С какви пари си купувате автомобил втора употреба?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Със собствени пари
105
84%
Със заем
20
16%

Общо гласове : 125
старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: С какви пари си купувате автомобил втора употреба?

Мнение от kiko » 28 Сеп 2017, 20:36

Vra4anin написа:...
Омагьосан кръг, да се подобри нещо тук е утопия.

Колега..добре,че има не малко хора които не мислят като теб!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 28 Сеп 2017, 20:49

Steen, не ти отричаш нуждата от автомобила, а друг колега. Нещата, които казваш са верни до голяма степен. Аз не бих стъпил в София и центъра ѝ, но там са институциите, там са и много фирми с които работя. В цяла Софийска област няма обособена индустриална зона, разграфена, разчертана - кеф ти по-малък парцел, кеф ти по-голям. Бизнесът е пръснат навсякъде и ако вземеш парцел се започват мъки, за да направиш нещо. Много фирми и хора биха се изнесли и биха построили домове и фабрики ако им се даде възможност. Много фирми около Д.Богров нямат електричество и вода и ползват други източници, защото или законът не позволява или електрокомпаниите искат много пари и нямат желание да продават ток. Кроки е прав в една от другите теми, че разводняваме и отиваме в друга посока, но и тази тема е по-скоро от общ характер и не голяма важност, затова си позволявам да коментирам.
Виждал съм как се правят индустриални зони и се подготвят жилищни квартали - улици и тротоари, сноп кабели, вода и канализация. Строят се фабрики или домове, но не и в България. Не, ние ще построим небостъргач в Стрелбище, пък ако ще да се задръсти всичко, ние ще строим на мястото на всяка къща в Лозенец блок, пък всеки да му мисли за кола. През една къща от нашата в Лозенец построиха блок. Апартаментите бяха от 250 000 до 750 000 евро. Всеки път, когато отида там, пред къщата ни има спряла скъпа кола, блокираща гаража ни или спряла скъпа кола на ъгъла на пряката, така че да не можеш да завиеш. Колкото пъти съм викал полиция, толкова пъти са идвали разни милионери и полицаите като насрани ги молят да ми освободят мястото и не смеят да им поискат документите дори. Понякога ги псувам и те не могат да повярват, че има някой, който да не им лиже подметките и дори не ми отвръщат. София се е превърнала в една клоака и на никого не му прави впечатление. Единични хора се възмущават и дават непостижими идеи, останалото рупа ли рупа. Ей с тия хора как да се оправиш?
IMG_20170927_141048.jpg

IMG_20170927_141032.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Сеп 2017, 20:54

K_Ilkov написа: мини сутрин в 8 по Шишман покрай 7мо и 133то да видиш от кво е трафика :ok:
Още кога бЕх 99'та първи клас в 133-то, от тогава помня, че там винаги е имало задръстване, особено сутрин, а тогава сигурно колите в София бяха 2-3 пъти по-малко ;)
Последна промяна Dextuar на 29 Сеп 2017, 15:55, променена общо 1 път

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Сеп 2017, 21:03

Мордехай написа:.....

Така са всички големи градове, така са и големите курорти. Никой не влага ум в цялата история, далаверата да върви.
Псувах като преместихме офиса от София в Перник, но сутрин стигам по-бързо от колкото до някой части на София.
Вчера ми се наложи да пътувам от НДК до Орлов мост по Евлоги Георгиев около 18:00 часа, как го пътувате това нещо бре хора, всеки ден :banghead:
По темата, няма значение кой как си купува колата, важното е да му е кеф и да не гладува. Моята я взех със заем за 5 000лв, после сложих още 15 000 от заплата за една година. Пари трудно събирам, ползвам често банки, а и нямаше да има къде да живея ако не бяха те, нищо, че ще платя апартамента 3 пъти, и те са хора, и те пият уиски.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Сеп 2017, 22:22

K_Ilkov написа:
vld написа:
acho.rs написа:...

Пробвай да сложиш две деца в схемата, едното на училище, другото на градина, и двете на са в квартала в който живееш, защото там няма място. (ако живееш в Люлин, Надежда, Овча купел и прочие големи квартали нямаш такъв проблем, защото има много градини и училища).
Ако не ги развозваш с колата, трябва да си безработен за да разхищаваш 3-4 часа от ежедневието си в обиколки с градския транспорт ;)

:mhihi: :yes:

Много ми е яко като някой ми обяснява как няма проблем да се ходи с градски транспорт
и аз като го питам да ми направи един маршрут с градски от нас до училището и после до работа и нещата увяхват :mhihi:

Има и удобни маршрути, метрото е удобно много, но не е унивресално решение за всеки и всичко.

Истината е, че София няма нужната инфраструктура и читав градски транспорт за целия народ, които я обитава.

:OT:
Мен никога не са ме карали до училище, а учех в Овча Купел и пътувах всеки ден от Дружба (и не бях единствен) с един или 3 транспорта в зависимост от врмето, трафика и т.н. Нищо не ми е станало, че не съм се возил в кола. Даже и нямам спомен някой от съучениците ми тогава да са го карали с кола.

Иначе по темата, няма нищо лошо в лизинга/финансирането на кола, стига да е по такъв начин, че да не ти пречи на бюджета. А и разбира се да имаш бекъп вариант в случай, че нещата се сговнясат - примерно загуба на работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Сеп 2017, 23:11

Мордехай написа:...

Аз не съм фен на зонирането. Влачи със себе си други проблеми. Например като излезеш от вас един магазин да нямаш наоколо до доста по-големи. Но дълга тема...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Сеп 2017, 7:50

Denmark написа: :OT:
Мен никога не са ме карали до училище, а учех в Овча Купел и пътувах всеки ден от Дружба (и не бях единствен) с един или 3 транспорта в зависимост от врмето, трафика и т.н. Нищо не ми е станало, че не съм се возил в кола. Даже и нямам спомен някой от съучениците ми тогава да са го карали с кола.

В кой клас?

Иначе и мен не са ме возили, пред блока ми имаше 5 коли, немаше ни джиесеми ни интернет (всъщност и домашен телефон нямах щото в централата "нямаше" свободни постове, а ние нямахме пари за рушвет), Азис беше Васко пеераса ... А да, и джойнта беше левче :mhihi:
Та никой не знаеше къде съм и какво правя по цял ден след 2ри клас. Само дето днес не е тогава просто :dunno:

Иначе по темата с колите, всеки си има начин ...
Стига да можеш да си позволиш заема (кредита, да не падам в очите на Ачката :mhihi: ), няма лошо.
Има си цена просто :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от pepone » 29 Сеп 2017, 11:56

как се придвижваме в задръстванията, аз лично пеш 6км и метро сутрин като ми се спи (страшна смрад е от колите, особено дизелите без дпф, чудя се за някаква маска да не го дишам това) , и аз исках в някое село около Сф да се местим, ама с деца е трудно, та си взехме едно апартаментче с подземно парко място за такава сума, че кат се сетя ме боли сърцето (на село щях страшна къща да обадя), но цената и местоположението бяха много добри (Следя пазара от 2 години поне) :dunno:

по темата последно от бащицата взех 5к, които на времето ми бяха 5 заплати

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Сеп 2017, 15:54

K_Ilkov написа:
acho.rs написа:Много ясно, че има хора които без кола не могат да се придвижват, само че аз лично не съм виждал задръстване 2км пред детска градина или училище. Най-малкото по кварталите училищата са между блоковете и на пешеходни разстояния. Много е лошо ако някой още се заблуждава че тежкия трафик е причинен от многодетни татковци разкриващи дечица по училища и детски градини...

Не знам колко е лошо ама мини сутрин в 8 по Шишман покрай 7мо и 133то да видиш от кво е трафика :ok:
Не си виждал щото нямаш работа по детски и даскАла ;)
То и трафика става двоен от 15 септември щото се разваля времето сигурно :mhihi:

:yes: :mhihi:

Denmark написа:
K_Ilkov написа:
vld написа:
acho.rs написа:...

Пробвай да сложиш две деца в схемата, едното на училище, другото на градина, и двете на са в квартала в който живееш, защото там няма място. (ако живееш в Люлин, Надежда, Овча купел и прочие големи квартали нямаш такъв проблем, защото има много градини и училища).
Ако не ги развозваш с колата, трябва да си безработен за да разхищаваш 3-4 часа от ежедневието си в обиколки с градския транспорт ;)

:mhihi: :yes:

Много ми е яко като някой ми обяснява как няма проблем да се ходи с градски транспорт
и аз като го питам да ми направи един маршрут с градски от нас до училището и после до работа и нещата увяхват :mhihi:

Има и удобни маршрути, метрото е удобно много, но не е унивресално решение за всеки и всичко.

Истината е, че София няма нужната инфраструктура и читав градски транспорт за целия народ, които я обитава.

Иначе по темата, няма нищо лошо в лизинга/финансирането на кола, стига да е по такъв начин, че да не ти пречи на бюджета. А и разбира се да имаш бекъп вариант в случай, че нещата се сговнясат - примерно загуба на работа.

Колега и мен никога не са ме водили на училище, и аз пътувах от кр. Поляна до Х. Димитър всеки ден, после от Х. Димитър до Сердика и тн., ама тогава нямаше толкова педофили ненормалници и престъпници по улиците.
Като дойде демокрацията и първата им работа беше да пуснат лудите от лудниците и престъпниците от затворите...
Айде няма нужда да ги треперя по цял ден, по ми е спокойно да ги закарам и да ги взема, пък като пораснат и коли ще им купя, дано да имам възможност...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Сеп 2017, 16:50

И аз пътувах сам от първи клас още ама сега питай ме кога ще си пусна децата. Нооо, важното е, че лятоска има банани и сьомга в магазина.

Днес пътувах до Калотина. Мислех, че ще е мокро и за да не се калям тръгнах с колата. По обяд още от Икея до Банкя по Околовръстното ми отне 1.10 часа. В крайна сметка в двете посоки изгубих над два часа във висене в колата и 3 литра в повече гориво. В колата умрях от скука, изгризах си ноктите и извадих 1 кило сополи от носа си. С мотора щеше да ми е и удоволствие това каране.

Пълна кретения е това движение.. Не намирам и една причина да не се движа с мотор, скутер или колело при всяка една свободна възможност.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Сеп 2017, 18:17

немо написа:
acho.rs написа:
Както и да е - в анкетата не е зле да се изтрие селския термин "заем" и да се замени със лизинг или По-скоро кредит и да се добави опция - комбинирано.

Тоест не да кажеш: "Е_аха ме",а трябва да кажеш :"Имах анално-генитален контакт" без да уточняваш подробности.

Значи ако имаш финансово полов проблем , тоест отваряш си портфейла и вътре има само един хой , не се отчайваш а прибягваш до " анално-генитален контакт".....баси житейските проблеми заради една купчина ламарина :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Сеп 2017, 20:38

В крайна сметка няма смисъл да св самозаблуждаваме. И американския и европейския начин на решение на проблема е свързан с ограничения и неудобство и загуба на досте време в пътуване... просто няма как физически да събереш толкова икономически активни хора на едно място. Единствено може да се поизчисти въздуха и да се спре да се кара толкова идотски, но задръстванията и времето за пътуване няма да стават по-добре.

По времето когато нямаше банани и сьомга просто нямаше толкова автомобили... тва не вярвам, че искате да св върне... или всеки си мисли, че той ще има автомобил, а другите не :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Сеп 2017, 23:36

slatanic написа:А всъщност принципа е не повече от 6 месечни заплати.Как ще ги спестяваш вече си е въпрос на избор.Дали ще е кредит също.

+1
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 30 Сеп 2017, 13:56

Тоа принцип издиша поне по две опорни точки:

1. Кола за 6 и по-малко месечни заплати може да ти скъси живота и да налееш още 3 или повече месечни заплати за наложащи ремонти, които трябва да извадиш веднага, щото иначе си без кола.

2. Кола за 10 месечни заплати може да е в ТОП състояние като не гледаме години и километри и може да похарчиш само половин месечна заплата за обслужване и после да си караш години без наложащи и скъпи ремонти.

3. Зависи от колата и състоянието и най-вече преоритетите по-които се избира и търси автомобил, бил той за работа, кеф, дълги пътувания, проекти, ретро и т.н.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Сеп 2017, 14:50

То и твоята версия издиша, защото месечната заплата може да бъде 500 и 5000лв. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата