Каско монтиране на gps и обръщане на обд

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 02 Сеп 2017, 20:56

Здравейте, моля да не ми се сърдите ако съм сгрешил раздела имам въпрос предстой ми каско на кола която си взех чета из форумите за някакво обръщане на OBD-буксата какво представлява после как ще мога да си правя диагностика. Също така чета за някакъв GPS за проследяване хубаво но ме притеснява къде ще се сложи защото ако го слагат отпред някъде има вероятност да прецакат интериора и все пак аз трябва да съм наясно с тези неща за това питам , също така понеже колата която ще застраховам е Х5 трябвало и някакъв имобилайзер на какъв принцип е ?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Каско монтиране на gps и обръщане на обд

Мнение от b00st » 02 Сеп 2017, 20:59

GPS-а се слага под кората някъде не е отгоре на таблото, но смисъл от него няма особен. OBD буксата се реже кабела и се пренареждат пиновете, диагностиката става, чрез преходник, който само ти имаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 02 Сеп 2017, 21:29

Ясно колега дефакто буксата става мъжко женско така ли ако можеш да приложиш снимка на съобщение как изглежда това и има ли варянт имам приятел добър жичкаджия да го направи само че тази букса явно не може да си я купя интересно ми е едно време не беше така със тези каск-а ако ти се струва въпроса ми неуместен извни ме но някак си ме е страх да не прецакат нещо по колага чета и за тези крадци как извличат данни и копират ключ макар и с обърнат ОБД някаква жица централна мамка им :censored: и някакъв имоби МЕТА-кмета нещо такова не пречи ли на оригиналният и пак ли има намеса по таблото страх мене за това табло

User
Аватар

Мнение от b00st » 02 Сеп 2017, 21:56

Мета има аларми с имобилайзер и GPS, да те са известни. Иначе няма спасение, за всеки метод си имат "лечение", който не е тайна за никой, примерно GPS тапи и т.н, НО важното е да има нещо да ги забавиш. Ключ масата си е истинска класика в жанра и ефективен метод, това за твоя информация. Според мен има файда с пренареждане на буксата, да ще ти я направи човек, който се занимава с това, като кабела ти го срязва някъде дълбоко зад кората и ти пуска преходника. Че има начини да се обучи ключ и с пренаредена букса - има, но не става така бързо, като с оригиналната.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Сеп 2017, 22:42

b00st написа:Мета има аларми с имобилайзер и GPS, да те са известни. Иначе няма спасение, за всеки метод си имат "лечение", който не е тайна за никой, примерно GPS тапи и т.н, НО важното е да има нещо да ги забавиш. Ключ масата си е истинска класика в жанра и ефективен метод, това за твоя информация. Според мен има файда с пренареждане на буксата, да ще ти я направи човек, който се занимава с това, като кабела ти го срязва някъде дълбоко зад кората и ти пуска преходника. Че има начини да се обучи ключ и с пренаредена букса - има, но не става така бързо, като с оригиналната.

за нещастие аз точно за 30 секунди ще ти определя важните крачета в обд буксата дори да са пренаредени... при това автоматично- с инструмент.

ако искаш да направиш буксата нечетяема трябва да й скриеш някои от информационите крачета някъде ... да ги няма изобщо в буксата... и като искаш да четеш да си слагаш/размотаваш скрити някъде в таблото липсващите жици

истината е аларма за близост плюс скрит ключ за захранването на горивната помпа... но такава аларма ограничава къде може да си оставиш колата (не трябва да има хора около колата ти) та е малко тегаво.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 03 Сеп 2017, 9:15

...или може да се спре сигналът към буксата с ключ, скрит добре някъде. Доколкото знам, на горивната помпа може да и се подаде ток от външен източник.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Сеп 2017, 11:01

Ако реша да прекъсвам вериги така ще го направя , че и тия в Мюнхен няма да се оправят . От друга страна ако решат да взимат колата ще я вдигнат с "паяк" или избутат в камион без въобще да им пука .Обобщено казано ако са решили ще я вземат за минута максимум . :banghead:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Сеп 2017, 11:57

msi200 написа:...или може да се спре сигналът към буксата с ключ, скрит добре някъде. Доколкото знам, на горивната помпа може да и се подаде ток от външен източник.

