По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Гадните капиталисти са направили желязната завеса, защото една от основните цели на комунизма е да победи по целия свят. А през кратката си история, комунистите са извоювали победите си със страшно много убийства и атентати. По това комунистите си приличат с Ислямска държава. Само дето ония чалмосаните избиват неверниците в името на Алах, а комунистите избиват невярващите в комунизма в името на светлото социалистическо бъдеще. Цялата социалистичека история е наситена с психопати, избили милиони в името на шибаната си доктрина. Сталин, Мао, Пол Пот и Че са били завършени изроди. Да Че, не съм се объркал, нищо че го има по разните тениски и чаши. И въпреки желязната завеса, комунистите от соц лагера негласно подкрепят и финансират редица терористични организации в Европа, Африка и всякаква сволач, която изповядва комунизма. Като изключим Ира и Баските, всичко друго е било на хранилка при КГБ и другите соц служби. Да не забравяме, че всичките ни комунисти с Гошо Тарабата включително, преди 9-ти са били финансирани от СССР. И атентатите им са планирани от там. Как да не направят желязна завеса. Даже като чета историята на комунистическите революции, започвам да си мисля, че ИД и Алкайда, че дори и Хитлер са някакви жалки аматьори.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не че нещо , но такава липса на познания по темата за соца просто няма да нужда да я афишираш пред целия форум .
Като махнеш Пол Пот който е чисто отроче на ЦРУ - срещу другите двама стоят десетки диктатори сатрапи оцапани с кръв до лактите които нямат нищо общо със соца . Никакъв шанс просто с дрънкането на тая струна .....Сталин, Мао, Пол Пот и Че са били завършени изроди..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jordana написа:Не че нещо , но такава липса на познания по темата за соца просто няма да нужда да я афишираш пред целия форум .Като махнеш Пол Пот който е чисто отроче на ЦРУ - срещу другите двама стоят десетки диктатори сатрапи оцапани с кръв до лактите които нямат нищо общо със соца . Никакъв шанс просто с дрънкането на тая струна .....Сталин, Мао, Пол Пот и Че са били завършени изроди..
Тва че има и други диктатори освен комунистически някак оневинява комунистическите ли?
С две думи негрите колко бой са изяли вие за лагери ше ми говорите

Нали уж соца е хуманен строй що сравняваш с диктатори?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Те всичките , и едните и другите като са захапали власта не са били диктатори и никой не ги е възприемал като такива . Натрупването на негативи става постепенно и неусетно . Историята няма черно и бяло - такива квалификации ги дават хората според текущото си състояние на манталитета . Важи и за нас също 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Признавам си, нямам познания по соц и комунизъм. Мъчех се да задремя в часовете и лекциите по комунизъм, защото иначе започваше да ми се повръща. Та кой е виновен за Желязната завеса? Само без обяснението на комунистите, че на Запад ни мразят страшно много, защото сме славяни и православни и живеем по-добре от тях и от злоба искат да ни унищожат. А комунистите са едни хуманни и изобщо не копаят вече 100 години гроб на империализма
и чакат САЩ да фалират и долара, който е хартийка без покритие да се срине.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
ukelichko написа:Признавам си, нямам познания по соц и комунизъм. Мъчех се да задремя в часовете и лекциите по комунизъм, защото иначе започваше да ми се повръща. Та кой е виновен за Желязната завеса? Само без обяснението на комунистите, че на Запад ни мразят страшно много, защото сме славяни и православни и живеем по-добре от тях и от злоба искат да ни унищожат. А комунистите са едни хуманни и изобщо не копаят вече 100 години гроб на империализмаи чакат САЩ да фалират и долара, който е хартийка без покритие да се срине.
Нямам идея , заварено положение

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Ама жилав се оказа тоя империализъм. Прогресивното човечество вече 100 години не може да го пребори и да наложи по света хай-хуманния строй. Сега със задачата да гътне Щатите се е заел Ким, защото другите не само че клекнаха, но и станаха по-големи империалисти от американците. Може пък дебелият да успее, знае ли човек. Дръж се другарю Ким, с тебе е цялото прогресивно човечество.
Обаче имам едно терзание. Като се гътне империализЪма и ако не ме утрепят революционерите, защото все пак имам къща на два етажа, 4 коли и поназнайвам английски, какъв да стана. За жената е ясно, продавачка в хранителен магазин или готвачка в милицията, но аз какъв да стана??? За партиен секретар и ЗКПЧ нямам минало, а и на тия на времето много им шибаха жените. Дали да стана тираджия, защото ще пада нафтица и дребна контрабандица,дънки, мънки, мохерче,Боро, Моро и други западни стоки
Или пък да се хвана на работа в автосервиз, защото всички ще ми кацнат на .... клона. Може би бензинджийче или нещо сервитьорче, барманче. Неее, далаверата е малка, като за несретници. Абе върти ми се нещо в общината към жилищно настаняване, нищо че всички в соца имат собствени жилища. Може би нещо домакин в някакво учреждение. Ще падат одеалца, сапун, чаршафи, покривки, тоалетна хартия, посуда и други ценни стоки. Със сигурност ще искам да живея в София. Може би Варна и сервитьорче на Златните - чужденци, мужденци, доларчета
. Със сигурност ще се пиша сътрудник на службите и ще правя доноси, защото соца е нетраен строй и пак ще се гътне и тогава ще ми дадат едно куфарче с пари и ще стана як бизнесмен
Верно, ако се върне сега на момента соца, вие какво бихте искали да работите и в кой град бихте живели?
ПС. Сетих се. Най-много бях впечатлен...глупости, впечатлен...направо ми се подкосиха краката, когато отидох на гости на дъщерята на управителя на Корекома в Михайловград(сегашната Монтана). Попаднах в един друг свят баце
Попаднах в мечтите си, попаднах направо вътре в Некерман баце. Забравих за какво съм дошъл. Оная извади някакво уиски да ме почерпи, дано се сетя за какво ме е поканила. Ама го извади от един шкаф пълен с уискита, и то с лекота все едно че вади вода от кладенеца, ебаси
Абе тия имаха два касетофона бе. После ходих поне една седмица като дрогиран. След две седмици вече имах цел в живота и тя не беше да стана космонавт или да изкача Еверест. Беше много по-мащабна - да стана управител на Кореком.

Обаче имам едно терзание. Като се гътне империализЪма и ако не ме утрепят революционерите, защото все пак имам къща на два етажа, 4 коли и поназнайвам английски, какъв да стана. За жената е ясно, продавачка в хранителен магазин или готвачка в милицията, но аз какъв да стана??? За партиен секретар и ЗКПЧ нямам минало, а и на тия на времето много им шибаха жените. Дали да стана тираджия, защото ще пада нафтица и дребна контрабандица,дънки, мънки, мохерче,Боро, Моро и други западни стоки

ПС. Сетих се. Най-много бях впечатлен...глупости, впечатлен...направо ми се подкосиха краката, когато отидох на гости на дъщерята на управителя на Корекома в Михайловград(сегашната Монтана). Попаднах в един друг свят баце

ukelichko написа:ПауЪре, съставяш си мнение за България само от новините. Не че сме цъфнали, но всеки ден деца не убиват възрастни с пистолети и поне от година не съм виждал пенсионирани учителки да ровят в контейнерите срещу нас. Местни дерибей има, но не в смисъла, който им придаваш ти. Те си въртят далавери с други дерибеи и бизнесмени. Ако си достатъчно креативен, можеш а си направиш доста успешен бизнес тук в БГ и никой няма да те изнудва. Грешка, ще те изнудва законно всякаква администрация. Имаше някаква банда, ако си чел, дето давала заеми в Козлодуй и след това изнасилвала длъжниците. Ето аз и Боримечката сме постоянно там и нито сме взимали заеми, нито са ни изнасилили. Спри да гледаш само лошото, както в Канада, така и в България. Пак казвам, не че сме цъфнали, даже напротив, но журналята постоянно преекспонират всичко лошо. Спомням си за един мой колега, дето беше ходил във Флоренция и беше видял за два дни по негови сметки 140 долни гадни педераса и нито една картина на Ленардо, нито една статуя на Микеланджело, даже не беше забелязал катедралата Санта Мариа дел Фиоре и кулата на Джото, нищо, че се виждат от километри.
С тази държавица изпитваме абсолютно еднакви чувства един към друг. За близо 50 дни се нагледах на такива неща, каквито ми изправиха косъма. Когато си "вътре", може да си свикнал, да не ти прави впечатление или просто на е нещо нормално. "Креативен", зад всеки успял човек в тази държава седи ДС. Колко трябва да съм креативен, след като ми искат 3000лв, за да ми "препоръчат" продукта за продажба в МЕТРО? И т.н. и т.н.
Най-важното навсякъде е да имаш правилната информация. Пари се печелят или губят. Погрешна информация може теб да погуби. Изпитал съм го на гърба си. Казвам истината за Канада, за да няма после "ама защо не каза". Аз виждам хубавото, виждам и лошото. Синът ми бачка в бг и вади повече на месец, отколкото аз тук. Влага парите в обучение с цел да се изнесе оттам. Хубавото са панорамните снимки, рекламните клипчета и т.н. Лошото, просто се огледай наоколо. Повече решетки по врати и прозорци съм виждал единствено в Ямайка.
И понеже се хванахте за чалгата преди, ето каква беше тя:
https://www.youtube.com/watch?v=8O5uImd16Go
https://www.youtube.com/watch?v=ouiN2bHH4Rw
https://www.youtube.com/watch?v=1hpovj3aBzg
Трагична на фона на Азис

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ооо, да, Кореком беше може би едно от най-явните признания за това, кой строй е по-добър.
Дори Лади с долари се купуваха без чакане от там!
А Тоблерон? Ехее..
Дори Лади с долари се купуваха без чакане от там!
А Тоблерон? Ехее..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа:Верно, ако се върне сега на момента соца, вие какво бихте искали да работите и в кой град бихте живели?
Значи за мен няма никаква дилема по въпроса... Ако ей сега, в този момент се върне оня строй - имам подготвена програма за действие. Дядо ми Стефан (Бог да го прости стареца...) е бил дребен търговец (буржоа) и са го хванали неподготвен на 9-ти септември 1944-та, но внукът му (в мое лице) няма да допусне същата грешка...
Значи първо си вадя партийните книжки (надеждно опаковани и скрити в момента):

Партийната терминология ми е здраво набита в главата - мога с часове да разисквам актуалните проблеми на комунистическото възпитание, да дискутирам марксистко - ленинската теория и практика, да аргументирам предимствата на РСО пред мракобесната и подтисническа система на империализма... Така подготвен (с документите в джоба и комунистическата теория в главата), ще се явя пред местната партийна централа, ще се разгранича решително от всякакви вражески (буржоазни, фашистки, религиозни) елементи, ще заявя най-категорично, че никога, нито за миг не съм отстъпвал от принципите на партийното строителство и ще помоля отново да бъда включен в стройните редици на пролетарската интелигенция.
Натам е ясно. В комунизма има две ясно изразени... класи, да ги наречем. Огромната безправна маса, която създава материалните блага и малка, изключително сплотена партийна върхушка, която ги разпределя. Естествено, никой не се натиска да бачка, а всеки иска да се нареди при разпределящите благата. Та и аз така - ще гледам да стана някакъв партиен активист или функционер, макар и на най-ниско ниво (в началото). Ще разтягам локуми колко добре живеем в момента, как още по-добре ще живеем при комунизма (който аха-аха да настъпи, ама не точно сега, а малко по-късно, разбираш ли...) и колко ужасно е на запад (безработица, улична престъпност, олигархия, онеправдани работници и гладни селяни, бият негрите и бесят индианците (или обратно беше...) - абе мизерия отвсякъде). Натам - със зъби и нокти ще драпам нагоре по стълбата на партийната йерархия, нагоре и нагоре, чааак до... Политбюро на ЦК. Там вече съм недосегаем, вие ще набивате крак в стройни редици на манифестациите пред Мен, ще Ми пеете: "Ний творци сме на благата, да живей, живей Труда!", ще носите огромни Мои портрети и ще скандирате името Ми, а Аз ще ви махам от трибуната.
Както виждате - всичко съм подготвил, само да идва соца-а и нямам никакви ядове. Вие да му мислите...
Последна промяна Borymeckata на 13 Окт 2017, 19:50, променена общо 10 пъти
Excellent! Steven is my name!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Де'а като знам кви неща изписах в темата явно ще съм по лагерите някъде аз

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
K_Ilkov написа::mhihi:![]()
![]()
Направо си стегни една походна чанта с най-необходимото, като дойдат да те приберат - само я грабваш и си готов. Но все пак не губи надежда, аз ще се затъпя за теб и може в лагера да не те изкарат на изкопни работи или да трошиш камъни, ани нещо я в кухнята, я в някое складче да те уредим... Няма нужда да ми благодариш, нали сме свои хора - трябва да се поддържаме.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:ukelichko написа:Верно, ако се върне сега на момента соца, вие какво бихте искали да работите и в кой град бихте живели?
Значи за мен няма никаква дилема по въпроса... .........
Както виждате - всичко съм подготвил, само да идва соца-а и нямам никакви ядове. Вие да му мислите...
Да баце, ама ще ревне госпожата за некво изчанчено западно парфюмче и къде отиваш? При Дядооооооо

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да де, ама твойте деца накъдето и да тръгнат (да учат, да работят или просто да пътуват), нали ще им трябват трудови характеристики, препоръки от Градския комитет, партийни атестации... И при кого ще кацнете тогава? Да уточним - ще кацнете, но с пълни кашони уиски, пликове с тоблерони, а може и нещо сухо да има в пликче... А ти с тези дефицитни стоки ще бъдеш все с едния крак извън закона, нали знаеш за партийната контролна комисия - някой трябва да намекне на инспекторите и ревизорите да не се занимават с теб... Абе ще се разберем ние двамата, ще уредим работата, само тоя комунизъм защо се бави...

Последна промяна Borymeckata на 13 Окт 2017, 13:19, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Borymeckata написа:K_Ilkov написа::mhihi:![]()
![]()
Направо си стегни една походна чанта с най-необходимото, като дойдат да те приберат - само я грабваш и си готов. Но все пак не губи надежда, аз ще се затъпя за теб и може в лагера да не те изкарат на изкопни работи или да трошиш камъни, ани нещо я в кухнята, я в някое складче да те уредим... Няма нужда да ми благодариш, нали сме свои хора - трябва да се поддържаме.
Абе не е бъш така, партиен член, ама като те набарат, че помагаш на пролетариата, ше копаете заедно каманяк по кариерите.