво беше там, часовника 10% от колата, колата 10% от къщата...
Ще дам и "бизнес" идея на някое хакерче - приложение за телефона, в което си въвеждаш заплатата и то ти изчислява лимита за всяка покупка.
Въвеждаш заплата 1000 лв

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Ако лекува, както и пише...
По принцип не ме вълнуват хорските пари, коли и др. подобни продобивки, но специално в случая не мисля, че някой с над 200к би питал във форум кво да си купи. Още по-малко пък доктор. Не е, като да няма доктори, шефчета и др. хора с подобни доходи в този и други форуми и никъде не съм видял такъв човек да пита ква 7-ца да си вземе.

По принцип не ме вълнуват хорските пари, коли и др. подобни продобивки, но специално в случая не мисля, че някой с над 200к би питал във форум кво да си купи. Още по-малко пък доктор. Не е, като да няма доктори, шефчета и др. хора с подобни доходи в този и други форуми и никъде не съм видял такъв човек да пита ква 7-ца да си вземе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
madafaka_donkele написа:Не е, като да няма доктори, шефчета и др. хора с подобни доходи в този и други форуми и никъде не съм видял такъв човек да пита ква 7-ца да си вземе.
всякакви хора има

И в двата случая явно човека не е наясно със себе си и желанията си ...
Въпроса е, че цената да пръднеш пръв в седмицата е твърде висока за описаните доходи и състояние.
Просто човека ще го научи след време когато се присети, че е дал 1/4 милион лева за чисто нов луксозен курник,
които ще таралянка по нещастните ни подобия на пътища и нито някой ще се впечатли от него
нито ще има разлика със 7-ца на 3 години или нова 5-серия, а разходите около тоя шлеп ще си вървят ...
И не на последно място - никога не съм можел да разбера мерака да си вземеш да караш 7ца и то дълга ...
Аз ги виждам тия коли като кола за возене, да си имаш шофьор и тн.

Тва ако има нещо истинско в цялата история де

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не бе, мисля, че не ме разбра - аз далеч не съм човек, които иска или дори има право да съди за непрактични решения и поддаване на разни мераци 
Всеки луд с номера си
Въпроса е, че за мен да си вземеш дълга 7 серия да я караш е като да ползваш е30 с шофьор за лимузина

Всеки луд с номера си

Въпроса е, че за мен да си вземеш дълга 7 серия да я караш е като да ползваш е30 с шофьор за лимузина

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Да да кофти племе сме и затова работата върви
Човека споделил мнение (даже в друга тема
) тука се почна обсъждане на доходите на лекари, частни поликлиники и накрая се завърши с "натикването" на чуждото ни мнение
И за финал "Абе аз не съдя никой ама тоя от къв зор си я е взел тая 7ца"

И за финал "Абе аз не съдя никой ама тоя от къв зор си я е взел тая 7ца"

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
don_gori написа:И за финал "Абе аз не съдя никой ама тоя от къв зор си я е взел тая 7ца"
Ако някой си размахва новите гащи из форума, не виждам защо аз да не мога да изходя мнението си по въпроса

...
^ Е па нали за тва е форума, човека не е бил сигурен, че е за него седмака, ма в крайна сметка е решил, че ще се впише, не виждам абсолютно нищо нередно.
Във всеки технически раздел почти има тема за нови придобивки и не съм видял някой да казва, кво се хвалиш тука с тея скъпи бенвета, толко си се наиграл, що не си зе корса 2000 година на газ, много по-разумно е...
Във всеки технически раздел почти има тема за нови придобивки и не съм видял някой да казва, кво се хвалиш тука с тея скъпи бенвета, толко си се наиграл, що не си зе корса 2000 година на газ, много по-разумно е...