Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Клип,или се е не случило 
епа само като сте ранени карате бавно, а аз постоянно съм малко под и във ограничението и ме разминават като пътен знак!

епа само като сте ранени карате бавно, а аз постоянно съм малко под и във ограничението и ме разминават като пътен знак!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
dextuar написа:Jordana написа:Дали можеш да се движиш в най удобната за теб лента е въпрос на пътна маркировка и знаци , иначе в най дясната ти е мястото . Също с тая патерица си в аварийно състояние и не можеш да развиваш максималната за пътя скорост - тоест теоретично пак си за най дясната лента .
Е там точно в този участък максимално позволената скорост е 80км/ч, аз се движа със 75км/ч. Трябва да видя ЗДвП, но мисля, че само по път с повече от 2 ленти плюс аварийна плюс допустима максимална скорост НАД 80 км/ч трябва да карам в дясна. И говорим за постъпката. Минаваш в ляво и задминаваш, що трябва да святкаш и да ми се лепиш на бронята, хем вижда и патерицата
Аз лично нямам претенции да се движиш където ти кефне , ако ще с патерици с бастуни или с каквото решиш но само не ме поставяй в положение да те пазя или аз да правя рискови изпълнения в следствие на твои действия . Това образно казано не за теб лично . Но явно има хора разни , и разни идеали дори леко необясними . Такива ситуации са донякъде куриозни щото има се блъскат на празен път две коли дето няма как нормалната логика да допусне че може , ама може . Та и с тия случки пак така .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dextuar написа:Jordana написа:Дали можеш да се движиш в най удобната за теб лента е въпрос на пътна маркировка и знаци , иначе в най дясната ти е мястото . Също с тая патерица си в аварийно състояние и не можеш да развиваш максималната за пътя скорост - тоест теоретично пак си за най дясната лента .
Е там точно в този участък максимално позволената скорост е 80км/ч, аз се движа със 75км/ч. Трябва да видя ЗДвП, но мисля, че само по път с повече от 2 ленти плюс аварийна плюс допустима максимална скорост НАД 80 км/ч трябва да карам в дясна. И говорим за постъпката. Минаваш в ляво и задминаваш, що трябва да святкаш и да ми се лепиш на бронята, хем вижда и патерицата
А на тебе какво ти пречи да си караш в дясно вместо да пречиш в средата?!?И мен много ме дразнят такива като тебе!Срамно ли е да се движиш в най-дясно?
А и не се сещам къде на тангентата има 80

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:dextuar написа:Jordana написа:Дали можеш да се движиш в най удобната за теб лента е въпрос на пътна маркировка и знаци , иначе в най дясната ти е мястото . Също с тая патерица си в аварийно състояние и не можеш да развиваш максималната за пътя скорост - тоест теоретично пак си за най дясната лента .
А на тебе какво ти пречи да си караш в дясно вместо да пречиш в средата?!?И мен много ме дразнят такива като тебе!Срамно ли е да се движиш в най-дясно?
А и не се сещам къде на тангентата има 80
За съжаление google maps-а я няма още тангентата, за да ти покажа хубаво знака 80. Не е срамно, ама като има някаква въшка, която се движи със 60 в дясната лента и съм я видял и се движа в средата и В КРАЙНА ЛЯВА ЛЕНТА НЯМА НИКОЙ, не виждам къде е драмата

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ако изпреварваш съм съгласен.От предишният ти пост за мен изглежда,че няма никой пред теб.
Не знам защо на всички им е толкова любима тази средна лента
По околовръстното и по тангентата почти винаги най-дясната е свободна,а средната и лявата се задръстват от неориентирани типове
Е сега и скапаните турци както си карат с 100 в средна лента или лява си бият спирачки до 40 за да четат табелите
Толкова е близко до акъла,че на подобен път няма как да има ляв завой!Аз като минавам за пръв път по такъв си карам в дясно за да не пропусна отбивка и да не се налага да се чудя как да премина през 2 ленти трафик за да завия.
Не знам защо на всички им е толкова любима тази средна лента

Не разбрахме сега уж 1во нямало никой около теб, после се появява някаква въшка която се тътрела с 60км/ч и ти уж си я изпреварвал
Това че има ограничение и ти си мислиш, че всички трябва да го спазват не те прави невинен като си караш по средата на пътя в ограничението !

Това че има ограничение и ти си мислиш, че всички трябва да го спазват не те прави невинен като си караш по средата на пътя в ограничението !
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Не разбрахме сега уж 1во нямало никой около теб, после се появява някаква въшка която се тътрела с 60км/ч и ти уж си я изпреварвал![]()
![]()
Въшката е в далечината, аз я виждал и се местя в средна, защото ще я размина с невероятните 70км/ч, докато тя г/д се движи с 60км/ч. В този момент се появява въпросния и вместо да задмине мен от лявата свободна лента, се лепва зад мен и почва да ми светка. Зад него няма друга кола, в лявата лента също няма кола, която да идва, той просто си реши, че иска да кара в средната. Въобще к'во ти се обяснявам на тебе, разбрал недоразбрал

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:да не сме в съда
По-лошо, в БМВ форум си

dextuar написа:Няма никой около мен
dextuar написа:ама като има някаква въшка, която се движи със 60 в дясната лента
Някак не ми се вързват нещата, 1во казваш че няма никой около теб, а после като видя на къде отиват нещата се появи някаква въшка в далечината

По-скоро ми намирисва пак на някакъв твой опит на "превъзпитание" от типа тука има ограничение 80км/ч и съответно трябва всички да карат с толкова, та хайде да си караме в средната лента като пичове да можем да попречим на тея дето сгазват закона като карат със 110км/ч примерно

Не изключвам варианта тоя с буса да е изпростял както го описваш ама от развоя на разговора ми се струва малко вероятно

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:dextuar написа:Няма никой около менdextuar написа:ама като има някаква въшка, която се движи със 60 в дясната лента
Някак не ми се вързват нещата, 1во казваш че няма никой около теб, а после като видя на къде отиват нещата се появи някаква въшка в далечинатаАко е имало наистина кола в дясната лента, която ти изпреварваш тоя с буса надали ще почне да ти свети за щяло и нещяло и да се вре отзаде
![]()
По-скоро ми намирисва пак на някакъв твой опит на "превъзпитание" от типа тука има ограничение 80км/ч и съответно трябва всички да карат с толкова, та хайде да си караме в средната лента като пичове да можем да попречим на тея дето сгазват закона като карат със 110км/ч примерно
Не изключвам варианта тоя с буса да е изпростял както го описваш ама от развоя на разговора ми се струва малко вероятно
Там карам редовно със 140++ км/ч, просто бях с патерица и нямаше как. Сега, забавих се след като задминах въшката да мина в дясната отново, ама пак казвам - лявата лента ти е свободна, вместо да минеш и да задминеш, ти намаляваш, лепиш се на бронята, почваш да светкаш и накрая пак минаваш в лявата и изпреварваш, за какво

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
(bubsa) написа:Не знам защо на всички им е толкова любима тази средна лентаПо околовръстното и по тангентата почти винаги най-дясната е свободна,а средната и лявата се задръстват от неориентирани типове
Е сега и скапаните турци както си карат с 100 в средна лента или лява си бият спирачки до 40 за да четат табелите
Толкова е близко до акъла,че на подобен път няма как да има ляв завой!Аз като минавам за пръв път по такъв си карам в дясно за да не пропусна отбивка и да не се налага да се чудя как да премина през 2 ленти трафик за да завия.
На мен ми е любима щото в дясната лента обикновено се включват автомобили, които няма как да са с моята скорост, примерно 80, и се налага или да бягам в средната или да скачам на спирачките. Или пък тръгват да слизат от пътя и почват да убиват скоростта по-рано, напълно нормално. В крайна лява пък редовно батките пердашат с много над разрешената скорост, а на мен присветвания и лепене на задната броня ми се отразяват зле на психиката. Та затова средната. Принципно се старая да я избягвам, точно защото всички карат в нея, но понякога наистина няма много избор.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Незнам тая ситуация се заплита повече и повече
Накрая да не се окаже, че тоя с буса са го изпреварвали и той нарочно е минал в среданата да даде път и ти си го затапил 
В случката сигурно има още неизвестни, защото не мисля че на празен път с 3 ленти някой дето бърза ще се забие зад теб да почне да мига и накрая пак ще те изпревари отляво

В случката сигурно има още неизвестни, защото не мисля че на празен път с 3 ленти някой дето бърза ще се забие зад теб да почне да мига и накрая пак ще те изпревари отляво

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Аз винаги съм се дразнел на хората, които ми казват "мога да си карам където си искам". Какъв е зорът да си караш така ? И аз мога да си карам както и където си искам, ама се съобразявам с околните. Когато карам по-бавно винаги се старая да съм в дясната лента. В събота ходих до Стара Загора по магистралата и понеже не ми се караше си карах лекичко(120-30) в дясната лента. Еми да, подскачах като идиот, май изкривих джанта, ама не съм превъзпитавал никой правейки се на "готян" в лявата лента, щот' 140 е ограничението там и с толкова ще караме..
Да не говорим, че точно пък по тангентата, където всеки с малко по-бърза кола отива там да си пробва топ спийд или си правят състезания да караш в лявата лента "с колкото си искаш, защото така може и здвп те защитава" е... не знам... безотговорно ? Ще те настигне някой с 200-250 и ще стане ситуация... Защо? На кой му е нужно ? Като си караш бавно, съобрази се с тия, които бързат, това е тяхно нарушение. Не си шерифът на квартала да ги възпитаваш(това не се отнася за dextuar, а говоря общо за хората с такова мислене).
Да не говорим, че точно пък по тангентата, където всеки с малко по-бърза кола отива там да си пробва топ спийд или си правят състезания да караш в лявата лента "с колкото си искаш, защото така може и здвп те защитава" е... не знам... безотговорно ? Ще те настигне някой с 200-250 и ще стане ситуация... Защо? На кой му е нужно ? Като си караш бавно, съобрази се с тия, които бързат, това е тяхно нарушение. Не си шерифът на квартала да ги възпитаваш(това не се отнася за dextuar, а говоря общо за хората с такова мислене).
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Те на Декстъра историите винаги са такива къдрави
уж другите са много лоши ама като задълбаеш в детайлите излизат едни подробности
дето, не че той е виновен, но просто се навира целенасочено в ситуации дето после плаче от тях
Кво ги обсъждате толкова тия ленти не разбирам, що не ги ползвате всичките според скорост, обстановка и трафик

уж другите са много лоши ама като задълбаеш в детайлите излизат едни подробности
дето, не че той е виновен, но просто се навира целенасочено в ситуации дето после плаче от тях

Кво ги обсъждате толкова тия ленти не разбирам, що не ги ползвате всичките според скорост, обстановка и трафик

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Незнам тая ситуация се заплита повече и повечеНакрая да не се окаже, че тоя с буса са го изпреварвали и той нарочно е минал в среданата да даде път и ти си го затапил
Готов ли си да заложим нещо, а аз ще се постарая видеото да види бял свят, щом си толкова убеден, че леко почнах да се дразня...
K_Ilkov написа:Те на Декстъра историите винаги са такива къдрави![]()
дето, не че той е виновен, но просто се навира целенасочено в ситуации дето после плаче от тях![]()
БОли ме *** какво мислят няколко форумни трола, които все се мъчат на черното да кажат бяло и да вадят кирливи ризи...