Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Авг 2017, 20:10

don_gori написа:Да да кофти племе сме и затова работата върви :no: Човека споделил мнение (даже в друга тема :lol: ) тука се почна обсъждане на доходите на лекари, частни поликлиники и накрая се завърши с "натикването" на чуждото ни мнение :kuku: :mhihi:
И за финал "Абе аз не съдя никой ама тоя от къв зор си я е взел тая 7ца" :mhihi:

Декстъра е виновен, че си възбуди умрялата тема в която бе не писано тъкмо 8 месеца. Явно реши, че е време и вместо да го вметне това в съответната тема в раздела там, където е изписано бая, той възбуди темата си. Сега масово се втурват да вадят от девет кладенеца...змии.
Аз пък да ви кажа знам за хора от форума, които умишлено не си пускат снимки с колите и не пишат за тях. Последният от тях едвам го бях навил да пусне на старата си вече М5 снимки, след това обаче си купи новата М5(още преди някоя годинка)и снимки още няма. Няма и да има вероятно. Иначе си пише, ама трябва ли му таралеж за възглавница? Няма да обяснявам колко получава като заплата защото не съм го и питал, а дори да бях, пак нямаше да кажа, но да кажем взема доста добри пари. Кара си ежедневно колата, но съм сигурен, че ако сподели колко са на месец доходите му и ще им ада му се обяснява една година как не е точно за актуална М5-ца.

Относно аналдо и неговата А-класа( :mhihi: )това е тотален цирк, понеже с нея се появи на изслушването за укритите 14-15 млн. евро, където рева на съдийката като лека жена, че бил жертва на известността си. Сякаш няма Вейрон от куп години и не можеше да иде с него, нали? Всичко е цирк.
Дреме му на някой за някакви хора по Европата, които карали малолитражки и коя персона с коя компания има договор за да и кара колите, ама всички вярват, че това е избора му. :mhihi: Как ще накараш някой маниак, който е луд на тема скорости и има мерак за 500 коня кола да си купи Киа ако има парите за първото? Или как ще му обясниш, че си купува колата защото е комплексиран, а не защото иска да и къса гумите когато си поиска? Ще те гледа ей така. :shock: :shock: :shock: И познайте тогава кой ще е комплексаря и кой робува на някакви стереотипи. :mhihi:
Ясно, че парадирането е развито до болка от някои хора, ама не мислете, че всички едва ли не са така. Продавали си седмиците в Източна Европа. :mhihi: Отворете Немското мобиле да видите колко седмици втора ръка след 2010-та се продават там, колко се продават с БГ Мобилето(като сметнеш, че една част са копирани обяви от Германия "в наличност с гарантиран произход" :mhihi: )в Латвия, Литва и където там се сетите. Няма Китай викате, няма САЩ, там само са чували за седма серия. :mhihi: И тъкмо в Америка пък си има достатъчно ЕС класи и седма серия, които не се карат от шофьори само, ами от собственици. Аз не виждам никакъв проблем на човек ако му се кара такава кола, да я кара, ами трябва да плаща на някой за да го вози, вместо той да си прави кефа, ако за него това е кефа. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Авг 2017, 20:13

E34 написа:С една дума малко излиза от мода големия клас, само ние поне сме прости и комплексирани още сме си демоде.

Според мен има нещо такова, но не поради тази причина, а защото се заменя с голямо SUV. Просто се оказва по практичния вариант.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 03 Авг 2017, 7:43

Top Gun Maverick написа:Декстъра е виновен

Не мисля, просто има хора които не искат да приемат, че има такива с по-големи възможности от тях :mhihi: и от там насетне се почват едни съждения, локуми и както каза да търсим от 9 кладенеца вода само и само да не е мнението на другия. И мен не ми е гот като се кача на 9г Форд ама това е положението :dunno:
Един пример отпреди няколко години - един колега от университета работи в една фирма за медицински апарати, работи много, печели много и преди няколко години си взе чисто нова Х5ца , говори ли сме за какво му е(понеже имат и едно GLK) и каза "Трябва ми бърза и сигурна кола" защото като му се обадят пали и от София може да трябва да отиде и до Шумен. Та въпросния човек минава през Хасково с Х5цата да се видим понеже имал път от там и спира пред нас. Полафихме 3-40 минути и си тръгна. Комшията(най-сдухания от всички) идва после до мен и почна да ме разпитва - "Какви са тея джипки тука нови, големи :dunno: " викам на един колега от университета и той продължава да разпитва от ядец "ама с какво се занимава, сигурно някой далавераджия от София" , отговарям му "Ми не, имат фирма за медицинска апаратура и има възможност да си я позволи" , а той "Аа не не, не ми ги разправяй на мен тея, такива джипове не се карат от случайни хора" :dunno: И после взе да ми обеснява за дереджето дето сме в момента, че хората нямали пари за хляб, а тея карали коли за по 200+к лв и т.н. :kuku:
От такива хора нищо добро не може да се очаква, мирогледа им е толкова стеснен че не виждат по-далеч от мизерния си нос .. и т.н. :lol:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Авг 2017, 8:31

Понеже все се изкарват разни познати, приятели и тн. ... И аз имам една позната зъботехник. Доста кинти изкарваше.
В годините преди кризата взе на лизинг х5 ново, фул, ама нема нема ...
Не знам кво и как стана, но в един момент лизинга започна да и идва в повече.
Та се наложи един друг познат да и изкупи х5цата от лизинга и той да и я разсрочи за да не я плати 5торно на лизингодателя.

Та виждалЕ сме и ние хора с пари, нема се притесняваш ;)

alx написа:
K_Ilkov написа:Не бе, мисля, че не ме разбра - аз далеч не съм човек, които иска или дори има право да съди за непрактични решения и поддаване на разни мераци :mhihi:
Всеки луд с номера си :yes:

Въпроса е, че за мен да си вземеш дълга 7 серия да я караш е като да ползваш е30 с шофьор за лимузина :mhihi:

ми... една голяма кола си има свойте преимущества- ако имаш повече деца е много удобна. тиха, вози меко и е подходящо място да мислиш особено като седиш задръствания. повечето имат масаж които поне на мене ми допада защото гърба ми винаги е бил проблематичен. има и субективни ползи- голямата кола не предразполага за глупаво каране- плъзгаш се величествено и общо взето не мислиш какво се случва около тебе... другите не ти се бутат и като цяло се държат по-прилично и изпълненията са по-малко.

Ми ... аз никъде не съм казал, че големите коли са гадни. Напротив за дълъг път и изобщо за пътуване и возене е повече от удобно.

Обаче дълга 7ца :dunno: . Стандартната явно е гадна, а пък за 5ца да не говорим, тя сигурно е адски некомфортна и притеснена.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Авг 2017, 13:43

Еми иска дълга човека, да им е широчко на децета или др. пътуващи отзаде :mrgreen:
Пък и аз дали се возя в 7-ца или У Лада все гледам отпред да се наместя.Сега ако се пътува хиляди км., може би :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Авг 2017, 18:00

Г-н Илков, след като "трендсетърите" братя Диневи са пионерите в самоуправлението на Майбах,е оти да не може дофтора и той :lol:
Е34 има право в голяма степен,аз много се маех колко малък процент от високия клас лимота в Западна Европа са бензинови или въобще над 3л. Повечето които видях,бяха най-малкия по обем дизел.За първи път по света видях 630d ,у нас 99 процента бяха 645 ,650 , М6 :dunno:
Инак определено не отричам,че и у нас има немалко хора ,изкарващи наистина немалко пари с бизнес,работа,умения и т.н. Да си карат каквото си искат :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2017, 19:10

Първата 6-ца тука край мене беше 630и. :shock: Няма такъв куц кон! Това в Е46 минаваше за вървеж, обаче в тая 5-ца въобще. Човекът се чудеше дали да вземе нея или 650и, а разликата в цената тогава беше малка. В крайна сметка взе тази за да не му горяла много и разни такива. От там насетне все се хвали колко гори. Как няма да гори малко като извън града всякакви дърти Астри го разминават защото рядко минава 90-100? :shock: Та го има и другия момент - вземаш такава кола, която се оказава, че реално само името и е 6-ца, понеже с този мотор е пълен смях. Втора такава не съм виждал с този мотор или поне не я знам къде е.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Авг 2017, 22:03

Гледам че се бъркат понятията. Едно е ЕКЗОТИКИТЕ, които си купуват баровците и друго е това, което действително карат ежедневно! И като казвам, че чипа е сбъркан Топ Гъна ми е идеалния пример. Ми естествено, ако някой НОРМАЛЕН иска да кара петстин коня отива си на писта и си кара бе брат, нема да юрка тва ежедневно до фантастикото. Викаш Роналдо имал договор да кара А-класички и да се прай на невинен,а? Разкри го евала! Естествено е, че има стереотипи, норми и определени правила и цивилизованото общество донякъде робува и се съобразява с тях, това е част от играта. Ма имал пари и можел си прави квото си иска, алоуууууу може ама в такива държавици като наш'та. В други си "простака с парите" сеш' се нали? Нема как да го разбере голяма част от нас това, не сме на тва ниво още.
И поне доктора беше повод за цялата тази логорея предвиждам (ако всичко това е истина) до два - три месеца да почне да се псува и плаче тихичко как е можал да изсипе толкова пари КЕШ, при положение че 99.99% тези коли се купуват на лизинг и въобще как може толкова много пари??!! След още два месеца, когато премине УАУ ефекта от колегите и колежките и когато забележи, че некак си не му обръщат толкова внимание, а и все пак не може се влезе у Плаза с беемвето нали почват дилемите "Бе аз май тряяше си го взема втора ръка бе за кво ми беше ново па и КЕШ"? И след още некой месец кога дойде време за обслужването ше каже " Чекай бе аз да не съм президента на Кока Кола бе, и без тва се ме питат къде е шефа като слеза от колата....я да я продам!" И те така....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2017, 22:17

E34 написа:Гледам че се бъркат понятията. Едно е ЕКЗОТИКИТЕ, които си купуват баровците и друго е това, което действително карат ежедневно! И като казвам, че чипа е сбъркан Топ Гъна ми е идеалния пример. Ми естествено, ако някой НОРМАЛЕН иска да кара петстин коня отива си на писта и си кара бе брат, нема да юрка тва ежедневно до фантастикото. Викаш Роналдо имал договор да кара А-класички и да се прай на невинен,а? Разкри го евала! Естествено е, че има стереотипи, норми и определени правила и цивилизованото общество донякъде робува и се съобразява с тях, това е част от играта. Ма имал пари и можел си прави квото си иска, алоуууууу може ама в такива държавици като наш'та. В други си "простака с парите" сеш' се нали? Нема как да го разбере голяма част от нас това, не сме на тва ниво още.
И поне доктора беше повод за цялата тази логорея предвиждам (ако всичко това е истина) до два - три месеца да почне да се псува и плаче тихичко как е можал да изсипе толкова пари КЕШ, при положение че 99.99% тези коли се купуват на лизинг и въобще как може толкова много пари??!! След още два месеца, когато премине УАУ ефекта от колегите и колежките и когато забележи, че некак си не му обръщат толкова внимание, а и все пак не може се влезе у Плаза с беемвето нали почват дилемите "Бе аз май тряяше си го взема втора ръка бе за кво ми беше ново па и КЕШ"? И след още некой месец кога дойде време за обслужването ше каже " Чекай бе аз да не съм президента на Кока Кола бе, и без тва се ме питат къде е шефа като слеза от колата....я да я продам!" И те така....

Викаш няма нормални хора да си карат 500 коня ежедневно а? :mhihi: Ами аз познавам някой друг, по писти не ходят уж да ги юркат. То не на всички такива коли идеята е да се карат по писти, ама изобщо. Особено по-тежките. Този, който купи моята М5-ца се радваше, че Бойко му направил северната дъга та да си ходел спокойно до работа, че иначе само за из трафика нямало да си я купи. И какво от това?
Извърташ доста думите и си ги нагласяш в някакви си твои фантазии. Къде видя да казвам, че който имал пари можел да си прави каквото си поиска пък било и то в нашата държава? Казах ти, че може да си кара каквото си поиска и не му дреме за мнението, културата, религията на някой друг в друг край на света. В другата държава си бил простака с парите. Ама задължително ли трябва ако имаш пари и караш хубава кола да си простак, просто защото искаш да караш хубава кола? :mhihi: В другата държава(визираш някоя нормална)просто хората не ги интересува кой, каква кола кара, което не им пречи пак да си снимат екзотиките и да им се радват, но просто не се вълнуват по този начин от собствениците, както тук го правят една част от хората, далеч не всички. Аз го написах много ясно, че има случаи за парадиране и т.н. но не виждам какво общо има това с човек, който иска просто да си има такава кола и да си Я КАРА когато, където и колкото си иска той, а не да се вписва в НЕЧИИ норми? :dunno: Ако можеш това да обясниш би било добре. Онези, които сменят двигатели само и само да сложат по-голям и те сигурно попадат в нечии кофти норми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Авг 2017, 22:44

Аз не разбрах, от тая цялата разправия, к'во и е лошото на седмарата, пА' била тя и дълга (като се абстрахираме от течове и разни други многобройни несгоди :mrgreen: ) Имат си пари хората - трошат си ги, вас к'во ви боли ? :dunno: :kuku: Дееба т'ва канче, чуждото, 'дето все там се оглеждате :mhihi: :mrgreen:
Последна промяна hell's angel на 03 Авг 2017, 22:45, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 03 Авг 2017, 22:45

Познавам (силно казано) един французин, не знам дали е милиардер, но със сигурност е милионер и е много напред в материала.. има собствена винарска изба за няколко млн, кара пежо 308 :lol:

Други си дават последната пара за кола.. свят шарен и хора всякви. Мен честно казано грам не ме вълнува, кой ква кола кара и дали е бедняк или милиардер.. тва си е техна работа, важен съм аз :mhihi: В България хората обичат да се бъркат там дет не им е работа.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Авг 2017, 0:41

А бе то хората с яко кинти често си имат и кола за уикенда. И аз познавам изпълнителен директор на много голяма фирма, който си кара Пежо 508, ама е споменавал, че има и някъв дърт Ягуар, който бил произведен в ограничена бройка. От тея, на които им растат цените :mhihi:

Хората с пари не е задължително да се изхвърлят с коли. Някои се изхвърлят с яхти. С почивки. С ресторанти (рожденни дни с по 100 госта и да пее Галена, ама старата кола се продаде, че много харчи, а на новата свети Check Engine). Комшията само го раздава голям гъзар и връзкар, на жена му ново Ауди А3, ама закъснява 4-ти месец с наема за гаража. Обаче постоянно са тагове и снимки от ресторанти и почивки. Има хора, които не се изхвърлят с колата, ама пък часовника им е колкото колата. По фитнесите разни батки-сотаджии с ланци за по няколко заплати. Познавам човек, който работи за 700лв, ама има костюм за 2 бона :clap: Хора всякакви. Всеки си се изхвърля за каквото го интересува. Едно време аз се изхвърлях с телефони. Като ученик буквално съм влизал със спестявания ол ин за телефон. В последните години се образовах повече финансово и не мисля, че съм се изхвърлял с нещо. Важно е човек да се простира според чергата. Знаете - има хора с 500лв заплата и заделят даже, други взимат 10к и накрая на месеца са на кредит.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 04 Авг 2017, 7:51

hell's angel написа:Дееба т'ва канче, чуждото, 'дето все там се оглеждате :mhihi: :mrgreen:

За съжаление с това може да се сложи края на темата. :|
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 04 Авг 2017, 11:02

acer написа:Познавам (силно казано) един французин, не знам дали е милиардер, но със сигурност е милионер и е много напред в материала.. има собствена винарска изба за няколко млн, кара пежо 308 :lol:

Други си дават последната пара за кола.. свят шарен и хора всякви. Мен честно казано грам не ме вълнува, кой ква кола кара и дали е бедняк или милиардер.. тва си е техна работа, важен съм аз :mhihi: В България хората обичат да се бъркат там дет не им е работа.

Да кара 308, ама примерни пие вино на цената на 2-такива....той колегата го и казал по-горе, всеки харчи за това което харесва...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2017, 12:09

За мен по-интересното е, не за какво си дава парите всеки един, а дали не е прекалено изхвърляне.

Може някой да има часовник за 10 заплати, но да си го носи и да не реве, че има скъпа поддръжка и ремонт.
Може някой да има МПС за 40 заплати, но да не реве, че са му скъпи гумите и накладките и да се чуди как да я отремонтира, като дойде ред.
Като пие някой вино за 1000лв, не трябва да реве, че е много скъпо и е разорен и т.н. и т.н.

Примера може да важи за всяко нещо, но у нас в повечето случаи се купува артикул, който не може да се поддържа и оттам започват драмите.

С две думи, като има някой брада, трябва да има и гребенче иначе става грозно рано или късно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата