НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: НВ-ВМХ

Мнение от madafaka_donkele » 07 Сеп 2017, 11:39

Я кажете тези кокоски доколко са НВ. Харесаха ми и са доста сладки, но рецептите, които намирам са все със захар...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Сеп 2017, 9:13

Кои са тези кокоски? Кокосът сам по себе си е ВМ, но зависи как се употребява. В ДМ има един био кокосов мус, който много става за десерт като ти се прияде сладко ;)
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Сеп 2017, 9:19

Това са печените кокоски:

Изображение

Поразгледах вчера и за съжаление повечето рецепти съдържат 100-150гр. захар :banghead: Пак вчера на същото място откъдето взех печените кокоски имаше и сурови такива, които пак ми харесаха и най-вероятно бяха без захар, щото не бяха тоооолкова сладки, като печените. Намерих разни рецепти за сурови/непечени с фурми или мед за подслаждане. Другата седмица ще видя да взема стърготини и да пробвам разни варианти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 08 Сеп 2017, 9:30

Такива кокоски и аз много обичам. Ако не е някакво ръчно производство, във всичко се тъпче захар. С мед или кленов сироп пак не си ВМ-НВХ, дори с малко количество. Фурмите, смокините и другите сладки плодове пък са пълни с фруктоза, още по-лошо от меда. Ако са сушени, вероятно са топени и в царевичен сироп за по-вкусно. Внимавайте и като купувате ядки - там също се изхитриха да ги топват във фруктозен сироп преди печене, за по-вкусно. Кокосът има естествена сладост, така че опитай първо без никакви подсладители какво ще ти се получи и може да споделиш рецептата. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2017, 10:25

1-2 смокини подслаждат много, както и един банан. 2 банана са достатъчни за да си направиш торта.

С блат от ядки или кокосово брашно и 2 банана стават страхотни торти и 1-2 парчета на ден не са над нормата за въглехидрати. Повечето рецепти из нета обаче са пълен ташак и не стават. Иска много опити за да придобиеш усета по кое от колко и как да ползваш.

Аз тия дни съм на друга рецепта. :mhihi:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 08 Сеп 2017, 15:14

bum_bum написа:1-2 смокини подслаждат много, както и един банан. 2 банана са достатъчни за да си направиш торта.

С блат от ядки или кокосово брашно и 2 банана стават страхотни торти и 1-2 парчета на ден не са над нормата за въглехидрати. Повечето рецепти из нета обаче са пълен ташак и не стават. Иска много опити за да придобиеш усета по кое от колко и как да ползваш.

Аз тия дни съм на друга рецепта. :mhihi:

Изображение

Жена ми прави точно такива торти става уникално вкусни. Аз я карам да слага и заквасена сметана за повече мазнина :mhihi:

А такива рецепти като на снимката са ми любимите :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Сеп 2017, 15:25

С маскарпоне също става и е доста мазно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 12 Сеп 2017, 23:05

Аз си правих такъв чийзкейк веднъж, но сега ме мързи да го повторя. А и ми спряха свинското, та май ще спирам временно ВМ-то хранене. Много тегаво без него... Опитах да ям въглехидрати няколко дни, хем ми е кофти на корема, хем изпитвам някаква необяснима вина :mhihi: Иво, като за готварска книга си го докарал това барбекю :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Сеп 2017, 9:50

М/ж намерих една мн интересна статития за CR (caloric restriction) че е мит и че всъщност наистина за отслабване трябва да се разкара инсулина.

https://idmprogram.com/power-comparison ... asting-26/
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 19 Сеп 2017, 11:05

acer написа:М/ж намерих една мн интересна статития за CR (caloric restriction) че е мит и че всъщност наистина за отслабване трябва да се разкара инсулина.

https://idmprogram.com/power-comparison ... asting-26/

Абсолютно точно. От както се храня веднъж на ден, следователно имам еднократен пик на инсулин, отслабвам без да го целя. Даже имам периоди от няколко дни когато ям боклуци :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Сеп 2017, 14:37

Е 1 път на ден е тоо мъч за мен :D иначе и аз свалих грубо 10кг без да си давам зор.

За мен изследванията в статията са много интересни, някак си винаги съм ги разбирал, но нямах тия графики да ги видя.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Окт 2017, 22:20

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... ta--751576

"Надписи "Месото е жестокост", "Месото носи болка" и "Месото е страдание" до сринатите със земята барбекюта" :kuku:

Трябва да се съберем малка групичка от темата, ама как да им го върнем ? Да им смачкаме зелето на пазара ? :dunno: :help: Да окосим тревата ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Окт 2017, 0:28

Тия барбекюта трябва да се възстановят във форма на голям чушкопек , така за веганите ще бъде истинско светотатство да разрушат отново тези съоръжения . В същност има и още един начин за справяне с вандалщината - оплачете се на майстор грил :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2017, 0:59

Тези за наказание трябва да възстановят барбекютата, да печат цял ден пържоли на тях, а отстрани пилета на грил и едно чеверме да въртят :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 10 Окт 2017, 8:07

Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата