По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Снощи гледах, Баш майстора на море. Гледал съм ги всичките серии, наизуст ги знам и за мен това е един от най-показателните филми за онова време. Ами извинявайте, но не го искам това време. Някой ако му е комфортно да живее по този начин, аз не. Не отричам, че днешното няма с какво толкова да се похвали, но съвършена човешка система няма. Обаче свободата, възможността да отидеш тук и там, да пътуваш, да правиш буквално каквото си искаш, да говориш каквото си искаш и т.н., това е незаменимо. Този форум не би могъл да съществува в онова време, не и в този формат, посещаемост и т.н. Както вече съм казвал, ми е супер странно, когато хора, които се възползват от благинките и удобствата на западната цивилизация (все пак тук уж всички ползваме автомобили BMW и то е част от нея именно), изведнъж започват да сочат с пръст и да разсъждават кое било по-добре. Ама не слизат от BMW-тата и не си купуват Москвич, примерно, защото Москвич-а е продукта на онова време, за което някои мечтаят. А BMW-то, е продукта на това време, в което живеем днес. И кое е по-добре в този смисъл, защото нали сме автомобилен форум? И темата е изкл. погрешно зададена и даже подмолно. Защото онова време не се характеризираше със социализъм, а с комунизъм. А комунизма е обявен със закон от 2001 г., за престъпен режим. Закон, който не е отменен нито от социалистите, когато бяха на власт, нито от цар, нито от никой. Тоест, той с днешна дата е в сила. Престъпленията на комунизма, изразени в хиляди разбити животи и съдби, от самото му начало на налагане насилствено, не могат да се компенсират с ударно строителство на пътища, заводи и т.н., защото човешкия живот няма цена, а пътища, завои и т.н., имат. Живота на никой човек не може да се сравни с нищо, дори с богатствата на целия свят, защото живота е нещо безценно по своята същност. Нещо, което мнозина приемат за даденост. А комунизма е като една чаша, която отвън изглежда супер, но вътре е пълна е с мъртвешки кости. Никой никога не се извини публично за стореното в миналото, от страна на приемника на БКП, БСП. Даже от самото име на управляващата партия, трябва да стане пределно ясно, че БКП, (Българска комунистическа партия), е станала БСП, (Българска социалистическа партия), е станала такава едва след 1989 г. и управлението на последната през този период, не е било социално, а комунистическо. Поздрави.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Гледа баш майстора на море и видя чаши с кокали та чак и се разстрои съня ? Хунтата извини ли се за предните 45 години кланета ? Толкова първосигнално да се опитвате да манипулирате хората вече става банално - никой не иска да се връща бай Тошо и никой не твърди в тая тема че булгар реното от 66та е по-добро от 90ка . Или че правец е върха на сладоледа и по-добър от Intel . Въпроса е че всичко което бе построено и направено до 89та се разграби окраде отиде в джобовете на днешните тъй наречени капиталисти . Демокрацията освен в тая страна освен че няма нищо общо с демокраци , е една пародия и подигравка с хората и това го показват 2 милиона емигранти и пълната циганизация на държавата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jordana написа:Въпроса е че всичко което бе построено и направено до 89та се разграби окраде отиде в джобовете на днешните тъй наречени капиталисти .
Ще станат 300 страници вече и не можеш да вденеш, че генезиса на кражбата е в соца и преди 89г.
Ма то имаше един виц по въпроса малко по-назад

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Никой никога не се извини публично за стореното в миналото, от страна на приемника на БКП, БСП.
Не си съвсем прав. Станишката се извини на ДПС за възродителния процес на някакъв митинг.
Гадно е да се хванеш за палците пред това, което са създали другарите ти някога ама като се налага

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе къв генезис 28 години след 89та година бре брато ? Вие сте по зле и от партиен секретар на конгрес на БКП тука няколко човека като почнете да хвалите тая дебилна власт . Аз знам какво е било соц и виждам какво е сега и никъде и никога не съм писал че искам да се връща оня режим ама вие сте бетер и от червена бабичка с това хвалене на днешния пишман капитализъм и продънената демокрация . Тия 2 милиона емигранти са взели нещата в собствените си ръце и са плюли на цялата Ви осрана демокрация дето я хвалите 300 страници . Колко години още трябва да ни пробутват тая претоплена помия за да разберем че тая страна се управлява по ориенталски тертип и тогава и сега с идеята че избираме по-малкото зло ? Много , изключително много ме успокоява че това се било зародило в далечната нам си коя година. И след 30 години пак с тая мантра ще се замазват всички идиотщини в тая държава , то това вече е кристално ясно и на уличните кучета .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пусни един цитат дето хваля днешната власт и казвам, днес всичко е супер
Мъчиш се ама си слаб демагог

Мъчиш се ама си слаб демагог

...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Гледа баш майстора на море и видя чаши с кокали та чак и се разстрои съня ? Хунтата извини ли се за предните 45 години кланета ? Толкова първосигнално да се опитвате да манипулирате хората вече става банално - никой не иска да се връща бай Тошо и никой не твърди в тая тема че булгар реното от 66та е по-добро от 90ка . Или че правец е върха на сладоледа и по-добър от Intel . Въпроса е че всичко което бе построено и направено до 89та се разграби окраде отиде в джобовете на днешните тъй наречени капиталисти . Демокрацията освен в тая страна освен че няма нищо общо с демокраци , е една пародия и подигравка с хората и това го показват 2 милиона емигранти и пълната циганизация на държавата .
Ако бяха отворили вратите както са сега през 89, нямаше да остане никой тук, не 2 милиона, ами 6 щяха да липсват.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Не е толкова сигурно... Познавам доста хора, които и тогава са пътували на запад и по целия свят, но... са се върнали. Не са останали там. Не всеки е готов да зареже приятели, роднини и уреден живот само заради по-хубава кола, вещи и шарени парцалки.
Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:Не е толкова сигурно... Познавам доста хора, които и тогава са пътували на запад и по целия свят, но... са се върнали. Не са останали там. Не всеки е готов да зареже приятели, роднини и уреден живот само заради по-хубава кола, вещи и шарени парцалки.
Мечо, аз познавам двама, които са се "върнали". Единият спечели зелена карта още в края на 90-те. Изкара малко в Щатите и се върна. "Не могъл да издържи". Тейко му (мой бивш шеф) с висока длъжност в банка, абсолютно безпроблемни финансово, слънчев живот то всякъде....
Вторият дояъл в Канада сам. Живееше с брат си и снаха си в един апартамент. Направил е опит за завръщане около 2003-04, но така хвалената от Стинката действителност го е принудила да "емигрира" втори път. През 2014 пак се върна в бг. Този път успя да си намери девойка (не е млад, 68-ми набор е) и се ожени. Бачка за канадска фирма и заплатата му е значително по-различна. Това, комбинирано с ниските цени на ток и вода му дава доста добър жизнен стандарт.
Ако 89-та бяха отворили бариерите, щяха да останат само инвалидите. Имаше виц по този повод:
Маргарет Татчър била на посещение в бг и попитала Тато, защо не отвори границите. "Ти искаш да си останем сами с теб ли?" и отговорил той.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Borymeckata написа:Не е толкова сигурно... Познавам доста хора, които и тогава са пътували на запад и по целия свят, но... са се върнали. Не са останали там. Не всеки е готов да зареже приятели, роднини и уреден живот само заради по-хубава кола, вещи и шарени парцалки.
Мечо, аз познавам двама, които са се "върнали". Единият спечели зелена карта още в края на 90-те. Изкара малко в Щатите и се върна. "Не могъл да издържи". Тейко му (мой бивш шеф) с висока длъжност в банка, абсолютно безпроблемни финансово, слънчев живот то всякъде....
Вторият дояъл в Канада сам. Живееше с брат си и снаха си в един апартамент. Направил е опит за завръщане около 2003-04, но така хвалената от Стинката действителност го е принудила да "емигрира" втори път. През 2014 пак се върна в бг. Този път успя да си намери девойка (не е млад, 68-ми набор е) и се ожени. Бачка за канадска фирма и заплатата му е значително по-различна. Това, комбинирано с ниските цени на ток и вода му дава доста добър жизнен стандарт.
Ако 89-та бяха отворили бариерите, щяха да останат само инвалидите. Имаше виц по този повод:
Маргарет Татчър била на посещение в бг и попитала Тато, защо не отвори границите. "Ти искаш да си останем сами с теб ли?" и отговорил той.
не вярвам да и е отговорил така , та толкова хубаво ви е било, би следвало да останеш и ти

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Той е останал бе, само че последвалата "демокрация" го е накарала да излети от БГ. 
https://fakti.bg/imoti/268838-balgarski ... =firstpage

https://fakti.bg/imoti/268838-balgarski ... =firstpage
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
barabqga написа:BMW_POWER написа:Borymeckata написа:Не е толкова сигурно... Познавам доста хора, които и тогава са пътували на запад и по целия свят, но... са се върнали. Не са останали там. Не всеки е готов да зареже приятели, роднини и уреден живот само заради по-хубава кола, вещи и шарени парцалки.
не вярвам да и е отговорил така , та толкова хубаво ви е било, би следвало да останеш и ти
Колега, аз го написах малко по-рано в темата. Ако трябва да префразирам, сега е по-лошо оттогава. А ако трябва да избирам между Канада сега и бг преди 89-та, повярвай ми, никакъв шанс риненето на сняг от ноември до април няма да е част от живота ми.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:barabqga написа:BMW_POWER написа:Borymeckata написа:Не е толкова сигурно... Познавам доста хора, които и тогава са пътували на запад и по целия свят, но... са се върнали. Не са останали там. Не всеки е готов да зареже приятели, роднини и уреден живот само заради по-хубава кола, вещи и шарени парцалки.
Колега, аз го написах малко по-рано в темата. Ако трябва да префразирам, сега е по-лошо оттогава. А ако трябва да избирам между Канада сега и бг преди 89-та, повярвай ми, никакъв шанс риненето на сняг от ноември до април няма да е част от живота ми.
и аз това казвам
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_POWER написа:но така хвалената от Стинката действителност го е принудила да "емигрира" втори път. През 2014 пак се върна в бг. Този път успя да си намери девойка (не е млад, 68-ми набор е) и се ожени. Бачка за канадска фирма и заплатата му е значително по-различна. Това, комбинирано с ниските цени на ток и вода му дава доста добър жизнен стандарт.
Наистина ли не разбра кво написа и че се опровегаваш сам. Очевидно действителноста през 2014 е малко по-различна от 2003-4... Застинал си някъде там и идея си нямаш какво става в България в момента. Тва е същото като ми обясни колко е лошо частното здравеопазване и колко хубаво е държавното... после разказа какви изроди са в Канада (държавно здравеопазване) и как си се лекувал в частна болница в България... или онзи път, който небрежно спомена, че сина ти прави повече пари от теб България... уникален си.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:BMW_POWER написа:но така хвалената от Стинката действителност го е принудила да "емигрира" втори път. През 2014 пак се върна в бг. Този път успя да си намери девойка (не е млад, 68-ми набор е) и се ожени. Бачка за канадска фирма и заплатата му е значително по-различна. Това, комбинирано с ниските цени на ток и вода му дава доста добър жизнен стандарт.
Наистина ли не разбра кво написа и че се опровегаваш сам. Очевидно действителноста през 2014 е малко по-различна от 2003-4... Застинал си някъде там и идея си нямаш какво става в България в момента. Тва е същото като ми обясни колко е лошо частното здравеопазване и колко хубаво е държавното... после разказа какви изроди са в Канада (държавно здравеопазване) и как си се лекувал в частна болница в България... или онзи път, който небрежно спомена, че сина ти прави повече пари от теб България... уникален си.
Стинка, ти вадиш цитати от различни мнения и ги събираш в едно. Възоснова на това вадиш някакви свои изводи

Държавното здравеопазване при соца беше на светлинни години по-напред от сегашното. Не като технологии, а като достъпност и качество на обслужване. Само изброй колко бално санаториума, болници и поликлиники са закрити от 89-та насам и колко са открити. Мамка му, Докторите работеха в кабинета до обяд, а след обяд ходеха на посещение по домовете на болните в района си. Нека се покажат тези, които са се обадили на личния си лекар и той е дошъл на крак да ги прегледа или измери кръвното.
За каква "действителност" говориш? Зарежи София. Как е в Монтана, Видин, Разград, провинцията като цяло? Местен партиен феодал и това е. Какво съм "застинал"? Нали бях в 90-те, сега ме закара в 2003-4. А уточни се.
Да, сънът ми вади повече от мен и то на заплата, не от някакъв вид бизнес. Дойде ли тук, ще вади същото, но умножено по три и в местна валута. Догодина ще идва насам и ще говори с шефовете си. За какво да седи в тази циганско-арабска държава?