С какви пари си купувате автомобил втора употреба?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: С какви пари си купувате автомобил втора употреба?
vicho написа:acho.rs написа:Аз лично много рядко пазарувам с колата,
acho.rs написа:до работа не ходя с кола
acho.rs написа:и вечер почти не излизам с колата защото не мога едно питие да изпия....
![]()
не се и учудвам, че си спестил пари за ф10![]()
с 2,000км на година си мисля, че и аз ще се класирам
25k на година баце, от които 22 извънградско.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
acho.rs написа:vicho написа:acho.rs написа:Аз лично много рядко пазарувам с колата,
acho.rs написа:до работа не ходя с кола
acho.rs написа:и вечер почти не излизам с колата защото не мога едно питие да изпия....
![]()
не се и учудвам, че си спестил пари за ф10![]()
с 2,000км на година си мисля, че и аз ще се класирам
25k на година баце, от които 22 извънградско.
Пробвай да сложиш две деца в схемата, едното на училище, другото на градина, и двете на са в квартала в който живееш, защото там няма място. (ако живееш в Люлин, Надежда, Овча купел и прочие големи квартали нямаш такъв проблем, защото има много градини и училища).
Ако не ги развозваш с колата, трябва да си безработен за да разхищаваш 3-4 часа от ежедневието си в обиколки с градския транспорт

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Мордехай написа:Момчета, вие комеитирате все едно живеем в Германия, слезте малко на земята. Всеки с пари и връзки строи в София както и където си пожелае. Дават се разрешения за огромни комплекси и блокове без да има нужната инфраструктура и всичко това се строи, защото има клиенти, които искат да се сгъчкат в Лозенец например и неща като тесни улици, липса на паркоместа и гледки в съседния блок не ги притесняват. Търсенето определя до голяма степен предлагането. А предлагането е готово на всичко за едничката печалба. Както виждате стадион Раковски е неизползваем от много години, но срещу него ще вдигнат небостъргач. Веднъж преди години попитах един голям човек, дали бих могъл да възродя стадиона с европейски пари и да го направя едно фитнес спортно развлекателно място, а той ми каза да не си слагам пръстите там, дето скърца. Навсякъде по света градовете растат на територия, а София расте без да се увеличава територията. Тук всичко е тотално объркано и всеки опит за мерки е чист популизъм, а вие продължавайте да се връзвате.
Няма задължителна пряка връзка между гъстото застрояване и "наводнението" с автомобили. Има по света и по-гъсто населени градове, които са се справили с проблема и хората живеят без нашите проблеми.
Тук не обсъждаме строителството - ясно е, че навсякъде има проблеми и корупция и е много зле, но това е само допълнителна причина да се определи като основен приоритет разреждането на автомобилите в София.
И не на последно място - абсолютно не приемам да се примиря да живея в гадна кочина с въздух който се вижда, защото "не живеем в Германия". Крайно време е като ни харесва как е в Германия да почнем да правим като германците - иначе или ще чакаме някой да дойде да ни оправи или пък ще си тъпчем на едно място в кочината с другите и това е.
Както вече се каза автомобила в никакъв случай не е необходимост и не се включва в жизнения минимум както храна, образование, медицина. Това, че си решил в гъсто населения град да ходиш до магазина и до работа с колата, или пък като завили ползваш колата вместо чадър, трябва да си готов да си платиш цената и тя да е висока.
Съответно там, където има дълбоки проблеми с автомобилите трябва да се вземат строги мерки за ограничаването им (основно финансови), като паралелно с това разбира се, значително се подобри градския транспорт. Това съм твърдо убеден, че за 2-3 години е абсолютно постижимо в София.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vld написа:acho.rs написа:...
Пробвай да сложиш две деца в схемата, едното на училище, другото на градина, и двете на са в квартала в който живееш, защото там няма място. (ако живееш в Люлин, Надежда, Овча купел и прочие големи квартали нямаш такъв проблем, защото има много градини и училища).
Ако не ги развозваш с колата, трябва да си безработен за да разхищаваш 3-4 часа от ежедневието си в обиколки с градския транспорт

Много ми е яко като някой ми обяснява как няма проблем да се ходи с градски транспорт
и аз като го питам да ми направи един маршрут с градски от нас до училището и после до работа и нещата увяхват

Има и удобни маршрути, метрото е удобно много, но не е унивресално решение за всеки и всичко.
Истината е, че София няма нужната инфраструктура и читав градски транспорт за целия народ, които я обитава.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
А само да вметна (изваждайки лошия въздух от кочините в уравнението), нали се сещате, че трафика в София сравнен с другите големи градове по света е смешно малък? 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абсолютно
Просто там не се бълва толкова смрад от изтърбушени дизелови кенефи и движението е по-добре организирано

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ама и на кюмюр и дърва не се греят зиматаK_Ilkov написа:АбсолютноПросто там не се бълва толкова смрад от изтърбушени дизелови кенефи и движението е по-добре организирано

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
dextuar написа:Ама и на кюмюр и дърва не се греят зиматаK_Ilkov написа:АбсолютноПросто там не се бълва толкова смрад от изтърбушени дизелови кенефи и движението е по-добре организирано
Точна то това е проблема...зимата като запалят, направо мъгла става от смог-а

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
dextuar написа:Ама и на кюмюр и дърва не се греят зиматаK_Ilkov написа:АбсолютноПросто там не се бълва толкова смрад от изтърбушени дизелови кенефи и движението е по-добре организирано
пцелютно

Не рипай в защита на дизелите само

Не визирах е90 320д, а страхотни чуруци, зад които буквално не се седи ...

...
acho.rs написа:То 1000лв са безкрайно общо понятие и реално не означават абсолютно нищо, но все пак автоскраб на 22 години с газова бутилка не е точно критерий за кола
Ще се радвам някога да се видим и запознаем тъкмо да се повозим на мойта точно 30 годишна скрап за да не живееш повече в заблуда, че щом е старо не става и е скрап. Купих я преди 3г. и струваше образно казано колкото две читави трилитрови дизелови фейсови е39ки или да кажем една безупречна е60ка с голям мотор. То е ясно, че не съм добре, щот масата би си купила по-новата / разбираемо/ но при мен нещата стоят различно. И да не е тотален офтопик купих я с половината пари кеш и другата на равни вноски за една година и съм доволен, макар да се скъсах от бачкане. Колата е карана много, карам я и аз много и честно казано за това време от 3г. не съм и похарчил 1000лева в ремонти, като изключим една профилактика на спирачки и охлаждане, което ми беше около 500лв с мой труд и от тогава НИЩО. Карам я на бензин и газ и не ми тежи на бюджета, които се върти около 1000лв. +/– ... така че може!
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
K_Ilkov написа:vld написа:acho.rs написа:...
Ако не ги развозваш с колата, трябва да си безработен за да разхищаваш 3-4 часа от ежедневието си в обиколки с градския транспорт![]()
![]()
Много ми е яко като някой ми обяснява как няма проблем да се ходи с градски транспорт
и аз като го питам да ми направи един маршрут с градски от нас до училището и после до работа и нещата увяхват![]()
Има и удобни маршрути, метрото е удобно много, но не е унивресално решение за всеки и всичко.
Истината е, че София няма нужната инфраструктура и читав градски транспорт за целия народ, които я обитава.
Много ясно, че има хора които без кола не могат да се придвижват, само че аз лично не съм виждал задръстване 2км пред детска градина или училище. Най-малкото по кварталите училищата са между блоковете и на пешеходни разстояния. Много е лошо ако някой още се заблуждава че тежкия трафик е причинен от многодетни татковци разкриващи дечица по училища и детски градини...
Както и да е - в анкетата не е зле да се изтрие селския термин "заем" и да се замени със лизинг или По-скоро кредит и да се добави опция - комбинирано.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Steen, не знам защо казваш че в Лозенец няма трафик. Последните няколко години живях там, имаме къща срещу горичката близо до Американското посолство и точно заради този трафик, задръствания и запушването на гаража ми понякога, си купих място извън София и се преместих.
Много ми е странно в днешно време да се твърди, че автомобилът не е необходимост. А пък да се ползва Градски Транспорт просто е нереално, както казах не сме в Германия. Дори да искаш да караш колело, то не навсякъде има възможност, а колите летят самонадеяно по улиците.
Или не живеете в София, или не ви трябват коли, или нещо друго, но истината е в презастрояването, липсата на паркоместа в последствие и тесните улици, замислени за трафика преди 30 години или оставени тесни заради липса на място и сериозни рушвети.
А това, че за три години може да се оправят нещата, въобще няма да го коментирам - малко като 800-те дни на царя.
Много ми е странно в днешно време да се твърди, че автомобилът не е необходимост. А пък да се ползва Градски Транспорт просто е нереално, както казах не сме в Германия. Дори да искаш да караш колело, то не навсякъде има възможност, а колите летят самонадеяно по улиците.
Или не живеете в София, или не ви трябват коли, или нещо друго, но истината е в презастрояването, липсата на паркоместа в последствие и тесните улици, замислени за трафика преди 30 години или оставени тесни заради липса на място и сериозни рушвети.
А това, че за три години може да се оправят нещата, въобще няма да го коментирам - малко като 800-те дни на царя.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
acho.rs написа:Много ясно, че има хора които без кола не могат да се придвижват, само че аз лично не съм виждал задръстване 2км пред детска градина или училище. Най-малкото по кварталите училищата са между блоковете и на пешеходни разстояния. Много е лошо ако някой още се заблуждава че тежкия трафик е причинен от многодетни татковци разкриващи дечица по училища и детски градини...
Не знам колко е лошо ама мини сутрин в 8 по Шишман покрай 7мо и 133то да видиш от кво е трафика

Не си виждал щото нямаш работа по детски и даскАла

То и трафика става двоен от 15 септември щото се разваля времето сигурно

...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
С какви пари си купувате автомобил втора употреба?
Мордехай написа:...
За долен Лозенец говоря. Улицата, за която говориш е единствения път да се мине на пряко там. За това е натоварена. Не мисля, че може да свържеш нещата с паркоместа...
Аз не твърдя, че автомобила не е необходимост. Аз твърдя, че хората не плащат реалната цена да карат коли ня някои места... напълно нормално е да караш кола в Люлин да е изключително евтино и в центъра супер скъпо... ако работеше това, в центъра щяха да останат само жилища и държавни институции... бизнесите ще са по околовръстното... както бизнес парка примерно и така... нищо не е във вакуум

Последна промяна steeN на 28 Сеп 2017, 20:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
acho.rs написа:
Както и да е - в анкетата не е зле да се изтрие селския термин "заем" и да се замени със лизинг или По-скоро кредит и да се добави опция - комбинирано.
Тоест не да кажеш: "Е_аха ме",а трябва да кажеш :"Имах анално-генитален контакт" без да уточняваш подробности.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....