Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2017, 13:39

Petrolhead написа:Проблемът е че ипотеката струва да кажем 1000 евро, а наема 500.
За нема имам пари, но за ипотека не стигат. Съответно отивам в по-гаден квартал, в по-гадно жилище и живея там следващите 20 години. Една трета от живота ми минава в дупка, вместо да живея там където ми харесва.

Проблемът е че нова кола струва да кажем 10000 евро, а за толкова ще си взема 7-8г БМВ.
Ако взема новата и евтина кола една трета от живота ми минава в курник, вместо да карам каквото ми харесва.

Както се вижда с малко промени може да върнем нещата към колите :mhihi:

Явно всичко е въпрос на избор :yes:

Едни избират стари премиум коли и ипотека. Други нови евтини коли и премиум имоти под наем.

Живи и здрави :bchug:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 13:44

z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Авг 2017, 13:51

И в крайна сметка харчете си парите за това за което Ви е кеф, няма да живеем 1000г., но и все пак с мярка и акъл, че разочарованието и не възможността да си отремонтираш някакъв скъп ремонт по скъпата ти кола траят доста по дълго от колкото кефа от самото и каране.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2017, 14:21

Ако мога да продължа мисълта ти по някакъв начин ...

Харчете за каквото ви е кеф, това, което можете да си позволите не днес, а в някакъв по-широк аспект и дълъг период.

В тоя ред на мисли и във връзка със заглавието на темата, аз лично грам не се опитвам да се меря с тия с М6-ците и Х6ците и тн.
Първо понеже имам приятел със сервиз и имам впечатление от техническото състояние на голяма част от тия коли и реалното финансово състояние на собствениците им :mhihi: Вие ще се сетите, за кво говоря :mhihi:
Второ, голяма част от тия, които наистина имат пари не са си изкарали парите те, което ме вади директно от техните възможности и проблеми. Проблеми, щото не си мислете, че има нещо безплатно на тоя свят ;)

И те така :mhihi:

Декстър, ше викаш ли катинара за тая тема? Или още ще я мъчим :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Авг 2017, 14:32

Общо взето какъв е смисъла да се мериш с който и да е. Гледай да си живееш добре и не гледай в паницата на другия :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Авг 2017, 14:45

K_Ilkov написа:
Petrolhead написа:Обявата е случайна, даже не съм я чел.

Обявата е без значение, схемата винаги е една и съща.

Наема е по-малко и лесно, но накрая нямаш нищо. Ипотеката е по-скъпа и връзваща, но накрая си инвестирал и спестил нещо.
Дали е за децата или не е все тая. Има някакви пари останали.
Ако не щеш да ги даваш на децата си къф е проблема да си продадеш имота да отидеш под наем и да ги профукаш за квото ти е кеф?

Кво значи за децата? :lol: Имотите могат и да се продават освен да се купуват... ако не си купил имота с 10% първоначална няма никакъв проблем да го продадеш когато си искаш... ама то се иска малко идея какво правиш изобщо...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 07 Авг 2017, 15:03

Petrolhead написа:
Mollov написа:Тя и тая Шкода няма да е само 300лв на месец... щото никой не смята Каско, ГО и прочие на тия коли, а в повечето случаи оскъпяват с поне 100лв т.нар. "месечна вноска"...

каско, гражданска и данък последно бяха около 1000 лева. не е чак толкова много .

Колега, преди 20 дни си купих Шкодичка - 4 годишна Октавия с готини есктри, почти нова за БГ стандарта :mhihi: Каското е почти 1000лв (оценена на 18 бона), данъка в Пловдив тази година е 400 и кусур лева понеже няма 5 години и догодина пада на 200лв. ГО е по спомен 170лв или нешо такова. Това на 4 годишна Шкода. Ако е от магазина каското няма да е 1000лв ако колата е 35-40 бона...Да, верно подръжката е супер лека и много евтина, но административните разходи си ги има. Все пак в БГ стимулират да караме стари, а не нови коли :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Авг 2017, 15:07

Да се включа и аз, преди да заключа/заключат темата. :mhihi:
Коментирам като вече бивш студент, който нямаше търпението да се премести и да НЕ живее при родителите си. Накратко историята на живота ми. :lol:
- живял съм 4 години в общежитие под наем;
- живял съм 2 лета в щатите под наем;
- сега(ама не за дълго) живея в друг град в България под наем.

Ми ей преди 2 седмици празнувахме рождения ден на приятелката. Бабата под мен(от тия дето винаги знаят всичко и са на всяко гърне мерудия) се обадила на собственика, че сме били дигали шум и той ми звънна да пита дали всичко е наред. Обясних каква е ситуацията и почна да се извинява, че ни е притеснил. Сигурен съм, че много хора имат подобни случки. Под наем, чувстваш се спокоен ама само се чувстваш.

Правя/струвам се надявам да се купи някакъв имот там където смятам да живея и да си е мое. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2017, 15:12

steeN написа:Кво значи за децата? :lol: Имотите могат и да се продават освен да се купуват... ако не си купил имота с 10% първоначална няма никакъв проблем да го продадеш когато си искаш... ама то се иска малко идея какво правиш изобщо...

Значи е тва :mhihi:

Rainbow написа:Друго любимо ми е като чуя "защо не си купел, ами давал наем - било същото". Същото ама ако наема е 1000 лева (добър апартамент), същия или малко по-голям за теб ще е 1500-2000 лева за 30 години кредит, което някак не е същото и бонуса ще е за децата, не за теб :mhihi:

Остава квото не съм потрОшил аз - е тва ше остане :mhihi:

Нещо друго по темата с имотите. В живота си човек има нужда от различни имоти.
Имам познати, които имат собствен апарт. и като им потрябва по-голям, дадоха техния под наем и отидоха те под наем :dunno:

Схеми всякакви има :mhihi:
Изображение

...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 15:41

z

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2017, 15:43

z

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Dextuar » 07 Авг 2017, 15:49

Petrolhead написа:
bai_ILIA написа:
Petrolhead написа:
Mollov написа:Тя и тая Шкода няма да е само 300лв на месец... щото никой не смята Каско, ГО и прочие на тия коли, а в повечето случаи оскъпяват с поне 100лв т.нар. "месечна вноска"...

каско, гражданска и данък последно бяха около 1000 лева. не е чак толкова много .

Колега, преди 20 дни си купих Шкодичка - 4 годишна Октавия с готини есктри, почти нова за БГ стандарта :mhihi: Каското е почти 1000лв (оценена на 18 бона), данъка в Пловдив тази година е 400 и кусур лева понеже няма 5 години и догодина пада на 200лв. ГО е по спомен 170лв или нешо такова. Това на 4 годишна Шкода. Ако е от магазина каското няма да е 1000лв ако колата е 35-40 бона...Да, верно подръжката е супер лека и много евтина, но административните разходи си ги има. Все пак в БГ стимулират да караме стари, а не нови коли :D

шкода рапид с Н1 сертификат, купена за служебна, данък 6 лева на година. купена нова за към 20 000 лева/ не помня точно/
Да допълня, Шкода октавия, купена чисто нова 2016 г за 45к с Н1 (запазена марка на шкода) 15 лв данък. Каско 1720 лв към Алианц.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 07 Авг 2017, 15:51, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Авг 2017, 15:50

Kroki написа:Ми ей преди 2 седмици празнувахме рождения ден на приятелката.

Браво, ама апартамента не е мястото да празнувате РД все едно сте на дискотека - с киловат музика, викове, крясъци и т.н. И няма значение дали ще си в свой апартамент или такъв под наем. Навсякъде ще ти правят проблем, ако си шумен. Ако си някакъв бесен party animal може да се замислиш за някоя къща, но по-далечко от цивилизация, щото ако съседа ти е на < 10-на метра най-вероятно пак ще се вика полиция :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Авг 2017, 15:52

madafaka_donkele написа:
Kroki написа:Ми ей преди 2 седмици празнувахме рождения ден на приятелката.

Браво, ама апартамента не е мястото да празнувате РД все едно сте на дискотека - с киловат музика, викове, крясъци и т.н. И няма значение дали ще си в свой апартамент или такъв под наем. Навсякъде ще ти правят проблем, ако си шумен. Ако си някакъв бесен party animal може да се замислиш за някоя къща, но по-далечко от цивилизация, щото ако съседа ти е на < 10-на метра най-вероятно пак ще се вика полиция :mhihi:
Не мисля, че ще го уплашиш с последното... По-скоро да се стигне до саморазправа.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 07 Авг 2017, 16:03

Искам да попитам понеже сте много смели с тези ипотеки, какво се случва когато ви уволнят, когато се разболеете, когато се разведете? И не е ли заробване едно плащане 20-30 години? Не е ли непрекъснат стрес, един камък дето виси на шията? Ама децата щели да имат после......хахаха! Децата хич може и да нямат желание да живеят в кочината, която сте купили....или пък да не ги кефи, или пък да се изнесат в чужбина, или пък да са некви олигофрени и да се избият за "маминия" имот! Хора, вие сте на по 20-30 години какви имоти, какви ипотеки?! Свят широк голем, неограничени възможности особено сега, къде ше се набия точно па в България и ше се заробя с неква ипотека да имам точно па некъв кирлив имот тука? Ай сиктир.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата