Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Купона започна в Пампорово ама приключи в Чепеларе ...

Мнение от cmdkick » 26 Сеп 2017, 16:27

Grozdanoff написа:Истиската олигофрения е, че пускат същия шофьор да продължи по пътя и то без номера!?!

Ти вярваш ли го това нещо? Идеята на свалянето на номерата е колата да не се кара, а да се мести с репатрак. Всеки си говори каквото му дойде в тая тема, тя си стана за раздела "Страхотни истории".
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Сеп 2017, 16:31

cmdkick написа:
Grozdanoff написа:Истиската олигофрения е, че пускат същия шофьор да продължи по пътя и то без номера!?!

Ти вярваш ли го това нещо? Идеята на свалянето на номерата е колата да не се кара, а да се мести с репатрак. Всеки си говори каквото му дойде в тая тема, тя си стана за раздела "Страхотни истории".

Ми значи или колегата е лъжец или ти си многознайко, който не дава смислено мнение по темата...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 26 Сеп 2017, 16:34

Или нито 1-то от двете??

Pe3a4 написа:Обясниха ми ,че имам право на 12 часа от издаването на акта да си транспортирам колата до мястото на местоживеене без табели

Ти това го разбра като, "Карай колата без номера", така ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 26 Сеп 2017, 16:37

cmdkick написа:Или нито 1-то от двете??

Pe3a4 написа:Обясниха ми ,че имам право на 12 часа от издаването на акта да си транспортирам колата до мястото на местоживеене без табели

И аз това питах по рано в темата ама никой не обърна внимание. Всички се отклониха в другата страна че човека не е виновен че кара с изтекли документи. А това че без номера с тази кола може да направи какво ли не и е минал половин България без номера :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 26 Сеп 2017, 16:41

То пък да не повярваш, май наистина 12 часа след като са свалени табелите
Публикувано във факти.бг: В рамките до 12 часа след издаване на документите за отнемане на табелите, правоспособните водачи могат да придвижат автомобила до охраняем паркинг или където собственика на колата е преценил, че ще я съхранява, докато му е прекратена регистрацията. Тези 12 часа започват да текат от момента на издадените съответни документи Акт за установяване на административно нарушение /АУАН/ и заповед за принудителна административна мярка спиране на автомобила от движение.

https://fakti.bg/mnenia/221145-koga-se- ... ite-tabeli

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 26 Сеп 2017, 16:48

Според мене може да я придвижи с репатрак или нещо друго но не и на ход. Ако е на ход нали се сещаш какви неща могат да се направят с този автомобил. Най малкото може да бъде сниман от камери за скорост и какво се прави след това? Няма как да се докаже на кой е колата

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2017, 16:50

Pe3a4 написа:Нищо лично , но всеки самоуважаващ се човек що годе грамотен и можещ да чете между редовете ще си търси правата.

какви права бе колега? че караш без книжка ли? нямаш никакви права на пътя като си с мпс и нямаш право да го управляваш- имаш само потенциални проблеми. разбирам, че нарушението и наказанието ти изглеждат несиметрични, но всъщност са и дори са "меки" с оглед на това какви последствия може да има (финансови и юридически ако нещо се случи) за тебе.

Колкото до "някоя лъскава кола" какво визираш ,че моята не е достатъчно лъскава ли ? :mhihi:

визирам че удряш някой с някое с63 и се оказва че предната ми броня, радиаторите и интеркулерите зад нея плюс труд са 47000 лева и стотинки. неговата застраховка му плаща и след това идват при тебе и "какво правиме"? или заеби амг-то- удряш един от двата вейрона в родината- и сметката не е 47000 ми 470000.... какво правиш тогава? разваля ти се ваканцията? или ти се разваля живота?

просто ти давам примери. случката и сумата на с63-цата не са случайни между другото.

най-добри чувства - но просто в случая не си прав.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 26 Сеп 2017, 16:50

Ами в крайна сметка полицаите са си дали ясна представа, че той/жена му ще закара колата без номера или мислиш, че са се заблудили? Не са се заблудили, просто са си затворили очите, поне една човечно нещо са направили. При положение, че на човека книжката му е изтекла преди 3 седмица(маи така каза), нищо нямаше да им стане да дадат на жена му да кара без да махат номерата, при положение, че има друг правоспособен водач в колата, и че колега очевидно не е някой циганин, който нарочно кара без книжка. Сега ако се намери някой да ми каже, че не съм прав и на колегата общо взето "така му се пада", просто ще се откажа вече да пиша в раздел извън темата...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 26 Сеп 2017, 16:54

adovet написа:

Абсолютно същите неща ми минават и на мен през акъла, но явно е поредния закон "взет на кило" както каза някой по-горе, наистина е абсурдно за мене.

Grozdanoff написа:

Не мисля точно че "Така му се пада" разговора тръгна в съвсем друга посока.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 26 Сеп 2017, 16:58

Grozdanoff написа:

Ами в крайна сметка полицаите са си дали ясна представа, че той/жена му ще закара колата без номера или мислиш, че са се заблудили? Не са се заблудили, просто са си затворили очите, поне една човечно нещо са направили. При положение, че на човека книжката му е изтекла преди 3 седмица(маи така каза), нищо нямаше да им стане да дадат на жена му да кара без да махат номерата, при положение, че има друг правоспособен водач в колата, и че колега очевидно не е някой циганин, който нарочно кара без книжка. Сега ако се намери някой да ми каже, че не съм прав и на колегата общо взето "така му се пада", просто ще се откажа вече да пиша в раздел извън темата...

Общо взето не си прав :mhihi: Нито го познаваш колегата нито как е протекла цялата случка. Аз лично никога не се разправям с полицаите и винаги са ми влизали в положение. Тука не знаеш какво е станало така че :dunno:
ПС: Ако ми се беше случило на мен такава случка щях да закарам колата до където живея с репатрак, да взема другата ми кола или от някой познат кола( разбира се с мене жена ми или някой от компанията) и да се върна и да си продължа почивката. Тъпо е за нещо такова да си разваляш почивката.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Сеп 2017, 16:59

Grozdanoff написа:книжката му е изтекла преди 3 седмица(маи така каза)

мислиш ли, че застрахователите ще имат и те такава логика ако колегата беше направил птп белята? имам приятел (в родината) които беше се ударил в 0:25 през нощта а застраховката му беше изтекла в полунощ.. да ти обяснявам ли как му платиха?

само уточнявам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 26 Сеп 2017, 17:00

cmdkick написа:
adovet написа:

Абсолютно същите неща ми минават и на мен през акъла, но явно е поредния закон "взет на кило" както каза някой по-горе, наистина е абсурдно за мене.

Grozdanoff написа:

Не мисля точно че "Така му се пада" разговора тръгна в съвсем друга посока.

Не съм казал, че ти си го казал. Имаше хора в темата, които писаха от типа "ми сам си си виновен", едва ли не "така ти се пада като не внимаваш" :kuku: Имам чувството, че има хора, които се мислят за безгрешни. Всеки много знае, докато не му се случи подобно безумие и бъде наказан по някой "справедлив" закон, за който не е знаел...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 26 Сеп 2017, 17:05

Незнанието не е оправдание. Такива неща се случват и пак добре че е малкия дявол че ако беше станало ПТП тогава ще се види в чудо.
ПС: преди половин година си изгубих портфейла ( едни памперси ми излязоха 500лв. :mhihi: ) след това до като си извадя нова книжка минимум срока беше около 2 седмици. Еми возех се с колелото, таксита, обществен транспорт и така

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 26 Сеп 2017, 17:23

alx написа:визирам че удряш някой с някое с63 и се оказва че предната ми броня, радиаторите и интеркулерите зад нея плюс труд са 47000 лева и стотинки. неговата застраховка му плаща и след това идват при тебе и "какво правиме"? или заеби амг-то- удряш един от двата вейрона в родината- и сметката не е 47000 ми 470000.... какво правиш тогава? разваля ти се ваканцията? или ти се разваля живота?

просто ти давам примери. случката и сумата на с63-цата не са случайни между другото.

При ПТП има голяма разлика между водач, който никога не е притежавал СУМПС и такъв, който има изтекъл документ. Застрахователите могат да се опитат да откажат плащане по валидна гражданска отговорност, но ще изгубят със сигурност в съда. Колегата icog е написал по-горе в темата , дал е и примери. Ето тук един линк от практиката - http://irinakonstantinova.com/2015/12/kakvo_se_sluchva_pri-nastapvane_na_ptp_ako_karam_bez_knijka/.

Относно другия ти пример за ПТП в 00:25 при изтекла застраховка в 00:00 - тук застрахователят с право ще откаже плащане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
Мечтае да кара: М20-ката дълги години
Детайли за колата: Необикновена

Мнение от Pe3a4 » 26 Сеп 2017, 17:26

Идеята за пускането на темата ми беше и вие да сте информирани , какво следва след като те хванат с изткъл документ. Какво можеше какво е и какво е било са съвсем отделни въпроси. Всеки си има гледна точка и си гледа от неговата камбанария. Не постявам въпрос кой прав кой крив те нещата са ясни. Колкото до случката с КАТ-аджията : Спряха ме , полицая се представи и ми каза "г-н Недялков книжката ви е изтекла на 03.09.2017г". Бях потресен защото не знаех(забравил съм и не си измислям). От там нататък , човека си отиде до патрулната кола и след 15 минути се върна да ми разясни ситуацията. Колкото до връщането ми обратно в Пампорово да отговоря на колегата , нещата не стоят само финансово , жена ми не иска да кара старата кола , защото е с ръчни скорости и не й се рискуваше отделно ,че този път щяхме да го платим 4 пъти и времето , което не сме спали щеше да се натрупа доста. Всеки си знае сам за себе си.
Fuck replica's, Nur original ist legal.
Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата