По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от ukelichko » 13 Окт 2017, 13:26

Нищо няма да копаят. Достатъчно е колегата Илков да се разкае, да стане слушалка на ДС, да напише донос срещу някой комшия, когото мрази и който слуша вражески радиостанции и пред него ще се отворят нови кариерни хоризонти. Тоя сценарий е игран няколко пъти вече пред очите ми и е много успешен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Окт 2017, 14:04

Е.Димитров написа:Абе не е бъш така, партиен член, ама като те набарат, че помагаш на пролетариата, ше копаете заедно каманяк по кариерите. :mhihi:

Значи, колегата Илков действително допуска някои идеологически грешки и се поддава на нездрави настроения и западно влияние, но ние все пак няма да го държим "до живот" в трудовия лагер. Петнайсетина - двайсет годинки най-много, само докато се превъзпита и да осъзнае дълбоките предимства на РСО. После - на свобода и ще го уредим да бачка в някое ТКЗС, ако се труди ударно - може да се издигне до механизатор, или (кой знае...), може би дори - звеновод?!? Всички хоризонти са открити пред Колегата в едно общество, където всичко е "в името на Човека, за благото на Човека"! И дори името на Човека се знае... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 13 Окт 2017, 14:43

Borymeckata написа:
Е.Димитров написа:Абе не е бъш така, партиен член, ама като те набарат, че помагаш на пролетариата, ше копаете заедно каманяк по кариерите. :mhihi:

Значи, колегата Илков действително допуска някои идеологически грешки и се поддава на нездрави настроения и западно влияние, но ние все пак няма да го държим "до живот" в трудовия лагер. Петнайсетина - двайсет годинки най-много, само докато се превъзпита и да осъзнае дълбоките предимства на РСО. После - на свобода и ще го уредим да бачка в някое ТКЗС, ако се труди ударно - може да се издигне до механизатор, или (кой знае...), може би дори - звеновод?!? Всички хоризонти са открити пред Колегата в едно общество, където всичко е "в името на Човека, за благото на Човека"! И дори името на Човека се знае... :mhihi: :mhihi:

Зависи на колко години е колегата. Ако е около 20-те, мисля да не прибягваме чак до толкова сериозни действия. Един, два боя в милицията, мисля че ще са достатъчни, за да промени коренно възгледите си относно РСО и Партията. Ако обаче е прескочил 40-те, наистина няма спасение и ще трябва да го превъзпитаме с труд в някой лагер. Ако разбира се не изчезне безследно през първите дни след обявяването на новия хуманен строй.
Последна промяна ukelichko на 13 Окт 2017, 22:36, променена общо 1 път
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2017, 15:32

Уви подминах ги 20-те :mhihi: в следващата декада съм :mhihi:

Колеги ... пардон Другари, Благодаря за вашата загриженост първо!

Ще си позволя да направя своя избор измежду изброените варианти :mhihi:
Нищо, че явно съм си за бой, лагер и превъзпитание все пак в началото бе избора ... :ok:

ukelichko написа:какво бихте искали да ...?

Та явно ше се лежи в панделата ... Смятам да започна с тази опция
ukelichko написа:да стане слушалка на ДС

В панделата ще има кой да се топне на властите, ако се договоря да ме пуснат вероятно ще мога да се намърдам в дисиденските среди и да портя борците срещу режима. Според мен това е много перспективен план и ще ви кажа защо :mhihi:
Рано или късно тоя комунизъм ще падне :mhihi: И тогава:
1. Ще съм дисидент ще мога да заемам всякакви постове и да поприватизирам туй онуй
2. Току виж съм направил и някоя партия за права и свободи и да стана почетен председател :ok:
3. С човека дето ме е вербувал няма начин да не се разберем и още преди да падне режима да сме организирали някоя българо-българска фирма във Виена, с която да рутим капитализма, а като се срути соца да рутим пачки от разни схеми с други колеги от системата

Та така ги виждам аз :mhihi:

Първите години ше е тегавко ама според мен перспективите са много сериозни :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Окт 2017, 19:42

ukelichko написа:Зависи на колко години е колегата. Ако е около 20-те мисля, да не прибягваме чак до толкова сериозни действия. Един, два боя в милицията, мисля че ще са достатъчни, за да промени коренно възгледите си относно РСО и Партията. Ако обаче е прескочил 40-те, наистина няма спасение и ще трябва да го превъзпитаме с труд в някой лагер. Ако разбира се не изчезне безследно през първите дни след обявяването на новия хуманен строй.

Чакай малко, откога шефът на Кореком-а се бърка в ППР (партийно - политическата работа) с младото поколение? Ти си гледай търговията, а въпросите на комунистическото възпитание / превъзпитание остави на партийния гуру.

Иначе се прав - Колегата е млад, допуснал е грешка, трябва да му се помогне. Поддал се е на вражеско влияние и се отклонил от единствено правилната линия на Партията - случва се. Ще бъде превъзпитан и скоро отново ще крачи в стройните редици, устремен към светлото бъдеще...
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 13 Окт 2017, 20:44

Последните няколко поста ме накараха да се усмихна,благодаря за което....Колегата K_Ilkov ако доброволно смени Е30-ката за Лада 2106 предлагам да не му се налага наказание,какво ще кажете Другарю Боримечков?
Само че защо си мисля,че в днешно време е също толкова необходимо да имаш "връзки" както преди 25 год....?И в това отношение нещата не са се променили,ама хич....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2017, 21:43

немо написа:Последните няколко поста ме накараха да се усмихна,благодаря за което....Колегата K_Ilkov ако доброволно смени Е30-ката за Лада 2106 предлагам да не му се налага наказание,какво ще кажете Другарю Боримечков?
Само че защо си мисля,че в днешно време е също толкова необходимо да имаш "връзки" както преди 25 год....?И в това отношение нещата не са се променили,ама хич....

Вие си го подкарахте ептем като 45г.,
дойдохте на власт и веднага посегнахте на частната собственост градена с години :mhihi:

Относно връзките - промяна наистина няма. Но...
Все пак сме на балканите, а соц режима както е описано в предните постове не се е отразил положително в тази област. Тая работа няча да се изкорени лесно ако изобщо може. Ще спра до тук щото все пак няма да е съвсем уместно да изложа вижданията си пред другаря Боримечков :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2017, 21:47

Има прекалено много хора вече, успели без връзки (не, аз не съм от тях :mhihi: , това не променя нещата обаче)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Окт 2017, 22:40

А преди тия "45" как е било ? Феърплей от детската градина докато пресечеш финала ?!! Нема бедни нема богати - всички са равни пред бога :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2017, 22:46

Било е повече по-заслуги. Със сигурност е имало много гадости, ама то си е до етап на обществено развитие..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Окт 2017, 23:01

Е сега сме къде къде по-развити . Сега цъфтим и връзваме , светлото бъдеще ряпа да яде . :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=fJ_x_vC_4x8
https://www.youtube.com/watch?v=9mptH75HVhI
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Окт 2017, 12:07

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 14 Окт 2017, 13:02

Bogat-Beden написа:https://profit.bg/klasatsii/25-vsekidnevni-deynosti-zabraneni-v-severna-koreya/?page=2

Е на това аз му казвам радикален социализъм - нещо като радикален ислям. Все пак при нас повечето неща бяха пожелателни, а другите не се толерираха(много хубав капиталистически израз). Ама ако зависеше от някой проЗт каскет, от тия дето седят на пейката пред нас (Зрасти Чиче Кире :wave: как е дъщерята в Германия? Навремето как :censored: :censored: ), при нас щеше да е същото. През соца ръководителите ни бяха много по-либерални.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 14 Окт 2017, 21:12

Изключителната фундаментална и основна грешка на соца е че отхвърля .....религията . Ако Маркс беше имплантирал по някакъв начин поповете в своето творчество , соца нямаше да могат с топ да го бутнат та камоли някакви скачащи пишлимета по площадите :mhihi: Но както знаем двама папи едновременно не може да има във Ватикана . :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 14 Окт 2017, 21:22

Bogat-Beden написа:https://profit.bg/klasatsii/25-vsekidnevni-deynosti-zabraneni-v-severna-koreya/?page=2

Ако по някакъв начин можеш да си вземеш жена от КНДР дали ще остане дисциплинирана,както я е възпитала Партията на Ким или бързо ще излезе от контрол,вследствие на това,че ще докосне до много от "забранените" неща...??
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата