Въпрос за PayPal
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за PayPal
Щях да кажа "българска работа" ама за тях не върви 
между другото за 30 лири са ми взели повече 4 лв. над курса, а за толкова габко щеше да го докара в България

между другото за 30 лири са ми взели повече 4 лв. над курса, а за толкова габко щеше да го докара в България
Точно тази опция в ибей, като че ли не излиза вече. Винаги я ползвах нея, но последните пъти просто я нямаше. И не се запаметява. За това в пей пал трябваше да ровя.
Иначе и аз ползвам transferwise, обаче последния път от недоглеждане се набутах да внеса парите им направо в банковата сметка и като започнаха един проблеми - понеже съм направил "кеш депозит" съм направил е** нарушението. Пращах им всякакви сканирани документи като започнеш от лична карта, копие на преводите, копие на банков документ, който доказва че имам някъде банкови сметки, обяснение защо пращам парите (пращах им фактурата) ... ама то не се четяла личната ми карта, нямал съм сметка за връщане на парите - направо ми скъсаха нервите. Предложих им и да ми върнат парите за да си направя нормален банков превод без тях - щяло да отнеме още 2-3 дни само докато ги върнат. А внесох парите им директно уж за по-бързо. За щастие отговаряха на всичките ми писма и онлайн чатове и все пак нещата се наредиха в срок.
Иначе и аз ползвам transferwise, обаче последния път от недоглеждане се набутах да внеса парите им направо в банковата сметка и като започнаха един проблеми - понеже съм направил "кеш депозит" съм направил е** нарушението. Пращах им всякакви сканирани документи като започнеш от лична карта, копие на преводите, копие на банков документ, който доказва че имам някъде банкови сметки, обяснение защо пращам парите (пращах им фактурата) ... ама то не се четяла личната ми карта, нямал съм сметка за връщане на парите - направо ми скъсаха нервите. Предложих им и да ми върнат парите за да си направя нормален банков превод без тях - щяло да отнеме още 2-3 дни само докато ги върнат. А внесох парите им директно уж за по-бързо. За щастие отговаряха на всичките ми писма и онлайн чатове и все пак нещата се наредиха в срок.
© написа:Точно тази опция в ибей, като че ли не излиза вече. Винаги я ползвах нея, но последните пъти просто я нямаше. И не се запаметява. За това в пей пал трябваше да ровя.
Извинявай би ли обяснил малко по-подробно какво си направил:
Внесъл си парите кеш в тяхната банка в тяхната сметка?
и препоръката е да се извърши вместо това с банков превод от твоя сметка към тяхна?
питам, за да не изпаднем в подобна ситуация, а се обърках малко точно какво е станало.
Точно така, парите не се внасят никога директно в тяхната сметка, а се прави превод от твоя лична сметка. В противен случай "започват разследване"
Когато имаш сметка в БГ и те получат парите от нея се явяват просто посредник в някаква операция, докато иначе те едва ли не трябва да гарантират за теб - кой си, какъв си, переш ли пари, терорист ли си и т.н. Така си го обяснавам аз. Казах им, че нарушават българските закони като ми искат сканирана лична карта, но на тях въобще не им пукаше
Аз иначе съм внасял пари няколко пъти така, но те са променили са си някъде общите условия и всичко е ОК.

Когато имаш сметка в БГ и те получат парите от нея се явяват просто посредник в някаква операция, докато иначе те едва ли не трябва да гарантират за теб - кой си, какъв си, переш ли пари, терорист ли си и т.н. Така си го обяснавам аз. Казах им, че нарушават българските закони като ми искат сканирана лична карта, но на тях въобще не им пукаше

Аз иначе съм внасял пари няколко пъти така, но те са променили са си някъде общите условия и всичко е ОК.
© написа:...
мерси, добро инфо.
btw ако имат подписано едно листче, че могат да боравят с лични данни, нищо не нарушават. точно толкова коства - един лист да бъде подписан, че ще пазиш личните данни на клиентите си.
Трябва и да се регистрират като администратор на лични данни. Може би са го направили, но никакво листче, че съм съгласен да ги обработват не ми поискаха.
© написа:Трябва и да се регистрират като администратор на лични данни.
Затова говоря, то е едно листче или поне преди беше.
Аз съм регистрирал една фирма, когато беше истерията по регистрацията и после нищо. На никой не му пука какви данни обработваш и съхраняваш. Същото беше и като влизахме в ЕС - трябваше да посочваме според някаква си тяхна класификация какви материали притежаваме при влизането
Пак истерия, формуляри, срокове, опашки и нищо. И още хиляди глупости, които правиш просто ей така заради глобите и после обаче виждаш, че само на теб ти е пукало. Да има работа там, бумащина и бюрокрация.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По принцип тази опция не излиза, ако имаш пари в Пейпал които са във валутата в която плащаш. В този случай автоматично тегли от там.
А ето и новата им простотия:
А ето и новата им простотия:
To make sure everything looks good with your selling account, your funds are pending in PayPal for up to 21 days, until it’s been 90 days since your first successful sale, your seller level is Above Standard or higher, and you’ve had at least 25 selling transactions worth a combined £165. We do this to help ensure that eBay is a safe and trusted place to buy.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не знам защо попадам в това условие обаче. Мислех, че е някаква нова глупост. Имам доста продажби. 

Сигурно са ми връщали пари, че не излизаше опцията за превалутиране за няколко малки покупки. Сега започна да излиза, но не се запомня - все се мъчи да обмени по високия курс, независимо че и през пей пал сайта съм избрал друго. Другият проблем може да е в барузера, да е запомнил нещо ..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе аз ли нещо не вдявам вече или са махнали опцията да се превалутира по курса на банката. При опциите за плащане от дебитна карта курсът бак беше някакъв куц, вероятно техен.
Видях, че вече има опция парите да се теглят по банкова сметка. Страх ме е обаче да погледна какви ще са таксите.

Видях, че вече има опция парите да се теглят по банкова сметка. Страх ме е обаче да погледна какви ще са таксите.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
bum_bum написа:Абе аз ли нещо не вдявам вече или са махнали опцията да се превалутира по курса на банката. При опциите за плащане от дебитна карта курсът бак беше някакъв куц, вероятно техен.![]()
Че те не са ли ги обръщали по "Трънския курс" винаги? То затова над 200-тина евра по-добре по банка вместо по PayPal...
Tires are evil - destroy them all ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
През бг банка ще е по-зле отколкото през курса на payapal 100%!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Курсовете и през пейпал от евро към паундове и от картата левове към паунд все бяха зле.