Избор на малка кола дизел-Fiesta, Fabia, Corsa,Sandero,Yaris
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Избор на малка кола дизел-Fiesta, Fabia, Corsa,Sandero,Yaris
Здравейте,
Търся малка кола за баща ми, задължително дизел с ръчни скорости.
Засега сме се спрели на Фиеста 1.5TDCI или 1.6, Фабия 1.6TDI, Корса 1.3cdti, Сандеро 1,5dci, Yaris 1.4 D4D.
Става въпрос за втора употреба след 2012г, като ще се купува от Германия и ще е на малко км.
Като цяло всичките варианти го устройват, но ме притесняват евентуални скъпоструващи ремонти и дали имат някакви сериозни недостатъци тези колички?
Търся малка кола за баща ми, задължително дизел с ръчни скорости.
Засега сме се спрели на Фиеста 1.5TDCI или 1.6, Фабия 1.6TDI, Корса 1.3cdti, Сандеро 1,5dci, Yaris 1.4 D4D.
Става въпрос за втора употреба след 2012г, като ще се купува от Германия и ще е на малко км.
Като цяло всичките варианти го устройват, но ме притесняват евентуални скъпоструващи ремонти и дали имат някакви сериозни недостатъци тези колички?
Последна промяна msi200 на 23 Авг 2017, 17:36, променена общо 1 път
I love the sound of V8 in the morning...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Избор на малка кола дизел-Fiesta, Fabia, Corsa, Sandero
За сандерото мога да ти кажа, че е един трошлив боклук и често създава ядове. Предполагам, че баща ти ще я кара много щом търсите малолитражен дизел, така че прегледай и пежата/ситроените, а също и японски колички.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз бих заложил на шкодата
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
аз търся за жена ми и тествах 1.0 ecoboost Фиеста автомат и мисля че е перфектна за малка градска кола с никакъв разход. освен това е най продаваната кола в Англия, много успешен модел. до края на годината излиза новото поколение
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Само където тази фиеста,автомат си е трошлифф
робот.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
dextuar написа:Аз бих заложил на шкодата
+1
- msi200
- ентусиаст
-
Re: Избор на малка кола дизел-Fiesta, Fabia, Corsa,Sandero,Y
Благодаря за мненията, наистина Дачията е гадна кола, но поне да беше здрава.. засега се отказваме от нея.
Казаха ми да гледам и за Тойота Ярис 1.4 дизел, уж били хубави. Ще видя и Суифт, а пък Поло-тата са по-скъпички.
Френски коли не щем засега, нищо че Ярисът се прави във Франция
Казаха ми да гледам и за Тойота Ярис 1.4 дизел, уж били хубави. Ще видя и Суифт, а пък Поло-тата са по-скъпички.
Френски коли не щем засега, нищо че Ярисът се прави във Франция

Ярис си вземи, до преди един месец имах, но го продадох и си купих bmw 325d имал съм три яриса над 11 години това е много здрава кола, ще си доволен, гаранция
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не ме разбирай погрешно,изрично си написал дизел,но от друга страна не ти харесва идеята за по-скъп ремонт?
А точно при тези градските въшки,разликата в разхода дори градско е пренебрежима,както и на къси разстояние бензина загрява чувствително по-бързо. Отделно превключването на предавки ,шум и вибрации при малките...
Но ти си знаеш де,само казвам
Иначе по темата-глас от мен за 207 -карал съм служебно и е много приятна,иначе за поддръжката нямам впечатления.
Аз съм пред близка дилема и колкото и да ми се кара дизел,май за пореден път ще подмина.
Странното е ,че това на което се точа (форд ФИкус 2) ,бензиновите модели в същата година и аналогична мощност и оборудване са по-скъпи осезаемо
А точно при тези градските въшки,разликата в разхода дори градско е пренебрежима,както и на къси разстояние бензина загрява чувствително по-бързо. Отделно превключването на предавки ,шум и вибрации при малките...
Но ти си знаеш де,само казвам

Иначе по темата-глас от мен за 207 -карал съм служебно и е много приятна,иначе за поддръжката нямам впечатления.
Аз съм пред близка дилема и колкото и да ми се кара дизел,май за пореден път ще подмина.
Странното е ,че това на което се точа (форд ФИкус 2) ,бензиновите модели в същата година и аналогична мощност и оборудване са по-скъпи осезаемо

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Яриса е наистина доста здрав, надежден и безпроблемен. От другите съм имал допир само с Форда. Не е лоша количка, но е много мудна. Турбото има някакъв диапазон 500 оборота, през другото време не е за разправяне...Много зле по-моите разбирания, а аз нямам висок критерии за мощността на автомобила. За сметка на това 1.0 екобууста е на светлинни години като усещане, динамика, еластичност и тн. Иначе поддръжката на тези коли е идентична, като разгледах малко цени на части. [WINKING FACE]
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Яриса 1.4 d4d е супер,вземай без да се чудиш.
Мотора се слага и на Mini ,с верига е с Бош дюзи.
Разхода супер,колата бетон.ММТ скорости са малко проблемни.
Имам Корола такава, дъщеря ми я скапва от каране,50к само градско за 3/4 години.
Мотора се слага и на Mini ,с верига е с Бош дюзи.
Разхода супер,колата бетон.ММТ скорости са малко проблемни.
Имам Корола такава, дъщеря ми я скапва от каране,50к само градско за 3/4 години.
- Hater
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Не и БМВ
Карал съм служебен бензинов Ярис преди години(май от първите беше) - е бордовия не показваше повече от 7/100 разход, а тая кола се караше с педала до долу постоянно. Тойота е може би единствената марка, за която бих се замислил дали си заслужава дизел от гледна точка на разход, защото бензиновите им модели са смешно икономични.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".
- msi200
- ентусиаст
-
Мерси за отговорите.
Колата ще се кара основно извънградско, въпреки, че е от компактния клас.
Маршрутът е около 120 км на ден и затова търсим дизел. Багажникът ще се товари и не става бензин на газ.
Мой познат има такъв Ярис дизел и го пробвах - доста добра количка, само че неговата е нова на 60 хиляди км и няма наблюдения за здравина. Но нещата си отиват към Ярис.
Някой знае ли дали е с демпферен маховик на съединителя, или с нормален?
Колата ще се кара основно извънградско, въпреки, че е от компактния клас.
Маршрутът е около 120 км на ден и затова търсим дизел. Багажникът ще се товари и не става бензин на газ.
Мой познат има такъв Ярис дизел и го пробвах - доста добра количка, само че неговата е нова на 60 хиляди км и няма наблюдения за здравина. Но нещата си отиват към Ярис.
Някой знае ли дали е с демпферен маховик на съединителя, или с нормален?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Този Ярис не е много за по сто и двадесет километра дневно.Това е малък градски автомобил,за такъв преход ти трябва малко по солиден автомобил.Това малкото с друсане и шум ще ви мори.За тези километри си иска среден клас.
Двигателят се води 1ND-TV.
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ND_engine
Двигателят се води 1ND-TV.
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ND_engine
- Petrolhead
- Потребител
-
Skoda rapid.
Абсолютно адекватен автомобил за извънградско каране. По-добър е от фабия и много по-добър от разните фордове и японските
Абсолютно адекватен автомобил за извънградско каране. По-добър е от фабия и много по-добър от разните фордове и японските
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2