Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

Мнение от alx » 25 Сеп 2017, 20:48

Pe3a4 написа:Днес ходих да си подновя книжката и в Четвъртък е готова. Няма никакво наказание ,че я подновявам след като е изтекла , което малко ме потриса в крайна сметка нали съм нарушител на закона. .

това, че ти е изтекла книжката не значи нищо, защото те не знаят дали караш с нея или не. ако е изтекла- просто не си правоспособен шофьор и толкова... защо да те наказват като няма нарушение? но ако те хванат зад волана е друга бира. тогава си в нарушение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 25 Сеп 2017, 20:52

Към автора на темата - това е една тема отпреди около година, там съм описал как лица под 18 години си джъткат с колите на мамма и тати за да не дават пари за таксита:

viewtopic.php?f=4&t=409485

Не съм се интересувал дали сега има изменения в закона.
Надявам се като я прочетеш да разбереш, че справедливост няма, да не се надяваш.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 25 Сеп 2017, 22:00

Ако колегата беше казал, че е забравил книжката си (това, че по някаква случайност е разбрал, че не му е валидна вече), дали нямаше да се размине само с 10 лв фишче? Или при проверка по егн щеше да излезе валидността на документа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 25 Сеп 2017, 22:03

DriftoMania написа: Или при проверка по егн щеше да излезе валидността на документа?

"Естествено, не ставай смешен."
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Сеп 2017, 22:26

DriftoMania написа:Ако колегата беше казал, че е забравил книжката си (това, че по някаква случайност е разбрал, че не му е валидна вече), дали нямаше да се размине само с 10 лв фишче? Или при проверка по егн щеше да излезе валидността на документа?

Ето :mhihi:
После държавата ни е виновна...Все гледаме как да минеме метър :winky:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 25 Сеп 2017, 22:47

(bubsa) написа:
DriftoMania написа:Ако колегата беше казал, че е забравил книжката си (това, че по някаква случайност е разбрал, че не му е валидна вече), дали нямаше да се размине само с 10 лв фишче? Или при проверка по егн щеше да излезе валидността на документа?

Ето :mhihi:
После държавата ни е виновна...Все гледаме как да минеме метър :winky:

прав си де*ба.. колегата направо трябваше да го приберат за 24 часа.. минАл е метър като са го пуснали да си ходи у тях.. затвор и минимум кастрация за такива провинения! Правилата трябва да се спазват! Пък нека мангалите особено в по-малките населени места да си джиткат без да са се качвали в учебна кола...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 25 Сеп 2017, 23:03

Top Gun Maverick написа:
alx написа:колегата да не ми се сърди, знам, че са му разбили цялата ваканция, ама твоето преживяване за мене е някакъв светъл лъч... че нещата може би са тръгнали да се оправят.

мисли го така- ако беше изтряскал по някаква схема някой скъп автомобил- твоя застраховател нямаше да покрие разходите щото не само, че не си изряден, ми по закон все едно си изобщо без книжка... и щеше да се гледате тъжно със застрахователя на ответната страна... и щеше да имаш проблеми.

между другото в щатите за изтекла книжка (дори с един ден) влизаш автоматично, на място, директно в затвора.

Няма нужда да блъска скъпа кола за да го издуха здраво. Може дори с кошник за 1000 лв. да стане ПТП в което той да е невинен, но като няма книжка и отива по дяволите. Да не говорим ако има пострадал при това ПТП, а дори да е виновен, но ИМА валидна книжка, то гражданската ще покрие щетите на другата страна, дори ако има ударен човек, пешеходец и т.н. Като няма книжка обаче НИЩО няма да покрие, та и според мен всяко зло за добро. Аз лично винаги си следя документите, но при мен е малко по-различно, че е възможно и често да ме проверяват. Книжката ми обаче отдавна ми е набито в акъла, че някъде в началото на лятото 2019-та изтича и си го помня, като наближи ще погледна и един месец предварително ще подам документите с нормална поръчка. Нищо сложно, стига да те вълнува книжката ти. Моята би ми излезнала доста скъпо ако я нямам и затова може би я следя. :dunno:

Гражданска отговорност се издавана МПС, не на водач на МПС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Сеп 2017, 23:08

Това за номерата не го знаех. Цялата работа е малко предозирана. Ако се следва логиката на това наказание, трябва за паркиране на място за инвалиди или на тротоар, наказанието да е година строг тъмничен затвор. За каране зимата с летни гуми - 10 камшика на площада. За дрифтене на кръгово - бесене и изпращане на цялото семейство на престъпника в изгнание. За возене на чужда жена извън населено място, близо до гората - убийство с камъни. За какво друго могат да ти спрат колата от движение по новите закони? Какви други хитрини и уловки има?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Сеп 2017, 23:12

icog написа:Гражданска отговорност се издавана МПС, не на водач на МПС.

Бързаш да пишеш момче,бързаш......
Изтекла книжка=неправоспособен водач->всякакви застраховки (вкл. ГО) не важат :winky:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 25 Сеп 2017, 23:25

Един от законите,приети на килограм. Много ми е чудно ако ме хванат с изтекла книжка в служебна кола,как ще свалят номерата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 25 Сеп 2017, 23:36

Stoqnov_1979 написа:Един от законите,приети на килограм. Много ми е чудно ако ме хванат с изтекла книжка в служебна кола,как ще свалят номерата?

Какво си се зачудил толкова?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 25 Сеп 2017, 23:51

cmdkick написа:
Stoqnov_1979 написа:Един от законите,приети на килограм. Много ми е чудно ако ме хванат с изтекла книжка в служебна кола,как ще свалят номерата?

Какво си се зачудил толкова?

Вече не се чудя! Прочетох как някакъв си комисар тип "Корадо Катани" приказвал някакви глупости!
"Колата му ще се спира от движение за срок от един месец“, допълни комисар Рановски. Според него, ако шеф остане без служебен автомобил за 30 дни, по вина на негов служител, ще понесе тежки загуби и най-вероятно ще уволни нарушителя."
Просто му е бедна фантазията какви дела за пропуснати ползи ще се въртят!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 26 Сеп 2017, 0:54

Дела срещу кой? Служителя?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 26 Сеп 2017, 1:05

Stoqnov_1979 написа:Вече не се чудя! Прочетох как някакъв си комисар тип "Корадо Катани" приказвал някакви глупости!
"Колата му ще се спира от движение за срок от един месец“, допълни комисар Рановски. Според него, ако шеф остане без служебен автомобил за 30 дни, по вина на негов служител, ще понесе тежки загуби и най-вероятно ще уволни нарушителя."
Просто му е бедна фантазията какви дела за пропуснати ползи ще се въртят!

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

можеш ли да ни обясниш за пропуснатите ползи и делата?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Сеп 2017, 1:21

Държавата няма проблем със събираемостта на глоби от служебни коли, повечето плащат веднага след пристигане на писмото, че като дойдат НАП е по-лошо :ok:

Аз също подкрепям сериозните глоби и наказания за подобни неща, тук точно си личи, че санкциите са с превантивен характер: не искаш да ти спрат колата за подобна дреболия, ми виж си срока на валидност на документите - става въпрос за секунда време и е безплатно.
Невалидния документ автоматично те прави неправоспособен водач, оттам с всичките усложнения при ПТП/проверка и тн.

До автора: в момента ако те спрат също се водиш неправоспособен, въпреки че си подал заявление за нова книжка
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата