Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

Мнение от DaGa » 26 Сеп 2017, 7:48

Абе разбирам след като е изтекло СУМПС-то да има проверовъчен изпит... Ама то реално изтекла отиваш вадиш медицинско (дори и по каналния ред) ама кой знае помниш ли правила, шофирал ли си примерно последните 5-6 години и т.н.. Та простотия си е тоеа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 26 Сеп 2017, 8:06

немо написа:
icog написа:Гражданска отговорност се издавана МПС, не на водач на МПС.

Бързаш да пишеш момче,бързаш......
Изтекла книжка=неправоспособен водач->всякакви застраховки (вкл. ГО) не важат :winky:
--- Туй нещо кой ти гу каза бе мумче? У форума сигурну?

Застраховка ГО важи при ВСИЧКИ случаи. Има някои, в които застрахователят има право на регрес.

По никакъв начин не твърдя, че ония ***** в парламента са си свършили работата като хората, напротив, законът е тотално осран.

http://www.admincourt-pz.bg/dela/20170701/0061d817_40371317.htm

И един цитат от адвокатска практика: "В случаите обаче, когато застрахованият, при настъпването на ПТП, е шофирал със свидетелство за управление на МПС с изтекъл срок на валидност или когато при настъпването на ПТП не е носил в себе си свидетелство за управление на МПС, понеже го е изгубил или го е забравил, застрахованият не дължи на застрахователя връщане на сумите, съставляващи обезщетение за вредите, причинени на пострадалия от застрахования по застраховка „гражданска отговорност“ в резултат на ПТП. Санкцията за изтекъл срок на валидност на документ, за изгубването или забравянето му не може да се приравни на случаите, при които причинителят на вредата изобщо никога не е притежавал СУМПС."

Ако на колегата му се занимава, да си намери адвокат и ще осъди КАТ, ще му възстановят регистрацията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Сеп 2017, 11:14

Pe3a4 написа:Днес ходих да си подновя книжката и в Четвъртък е готова. Няма никакво наказание ,че я подновявам след като е изтекла , което малко ме потриса в крайна сметка нали съм нарушител на закона. Очаквах ,че след като ми е изтекла книжката , може да ми наложат глоба за това ,че не съм я подновил в срок и т.н. да ама не ... Системата е малко объркана каквото и да си говорим. Реално КАТ ме ощетяват да си возя семейството комфортно и по-сигурно от сегашната ми ситуация , защото ще трябва да изкараме зимата с кабриото, а друга кола на този етап не ми се купува. Днес ми казаха ,че минималният срок за спиране на колата от движение е 6 месеца , което може да бъде до година. Не се жалвам и съм далеч от тази мисъл , но ако нямах втора кола щеше ситуацията ми да е доста по-шибана от досегашната. Според мен трябва да има някаква промяна в закона за в бъдеще и водачи с изтекли книжки да не се слагат под общ знаменател с другите нарушители. Всеки вярвам ,че може да си понесе вината така както аз си я понасям , но предлолагам ,че дори една по-солена глоба щеше да ми бъде достатъчно добра обеца на ухото. Както и да е минало свършено ще се справим някак си.

Имаш срок до 30 дни, за да подадеш заявление за издаване на нови български лични документи. След този срок има глоба от 20 до 150 лв. Явно си се вместил в този срок.

Текстовете в ЗДвП са двусмислени и в този случай, съдебната практика го доказва ...

Не е нормално да приравняват пияни, дрогирани и водачи, които никога не са минавали през курсове и изпит с такива, които са с нередовен документ. Глобата предвидена в ЗБЛД от 20 до 150 лв. е напълно адекватна при тази ситуация и забележете, че се прилага след изтичане на срок от 30 дни.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Сеп 2017, 11:17

Гражданската си важи, компанията плаща при това доволно, но след това си завеждат иск за да си вземат парите от неправоспособния водач
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
Мечтае да кара: М20-ката дълги години
Детайли за колата: Необикновена

Мнение от Pe3a4 » 26 Сеп 2017, 11:18

Don_Diego написа:Държавата няма проблем със събираемостта на глоби от служебни коли, повечето плащат веднага след пристигане на писмото, че като дойдат НАП е по-лошо :ok:

Аз също подкрепям сериозните глоби и наказания за подобни неща, тук точно си личи, че санкциите са с превантивен характер: не искаш да ти спрат колата за подобна дреболия, ми виж си срока на валидност на документите - става въпрос за секунда време и е безплатно.
Невалидния документ автоматично те прави неправоспособен водач, оттам с всичките усложнения при ПТП/проверка и тн.

До автора: в момента ако те спрат също се водиш неправоспособен, въпреки че си подал заявление за нова книжка

Колега не съм чак такъв идиот .... Мислиш ли ,че ще си позволя докато не ми излезе книжката да се кача зад волана ... Между другото КАТ-аджиите от Чепеларе какво ми казаха цитирам дословно : "Сега имаш 12 часов законов срок от издаването на акта да си предвижиш МПС-то до мястото на местоживеене без да има каквито и да е санкации" След което последва въпрос от моя страна : "Тъй като в момента се водя неправоспособен как аз ще шофирам колата си след като ми взимате табелите заради това ,че съм неправоспособен (т.е. при следващия патрул на КАТ направо да ме вкарват в затвора след като преди 2 часа са ми свалили табелите)". Посъветвах се с мой приятел от КАТ и той от своя страна ми каза ,че трябва да шофира човек с книжка в случая жена ми. Едно на ръка ,че те се опитват да спазват законите , а дори не са запознати с тях... ако бях поредния балък дето им вярва безусловно , понеже са служители на реда в крайна сметка не ми се мисли как щях да изгоря.

След час ще ходя да се консултирам с адвокат и ако има нещо сбъркано по отношение на закона и акта ми ще ги гоня до дупка. Не оспорвам вината си ,че съм бил с изтекъл документ просто ми идва прекалено да лишават семейството ми да се вози със семейният ни автомобил.
Fuck replica's, Nur original ist legal.
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Сеп 2017, 11:24

Не смятам, че си идиот (извинявам се ако си го разбрал така), казах го чисто информативно защото блуждае мнението, че бележката за подадено заявление ти дава право да шофираш когато ти е изтекла книжката :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Сеп 2017, 11:25

При положение, че след изтичане на срока на документа не се полагат никакви изпити и т.н. за маен това е чисто административно нарушение и не следва да има чак такива последствия.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Сеп 2017, 12:17

Pe3a4 написа:...

Бих искал да те подкрепя по някакъв начин.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pe3a4 » 26 Сеп 2017, 13:59

Kroki написа:
Pe3a4 написа:...

Бих искал да те подкрепя по някакъв начин.

Благодаря ти Kroki дори и само моралната подкрепа ми е достатъчна :yes: . Говорих адвокат и ще чакаме да излезе официалния акт , след което в едноседмичен срок можем да го оспорваме и да заведем възражение, поне да смекчи срока на дерегистрация на автомобила. Има дупки в закона и никъде не беше записано за изтекъл документ какво е наказанието , просто те слагат под общ знаменател с неправоспособните , които не са минали изпит и нямат никакъв документ. Ако има дело ще трябва да се води в Чепеларе (Смолян), което ще е натоварващо (финансово) и трябва да се прецени дали си струва цялата галимация. Ще ви държа в течение относно развитието на случая.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2017, 15:26

Stoqnov_1979 написа:Един от законите,приети на килограм. Много ми е чудно ако ме хванат с изтекла книжка в служебна кола,как ще свалят номерата?

защо да е на килограм? точно си е.

не трябва това да те притеснява а факта какво ще обясняваш на работодателя като се прибереш в офиса пеш после... да- проблема ще е на работодателя, ама нали знаеш тези проблеми колко бързо стават на работещите :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Сеп 2017, 15:32

Сменям малко темата: Сменяйте си едновременно ЛК и шофьорската книжка, така винаги ще знаете кога да подновите книжката без да я гледате през два дни. ЛК я ползвам за всевъзможни документи и формуляри и датите са ми набити до болка, дори и номера. Знам че като изтече месец по-късно ще ми изтече и книжката.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2017, 15:35

Pe3a4 написа:След час ще ходя да се консултирам с адвокат и ако има нещо сбъркано по отношение на закона и акта ми ще ги гоня до дупка. Не оспорвам вината си ,че съм бил с изтекъл документ просто ми идва прекалено да лишават семейството ми да се вози със семейният ни автомобил.

нищо лично- но мисля, че в случая това трябва да ти е обичка на ухото а не да търсиш под вола теле...

идвало ти било прекалено? пак ти казвам- а ако беше намазал някоя лъскава кола дето само бронята й с боята и труда е повече от годишния ти доход (примерно) какво щеше да правиш? а ако не дай си Боже осакатиш или убиеш някой? какво оправдание (за себе си) щеше да намериш? как щеше да се оправиш? и като няма да можеш да помогнеш на този човек после най-важното- как ще живееш със себе си?

пак- не те нападам- просто ти демонстрирам друга гледна точка. всеки закон които има за цел да премахне от пътя неплатежоспособни водачи е ок и по-добър от това хич да няма такъв.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 26 Сеп 2017, 16:12

Колега бартер за е38-ца с номера ? :D Много добър автомобил имаш поздравления

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pe3a4 » 26 Сеп 2017, 16:14

alx написа:
Pe3a4 написа:След час ще ходя да се консултирам с адвокат и ако има нещо сбъркано по отношение на закона и акта ми ще ги гоня до дупка. Не оспорвам вината си ,че съм бил с изтекъл документ просто ми идва прекалено да лишават семейството ми да се вози със семейният ни автомобил.

нищо лично- но мисля, че в случая това трябва да ти е обичка на ухото а не да търсиш под вола теле...

идвало ти било прекалено? пак ти казвам- а ако беше намазал някоя лъскава кола дето само бронята й с боята и труда е повече от годишния ти доход (примерно) какво щеше да правиш? а ако не дай си Боже осакатиш или убиеш някой? какво оправдание (за себе си) щеше да намериш? как щеше да се оправиш? и като няма да можеш да помогнеш на този човек после най-важното- как ще живееш със себе си?

пак- не те нападам- просто ти демонстрирам друга гледна точка. всеки закон които има за цел да премахне от пътя неплатежоспособни водачи е ок и по-добър от това хич да няма такъв.

Нищо лично , но всеки самоуважаващ се човек що годе грамотен и можещ да чете между редовете ще си търси правата. Това ,че има измислен (недоизмислен закон) и има пропуски в него е личен проблем на държавата. Колкото до документа това е чиста формалност и да грешката за изтичането на книжката ми си е лично мой проблем. Пак казвам има много голяма разлика в това да имаш книжка която е изтекла преди 3 седмици от такъв водач , който въобще не притежава такава и не е преминал през необходимите обучения , изпити и държавни институции. Хубаво е да се разграничат нещата (сигурен съм ,че скоро ще има промяна в закона и няма да останат нещата така). Слава на бога ,че не се е случило нещо по-лошо. Готов съм да си поема отговорността както и го правя и смятам ,че е нормално да искам да си ползвам автомобила. Колкото до "някоя лъскава кола" какво визираш ,че моята не е достатъчно лъскава ли ? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Сеп 2017, 16:24

Всеки следващ път, в който прочитам последното мнение в темата оставам все по-потресен. Изглежда има колеги, които удобряват новите и по-сериозни безумни наказания на КАТ :kuku: Имам чувството, че все по-често в подобни случеи като на колегата се намират отсреща хора, които да кажат "ми да си внимавал". Чакайте малко бе, на вас не може ли да се случи, безгрешни ли сте? Акъла ми не го побира как може да подкрепяте безумно наказание като това... Това, че си без книжка не винаги означава, че няма някой правоспособен да ти кара колата. Истиската олигофрения е, че пускат същия шофьор да продължи по пътя и то без номера!?! Съгласен съм коли без технически преглед да се спират от движение, но това е нещо съвсем различно. Не може да приравняват с лека ръка човек, на който вчера му е изтекъл документа с бай мангла, който кара без да е ходил на курс за шофьор!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата