Кола до 10 000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Кола до 10 000 лв.

Мнение от Dextuar » 02 Юни 2017, 11:49

stocky написа:Ако ще предлагаш SAAB му кажи да бяга от 2.2TiD дизела, който dextuar е споменал като най-добрия избор. Реално това и 3.0TiD са най-лошите мотори, които може да избере. Единственият читав дизел в SAAB е 1.9TiD. Най-добре 2.0 бензин с турбо (в 9-5 няма атмосферен вариант така или иначе).

Очевидно се имаш за най-големия специалист на тема СААБ в БМВ форума, но аз пак да си кажа, че ми извъртя думите, че 2.2ТиД е в ПЪТИ по-добър от 3.0ТиД и въобще не съм говорил за 1,9. А като си толкова голям спец, щеше да ти я ясно, че 2007 (каквото е условието в задачата!) СААБ с 2,2ТиД няма. Пак да повторя 8 години и 180 000 с проблемния според теб 2,2 ТиД само съединител е сменян на тая кола...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 02 Юни 2017, 13:54

dextuar написа:Определено доста безпроблемна кола. Ние я взехме и сравнително нова де, но и с най-читавия им дизелов двигател 2.2 ТиД, който реално е от Опел Вектра.

На мен това ми прозвуча доста генерално изказване, та не знам какво съм извъртял и какво не съм. Ти говориш също за кола извън споменатите години в такъв случай нали така? Вземи се успокой малко. Не виждам нещо лошо в това, че близо 15г се занимавам със SAAB и споделям каквото съм видял, научил и изпитал на гърба си през това време. Но щом ти лично смяташ, че можеш да споделиш нещо по-пълно и вярно - заповядай, аз си казах мнението.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Юни 2017, 13:56

stocky написа:
dextuar написа:Определено доста безпроблемна кола. Ние я взехме и сравнително нова де, но и с най-читавия им дизелов двигател 2.2 ТиД, който реално е от Опел Вектра.

На мен това ми прозвуча доста генерално изказване, та не знам какво съм извъртял и какво не съм. Ти говориш също за кола извън споменатите години в такъв случай нали така? Вземи се успокой малко. Не виждам нещо лошо в това, че близо 15г се занимавам със SAAB и споделям каквото съм видял, научил и изпитал на гърба си през това време. Но щом ти лично смяташ, че можеш да споделиш нещо по-пълно и вярно - заповядай, аз си казах мнението.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз не съм предлагал СААБ. Просто изтъквам причина, която би наклонила везните против СААБ понеже ти го предложи. И ние щяхме да купуваме 9-5 2010г, но след тази случка се насочихме към по-масов автомобил. А не е като да не сме били доволни от СААБ-а.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 02 Юни 2017, 18:45

Тая кола полуслужебна ли ще го играе, защото критерия с 5те човека е малко странен за избор на Лична кола освен ако нямаш 3 деца хапвали повечко от Макдоналдс.Иначе супърба е хубав вариант, но няма толкова голям избор и със сигурност за тези пари не и тази година. Удобно за 5 човека, сравнително ново (2007/8), икономично, здраво, евтино ( 7/8к) и с достатъчно обяви е Форд ц-макс (по-малкия ван) дизел . Утре решава прави пет огледа и взима. За ваг групата ще има да чака, да гледа да търси и пак няма да намери. Вярно че Форда от към комфорт е като каручка с тапицирани пейки, и найлон за обшивка ама толкова. Пък за 3к омегата я прави пушка, ако може да преодолее психологичната бариера за толкова пари в 20 годишен Опел.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 03 Юни 2017, 21:33

Елезаре , днес се возих в една тойота авенсис комби 2006г , D4D Dcat. 2.2 177кс , дистрибуцията с верига ...
отвън модела не ми харесва , но отвътре останах доста приятно изненадан от дизайна на таблото и централната конзола с касетка и СД !
После като оборудване имаше блутут , климатроник , автопилот , автоматично затъмняване на огледалото , авточистаки , просторен салон...забелязах също автоматично прибиране на огледалата и заден парктроник...
Колата ускоряваше много добре и приятела каза , че 200кмч ги подържа спокойно на дълго !
всичко това за 8к и нещо лв.
сетих се за темата ти и понеже колата се вмества в изискванията ти , ти пиша всичко това !
да добавя и много добре обезшуменото купе за дизел , шест степенна ръчна кутия и стегнато возене и окачване...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 03 Юни 2017, 23:36

nightdriver написа: D4D Dcat. 2.2 177кс

Специално посъветвах далече от този мотор на тези години!!!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 04 Юни 2017, 10:56

Фидел Кастро написа:
nightdriver написа: D4D Dcat. 2.2 177кс

Специално посъветвах далече от този мотор на тези години!!!

сега като се заинтересувах малко повече за този мотор , действително може да бъде проблемен за българските условия (некачествена нафта) , запушването на дпф-а , ако се кара предимно градско , но това се наблюдава при повечето дизели екипирани с дпф...
друго , което ме притесни повече са проблемите с гарнитура на главата и то още след 130к , но не разбрах дали ставаше въпрос за д4д или д4д дкат или и двата варианта ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 04 Юни 2017, 19:38

Удобна кола за 5 човека и дар икономична мога да предложа от моя опит
Европа .Ситроен Евазион или Пежо 806
Те са едно и също
С двигател 2.0 hdi.110 коня
Карам го от две години и само тормоз
Няма такава здрава кола
Постоянно се кара и се товари
Визията е невероятна
Ако не ви бърка че последната е от 2002 това е вашата кола
Извънградско разхода е 5 до 6 л
В града около 7_8
Ходим редовно до Гърция 6 човека
Седалките са много комфортни
Хубава ще намериш между 4000-6000 лв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Юни 2017, 8:28

inspite написа:Тая кола полуслужебна ли ще го играе, защото критерия с 5те човека е малко странен за избор на Лична кола освен ако нямаш 3 деца хапвали повечко от Макдоналдс.Иначе супърба е хубав вариант, но няма толкова голям избор и със сигурност за тези пари не и тази година. Удобно за 5 човека, сравнително ново (2007/8), икономично, здраво, евтино ( 7/8к) и с достатъчно обяви е Форд ц-макс (по-малкия ван) дизел . Утре решава прави пет огледа и взима. За ваг групата ще има да чака, да гледа да търси и пак няма да намери. Вярно че Форда от към комфорт е като каручка с тапицирани пейки, и найлон за обшивка ама толкова. Пък за 3к омегата я прави пушка, ако може да преодолее психологичната бариера за толкова пари в 20 годишен Опел.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

Да, нещо такова. Просто 5 човека работим в друг град, единия ни вози с личната си кола, ние си му плащаме една цена и реално колата му се явява полуслужебна, полулична. Когато той отсъства някъде, го замествам аз с моята. Омегата е голяма, все пак е върха на айсберга на Опел от тия години и ако трябва да се търси нещо хептен равностойно в други марки, задачата е нерешима с тези изисквания, особено VAG групата. Ще има някакъв компромис то е ясно, но в каква посока, не знам. Знам какви са изискванията към момента и според тях питах.

Nightdriver, и моя човек ми говори за подобни Avensis-и ама Фидел Кастро е на друго мнение :D.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2017, 8:53

Аз съм карал такъв Авенсис преди години, когато си бяха нови. На 50 000км реални км беше. Дори на тези км счупи хидравлика, фактурата беше за 3500лв тогава, добре, че гаранционно. Дизел беше, около 120к.с., много умрели за това купе. Ск. кутия 6 степенна, ама на Е36 сменя по-мазничко. И като цяло е една от най-скучните коли, които съм карал. Единствено имам спомен, че спираше много добре. Сега като станаха на годинки вече и салоните им са доста захабени, поради евтините материали. Виж във вбох последното предаване на Филип от bri4ka.com - точно такава представя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 27 Авг 2017, 10:41

Привет,

ако няма текущо някой на който търсите автомобил, много ще се радвам да чуя предложенията ви съобразени със следните критерии, тъй като си търся втори автомобил:

1. Бюджет - до 10 000 лв. (без да се включват обслужване, регистрации и т.н.)
2. Година на производство - за предпочитане след 2005г.
3. Двигател - задължително бензин/газ или чист бензин, който обаче да подлежи на лесно/нормално газифициране.
4. Скоростна кутия - задължително ръчни скорости, за предпочитане 6 на брой.
5. Тип автомобил - седан, комби, сув, хечбеци (ако имат прилично вътрешно и багажно пространство).
6. Брой врати - задължително 4/5.
7. Предаване - предно или 4х4 (за предпочитане е да имат опция за избор 2wd, 4wd. lock).
8. Екстри, които искам - климатик, автопилот, ксенонови фарове, платнен салон, парктроник (но моеж и без него), ел стъкла
9. Екстри, които задължително НЕ искам - въздушно окачване, шибедах/панорамен покрив, кожен салон
10. Не държа на неща като сензори за светлина и дъжд, подгреви, блутуут и т.н., но ако ги има е добре дошло.
11. Търся добра, мека возия (критериите ми са паветата в София) и обезшумено купе.
12. Към мощността нямам претенции, не търся някакви особено силни двигатели, но в крайна сметка каквото дойде. Исками се ламарините да не са от най-меките възможни.
13. Поддръжката да не е от най-скъпите на пазара.

Автомобила ще се ползва предимно градско/междуградско, но се оглеждам за нещо с по-висок клиренс.

Доста се загледах по Mazda CX-7 (тук изключение е цената, но да кажем че е ок). Нищо лошо не прочетох за бензиновия двигател и газифицирането му, като поддръжка не знам как са (не съм имал мазда), единственото което ме разколебава е, че всички се оплакват от тънките/меки ламарини и проблеми с ръжда. Съвсем на другия полюс, доста четох и за Dacia Duster, където основната част са недоволни от возията, а и интериора не ми допада особено, отделно това нещо взема ли го, после няма продаване (така си мисля). Това като лирично отклонение, не се хващайте за него :)

Та ще се радвам да чуя ваши предложения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 27 Авг 2017, 12:31

Турих ти критериите у мобилето и излезна Мазда Прегнанси.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xaxo » 27 Авг 2017, 13:30

Прегнанси-то :D нещо не ме радва като визия, а остава минуса с ламарините, то ако ще е мазда, по-добре cx-7, което поне като дизайн ми допада. Цената му е над бюджета, но да видим какво друго ще излезе.

А и японците не страдат ли от клапани, като и им се сложи газ. Четох някъде, че препоръчвали реглаж на клапани на всеки 30 или 40 хил км... все едно жигула карам, иначе технически оставам с впечатление, че са доста добри.

10х

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Авг 2017, 14:22

xaxo написа:Привет,

ако няма текущо някой на който търсите автомобил, много ще се радвам да чуя предложенията ви съобразени със следните критерии, тъй като си търся втори автомобил:

1. Бюджет - до 10 000 лв. (без да се включват обслужване, регистрации и т.н.)
2. Година на производство - за предпочитане след 2005г.
3. Двигател - задължително бензин/газ или чист бензин, който обаче да подлежи на лесно/нормално газифициране.
4. Скоростна кутия - задължително ръчни скорости, за предпочитане 6 на брой.
5. Тип автомобил - седан, комби, сув, хечбеци (ако имат прилично вътрешно и багажно пространство).
6. Брой врати - задължително 4/5.
7. Предаване - предно или 4х4 (за предпочитане е да имат опция за избор 2wd, 4wd. lock).
8. Екстри, които искам - климатик, автопилот, ксенонови фарове, платнен салон, парктроник (но моеж и без него), ел стъкла
9. Екстри, които задължително НЕ искам - въздушно окачване, шибедах/панорамен покрив, кожен салон
10. Не държа на неща като сензори за светлина и дъжд, подгреви, блутуут и т.н., но ако ги има е добре дошло.
11. Търся добра, мека возия (критериите ми са паветата в София) и обезшумено купе.
12. Към мощността нямам претенции, не търся някакви особено силни двигатели, но в крайна сметка каквото дойде. Исками се ламарините да не са от най-меките възможни.
13. .Поддръжката да не е от най-скъпите на пазара

Автомобила ще се ползва предимно градско/междуградско, но се оглеждам за нещо с по-висок клиренс.

Доста се загледах по Mazda CX-7 (тук изключение е цената, но да кажем че е ок). Нищо лошо не прочетох за бензиновия двигател и газифицирането му, като поддръжка не знам как са (не съм имал мазда), единственото което ме разколебава е, че всички се оплакват от тънките/меки ламарини и проблеми с ръжда. Съвсем на другия полюс, доста четох и за Dacia Duster, където основната част са недоволни от возията, а и интериора не ми допада особено, отделно това нещо взема ли го, после няма продаване (така си мисля). Това като лирично отклонение, не се хващайте за него :)

Та ще се радвам да чуя ваши предложения.

Не искам да се заяждам и т.н. ама мисля, че тия критерии са за някакъв VAG , Opel и прочие форум ... Може и PSA или Reno ... казвам го защото мисля, че там ще получиш доста по-реални мнения от опит и собственици на такива коли от колкото тука.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xaxo » 27 Авг 2017, 14:38

Благодаря, не го приемам като заяждане. Знам, че повечето критерии изключват бмв, но този е форума, който посещавам от години (макар и не особено активно), та за това...

Ще копирам и в останалите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата