Извънземни, НЛО и подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Извънземни, НЛО и подобни

Мнение от alx » 18 Сеп 2017, 14:54

дали има извънземни?

аз пък миналата седмица си купих 3д диск на аймакс за телескопа хъбъл.

и снощи с голям кеф си го пуснах на домашното кино и... който си мисли, че няма извънземни и ние сме някакви уникални- съветвам го/я да го гледа този филм. там са се опитали да предадат размерите на вселената с числа и разни много красиви снимки... като свърши взех, че се замислих...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Сеп 2017, 15:08

https://youtu.be/GoW8Tf7hTGA

Нещо подобно предполагам
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 18 Сеп 2017, 16:24

alx написа:дали има извънземни?

и снощи с голям кеф си го пуснах на домашното кино и... който си мисли, че няма извънземни и ние сме някакви уникални- съветвам го/я да го гледа този филм. там са се опитали да предадат размерите на вселената с числа и разни много красиви снимки... като свърши взех, че се замислих...

Колега, я кажи как се казва този филм, че ми стана интересно. Иначе аз бях споделил в темата за телескопа Джеймс Уеб, обаче никой не коментира... :| През октомври 2018 ще изтрелят новият телескоп, който ще замести Хъбъл. Новия телескоп има повече от 2-пъти по-широки огледа от Хъбъл, ще имаме поглед по-надалеч :)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%BE%D0%BF)
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 18 Сеп 2017, 17:37

И 1000 телескопа да изтрелят, хората които са заблудени винаги ще си мислят, че сме сами или ако имало живот той бил на милиарди светлинни години и т.н. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Сеп 2017, 17:47

Има го в замунда , но не видях извънземни в тоя филм . По скоро акцента е върху imax :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 18 Сеп 2017, 17:57

Larbi написа:И 1000 телескопа да изтрелят, хората които са заблудени винаги ще си мислят, че сме сами или ако имало живот той бил на милиарди светлинни години и т.н. :mhihi:

Добре, моля те обясни ми на мен какво искаш да кажеш с тоя пост, защото лично аз не те разбрах? Не ми се спори с тебе, обаче пак почна за някакви НЛО консипарции!? Какво се опитваш да обясниш, че извънземните ги има ли? Ти ако си толкова просветлен, обясни на нас найвните овце сега има ли извънземни или няма, и къде по-близо предполагаш че ще ги намерим/намират се... Благодаря ти предварително, че ще ме просветлиш!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Сеп 2017, 18:08

Jordana написа:Има го в замунда , но не видях извънземни в тоя филм . По скоро акцента е върху imax :dunno:

разбира се, че не се говори за извънземни... но просто ти показват... колко галактики има във вселената... и колко планети има във всяка галактика ... и некви такива...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 18 Сеп 2017, 18:32

alx написа:
Jordana написа:Има го в замунда , но не видях извънземни в тоя филм . По скоро акцента е върху imax :dunno:

разбира се, че не се говори за извънземни... но просто ти показват... колко галактики има във вселената... и колко планети има във всяка галактика ... и некви такива...

Ама това нищо не доказва. Доведи ми жив извънземен да каже "аз съм пича" за да повярвам. Но и тогава не е сигурно :mrgreen:

Между същото това видео никой не го е дибънкнал. Ако Йордан или Страх успеят евала им правя. Ама не да се смеят като напушени тийнейджъри ами да предоставят солидни доказателства https://www.youtube.com/watch?v=XswfEzKE0UQ и зе*ете гръмкото заглавие кей джи би лийк и т.н.

П.П. Говоря за футиджа с ейлиъна нали да не се обърка някой :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Сеп 2017, 20:10

Ларби , много окислена тая лента бре . Аз едно време като ученик имах такъв апарат Смена 8м и правеше стотици пъти по-качествени снимки от тия дето се разпространяват сега с гръмкото "изтървани" уж случайно от кгб ли от цру ли от мъжете в черно ли , един господ знае от кого . Някакви петна блуждаят по екрана , черно бяло , не мож разбра гандалф сивия или ръдъргаст кафявия ли са снимали та камо ли да различиш срещи от третия вид . Но не унивай друже , всички такива материали са с качество описаното въпреки че от 30 години поне има техника с която се виждат и космите под езика на извънземното . Но ядец , такава не се ползва от професионалните преговарящи с извънземни , камо ли от аматьори :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 18 Сеп 2017, 20:33

Jordana написа:Ларби , много окислена тая лента бре . Аз едно време като ученик имах такъв апарат Смена 8м и правеше стотици пъти по-качествени снимки от тия дето се разпространяват сега с гръмкото "изтървани" уж случайно от кгб ли от цру ли от мъжете в черно ли , един господ знае от кого . Някакви петна блуждаят по екрана , черно бяло , не мож разбра гандалф сивия или ръдъргаст кафявия ли са снимали та камо ли да различиш срещи от третия вид . Но не унивай друже , всички такива материали са с качество описаното въпреки че от 30 години поне има техника с която се виждат и космите под езика на извънземното . Но ядец , такава не се ползва от професионалните преговарящи с извънземни , камо ли от аматьори :mhihi:

Нищо неочаквано. Същата помия. Ай със здраве.

П.П. Ти кога беше ученик?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 18 Сеп 2017, 21:58

Точно това видео наистина е скандално :mhihi: и чак е несериозно да ти се обяснява защо, ако сам не виждаш

rox290
преди 2 години
I really don't mean to be that guy, but its fake. gasp I've worked on motion graphics projects and the video clearly has filters overlaid for a vintage look. As a result the digital alien (which would look more obvious w/o the filters) looks somewhat convincing. Notice the lack of texture or detail, which would make it look more fake.
Its also slightly out of focus- yet the movements are fluid due to the high-quality of the 3D alien model.
I know every person who believes the Soviets had an alien wants to kill me. But its important to be critical of videos like this. Otherwise we'd believe everything that seems realistic...

Иначе ме радва къв си запален :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 18 Сеп 2017, 22:20

Superexstatic написа:Точно това видео наистина е скандално :mhihi: и чак е несериозно да ти се обяснява защо, ако сам не виждаш

rox290
преди 2 години
I really don't mean to be that guy, but its fake. gasp I've worked on motion graphics projects and the video clearly has filters overlaid for a vintage look. As a result the digital alien (which would look more obvious w/o the filters) looks somewhat convincing. Notice the lack of texture or detail, which would make it look more fake.
Its also slightly out of focus- yet the movements are fluid due to the high-quality of the 3D alien model.
I know every person who believes the Soviets had an alien wants to kill me. But its important to be critical of videos like this. Otherwise we'd believe everything that seems realistic...

Ся че съм запален, запален съм, ама някаъв коментар на някакъв неизвестен който е написал коментар и в него обяснява че нямало тексчър... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 18 Сеп 2017, 22:23

Grozdanoff написа:

Колега, я кажи как се казва този филм, че ми стана интересно. Иначе аз бях споделил в темата за телескопа Джеймс Уеб, обаче никой не коментира... :| През октомври 2018 ще изтрелят новият телескоп, който ще замести Хъбъл. Новия телескоп има повече от 2-пъти по-широки огледа от Хъбъл, ще имаме поглед по-надалеч :)

Говорил съм с един-двама астрономи и са ми споделяли, че Хъбъл е телескоп, който прави снимки единствено във видимия спектър, т.е. това, което вижда окото. За нас е голямо чудо, но за тях тази информация не е толкова съществена. Повечето мощни телескопи, които се намират на земята правят снимки в различни невидими спектри на светлината, чрез което определят състава на определена звезда или обект в зависимост от разстоянието до нея. Могат да откриват черни дупки, енергийни лъчения или планети. Не мога да намеря информация, дали новият телескоп ще има тези възможности, но ако е като Хъбъл, не съм сигурен, че ще допринесе толкова за човечеството колкото се очаква. Пише, че ще изследва планетарни системи и екзопланети, но силно се съмнявам, че ще се случи, тъй като светлината на звездате е прекалено силна, за да може да се види една планета около нея от такова разстояние. Камо ли да се види атмосфера и т.н. Не и с такъв телескоп. Дано не съм прав!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 18 Сеп 2017, 23:36

Larbi написа:
Superexstatic написа:Точно това видео наистина е скандално :mhihi: и чак е несериозно да ти се обяснява защо, ако сам не виждаш

rox290
преди 2 години

Ся че съм запален, запален съм, ама някаъв коментар на някакъв неизвестен който е написал коментар и в него обяснява че нямало тексчър... :mhihi:

Тоя, че е некъв анонимник е ясно, ама кажи честно, че не виждаш обработка в това видео? Мене ми е интересно да видя нещо заснето примерно от последните 10г(дори аматьорско), където би трябвало да е с читаво качество. Ако има пускай
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Сеп 2017, 0:33

NGneer4eto написа:
Grozdanoff написа:

Говорил съм с един-двама астрономи и са ми споделяли, че Хъбъл е телескоп, който прави снимки единствено във видимия спектър, т.е. това, което вижда окото. За нас е голямо чудо, но за тях тази информация не е толкова съществена. Повечето мощни телескопи, които се намират на земята правят снимки в различни невидими спектри на светлината, чрез което определят състава на определена звезда или обект в зависимост от разстоянието до нея. Могат да откриват черни дупки, енергийни лъчения или планети. Не мога да намеря информация, дали новият телескоп ще има тези възможности, но ако е като Хъбъл, не съм сигурен, че ще допринесе толкова за човечеството колкото се очаква. Пише, че ще изследва планетарни системи и екзопланети, но силно се съмнявам, че ще се случи, тъй като светлината на звездате е прекалено силна, за да може да се види една планета около нея от такова разстояние. Камо ли да се види атмосфера и т.н. Не и с такъв телескоп. Дано не съм прав!

Хъбъл "вижда" в близкия инфрачервен, видимия и близкия ултравиолетов спектър... така, че не е баш само видимия ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата