По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от Borymeckata » 29 Окт 2017, 22:16

Сега ми е чудно, като чета как за един виц те вкарвали в концлагер... Аз съм израсъл с тези "политически" вицове, още от най-ранна възраст. Чувал съм ги у дома, като се събираха приятелите на баща ми, хем нашето семейстово беше "засегнато от мероприятията на народната власт". Разказвахме си ги в училище (вероятно - без да ги разбираме напълно...), дори някои учители пускаха по някой майтап по време на урок. Чувал съм ги в работата на баща ми - колегите му често се майтапеха с партийната линия... После в казармата, в университета, абе винаги и навсякъде. Няма да забравя ЗКПЧ-то на батальона (?!?) по време на редовната полит-информация (?!?) ни обясняваше как по царско време България била на ръба на пропастта, но на 9-ти септември 1944-та направила решителна крачка напред... Пак същият майор разправяше, как на поредния конгрес на БКП от трибуната Първият изрекъл тържествено: "През следващата петилетка ние ще живем още по-добре!", но вместо очакваните аплодисменти от залата се чул въпрос: "А ние?".

Просто не мога да си представя соц-а без тези "политически" майтапи, всички ги знаеха - това си беше някакъв вид самобитно народно творчество. И не съм сигурен, че сега, при цялата ни демокрация и свобода на словото, можем да говорим по-свободно. Сега не смееш да гъкнеш за цигани, евреи, педерасти, лесбийски и всякакви други "онеправдани и дискриминирани" групи. А тогава, въпреки репресивния режим, се майтапехме с Партията, държавата и дори с Първия... Интересно е, че до някаква степен и терминологията се е запазила - тогава тези вицове се наричаха "политически", а сега - "политически некоректни"...
Последна промяна Borymeckata на 29 Окт 2017, 22:31, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Окт 2017, 22:24

По леко с вицовете за първия :nono: . Излиза че всяка власт без значение червена синя или зелена си репресира дивите зайци по свой си начин .
.
...Васил Коцев от София е бил привикан вчера от ГДБОП заради негов пост в социалната мрежа "Фейсбук", който антимафиотите са приели като застрашаващ живота на премиера Бойко Борисов и призив към бунт. Това написа самият задържан Васил Коцев днес в мрежата....

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/ ... buk_koito/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Окт 2017, 15:38

ГоУем революционер :bowdown: :bowdown: :bowdown: Много са ми смешни разни такива псвдо борци за свобода. Ще трепе Баце, ама във Фейса. :D Имам и един двама революционери в работата, дето се считат за дисиденти, защото шефът, който е от ГЕРБ им се е скарал, че ходят по къси гащи на работа. Всички го трепят и свалят Баце, ама само виртуално. Добре че е Фейса и форумите, та всички онеправдани революционери да изпуснат парата и да се почувстват значими. Защото едно е да си Интернет революционер, друго е да си истински. Извън виртуалното пространство един борец за свобода ще трябва да понесе много страдания и най-малкото да се лиши от доста омразни капиталистически екстри в името на свободата. А тоя от статията е извадил късмет, че е революционер в омразния капитализъм, защото ако го беше добарала соц милицията, щеше да отнесе един хубав бой и нямаше да има и къде да се ожали, колко е онеправдан. Друго нямаше да му направят, но щяха да го болят кокалите две седмици. Което ме връща в спомените ми от 10-ти клас. До мен на чина седеше най-видният металист в училището и един ден ме накара да му напиша разни надписи на английски по ръцете с химикалка. Не знаех английски, не знаеше и той, но ги беше преписал от една статия от някакъв стар Метълхамър :D Даскалицата по литература,нали е овца и с идеята да се подмаже на властта ли, що ли, взе че се обади на милицията и след един час цъфна някакъв милиционер и в един ъгъл на коридора ошамари моя човек и случаят като че ли приключи. Да ама не :lol: След няколко дни моят човек отново ме накара да му нарисувам с химиклака по ръцете разни петолъчки, образа на Ленин и да напиша два три партийни лозунга, просто за майтап. Беше почти лято, ходехме по къс ръкав и имаше много място за рисуване, пък и винаги съм рисувал добре и създадох някакъв комунистически шедьовър. И отново час по литература, овцата пак се обади на милицията, че един ученик се подигравал с партията и властта. Пак дойде същият милиционер, но този път отведе виновника в милицията. Там сигурно пак са му хвърлили малко бой, защото след този случай дисидентските мераци на героя се изпариха тотално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2017, 16:43

^ Това къде се случва и коя година, че си спомням, че при нас беше модерно да се носят значки на ленин с главата на долу, че да му пораснела коса.
Един от съседният клас, и той метъл го раздаваше, ходеше постоянно с някаква мръсна коса (много метълско :) ) , целият в значки, на гърба носеше голям надпис "Анархия" и всякакви подобни партийно не угодни неща, ама освен шамари от родителското тяло, друг не го закачаше.
Имаше и други образи, дето си криеха дрехите с нашивки и сатанински знаци, за да не ги добарат техните, но на улиците се разхождаха с гордо вдигната глава.
Всички знаехме вицове за партията и бай тошо, постоянно се разправяха и единственият страх беше, кварталният нещо да не се превъзбуди и да каже на родителите ни, че после боят беше гарантиран :)
Това бе около 1984-1986 година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 30 Окт 2017, 18:22

Е.Димитров написа:^ Това къде се случва и коя година, че си спомням, че при нас беше модерно да се носят значки на ленин с главата на долу, че да му пораснела коса.
Един от съседният клас, и той метъл го раздаваше, ходеше постоянно с някаква мръсна коса (много метълско :) ) , целият в значки, на гърба носеше голям надпис "Анархия" и всякакви подобни партийно не угодни неща, ама освен шамари от родителското тяло, друг не го закачаше.
Имаше и други образи, дето си криеха дрехите с нашивки и сатанински знаци, за да не ги добарат техните, но на улиците се разхождаха с гордо вдигната глава.
Всички знаехме вицове за партията и бай тошо, постоянно се разправяха и единственият страх беше, кварталният нещо да не се превъзбуди и да каже на родителите ни, че после боят беше гарантиран :)
Това бе около 1984-1986 година.

87-ма в Монтана. Но това е изолиран случай на насилие от милицията и то защото даскалицата по литература беше някаква запалена и мазна и викна милиционера. Може да е бил някакъв неин приятел или е..ач. Иначе значки на Ленин надолу с главата носехме и ние, но не за да му порасне коса, а за да му дойде акъл :D И вицове за партията се разказваха масово и не е имало никаква реакция от милицията. По тоя случай Тито(за по-младите - това е президентът на Югославия) извикал шефа на службите и му казал:
- Напоследък народът започна да разказва много вицове, в които аз участвам. За това ти нареждам да направиш така, че аз да не участвам във вицовете, които се разказват.
Минали няколко месеца и Тито пак викнал шефа на службите да докладва как се е справил със задачата. Шефът казал:
- Друже Тито, справил съм се блестящо. Най-популярният виц в момента е, че Йованка(жената на Тито) е бременна, но ти не участваш.

И като заговорихме за Тито....Решил веднъж Тито да се разходи из полето, да види как се развива земеделието. Както си го кара шофьорът със служебната кола между нивите, Тито вижда един старец да копае царевица, като царевицата била висока и народила по няколко кочана на стрък. От другата старана на пътя обаче също имало царевица, но някаква изсъхнала, спарена и поникнала едва десетина сантиметра от земята. Следват резки спирачки, Тито слиза от колата и отива при стареца и казва:
- Кво става Другарю? Един дъжд, едно слънце, един вятър, една земя, а царевицата която копаеш е два метра и пращи от реколта, същевременно от другата страна на пътя царевицата е някаква трагедия. Какво става тука?
- Друже Тито - казал селянинът - Тази царевица, която копая е лично моя, а онази от другата страна на пътя е държавна и да знаеш друже Тито, че само кур расте в чужди ръце.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Окт 2017, 19:33

Аз единственото наслие от партията съм виждал в 5-6ти клас час по рисуване . Даскалата беше дърта комунистка и шумкарка , а брат и бил убит от полицията или нещо такова та тая нямаше страх от никой щото се водеше някакъв борец . Ако някой шукне през часа , всичките в една редица и лющеше яки шамари чак се отпечатваха плесниците . Мисля че ако директора и направи забележка и него щеше да ошамари . А ония в РПУто като те приберат просто си стоиш в килията , преписваш ръкописно тезисите от някой пленум на БКП в една голяма тетрадка и толкова . Съвсем културно си се отнасяха с хората , по селата може и да са използвали специални удари във врата корема и бъбреците но това са само слухове :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 30 Окт 2017, 20:24

Мен лично не са ме били, но имах съученици, на които редовно им наместваха кокалите в милицията. Разбира се, те се занимаваха с дребни кражби и далавери, нищо че сега се пишат репресирани от комунизма. Бил съм свидетел как милицията в Монтана преби като куче насред магазина един мърляв циганин, защото продавачката го беше хванала да краде и по случайност патрулката беше пред магазина. Имаше и един шибаняк, който много бой отнесе и в затвора лежа уж по политически причини. После се разбра че бил опрашил жената на един от висшите милиционери в града и от там му тръгнали репресиите, което си е битова история. Като говорим за милиция, най-гадни бяха нещатните сътрудници. Ония цивилните с лентите и палките. Това бяха някакви нереализирани комплексари, на които им бяха дали права да спират автомобилите, да пишат глоби и да правят забележки за спазване на обществения ред. Имахме двама такива в блока и всеки път се заяждаха с нас за облеклото ни и за други глупости. Естествено си ги слагахме на дедовеца. Да, ама като взех книжка и единият педал ме дебнеше от терасата и като се кача в колата идваше с палката да ме проверява. И така всеки път вади книжка, талон и разните там други проверки на мигачи и фарове. Разбира се, аз бях скромен младеж, но братчед ми не, а беше и с 10 години по-стар, един вид в разцвета на силите си и тъкмо се беше развел и изживяваше втора младост. Веднъж при една проверка, братчеда беше в колата. Каза на шибаняка, че ще му завре палката в гъза, ще го тури на жена му и след това ще му го завре в устата и шибаняка подви опашка и проверките спряха завинаги. Очаквах да ни викат в милицията, но нищо не се случи. Ние в Северозапада сме малко по-импулсивни и това са нормални работи, да псувнеш някой на майка и да го туриш на целия му род :D :D :D
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Окт 2017, 4:51

Ето една добра новина за страната днес:

България е производител №1 на тикви и кратуни
След нас са Испания и Франция

България е производител №1 на тикви в Европейския съюз, обяви ЕВРОСТАТ в навечерието на Хелоуин, който по традиция се отбелязва с тиквени фенери, а на много места и с фестивали, посветени на тиквата.
Според данните на статистическата агенция през 2016 година българските земеделци са произвели 130 000 тона тикви и кратуни, оставяйки след себе си страни като Испания (97 000 тона) и Франция (96 000). Португалия е четвърта с годишно производство от 75 000 тона.
Евростат отбелязва, че близо 12 хиляди хектара земеделска площ в България са засадени с тикви.
Иначе в континентален мащаб България отстъпва само на Турция, която отчита 138 000 тона продукция.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Окт 2017, 8:54

....Ехе хе хее..какви е тикви раждала, ражда и сега земята българска..... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Окт 2017, 10:44

Vra4anin написа:Тази тема е много показателна. ... Другото делене е на левски и цска, но само хубавите правила на форума възпират този друг вечен спор да съществува тук, иначе щеше да стане.... мазало.

Ааа извинявай, има безброй поводи за делене и спорове, и ако не е този - ще бъде друг... Например - Щурците срещу ФСБ? Чък Норис срещу Брус Лии? Такива спорове винаги е имало.

Темата за мен е интересна, не защото ще стигнем до отговора на въпроса "Кога сме живели по-добре?" - явно няма да има еднозначен отговор. Интересна е, защото става въпрос за съвсем скорошни неща, съвсем пресни от историческа гледна точка, но виждам как вече спомените започват да се деформират и фактите се изкривяват. И си представям как стои въпросът с "историческите факти" отпреди няколко века, за които няма живи свидетели, а писмената информация е откъслечна. Смятайте там за каква фантастика става въпрос... А после историята била наука - да бе... :mhihi: :mhihi:

Аз лично не съм бил репресиран (бях кротък и не се забърквах в неприятности), но имах един съученик Иванчо Дребния, който си беше направил "пънк" прическа - беше се остригал до кожа 4 пръста над ушите. Интересно е, че само след няколко години в казармата така ни стрижеха всички, но (незнайно защо) в гимназията това минаваше за връх на дисиденство и протест срещу системата (каквото и да значи това). Та Иванчо Пънкара го водеха по коридора на гимназията като мечка, от стая в стая за ни покажат как НЕ БИВА да се прави, и веднага след това го заведоха да се остриже до кожа (гола глава) и така приключи неговата пънкарщина. Но той изживя своите 15 минути на слава - всички го гледахме като истински герой. Не съм сигурен, че някой (дори и от учителите) е имал поне бегла представа за явлението "пънк" и защо то представлява чак такава опасност за РСО, но Иванчо го отнесе. Сега би имал всички основания да претендира, че е бил репресиран от режима и свободата му е била потъпкана, може би просто не се е сетил... Аз бих му свидетелствал с чиста съвест.
Последна промяна Borymeckata на 31 Окт 2017, 15:45, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Окт 2017, 10:55

ukelichko написа:Като говорим за милиция, най-гадни бяха нещатните сътрудници. Ония цивилните с лентите и палките. Това бяха някакви нереализирани комплексари, на които им бяха дали права да спират автомобилите, да пишат глоби и да правят забележки за спазване на обществения ред.

Даа, ДОТ-аджиите си бяха отявлени мръсници. То е ясно, че човек с нормална психика няма да се хване на такава "работа" - да слухти и да дебне, всички и за всичко, постоянно. Имам чуството, че и самите милицаи не ги обичаха особено... Веднъж се возехме с моторите (предимно Чезет-а) и някъде към Оряхово се разминахме с милиционерска Волга. Униформеното ченге вътре ни присветка с фаровете и докато се чудехме защо ни светка - видяхме опасността: дотаджиите се бяха заложили малко по-натам по пътя... Това беше интересно - милиционерът ни предупреди за дотаджийската засада. Не знам защо го направи... :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Ное 2017, 12:23

Borymeckata написа:Аз лично не съм бил репресиран (бях кротък и не се забърквах в неприятности), но имах един съученик Иванчо Дребния, който си беше направил "пънк" прическа - беше се остригал до кожа 4 пръста над ушите. Интересно е, че само след няколко години в казармата така ни стрижеха всички, но (незнайно защо) в гимназията това минаваше за връх на дисиденство и протест срещу системата (каквото и да значи това). Та Иванчо Пънкара го водеха по коридора на гимназията като мечка, от стая в стая за ни покажат как НЕ БИВА да се прави, и веднага след това го заведоха да се остриже до кожа (гола глава) и така приключи неговата пънкарщина. Но той изживя своите 15 минути на слава - всички го гледахме като истински герой. Не съм сигурен, че някой (дори и от учителите) е имал поне бегла представа за явлението "пънк" и защо то представлява чак такава опасност за РСО, но Иванчо го отнесе. Сега би имал всички основания да претендира, че е бил репресиран от режима и свободата му е била потъпкана, може би просто не се е сетил... Аз бих му свидетелствал с чиста съвест.

Това звучи доста елементарно от човек на средна възраст с образование и т.н...
Да сравняваш переживяното (който е успял да го преживее) в трудовите лагери със случката на твоя Иванчо си е чиста подигравка със съвестта на хората...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Ное 2017, 14:29

Vra4anin написа:Държава, в която да говориш за християнски ценности те считат за бунак и идиот (справка - колегата Елесар74). Просто сме си боклуци.

Тук преувеличаваш... Той не само говори за християнски ценности. Той отрича науката - всичко е сътворено от боК :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 01 Ное 2017, 14:41

Vra4anin написа:Държава, в която да говориш за християнски ценности те считат за бунак и идиот (справка - колегата Елесар74). Просто сме си боклуци.

Чувствам се длъжен да се включа тук понеже вероятно съм един от тези, които най-много са спорили и са се присмивали на колегата пастор.

В говоренето за християнски ценности и изобщо за ценности няма проблем.

Проблем (за мен) има когато се цитира нещо без да се мисли, анализира и вложи нещо свое.
Овчедушието, примирението, поклонничеството и липсата на поглед навън няма как да са ценност.

От тия горните намираш ли прилики със соца?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Ное 2017, 5:52

Поглед в бъдещето:До 2024 година България ще бъде водеща световна сила

Най – после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах мааму!”. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото – удар и т.н.
Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина – тунел няма да има.
Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.

Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин – Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.
„Румене, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвай всичко и ела да се напием!”
Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всеки километър и така – до края?” Чул потвърдение, нарежда приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи.
Така де, толкова злато не се намира всеки ден.

Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.

Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт – да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.
Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже.
А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.

2018 г.
България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики…. Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.
Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си.
Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.

„Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.

2019г.
Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.

България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което… Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първи гласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.
Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при официални случаи на места се пее „на-на-на”.

Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на „Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.

Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.

2020 г.
Цар Киро купува „Манчестер Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.

Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.

България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.

Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.

Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство.

2021 г.
Вестник „Капитал” купува „Файненшъл таймс“, добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по – възрастното поколение – младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.

Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.

Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката на до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият “Windows Bay Ganyo””, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”

В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене – по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума и никой не я използва.

2022 г.
„ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да преставя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошия си късмет.

След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” – Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.

Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.
Започват снимките на „Батман -5” – „СуперЛюбо”.

На границата са заловени първите американски и японски емигранти.

2023 г.
Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – нали помните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не…., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.

Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.

Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например – си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.

България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антарктида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”.

11.09.2024 г.
Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София….

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата