BMW E60 vs Mercedes W211 vs Audi A6 (4F)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: BMW E60 vs Mercedes W211 vs Audi A6 (4F)

Мнение от c7aH4eB » 01 Сеп 2017, 18:13

Vra4anin написа:Въртим, сучем, май за пореден път си стигаме до заключението, че по-добро от нова дачия с гаранция няма :mhihi:

Епа и Форд Фиеста за 7 лв на ден или Фокуса за 9 ако още важи промоцията де пак става :mhihi:

Мен ме спира тая покупка само поради факта, че фордовете нямат дръжки за ръцете от вътре над вратата :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2017, 18:34

dextuar написа:
Top Gun Maverick написа:...

Ще ме прощаваш, ама ние имаме W212, който ти цитираш и е къде-къде по-красива кола както външно, така и вътрешно спрямо Е60. Отделно 231-те му коня се усещат да вървят много повече от тези на БМВ. Отдавна се знае, че колите на МБ са underrated към конски сили. Аз не бих си взел МБ, вози като лодка, не ме разбирай погрешно, ама да не сме коне с капаци и да плюем по всичко чуждо...

Не, не, не ми извъртай думите. Казвам, че по принцип Е-клас винаги е по-грозен от 5-цата в който и да е вариант. 5-цата винаги е била страхотна кола и това се е оказвало проблем дори за продажбите на 7-ма серия, понеже последната далеч не е лоша, но просто 5-та серия за по-малко пари е предлагала винаги близък комфорт и несравнима динамика като съчетава всичко необходимо за един автомобил. Целият свят се превъзнася винаги когато излзиа 5-та серия, не съм видял това нито за А6, нито за Е-клас.
Тука сравняваме 211 с Е60, а 212 си го споменах като грозен и с той си е такъв и то много преди фейса(което е всеобщо мнение, дори на хора харесващи Мерцедес)но той трябва да се сравнява с Ф10, а там нещата стават... :mhihi: абе виждаш само на цифри как изглежда, да не говорим за снимки ако слагаме. :mhihi: Ти ако искаш и квазимодо си купи, ама това не го прави по-малко грозен. Дори да направим неправилното сравнение на Е60 срещу 212 както ти казваш, слагаме едно фейсово до Мерцедеса и му добавяме М-пакет, ами красотата за мен се вижда тогава и от слепите. 212 е недодялана кола ВЪНШНО, за вътре въобще не ме вълнува в случая и не коментирам. Фаровете ми стоят като на камион, не на кола. Грозна странична линия, грозна дялана с тесла задница, всичко по него ми изглежда като от друга ера, някоя стара. Затова и с него Мерцедес потъна още повече надолу, че за фейса се сетиха да слеят тези отврат фарове и малко да ги позаоблят. Преди това не си го виждал в техен модел да се прави, нали? :mhihi: И аз така. Фейсовете определено просто се пипват леко, ама тука нямаше как да стане, понеже първородното си беше от грозно, та по-грозно.
А и виж реално как 211 е с Е60 и тази А6-ца. Това е сравнението.
Сега като кажеш и че първата очиларка е по-красива от Е39 те признавам. :mhihi: Между другото имахме едно време такъв кенеф за такси 2.9 турбо дизел. Нямаше такъв китюк. :mhihi:
А дизела на Мерцедеса от 212 и него ще го сравняваш с този на Е60 като дори Мерца се води 350? Нашето още с 6 степенен автомат от тези години, Мерцедеса вече е със 7, по-нова технология в двигателите и т.н. Слагай го с 530д от Ф10, пък даже и да не е със спортния автомат, а с обикновения, направо го отпаря, за 535д няма да стигнат пък биноклите и ще трябва телескоп за да го стигне.
Между другото имам един добър познат, който и е маниак на БМВ, идва по събори, правеше тунинг проект по едно време даже на 328 Е36, после смени две Е60-ки 535д пре-фейс и фейс и сега "слезе" точно на 212 и то фейсово. Казвам слезе защото е 200цди(в смисъл, че далеч няма тая мощност)ли нещо такова, не ме е интересувало и затова не съм обърнал чак такова внимание. Питах го защо го е купил тоя курник и той каза за продаване уж да изкара някой лев. Освен, че почти нищо не му хареса в тая кола, вече половин година, че и отгоре се мъчи да я продаде, а търсене никакво.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Сеп 2017, 19:09

Далеч си от истината и всичките ти аргументи мога да ги приложа и за Е60. Не съм искал да го намесвам, но ти го спомена. Отделно този тип изказване ала "крайна инстанция" може да си го запазиш за себе си. Аз борява с факти. Само дето Е350 кара по 500к без да барнеш мотора, а при БМВ на 170к ти го сменят с нов :mhihi:. Да не почвам темата за веригата. Аз съм БМВ фен и не бих си взел МБ, но ти се изказваш като типичния fan boy, не вярвам пак да разбереш...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 01 Сеп 2017, 20:46

Човек като реши да купува,отива и купува. С много мислене не става. Аз след 8 години с Е34-ката си харесах и купих Е65 за един след обяд. Не търсех ново БМВ още повече Е65 ,но много ми хареса,знаех историята на колата и я купих.Сега всеки път като я погледна и я карам усмивката ми е до ушити-това е важното.

П.С. Нова Дачия е не лош избор,НО не е моя избор. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2017, 20:48

И къде ги видя тия по 500 000? :shock: :mhihi: И ако е в Мобилето, откъде знаеш през колко неща са минали до тия 500 000? Аз ще ти кажа факт. Преди няколко години имаше човек във форума с 535д Е60 на 450 000 км. купувано ново мисля от Бова кар. Та прави турбото някъде на тия километри. :mhihi: Хайде стига с тия филми на 170 000 км. мотори защото за 15 години форум, на Ачо решили поради НЕИЗВЕСТНИ причини да му сменят мотора гаранционно. Само виж твоето изказване как звучи - БМВ сменяли мотора с нов на 170 000. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като си говорим за здравина, 2012-та когато отидох при Мирафиори, имаше там един ЕС63 АМГ от новите(тогава новите)на няма и 100 000 с хвърлени клапани. Оказа се, че било често явление. Преди това бях чувал как АМГ-тата били бахти здравите коли. И със сигурност пред Балканстар има много повече ревящи, отколкото пред всички БМВ сервизи, неслучайно и абсурд го възпяха това даже. :mhihi:
За Е60 не те знам кое от всичко ще прилагаш, но се поразрови, почети малко из под форума, понеже аз там прекарах доста време преди няколко години и бая неща съм изчел, споделял с колеги и такива неща. 3.0д мотора на БМВ е вечния мотор - правят го от Е46 184 коня и само минава подобрения през годините, слагат му духалки и малко подсилване и става 3.5д, 4.0д, 50д и то с варианти колкото щеш през тия години. Слагат го на всички видове купета, седани, джипове, само на пистака не са го сложили още и то защото е СТРАХОТЕН мотор. Това, че като всяка премиум марка не се гони за цел 2 млн. километра е съвсем друга работа, обаче си е здрав и кара по много когато е сменяно навреме маслото. Дреме ми, че на някой му изтропало нещо, поради Х фактори. Над тези мотори в Е46, Е60 и Е90 имам толкова много ПРЕКИ наблюдения след ремапи и толкова много носят на бой, че Мерца ТИ и вода не може да им носи даже. Проверено и гарантирано. :yes: Да сравнявам 5-та серия с Е-клас ми е точно като да сравнявам камила с кон. Първото не е лошо и със сигурност има предимства, ама като цяло първо не е моята кола и второ си е грозно, стои пенсионерско ако ги сравняваме. Нито 211 мога да сложа до Е60, да не говорим за 212 до Ф10, това второто направо би било по-силен кошмар и от тези на Елм Стрийт. :mhihi:
Ама знае ли човек, аз затова написах в първия ми коментар, че автора трябва да реши какво иска и тогава да сравнява, може пък някакви неща у МерЦа да му харесат повече. Като цяло казах, че и трите коли са различни и някак не ми се връзва да искаш бензинов Мерцедес или БМВ(530и обаче само, 545 и 550 ги е изключил, а то там е кефа), пък дизелово ХаЛди само защото второто не ставало за газ. Забравих да кажа на автора, че за газ не знам, но тука има едно такова същото на метан, 3.2 ли се води, не съм сигурен точно, но бая време така го караха. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 01 Сеп 2017, 20:58, променена общо 2 пъти
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Сеп 2017, 20:58

Moмци,наистина от любопитство, мерц душегуб двигател имат ли ?
Нещо като 2,5 тдс/тди?
Не съм чел или чувал(което не значи,че няма де :lol: ..)
Малко съм офф,сори мотори :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Сеп 2017, 21:18

Както предположих, пак не си ме разбрал, вземи отчети и факта, че Е-класа и 5-та серия излизат с няколко ГОДИНИ разлика, а технологиите се развиват светкавично за това време. Явно не си чел достатъчно, да вземеш да прегледаш темата за веригите в подфорум Е60, а? И защо твоите немски колеги не карат БМВ таксита, а кажи-речи само бенцове? Не беше ли ти точно този, който трърдеше, че за здрави коли с добра поддръжка да гледаме таксиджиите какво карат? Външния вид и красота е толкова субективно, че въобще няма да го коментирам. Теб не те знам какво си карал, но аз съм карал и двете 231 коня и като изключим кутията, която не е чааак толкова по-добра от на БМВ, мерцедеса върви повече, виж му само колко НМ и дори след ремап какви са му стойностите, държи много повече на бой. И 35д и 40д е едно и също, 3л дизел с 2 турбини, да не се обърка някой от писанията ти ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Сеп 2017, 22:00

Bogat-Beden написа:Moмци,наистина от любопитство, мерц душегуб двигател имат ли ?
Нещо като 2,5 тдс/тди?
Не съм чел или чувал(което не значи,че няма де :lol: ..)
Малко съм офф,сори мотори :oops:

Имат подобен мотор но не точно: 220Д 95кс с помпа Лукас, слага се на моделите W202, W210.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d

Мнение от Stuttgy » 01 Сеп 2017, 22:03

Едва ли има аналог на 2.5тди при Ауди.Този мотор е тотална катастрофа.

Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 01 Сеп 2017, 22:23

Ма верно са кенефи тия е290 турбодизела като направят по 1.5млн километра и почне едно чупене абе чупене да видиш :mhihi: По темата няма какво толкова да се чуди човек и w211 и е60 (аудито го изключвам) имат плюсове и минуси ,но и двата модела са хубави въпрос на вкус е кое ти допада повече. Като подръжка са сравнително еднакви.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2017, 22:59

Декстъре, в Гремания имат отлични условия предлагани от Мерцедес да си вземеш ново такси, а от БМВ не предлагат такова. То иначе не би имало обяснение и за наличието на толкова Туарани, които са далеч от здрави сравнимо със Зафирата.
Иначе 2.9 турбо-дизела на Мерцедес, казах, че тъкмо такъв кош имахме преди години. Наистина няма такъв кош. Милионник...сигурно е сменил за това време предния и задния номер и е сложил по средата...нов Мерцедес. Няколко пъти. :mhihi:
Иначе поне темата стана както си трябва и както повечето предвидихме. :ahah:

Предишна

Назад към Извън Темата