Тва е най добрия начин от това, което съм чувал. И после да пуснеш ток на разни дата pins за да им изгориш техниката :mhihi:.
Не знам дали при BMW е актуално, но на много коли може да се вкл. към can bus и от други места... примерно бях, чел че на Cayenne къртят калника. Според мен автомобилните производители са абсолютни бездарници на тема сигурност... още живеят в 90те...

GPS-a работи с GSM модул... а GSM се заглушава лесно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Сеп 2017, 13:46

steeN написа:
Според мен автомобилните производители са абсолютни бездарници на тема сигурност... .

Аз съм си говорил по въпроса с разни хора дето проектират drive authorization системите. Не че не могат - могат- такава система могат да спретнат дето дори на теория няма отключване- сертификатчета, това онова... но не се занимават защото риска и потенциалните загуби са изчислени и финансовия отдел е казал "толкова". Това ми е болна тема както и кибернетичната сигурност на живото- важните модули в колите. Седя на 3 борда свързани с киберсигурността на различни производители и мога съвсем отговорно дс ти заявя, че се занимават колкото да отбият номера юридически и финансово. Единственото изключение си мисля, че са Тесла, но там нямам поглед отвътре и нямам лични наблюдения.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Сеп 2017, 17:31

Вероятно могат, но това което правят е абсолютна подигравка. Един iPhone, който струва 1/100 от кола го заключват така, че и за части почти не става...
Най-големия абсурд е, че всяко квартално пишлеме може да се включи една букса и да се базика със софтуера на колата :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Сеп 2017, 18:02

Винаги съм се чудил дали не може да се префлашне цялата кола с променен софт, нещо тип public и private key или https, в крайна сметка колата си има един вид local network, би трябвало да може или да се криптират данните, като всеки модул да има ключ заради комуникацията

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Сеп 2017, 18:08

steeN написа:
msi200 написа:...или може да се спре сигналът към буксата с ключ, скрит добре някъде. Доколкото знам, на горивната помпа може да и се подаде ток от външен източник.

Тва е най добрия начин от това, което съм чувал. И после да пуснеш ток на разни дата pins за да им изгориш техниката :mhihi:.
Не знам дали при BMW е актуално, но на много коли може да се вкл. към can bus и от други места... примерно бях, чел че на Cayenne къртят калника. Според мен автомобилните производители са абсолютни бездарници на тема сигурност... още живеят в 90те...

GPS-a работи с GSM модул... а GSM се заглушава лесно.

Няма никаква полза от упражнението да прекъсваш на буксата сигнала, свалят кас модула и го флашват, директно палят без дори да ти отворят капачката на буксата ;) Казах ви спасение няма адекватно, освен ключ маса, просто заатрахователите те поставят пред избор - имобилайзер или пренареждане на буксата, за да ти я застраховат.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Сеп 2017, 18:18

Така е, затова трябва данните да бъдат обфускирани по някакъв начин, за да не може машинката им за 10 секунди да направи ключ. Пък особено ако се криптират нещата качествено, ще трябва да се флашва, абе голяма занимавка след това се прекупвача от към модули. Ще взема да проуча нещата по-сериозно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 03 Сеп 2017, 18:47

За мен и най-простата аларма дава предимство, защото ако в квартала ти има 5 коли като твойта, а само твойта е с аларма, шанса да я дръпнат е по малък, от колкото тези без никаква допълнителна защита.
40653

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Сеп 2017, 19:54

steeN написа:Вероятно могат, но това което правят е абсолютна подигравка. Един iPhone, който струва 1/100 от кола го заключват така, че и за части почти не става:

Това е защото Микрософт и Епъл и другите такива имат добре развита PKI инфраструктура. Нещо което автомобилните производители трудно ще постигнат заради тяхната геополитическа разгърнатост и голямия брои снабдители. Ако успеят да се навържат и почнат да правят модули дето си говорят само ако имат верните сертификати издадени от CA дето му се доверяват- нещата ще станат доста по- трудни за хакване/ крадене.

Ама както казах има причини да не го правят и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата