Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2017, 18:09

Тоя с черния Мерцедес си беше паркирал в лявата лента на България и дори не беше в колата.

Появи се от някъде и съвсем спокойно си съблече сакото, сложи си го на задната седалка и отпраши.

Иначе как съм ги хванал, ще кажеш че новите мерцедеси от зрънчо ги раздават тук...

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 30 Окт 2017, 18:43

bum_bum написа:Иначе как съм ги хванал, ще кажеш че новите мерцедеси от зрънчо ги раздават тук...

То е почти като от Зрънчо, в смисъл, че не са заработени с истински труд.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Окт 2017, 23:06

Точно в тази част на България е бясна анархия, имам чувството че има ежедневен конкурс "Кой ще направи по-голяма простотия" :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 30 Окт 2017, 23:21

Като гледам къде е спрял горе долу там има аптекарски офиси с едни бентлита отпред хората си имат мангизи могат да затворят булеварда да си го ползват за паркинг 8)
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 31 Окт 2017, 1:36

bum_bum написа:
Появи се от някъде и съвсем спокойно си съблече сакото, сложи си го на задната седалка и отпраши.

ЧовекО е "Наше момче", както казваше Тодор Живков! :mhihi:
Това около "Белисимо" и хотел "Феста" ли е някъде, че не мога да загрея в момента?
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2017, 1:49

Малко преди Друмник.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Окт 2017, 9:19

b00st написа:
Jordana написа:Аз пък имам познат който изхвърча от колата и така оцеля само с комоцио и една драскотина на ръката а колата беше смазана . Скоростния лост беше пробил тавана а катаджиите които дошли питали къде е трупа , а той човека си стоял просто отстрани . Така че рецепта няма за тия неща , като те повика оня горе си отиваш и с два колана да си .

Е това е някоя Вектра/Пасат или подобно от 91. Там и с колан и без колан като се нагънеш го играеш на късмет дали ще излезеш на 1 част. Да не говорим да се изръсиш от колата в движение, че си е неистов късмет. Във всеки по-съвременен автомобил с 5 звезди на EuroNCAP да смачкаш тавана се изисква огромно усилие и шанса да останеш вътре с колан ти е значително по-добър.

Форд ескорт подобен набор е колата. Никой не може да предвиди какво ще се случи защото тестовете с колан и без колан са в десетина ситуации а пътната обстановка предлага хиляди варианти на един и същ удар . Специалистите съвсем определено твърдят че коланите предизвикват несъразмерно тежки гръдни травми при леки и тежки катастрофи и вероятно спасяват живот при тежки инциденти защото не позволяват изхвърчане от колата . Няма никакво правило което показва че като си сложиш колана си защитен 100% така че няма как да се правят такива заключения 50/50 или подобни . Точно заради такива медийни утопии които се насаждат у хората се получават маса инциденти щото хората без опит смятат че като седнат във кола със висок индекс на защита и системи за сигурност , като сложат колана и стават безсмъртни щото колата ги пази на 100% . И с колан можеш да си изхвърчиш от пътя заедно с колата или да се размажеш в някой стълб . Мотористите нямат колани , но никой не твърди че са 50/50 шансовете им за оцеляване . Те са много по-малки от 50% но всички го приемат за нормално :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от morrog » 31 Окт 2017, 9:20

bum_bum написа:Малко преди Друмник.

Там често си спират... има някаква измислена отбивка....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Окт 2017, 10:17

Jordana написа: Специалистите съвсем определено твърдят че коланите предизвикват несъразмерно тежки гръдни травми при леки и тежки катастрофи

Колега, може ли да ми покажеш къде специалистите твърдят това, някакъв материал да прочета, нещо?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 31 Окт 2017, 10:23

Ivo_Borisov написа:
Jordana написа: Специалистите съвсем определено твърдят че коланите предизвикват несъразмерно тежки гръдни травми при леки и тежки катастрофи

Колега, може ли да ми покажеш къде специалистите твърдят това, някакъв материал да прочета, нещо?

Да, и на мен ми е интересно. Защото аз съм гледал статистиките на КАТ от 50те година насам и най-много смъртни случаи на година имаше някъде около 1972 и между 90та и 95та, а колите тогава са били в пъти по-малко от сега. Тогава не е имало нито колани, нито възглавници. Та изглежда липсата им не е повлияла много добре на статистиката...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 31 Окт 2017, 10:38

Jordana написа:Специалистите съвсем определено твърдят че коланите предизвикват несъразмерно тежки гръдни травми при леки и тежки катастрофи и вероятно спасяват живот при тежки инциденти защото не позволяват изхвърчане от колата

Да не говориш за кварталните "специалисти - акънлии" :mhihi: Аз до сега не съм чул подобно твърдение, че носенето на колан е сигурен риск за тежка травма при лека катастрофа и лека вероятност да ти спаси живота при тежка :mhihi:
Преди месец точно комшийката отсреща я изпита тая теория на разстояние от 800м решава да не слага колан, че е прекалено близо, тя пасажер(без колан) баща й шофьор(с колан). Заприказват се и се удрят с не повече от 30км/ч с паркирала кола, резултат баща й само уплашен без тежка гръдна травма :mhihi: а тя се удря в стъклото, цепи си веждата още е с шевове и даже губи съзнание за определен момент. Не ми се мисли при по-висока скорост какво щеше да стане ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2017, 13:42

morrog написа:
bum_bum написа:Малко преди Друмник.

Там често си спират... има някаква измислена отбивка....

Отбивката е в обратната посока. В тази мисля, че няма.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Окт 2017, 13:42

Ivo_Borisov написа:

И ако може да е някъде където обясняват защо, че да се посмеем малко. Като изключим щастливото изхвърчане ( а те повечето изхвърчания не са щастливи) не се сещам за нещо друго смислено без колан. И ако може народния фолклор с тоя дето като видял, че го удрят, отишъл на другата седалка да не го споменавате защото е много тъпо - засечете времето за отиване от шофьорското място до която и да е друга седалка и ще разберете, че не е отишъл там, ами е излетял от удара.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Окт 2017, 17:50

По сутрешния блок вчера представител на АПИ го коментираше това за коланите и травмите . А материали има много из нета , който го интересува да си направи проучване и да си прави изводи
http://uroci.fedia.eu/news.php?extend.349
http://content.time.com/time/nation/art ... 65,00.html
Точно за това което съм написал по-нагоре . Вменяването на някаква защитеност и безопасност е опасно ! Това има същия ефект като при пушачите и леките цигари - те не са безопасни като са с намалено съдържание на катран и никотин .
The point, stresses Adams, is that drivers who feel safe may actually increase the risk that they pose to other drivers, bicyclists, pedestrians and their own passengers (while an average of 80% of drivers buckle up, only 68% of their rear-seat passengers do). And risk compensation is hardly confined to the act of driving a car.

Никъде не съм написал че не трябва да се слагат колани , това е разрешено само на таксиджиите но те не са хора така че не се брои :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 31 Окт 2017, 18:23

Мой приятел така бра душа 2 месеца в болници заради колан, но предполагам е частен случай. С 50-60км/ч се удрат в дърво, той е на задната седалка зад шофьора с колан и спи. Удрят се, той излиза и нищо му няма и след 15 минути припада...колана му е прерязал черва, стомах, абе едвам го закърпиха.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата